Örebro m.m

Publicerat: 2010-09-23 / 21:36:46 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Förra veckan var vi till Örebro, Nova och jag.
Vi åkte dit på fredag em. efter att Nova blivit badad och bilen packats.
I Stora Vika sken solen, efter en stund funderade jag på om jag skulle rasta Nova innan det började regna. Men jag hann aldrig hitta någon bra rastplats innan regnet var över oss. Så bröt solen fram och det såg riktigt fint ut, tills vi började närma oss Örebro, tunga svarta moln såg ut att hänga över Örebro och tro det el. ej, men strax innan vi kom fram så fanns det en fin rastplats som vi kunde svänga in vid och rasta.
Strax efter att vi hade anlänt till utställningsplatsen och börjat packa ur bilen kom regnet. Men eftersom utställningen är inomhus så gjorde det inget.
Laila, Mariann, Maud och Elisabeth från styrelsen hade gjort ett hästjobb i lokalen innan jag kom, så det var bara lite finlir kvar att göra. Men allt tar tid.....
När vi kände oss klara för kvällen åkte vi till hotellet och käkade lite, sen var det läggdags. Dagen därpå skulle vi upp tidigt för att vara före utställarna.
Det var inte bara jag som hade hund på hotellet, det blev vi varse. Det både skälldes och ylades lite här och där. Nova kunde inte låta bli att muttra lite hon också. Men sedan sov vi som stockar nästan hela natten, till kl.05.30 då vi vaknade av hundskall och ylande hundar. Efter att ha legat nga minuter och dragit sig så gick vi ut och rastade. Det var bra väder ute och pälsen blev inte så blöt faktiskt, skönt.
Vid 07 så serverades det frukostbuffé.... fick stångas med två busslass ryssar som också skulle äta. Det fick bli en smörgås och en kopp te.
Sedan gick dagen i ett huj! Tyvärr så regnade det nästan hela dagen. Nova skulle in nästan sist och då hade det faktiskt börjat spicka upp ute. Så lite kunde vi springa ute, för att komma igång.
Jag tycker det gick ganska bra, men Nova tycker inte om mattorna utan vill gärna dra fram tassarna så hon står som en hösäck.
När vi sprang fick hon syn på två svarta hundar under en stol som hon givetvis var tvungen att morra åt. Jag tror det var en av anledningarna till att vi åkte ner i placeringarna.
Men hon fick fin kritik, det som hon önskade var att Nova skulle ha haft mörkare nos och ögonkanter?? Hon är buff!Nova och jag som andra paret.

Sedan var jag med och visade Lilli i Kennel Red Mama´s uppfödargrupp, vi vann!! Grattis Yvonne!!

Det var två trevliga dagar och jag tackar ALLA för en trevlig helg!!

Hemma hade dottern Louise så snällt tagit hand om resterande tre hundar, ett stort TACK till dig också!! Du är GULD värd!!

Fattar inte att veckorna går så fort, i morgon är det fredag igen och sedan helg. I helgen ligger det på schemat att bada och klippa ner Zita och Isac.

Gasto har fått träffa sin bästa kompis Fantomen två gånger den här veckan. Det är så roligt att se dom när de träffas, de tycker verkligen om varandra jättemycket. Jag behöver bara nämna hans namn så börjar Gasto att springa omkring och spana efter honom.

Just det, i söndags var vår vän Björn här och fotograferade mig och Nova. Han går en fotoutbildning och hade fått i uppgift att fota husse-hund. Nu blev det ju matte-hund. Det ska bli spännande att se resultatet när vi har blivit redigerade. Hoppas han kan snygga till matte.....

Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.

Örebro nästa.....

Publicerat: 2010-09-16 / 23:40:17 | Kategori: Allmänt
Hej!
I morse vaknade jag kl.04.20 av att jag trodde någon tände lampan i sovrummet. Men så var inte fallet utan det åskade utanför. Hann inte räkna 1000 ett äns en gång. Så det var nära.
Försökte somna om, men tänkte hur opraktiskt det skulle vara ifall tv och dator skulle gå sönder, kan man leva utan, hi hi??
Sagt och gjort så masade jag mig upp och började dra ut sladdar och tv-antenner. När jag for omkring med ficklampa och fixade detta på båda våningarna så vaknade först Louise och bäst som vi stod i köket och tittade på regn, blixtar och bilar som larmade så kom Christoffer upp. Han hade först trott att han drömde.
När kl. var ca 05 så slutade det tvärt. Skönt då kunde man somna om en timme. Så nu ska jag snart krypa till kojs, för i morgon blir det hektiskt.

Ska nämligen till Örebro i morgon och hjälpa till att förbereda ACC´s stora rasspecial där med Amerikansk domare och allt. Så nu står allt material jag ska ha med mig i förrådet fint uppspaltat för att packas in i bilen.
Måste bara se till att inte glömma något viktigt till utställningen bara, för på lördagen ska jag ställa Nova. Vi har ju en BIF placering att försvara från förra året. Men jag har inte så stora förhoppningar.
Men det ska bli roligt att se alla fina hundar, 90 st. är anmälda.

Så det blir upp tidigt för att packa det sista och bada Nova.
Det går att följa resultaten Online på ACC´s hemsida på lördag, om ni inte har möjlighet att komma dit.
Nej, nu måste jag krypa till kojs.

Vi hörs på söndag med bra resultat får jag hoppas!

Kram Petra & buffligan.

HÖST!!

Publicerat: 2010-09-08 / 20:58:39 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Jag ber 1000 gånger om ursäkt att jag inte har uppdaterat här på ett tag, men många av er har jag träffat på facebook. Men jag ska försöka bättra mig.

Nu har det verkligen blivit höst, kylan har smugit på oss och daggen gör hundarna dyngblöta på mornarna.
Det är massor av "hemska" frön och kvistar som envisas med att fastna i pälsarna. Nej nu ska jag inte klaga mera, för det är ju strålande sol på dagarna och det är ju inte så tokigt.

Gräset växer som ogräs och det klipps ideligen ute på byn, bra kan tyckas. Men usch vad det släpas in båda av människor och djur.
På en promenad så sprang Isac i förväg för att rulla runt med sin boll i en grässlänt, det brukar han göra så det är ok. Men den här gången var det nyklippt och fuktigt vilket gjorde att han såg ut som en riktig punkare när jag kom fram. Gräset hade färgat av sig i pälsen så det såg ut i flera dagar som om jag hade färgat pälsen på honom.

Det syns inte lika bra på kortet som i verkligheten.
Men Isac var inte bekymrad för det, lika glad som vanligt.

Utställning i Högbo Bruk
I helgen var jag med Nova till Högbo Bruk utanför Gävle för att ställa ut på Skk´s internationella utställning.
Klassen var stor, två dök aldrig upp, så det blev sex hundar som tävlade emot varandra.
Det var fyra månader sedan vi ställde sist så visst kände man sig lite ringrostig.
Nova var mera intresserad av det som luktade på backen än att springa med huvudet uppåt. Jag vet inte om det var synd el. tur att husse inte hade filmkameran med sig den här gången.
Efter att två hundar framför oss i ringen åkte ut på 2:or så kändes det som en vinst att få en 1:a. Det kändes bra, men vi kunde ha varit bättre och så slutade vi också sist av de hundar som var kvar i konkurrensen, 4:a.
Inget ck idag heller men en bra kritik:

Compact dog, merry tailaction. Balanced, well prop. head. Correct dentition. Good length of neck. Good depth of chest & forchest. Would prefer to see a longer ribcage. Well angulated hundquartes. Correct sloping topline & tailposition. Strong hindmovement.

TACK Yvonne för hjälp med finslipning av trimningen och för att vi fick ockupera ditt tält!!
Yvonne fick ck på båda sina hundar, Bell & Chibi. Grattis!
Chibi blev dessutom BIR-veteran!

Chibi, BIR veteran

BIR & BIG2 blev Zitas barnbarn, Meghans son Chamris Show Them Tell-Us!
Ett jättestort GRATTIS till Carola Hellmin uppfödare och ägare till honom!!!
Tyvärr blev det inget kort taget på honom....

Däremot så träffade vi Meijas son Vincent efter utställningen. Ett riktigt litet pälsmonster, men söt och go...

Lite lik Isac med päls på.

Hans mamma Meija ska på utställning till helgen så håller vi alla tummar och tassar för att hon ska få ett cert till!!

Vår nästa utställning blir ACC Örebro 18/9. Så då får ni hålla tummarna för Nova!
Har ni inget för er så titta gärna förbi Brunnsparken i Örebro, då får ni se massor av amrisar i olika storlekar och färger.

När vi kom hem så gick vi på promenad så Nova fick sträcka på benen och njuta av lite frihet.

Hallå där! Vänd bort kameran, får man inte uträtta sina behov utan dokumentation? Fota Isac istället.


Ha ha, jag syns inte när jag rullar runt. Men matte fångade mig med kameran till slut.


Supersnabba Nova far fram över fältet!


Min egen lilla stjärna, Nova.

Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus