Sista lediga dagen....

Publicerat: 2010-12-26 / 19:44:25 | Kategori: Allmänt
Jaha, så var den här ledigheten slut för den här gången. Fy vad fyra dagar kan gå fort.
Men det har varit trevliga dagar där släkten har träffats.
Mamma hade bakat tunnbröd som har avnjutits idag och lite finns fortfarande kvar. Varför är det ingen som bakar och säljer här nere. Det som finns på affärerna är inget att ha i jämförelse med hembakat.
Som en tankeöverföring så hade hon dessutom med sig Brunkulle te, som precis hade tagit slut här hemma. Dagen var fullbordad!

Vi har också njutit av snön, hundarna och jag. För en gång skull så kom jag ihåg att ta med mig kameran ut. Det blev inte så många foton för det blev kallt om fingrarna och mina objekt hade ingen lust att stå stilla. Men ett kort var på dom blev det i alla fall.
Nu väntar bad på måndag och tisdag för Gasto och Nova. Men det talar vi tyst om så kan de få njuta av den här kvällen också....


- Först till matte är bäst (Isac)
- Du fuskade och tjuvstartade, för annars hade jag varit snabbast! (Nova)


- Då tänker inte jag vara med....
"Mmmm vad snö är gott, smakar som glass"


- Gud va du är löjlig! Kom igen nu, du kan få lite försprång om du vill....

Sedan var det Zita och Gastos tur att gå på promenad.


- Ge mig bollen matte! Jag har ingen lust att bli fotat idag, det räcker med förra helgen när jag var i montern...


- Vaddå, vi andra blev väl också fotade. Såg att Kompis blev fotograferad flera gånger...
Men jag undrar vad som kommer där? Hm.. ser inte ut som en amerikanare. Bäst att se farlig ut!

Gasto och Zita träffade en bordercollie tik som är 1 år. Ganska läskigt först tyckte Gasto innan han förstod att det var ju en tjej, jippi! Men fasligt vilka långa ben hon hade, bättre att lufsa runt och leta ätbart tyckte både Zita och Gasto (till mattes förtret).

Tanken är att Nova ska paras vid nästa löp som kommer att vara i januari/februari. Blir det som beräknat så kommer valparna att födas i slutet av april och bli leveransklara mot midsommar.
Jag har hittat tre alternativa hanhundar, alla är ögonlysta ua flertalet gånger och har väldigt bra mentalitet. 1 är black/tan, 1 är buff och 1 är choklad/tan. Återkommer på hemsidan när det är bestämt vilken det blir av dom.
Är ni intresserad av en valp från denna kull går det bra att lämna intresseanmälan redan nu.

Ha´en fortsatt trevlig julhelg önskar Petra & Buffligan.

Julafton 2010

Publicerat: 2010-12-24 / 00:24:05 | Kategori: Allmänt
Ja så har den stora dagen kommit, det är nog många som har längtat.
Här hemma så har framför allt sonen gått och väntat och tittat på julklapparna som legat framme...
Känner igen mig från det att jag var liten. Man tyckte aldrig att dagen skulle komma.

Har varit ledig idag och började dagen (efter morgonpromenaderna) med att baka saffranskaka. Misslyckad tycker jag eftersom den inte blev så hög. Var rädd att den skulle vara kompakt.
Så då gav jag mig på kladdkakan i form nr.2. Vad händer? Jo, formen läcker och det droppar ut smet i ugnen. Snabbt fram med folie...
Kände att var ska detta sluta, dan hade ju knappt börjat.
Kakan blev trots lite mindre smet bra, tror jag.
Efter detta gav jag mig på och bakade en saffranskaka till efter konstens alla regler. Den blev lite bättre, men det är väldigt marginellt. Men den får duga.
Sedan for vi ner till Nynäshamn och slogs med alla andra köpglada människor. Tur jag inte skulle ha så mycket. Det var urplockat, men förhoppningsvis så fylls hyllorna på i mellandagarna.
Egentligen kan man väl bara kalla julen för ett ord: HYSTERI.
Det är lätt att dras med i denna stämning, därför är det skönt att vara ute och gå med hundarna. Det är terapi, helst om man slipper möta någon på sin promenad.

Ute är det vackert, - 13 grader och snön knastrar under skorna när man går. Precis som det ska vara.

Det är hemskt att höra på radion om alla olyckor som händer ute på vägarna. Ta det lugnt i trafiken, det är ingen idé att stressa. Genvägar blir oftast bara senvägar....

När vi var på mässan på söndagen Zita och jag så köpte vi pizzaben. Det har blivit favoritbenen nu, förrut var det bubbelgumssmak. Tänkte att de skulle ha fått dom i julklapp, men de fick dom i förskott.
Zita har redan tuggat i sig sitt, trots att det var ett stort ben. Nova är på god väg, medan killarna tar det lite lugnare.

Bra för Zita har tandsten, inte för att det syns att det har hjälpt något ännu. Parma sålde någon nyhet ifrån Usa på mässan och jag funderade på om jag skulle köpa. Men det blev aldrig så eftersom jag velade. Men jag vet att Yvonne köpte så jag ska höra med henne om ett tag när hon har använt det om det funkar. För i så fall ska jag försöka. Skulle visst bara vara naturligt innehåll.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp i morgon bitti när hundarnas mat och rastningsklocka ringer. Jag tror Isac har en sån där klocka som Skalman i Bamse har. Skillnaden är bara att han inte har någon sov och matklocka utan mat och rasningsklocka.

Ha´nu alla en riktig GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!!

Kram Petra & Buffligan.

Kurragömma & Hundmässan

Publicerat: 2010-12-18 / 23:31:40 | Kategori: Allmänt
Hej!
Vi börjar väl med det som hände förra veckan.
Det har varit ett intensivt badande och det är inte så populärt i Buffligan.
När matte har satt på sig sina trasiga (moderna??) jeans och t-skirt, ja då är de flesta hundarna försvunna.
Nova brukar springa och gömma sig bakom soffan, Gasto ställer sig mot någon och hoppas att han inte syns. Isac som inte behöver bada lika ofta är lite cool och undrar vad de är rädda för?! Tills det visar sig vara hans tur att bada, då hamnar han i en smärre chock över att det är hans tur. Zita brukar också hålla sig undan, lägga sig i Louise säng el. så.
Denna dag började jag fixa med trimbord osv för att allt skulle vara förberett när jag kom ner med en blöt hund. Eftersom jag inte hade bytt om så svansade alla hundar runt omkring benen och undrade vad jag höll på med, men när jag räknade hundarna så blev det tre. Hm.. vad var Zita? Jag ropade men ingen Zita dök upp, så jag gick för att se så hon inte var instängd någonstanns. Då fick jag hjälp av Nova som ställde sig vid skynkena som döljer hyllorna i trimrummet och vad fick jag se där?! Jo


några tassar som stack fram.
Hon satt alldeles blick stilla och jag gick och hämtade kameran i ett annat rum. När jag kom tillbaka satt hon fortfarande alldeles stilla trots att Nova var där och puttade på skynket.


Det hon inte visste var att bakifrån så syntes hon.
När jag gick ut ur rummet, då kom hon fram.
Vet inte om Nova ropade fritt fram, faran över, matte är i annat rum.....
Jag fick ett gott skratt åt hennes på hitt!

Idag har det varit Hundmässa i Älvsjö och vi skulle dit och stå i montern. Men vi passade även på att åka in lite tidigare för att kolla vad som fanns att shoppa och titta på rasringen. Men vi hann bara med rasringen för domaren var inte den snabbaste precis. Grattis Caroline som vann Bir rosetten med sin Ella!! Annicas fina hanhund Troupers ?? blev Bim, Grattis!
Det var även väldigt roligt att träffa flertalet facebooksvänner "live".
Tack ALLA för trevliga pratstunder, hoppas era öron sitter kvar....
Vi stod i montern tillsammans med Anna & Magnus med amrisen Kompis, jättetrevligt som vanligt!!!

Träffade Meijas matte och husse. Det visade sig att Meija fått valpar för ca. 6 veckor sedan. Så jag ska få lite foton på dom, jättekul. Jag återkommer med mera information senare...

Fick jag upp kameran, nej det glömde jag. Så här är en bild på montern som jag tog med telefonen igår, ska försöka komma ihåg att knäppa några kort i morgon.
Då blir det bara Zita som får följa med, så vi kan gå runt bland alla försäljare och fynda...Ha´en fortsatt trevlig helg!
Kram Petra & Buffligan.

Hundmässan nästa....

Publicerat: 2010-12-16 / 22:47:45 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu har det badats hundar hela veckan. Tre av hundarna, Zita, Gasto och Nova ska med till Hundmässan i helgen. Den är på Älvsjömässan och vi ska bemanna montern på lördag och söndag em.
På lördag ska vi vara där lite tidigare så kanske vi hittar någon snygg och trevlig pojkvän till Nova????
Vem vet, matte kanske shoppar lite också, i alla fall kollar vad som finns. För det smartaste är att shoppa på söndagen strax innan de ska plocka ihop, för då kan man fynda...

Vädret är ju ett återkommande samtalsämne om man har Amerikansk cocker spaniel och det har man ju.
Snö, det är en bra väderlek för då slipper man smutsiga hundar. Men TÖsnö är inte lika bra om man har pälsade amrisar, för då ser de ut som gigantiska snöbollar innan man är hemma igen.
De senaste veckorna så har vädret varit ett perfekt amrisväder faktiskt och vi har njutit!
Men lagom tills man verkligen vill att vädret ska vara så där amris vänligt för man har stått och badat och fixat hundar. Ja, då börjar det vräka ner snö, blåsa stormstyrka och temperaturen stiga till tösnö.
VAD HAR GJORT FÖR ONT?!

Tur att man inte ska ställa ut ngn hund.
I morgon ska jag till mässan och göra i ordning montern, till min hjälp har jag Ann. Tack! Du är en klippa.
Förutom att man kanse behöver lite hjälp när man står där och vinglar på en stege så är det framför allt bra med någon som har lite friska idéer.

Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran så jag kan sätta ut lite kort här. Eftersom det bara är 30 hundar anmälda till rasringen så kanske vi hinner se alla hundar innan vi ska stå i montern. Det vore kul, men inte livsnödvändigt.

Nej nu ska det nattas hundar i snöstormen, hoppas kylan är tillbaka i morgon. Håll tummarna!
Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus