Dräktig!

Publicerat: 2011-02-18 / 09:20:03 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Det blir inte att man skriver så ofta här, kanske beror det på att man har så mycket kontakt med alla genom facebook. Men jag ska bättra mig så även ni som inte har facebook har lite koll på vad som händer här hemma.

I måndags var vi på ultraljud med Nova.
Det var så spännande. Visst hade jag mina misstankar om att hon är dräktig, men man kan aldrig vara helt säker. Kan ju hända att hon var skendräktig också.
Men det visade sig att hon har minst tre foster. De låg där så fint och deras hjärtan pickade på, det var en jättehäftig upplevelse faktiskt. Eftersom hon var i 35:e dygnet så var det ganska utvecklade foster som låg där.
Med viss reservation får jag väl tillägga efter att ha uppdaterat mig i "valpningsboken" för har man otur kan fostren absorberas ända upp till 45 dygnet. Men vi får väl hoppas att allt ska gå bra.

Men visst blir man lite extra hispig. Tycker hon har haft flytningar från tisdag kväll, då jag upptäckte det efter att ha badat henne. Har haft koll och tempat henne dagligen. Hon har varit precis som vanligt i övrigt. Efter att ha varit i kontakt med min veterinär så kom vi fram till att jag inte behövde vara orolig, men att jag ska hålla ett extra öga på henne kommande dagar. Tempa henne och låta henne ta det lugnt. Om hon får feber el. att flytningarna övergår till annan färg och lukt så skulle jag omedelbart kontakta veterinär. Då är risken att hon fått en infektion.
Nu får vi hålla tummarna för att allt är bra.

Annars är det bra med övriga hundar. Lagom tills jag skulle raka ner Zita så kom kylan, jag hade inte hjärta att skala av henne pälsen. Hm... undra vad hon liknar för ras nu, inte är det amris i alla fall. Men hon är ren och ullig som ett riktigt utegångsfår.

I helgen ska vi börja möblera om inför den kommande valpkullen. Nova och jag kommer att bo i gästrummet tills vidare, för att hon ska få lugn och ro. Dessutom har vi nära till toaletten, både Nova och jag. Ha ha , förra valpkullen så hade jag en bärbar dator. Det var praktiskt, eftersom jag mer el. mindre bodde med Zita och valparna i två veckor. Visserligen passade man på att sova när de sov eftersom det var en massa passande. Den här gången har jag ju tre hundar till som ska tas om hand. Får hoppas att det går bättre den här gången så att alla äter ordentligt och att Nova tar hand om dom.
Men jag får väl uppdatera genom min iphone.

Nej nu är det dags att gå till arbetet. Oj vad tiden springer iväg!
Ha´en trevlig helg allihopa!
Kram Petra & buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus