Inte glömt...

Publicerat: 2009-05-26 / 22:49:27 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Jag har inte glömt bort er. Men ni får ha överseende några veckor framöver, för det är sååå mycket på jobbet nu.
Jag är helt slut när jag kommer hem, så det blir bara det nödvändigaste gjort. Vi är två ordinarie som jobbar på fritis nu, resterande är borta. För hur länge vet vi inte i dagsläget, puh! Tur att det är vackert väder ute i alla fall så man kan vara ute mycket.
Idag har jag haft lock för öronen HELA DAGEN. Jag har lite nedsatt hörsel, men nu hör jag helt plötsligt jättebra. Det blir som ett vakum och högtalarfunktion. Inte helt roligt med tanke på hur hög röstvolymen kan vara på jobbet bland barnen.
Ja ja jag får hoppas att det har gått över till i morgon.

Det har gått bra för Novas halvsyskon från Red Mama´s kennel. Så nu får vi hoppas att det håller i sig även när Nova ska ut i ringarna.
Zitas barnbarn på Chamris kennel fick ytterligare ett cert i helgen, grattis!

Själv har jag varit hemma och städat, tvättat och såna där roliga saker, hi hi.
På tal om tvätta. När jag kom till tvättstugan och hade laddat in ytterligare maskiner så trodde jag att jag blivit senil. För jag hittade inte tvättmedlet. Tänkte att jag kanske hade blivit så tankspridd att jag tagit hem paketet. Sagt och gjort jag gick hem och tittade. Men inget tvätt medel där heller. Konstaterade att någon stulit tvättmedlet!! Skitstövlar, det värsta var att nu fick jag bära hem smutsiga kläder igen och fick inte tvättat det jag tänkt. Hemskt att man ska behöva bära med sig tvättmedlet fram och tillbaka. Frågan är om man får ha kvar sina märkeskläder om man tvättar dom i tvättstugan. Det kanske också börjar försvinna, vem vet.
Det har börjat hända så mycket lustiga saker här i byn. Helt plötsligt har det blivit lite väl många inbrott, narkotika m.m. Vi misstänker vem det är. Men varför händer inget, vederbörande åker in på polisstationen och är ute lika fort igen trots att han blir tagen bla. med narkotika på sig. Vad är det som saknas, ska han köra ihjäl någon först. Ska någon av våra barn drabbas. Jag blir inte klok på dagens samhälle, var är vi på väg.

Nu har jag spytt ut mig lite så nu tänker jag gå och lägga mig. Jag kan sova lugnt, har ju trots allt fyra vakthundar här hemma.

Ha´en bra dag!
Kram Petra & Co

Sol....

Publicerat: 2009-05-22 / 00:31:56 | Kategori: Allmänt
Ännu en dag med sol, härligt!

I morse vaknade jag av att Nova ville ut. Vi skyndade oss, men jag tror den egentliga anledningen var att hon ville in och äta mat.
Men nu kom jag upp så hela dagen blev utnyttjad i alla fall. Det är också skönt att promenera innan alla andra hundägare har vaknat.
Ute kvittrade fåglarna, man kände en svag bris från vattnet och häggen blommar och doftar ljuvligt. Kan det bli bättre?

Var iväg och skulle köpa hundmat på Granngården, såg att de hade öppet. Då var den sorten slut som jag skulle ha!? Men de skulle få in den i morgon och tack och lov så räckte maten till i morgon också så jag slapp leta reda på en annan affär som hade öppet på en röd dag. Det är lätt att glömma bort helgdagar ibland. Fick för mig att det var lördag. Skönt när man inser att man får vara ledig tre dagar till, inte illa.

Väl hemma igen så klippte Torgny gräsmattan och min uppgift blev att tömma bort gräset och kratta lite där vi klippte för hand. Skönt med en uppsamlare när man har amrisar som ska springa omkring på gräsmattan sedan.

De verkligen njöt av att vara ute i det fria hela dagen.
Nu ligger de och drömmer sött.
Ibland kan de skrämma livet ur en. Här i veckan så började någon av dom att yla mitt i natten, undra vad han drömde om?

Cilla har börjat få vara ute, annars ger hon oss ingen nattsömn. Cindy däremot börjar vara inne mer och mer. Kanske är det åldern som tar ut sin rätt. Men hon fångar nog både det ena och det andra, för jag var tvungen att avmaska henne igår. Våran trevliga granne mitt över sa att han brukar sitta och titta på Cilla när hon far fram på baksidan. Hon ser så rolig ut sa han. Kan förstå det, för hon jagar allt som rör sig + att hon inte vet riktigt hur hon ska fixa det hela.
Har sätt när hon klättrar i äppelträden, tror inte det är någon risk att hon får tag i någon fågel. De väntar tills hon balanserat upp, då flyger de till andra trädet.

I morgon ska det visst regna ute, trist. Men det är väl bra för växtligheten att det kommer regn ibland också. Det är ju ganska kallt på nätterna så på mornarna är det blött i gräset. Räcker inte det?
Nej nu får det vara sluttänkt för idag.

Godnatt! // Petra.

Mycket har hänt.....

Publicerat: 2009-05-21 / 00:22:02 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Det har varit lite mycket den sista tiden både hemma och på jobbet. Därför har jag inte hunnit skriva i dagboken.

Förra onsdagen ville inte Nova ha någon mat. Nähä tänkte jag, det är ju inte första gången, men inte så vanligt heller. Tänkte att hon kanske fått i sig något som gjort henne illa mående eller så. I övrigt var hon pigg och sprang omkring precis som vanligt.
Torsdagen gick och även nu ville hon inte ha någon mat. Nu började jag bli lite orolig eftersom hon var frisk i övrigt och visade inga symtom på magsjuka eller så. På kvällen kändes hon varm så jag tog tempen som visade på 39,5 grader.
Det blev en orolig natt för min del. Men hon sov så skönt och verkade helt oberörd. Min första tanke var livmodersinflammation. De enda sjukdomssymtom hon hade var ju ingen aptit och feber.
Hade hon inte varit kopplad så hade hon farit omkring som vanligt ute.
Ringde och rådfrågade veterinär hur jag skulle göra på fredag morgon. Då det inte fanns några tider beslutade jag mig för att avvakta till lunch och tempa henne igen för att se ifall febern gick upp eller ner.
Vid lunch var febern nere vid 39,2 och hon var pigg och alert. Hon ville inte ha sin egen mat, däremot gick det bra med fil, ost och skinka. På kvällen kändes hon varm igen och tempen visade på 39,9 grader och nu stod jag med ena benet på att åka in till Bagarmossen eller avvakta. Men eftersom hon fortfarande var oberörd av det hela så avvaktade jag. Hon låg i godan ro och sov i min säng hela natten. När vi vaknade kändes hon sval, men tempen visade i alla fall på 39,5.
Nu visade hon tecken på att få tillbaka aptiten och hon upp en portion hundmat. Det kändes bra.
Mitt på dagen (lördag) hade hon 38,4 i temp och sedan dess har hon varit feberfri och aptiten är som vanligt igen. Fast hon tycker nog att hon borde få lite annat gott också eftersom hon är sjuk och inte får vara med de andra.
Vi misstänker en släng av Kennelhosta, men hon har mest nyst. En gång lät det som om hon hostade till.
Idag har hon inte visat några tecken på att vara sjuk. Så nu kan jag börja räkna dagar. Minst en vecka symptomfri ska hon vara för att man ska vara säker. En del säger två veckor. Inkubationstiden för insjuknadet är 4-10 dagar så det har gått 7 dagar nu och jag har inte märkt något på de andra.
Kanske är det en förkylning hon har haft också. Det hon tycker är mest trist är nog att hon inte får rusa omkring som hon brukar utan måste koppelrastas.
Nu håller jag tummarna för att hon ska vara frisk och att de andra inte får något.

Så nu kanske ni förstår varför jag inte haft tid att skriva. Jag har mest hållt på att tempa och vara orolig.
Däremellan har jag badat och trimmat hundar. Zita. Hon blev fin men helt nöjd med trimningen blev jag inte. Hon har så mycket päls. Är inte van att klippa pälsade hundar, bara sådana som har speglar.
SNYFT! Nova har börjat på speglar. På låren har hon tunnat ur, det hänger eller rättare sagt, det står pälsstrån rakt ut där. Inte snyggt och omöjligt att få till. Hur jag än fönar och sprejar för att försöka få det att ligga snyggt. Jag ger snart upp och klipper bort det.
Sen har hon också fått speglar på frambenen. Vanligt bland bufftikar men jag har sluppit det med Nova tidigare. Men nu är det på gång. Jag som vill hinna ställa henne lite innan hon får allt för mycket speglar.
Hon ska ställas 13/6 på SKK i Avesta. Så då får ni hålla tummarna.
Då ska jag även titta på Meijas valpar, det ska bli så roligt!

Nej nu ska jag krypa till kojs. Nu när det inte är så sjukligt här hemma längre så kanske jag hinner skriva lite till och sätta in lite nytagna kort?!

Ha´det så bra så länge!
Kram från Petra & Buffligan.


Isac njuter på baksidan.

Zita vill inte vara ren, utan passar på att rulla sig när hon kommer ut efter badet.

Vad jobbigt att rulla och fara runt, när det finns en massa godsaker att tugga på. Jag har varit och tagit en rabarber från matte. Hon klagar på att de inte växer. Konstigt? Isac och jag som vattnar varje gång vi är ute....

Kossor!

Publicerat: 2009-05-11 / 21:18:48 | Kategori: Allmänt
Jag tror att jag har fått kossor istället för Amerikansk cockerspaniel.
Nova höll på redan förra året med att jaga maskrosor som hon käkade med god aptit. Men hon är en finsmakare, för det är inte alla som passar. Är de för mycket utslagna spottar hon ut dom.
NU har även Isac och Gasto börjat äta. Men dessa herrar är inte några finsmakare, de äter ALLA så dom glömmer nästan att uträtta sina behov. För maskrosor har det börjat finnas gott om nu när det har kommit regn.

Nu verkar det som om alla dagar ska bestå av regn, mer eller mindre. Men som sagt, växtligheten mår gott av det.

Gasto och Novas syster Meija har fått valpar. I lördags födde hon fem välmående valpar, tre hanar och två tikar. Alla är buff färgade, som mina hundar.
Enligt deras matte Carina så ser de väldigt fina och lovande ut. Det ska bli jätteroligt att få se dom så småningom.
Ni kan titta in på Valpar så ser ni valparnas pappa också.
Grattis Carina och lycka till med Meija och valparna!

Snipp snapp snut, så var det för denna gången slut!
Kram Petra & Buffligan.

Spridda skurar...

Publicerat: 2009-05-10 / 22:42:21 | Kategori: Allmänt
Hej!
Så har det då gått en helg igen. Fy vad dom går fort, men det gör visserligen veckorna också.

Det har varit ganska mycket fotboll på schemat den sista tiden.
I lördags var vi iväg på borta match och Christoffer gjorde sitt första mål! Inte dåligt då han är back och då brukar det inte bli så många chanser till att göra mål. Till hans stora besvikelse. Christoffer gjorde det första målet och matchen slutade 3-0 till Sorunda IF, som är Christoffers lag. Nu har de spelat 3 matcher i St Erikscupen och vunnit alla. Deras målvakt har dessutom hållit nollan så inga mål insläppta så här långt. Bra jobbat allihopa!!
Bilder från matchen finns på den privata sidan.

När vi kom hem badade jag Nova, sen började det självklart att regna. Som vanligt när jag har badat någon hund. Bra för växtligheten men inte för mig som amrisägare.
Tvättstugan var också välbesökt. Förstår inte att det kan bli så mycket tvätt på en vecka. Känns som om vi är ett helt fotbollslag här hemma som smutsar ner kläder.

Tvättstugan fortsatte även på söndagen, men det var bara bottenskrapet på tvättkorgarna. Sånt som aldrig blir av, stolsdynor m.m.
Det blev också städning av hela huset, välbehövligt. Trots att de har sopat utanför så blir det dammigt. Syns väldigt väl när solen skiner. Men nu är det fint för några dar.
Det kom några rejäla skurar och ett tag var det ihållande regn.
Tanken var att det skulle vara ring och socialträning i S-holm som jag tänkte ta med mig Zita och Nova på. Men jag hade ingen större lust att åka om det spöregnade.
Men vid 12.30 så började solen att skina. Tack och lov för då började Christoffer hemma match. Denna gång hjälpte han till att spela med de som är ett år äldre. Det visade sig att motståndarna dessutom hade med sig killar som var två år äldre än Christoffer. Sorunda fick se sig slagna denna gång. När de är 12 år spelar de med 11 man på plan, samma som vuxenfotboll och det är en omställning.

Efter fotbollen åkte vi till S-holm och ringträningen. Solen sken hela tiden men det blev mörkare och mörkare ju närmare stan vi kom. Jag började med att plocka ut Nova, då började det regna.
Men det är ju bra att träna i alla väder. Jag menar, det är ju inte säkert att solen skiner på alla utställningar. Men Nova bryr sig inte om vilket väder det är ute och har samma turbo ändå.
TACK för en kort men intensiv träning alla ni som var där. Det får vi göra om, med förhoppningsvis lite bättre väder.
Jag hoppas på att få lite kort som blev tagna, så kan jag uppdatera sedan med lite bilder från träningen.
Tack Staffan för att du ville vara domare till Nova, det behövde hon.

Som avslutning på dagen/kvällen så blev det bullbak. Så nu kanske det finns lite fikabröd att ta med sig på alla picknickar m.m. som stundas. Hm.. om jag känner denna familj rätt så är det slut innan veckan är slut. Trots dubbel sats. Men samtidigt är det ju roligt att dom går åt, annars undrar man väl ifall de inte var nå´ go´a.

Nej nu hälsar John Blund på. Måste natta hundarna och gå och lägga mig.
Godnatt allesammans!
Petra & Buffligan.

Lite av varje...

Publicerat: 2009-05-07 / 21:01:15 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu har det kommit lite regn, välbehövligt för all växtlighet. Jag hade hoppats på en kraftig åskskur så allt damm och frökapslar från träden skulle spolas bort från vägarna. Men så mycket regn blev det inte. Så vi får drass med dammet ett tag till.

Nova har cykeltränat två gånger. Hon är riktigt duktig, men vill ibland bita i däcken, den lilla busan.
Matte får verkligen träna balansen när hon inte är god att tas med, när vi möter andra hundar som hon stöddar upp sig emot. När hon är lös så är hon minsann inte så stöddig den lilla nippertippan.

I måndags var jag hos tandläkaren. Ett gott råd, ät inga kolaliknande godisar, det kan bli dyrt. Jag tyckte det var något hårt i godisbiten, tar ut den och konstaterar att det inte bara är en plomb som ramlat ut. Nej halva tanden håller jag i handen. Det var bara att inse fakta, ringa tandläkaren och få tid så fort som möjligt. De hade fått återbud samma em, så jag begav mig dit. Hade räknat med det värsta och så blev det. Rotfyllning och krona, där rök min återbäring - snyft.
Dessutom hade jag ont efter att han hade varit nere i roten och rensat. Öm i hela munnen.
Zita var inte badad på två veckor, så det var bara att bita ihop och stoppa henne i badet. Fyra timmar senare var hon klar min lilla sockertopp. Hon blev jättefin!
Nu väntar Nova som jag måste bada i morgon.

Annars har det varit som vanligt. En massa jobb, försökt förstå läxor som kan ge en hel del huvudbry. Möten hit och dit. Hinna med hundar. Tack och lov är katterna självgående. Cilla har varit inne utan att klaga, tack och lov då vi har en tjurig granne som klagar på katterna. Cindy går det inte att hålla inne, han får klaga bäst han vill. Hon är inne på sitt 11:e år och har alltid varit ute katt. Mestadels ligger hon och sover på altanen eller så är hon uppe i våran närliggande skogsdunge. Men visst, jag har sett henne hos grannarna ibland. Frågan är bara ifall hon är hos denna granne. Ja ja vi får väl se hur det artar sig.

Christoffer har haft fotbollsträning måndag, onsdag och torsdag. På lördag är det match i Grödinge. På söndag ska han spela match med de som är ett år äldre. Då är det hemma match. Hm.. mycke fotboll blir det.

Nu är det i alla fall helg, skönt!
Ha´det så bra så hoppas jag kunna ta lite kort i helgen. Vädret ska visst bli bra igen tills dess.
Kram Petra & Co.

Ny månad...

Publicerat: 2009-05-02 / 23:33:35 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Ja, så har det blivit en ny månad. Det är väldans vad fort det går. Tycker det var första april alldeles nyss med en massa aprilskämt.
Det blev en lugn Valborg, hundbad = Nova. När vi var färdiga så var de flesta på väg hem från brasan, smällarna var redan skjutna och det var FROST ute. Det bidrog nog till att de flesta var på väg hem.
Fotbollsklubben hade anordnat firandet med allehanda saker man kunde spendera pengar på, skjuta mål, kasta pil m.m.
När sonen skulle skjuta mål visade det sig att han hade tappat sin hundralapp, jag hoppas det var någon lika fattig som min son som hittade den. Han letade på kvällen och jag gick dit på morgonen med Isac och Zita för att se ifall någon kanske hade missat den i mörkret.
Hade det varit korvlukt el. chips lukt på den hade de garanterat hittat den, men nu luktade de mest på allt annat skräp som låg där.
Hm.. tänkte just det att hela skolan hade gått och städat snyggt i byn på onsdagen innan valborg. Det hade nog varit bättre att städa efter tror jag. Men barnen kanske tycker det är roligt att städa eftersom det säkert var många av dom som slängde nytt skräp på backen. 

I fredags var vi i Rimbo och hälsade på svärföräldrarna och tittade till våran husvagn som vi får ha stående där, jättesnällt.
Vi har något som heter Torrbollar i husvagnen och det är helt suveränt faktiskt. Det luktar fräscht i husvagen och inge fuktigt heller. Båda byttorna var nästan fulla av vatten, så vi laddade med nya bollar.


Farfar har köpt en traktor. Christoffer fick provköra den, det var väldigt spännande och han var jätteduktig.Zita och Isac var hemma med Louise som skulle plugga.
Däremot var Nova och Gasto med oss. Vi har massor av kompost galler i husvagnen, som sitter ihop, så vi kan göra en gigantisk hage. Där njöt de av det vackra vädret. Försökte ta lite kort, men det var inte så lätt då de hela tiden skulle springa fram till mig och kameran. När de var på behörigt avstånd så tittade de bort eller så stod de  och åt på något i gräsmattan. Tja några kort blev det i alla fall.


Nova tittar efter matte, fotograf lillhusse.


Gasto tittar upp, då är ju Nova tvungen att titta ner.
Bra bild tycker jag, med tanke på att jag viftade med linsskyddet till kameran för att få deras uppmärksamhet, samtidigt som jag skulle hålla i kameran och fotografera. De´ ni! Synd på gallret som skymde min vackra amrispojke.
Hm.. Nova behöver nog effilera luggen bättre, ser ju ut som en påfågel. Effilera luggen är min akilleshäl när det gäller trimning. Får gå på kurs hos Yvonne, Red Mama´s.

Föresten så kanske Nova & Gasto blir moster och morbror till veckan, spännande. Återkommer när jag vet något. Så mycket vet jag att det bara kommer att bli buffa valpar.

Hade tänkt cykla idag. Men har inte kommit på vilken väg jag ska cykla ännu. Den väg jag brukar ta har ett träd som det har fallit av en massa klibbiga frön ifrån. De fastnar i pälsen och som om det inte var nog med att de klibbade ihop pälsen så färgar de dessutom pälsen gul. Nu syns det ju mest på de ljusa. Men jag vill ju inte ha toviga hundar i onödan.
Men i morgon MÅSTE vi börja nytt liv om det ska vara någon mening med att anmäla sig till ngn utställning. Cykling och utställningsträning. Vi har ca 6 veckor på oss innan Nova debuterar i Avesta SKK Nat. Första officiella utställningen på 10 månader, men det ska gå bra, det har jag bestämt mig för. Därför ska hon vara i toppform!

Nej nu är det bäst att jag är lite social med familjen. Torgny sa i torsdags att han tycker han får veta mera i dagboken än av mig personligen. Troligtvis syftar han på all hundbadande som blivit veckan som gått. Ska försöka att dela upp hundarna så det inte infaller badning av alla samma vecka.

Ha´det gått och njut av den sista lediga dagen för den här gången!
Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus