Utställning i Högbo Bruk idag!

Publicerat: 2015-06-14 / 15:15:07 | Kategori: Allmänt
Hej!
Så var det dags för ännu  en utställning för Hyacinth. Andra helgen i rad och ibland undrar man vad man sysslar med, när man står där och badar henne för tredje gången på en vecka. Eftersom jag badade henne i torsdags för att kunna trimma henne så velade jag om jag verkligen skulle bada henne en gång till när det ändå skulle regna. MEN SMHI har ju haft fel förut och det skulle ju inte vara bra med en solig dag och en hund som inte är i topptrim ;)
Så igår kväll stod jag och badade henne IGEN! Vad vaknar man till i morse kl. 04.00, jo REGN! Där fick jag för att jag inte trodde på deras prognoser. Egentligen hade jag bara lust att gå och lägga mig igen, men har man badat och fixat så är det bara att bita i det sura äpplet och ge sig iväg. Det kan ju faktiskt sluta.
Det var bara att rasta hundar och föna Hajjan torr igen. 
När vi kom fram regnade det även där. Yvonne kom och hon hade fått låna tält av Anette, tack för att jag fick stå i ert tält <3 Jag tänkte att jag går från bilen, det är ju så nära. Pyttsan, idag hade vi fått ringen längst in, längst bort. Det var nog för att jag reste lätt ;) :)
Eftersom det gick fort i ringen och amrisarna var först så hade jag bara trimbordet med mig. Hajjan var ju färdig hemifrån så hon skulle bara borstas lite på och eftersom det regnade spelade det hela mindre roll faktiskt.
Det skulle vara fyra i öppenklassen, men två kom inte och en hade blivit champion igår. Så vi var ensamma i klassen. Hajjan skötte sig bra och fick följande kritik:
 
Stor tik, kunde vara kortare. Bra skalle och ögon. Kunde vara mer utfylld i nosparti. Mycket bra hals. Bra benstomme. Bra vinklar fram och bak. Bra bröstkorg. Någon lång länd. Rör sig mycket bra. Bra steg och attityd. Bra päls och temperament.
 
Inga kort blev tagna där, men däremot när vi kom hem. Det hade ju även regnat här hemma, så hon blev lite blöt i pälsen igen när hon promenerade med brorsan. Men det passar väl eftersom det var så det var även i Högbo.
 
Hmmm..... hon är inte anmäld till någon fler utställning, men det känns som vi är på gång så vi kan ju inte ge upp nu ;)
 
Ha´ det gott allihopa!
Kram från Petra & Hyacinth med flock <3
 

Utställning i Norrköping

Publicerat: 2015-06-06 / 19:25:39 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu har vi varit på hundutställning efter några månaders uppehåll. Idag bar det iväg till Norrköping.
Vi hade precis packat bilen eller rättare sagt vår chafför, husse, hade packat bilen då kom regnet.
Men vi hade tur för när vi kom fram till Norrköping så var det uppehåll. Där träffade jag bla. Christina & Lennart som jag lånade Hyacinths pappa Jam-Jam av. Idag ställde de bara mopsar, en ras som resten av familjen är väldigt förtjust i. Träffade även Maud som ställde sin fina röd-vita tik Jojo, som det gått bra för sista tiden. Så även idag, hon slutade som Bim. Grattis Maud!
Jag hade med mig tält och campade ihop med Yvonne :)
Yvonne slet med Hajjans päls som hade fått vuxit alldeles för mycket, Maud var också där och klippte lite och gav tips. Tack så väldigt mycket båda två för hjälpen <3
Solen tittade fram och det var riktigt mysigt. Men lagom tills amrisarna skulle in kom regnet, visst är det typiskt.
Det var bara att bita ihop, domaren för dagen Bertil Lundgren sa att det var helt ok att söka skydd för regnet medan vi väntade på våran tur i bedömningen. Tack fam. Färenborg för att vi fick söka skydd i erat tält och stort grattis till 2x cert!
Det var en tik till i öppenklassen och Hyacinth vann över henne, det var ju kul. Men något ck fick vi däremot inte.
Här är dagens kritik:
 
Lite lång i kroppen, välformat femenint huvud med bra stop. Stora mörka ögon, vacker hals, tillräcklig tillbakadragen skuldra, något rak överarm, utmärkt bröstkorg, lite lång i länden, korrekt topline, välvinklad bak. Har ett bra steg, lite trång bak. Bra benstomme, päls och tanfärg.
 
Eftersom hon inte fick något ck så fick jag hjälpa Yvonne i bästa tikklassen, eftersom både hennes championtik Gilda och veteranen Lilli hade fått ck. Jag fick springa med Lilli och det resulterade i att vi placerade oss som 4:a bästa tik och Bir veteran. Stort Grattis Yvonne & ägaren Anna :) Tack för förtroendet att få springa i bt klassen!
 
Sen packade vi ihop och åkte hem. Hemma hade sonen varit hundvakt till övriga flocken, men eftersom han skulle på studentfirande så behövde vi komma hem skapligt.
 
Dottern Louise med sambo Christoffer var också där och tittade. Kul! Tack för att ni tog er tid att komma <3
 
Nu är jag helt slut efter att ha varit uppe i arla morgon tre dagar på raken, så nu blir det att slappa i soffan resten av kvällen :)
Trevlig kväll & nationaldag!
 
Kram från Petra & Hyacint med flock.
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus