Hundbad....

Publicerat: 2012-07-31 / 01:15:03 | Kategori: Allmänt
Hej!
Idag har det varit hundbad....
Här hemma så blir fem hundar noll hundar när jag börjar förbereda badet. Förstår inte det ha ha....
Idag var det Novas tur att åka i badet. Alla andra drog en lättnads suck och önskade henne lycka till när jag bar iväg henne. Ja, bar iväg, för här är det ingen som går självmant in i badrummet.
Men alla är jätteduktiga i duschen och står tålmodigt stilla när matte fixar och donar med schampo och balsam m.m. Visst får man en skakdusch ibland, men det får man väl räkna med.

Även Nova blev duschad med svalt vatten när balsamet skulle bort och hennes päls blev väldigt fluffig.
Nova: - Jag tycker det är hundplågeri att bli duschad i svalt vatten. Tur man blir froterad och fönad i varmluft sen i alla fall.

På em fick matte ett sms från Sonias matte att hon inte såg klok ut efter tovutredningar osv.
Så matte tog sina "hemska" pinaler och traskade över. Ja, Sonia bor ju i radhuslängan bakom oss.
Sonia blev jätteglad över att träffa mig, tills hon fick se alla saker jag hade med mig, ha ha...
Men här bestämmer tvåbeningarna och det sattes igång med trimning. Hon skulle klippas ner i samma längd som Isac och Zita.
Nu hade hon ganska mycket och tjock päls, så det blev väl inte helt perfekt tycker jag. Så om någon/några veckor när det vuxit ut lite ska vi jämna till det hela.


Sonia: -Hallå! Är inte jag klar nu? Va, ska det fotas också. Suck vilken jobbig g.matte!
G.matte: - Hon är så söt, lilla Sonia. Men fotas det ville hon inte. Så vi bestämde att hon skulle få gå ut på tomten så skulle jag ta lite foton där.
Men jag räknade inte med att det hade blivit lite mörkare ute så kameran använde blixten. Blev inte så bra, så jag får ta några fler kort någon annan dag när det är ljusare ute.


Sonia: - Ok jag sitter två sekunder om du mutar mig med en godisbit. Du tänker väl inte klippa mig mer? Då drar jag...


Sonia: - Jag litar inte riktigt på dig, så jag tänker vara startklar för att springa och gömma mig om du tar i någon sax.

Det var inte lätt att fånga henne på bild då hon mest studsade omkring, ha ha...

Timmarna går när man har trevligt, så Nova får bli trimmad idag (eftersom det nu har blivit tisdag).
Inte något som hon gråter över.
Sonia har börjat löpa, därav att vi trimmade henne hemma hos henne. Så hemma igen gick trimbord osv igenom grundligt av framför allt Charlie och Isac. Men även tjejerna undrade var deras saker hade varit.

Jag ska försöka ta några foton på Nova när hon är trimmad.

Kram Petra & Elvisligan.

Otursdag!

Publicerat: 2012-07-30 / 00:05:50 | Kategori: Allmänt
Hej!
Vissa dagar så önskar man att man inte klivit ur sängen. Idag var det en sån dag.
Morgonen började ambiöst. Efter morgon promenaden, hmm... morgon och morgon. Eftersom vi vänt på dygnet mer eller mindre så var det förmiddag innan promenaderna och morgonbestyren var färdiga.
Jag bestämde mig i alla fall för att baka. Trots det vackra vädret, men då jag hade jäst som skulle gå ut i datum. Vet inte hur många gånger som det har köpts hem jäst och sen har jag fått slänga den för det har inte blivit av att jag har bakat. Dessutom så mer eller mindre tjatade jag om en assistent som skulle hjälpa mig att baka i julklapp. Så nu är det väl bäst att jag sätter igång att använda den lite flitigare, ha ha...
Sagt och gjort, planerade för bullar och tekakor.
Bullarna fixades iordning, allt gick utan besvär.
Sen skulle tekakorna göras iordning. Tror ni jag hittade receptet? Icke, det fick bli frallor istället. Även dessa gjordes i ordning utan besvär.
Andra plåten med bullar skulle ut ur ugnen. Jag gjorde som jag alltid brukar göra, men AJ vad jag brände mig och det kom en massa "fula" ord ur min mun. När jag brände mig tappade jag plåten. Hälften av bullarna hamnade på ugnsluckan och resten på golvet. Pärlsocker och dyl. ramlade på luckan och brände snabbt fast där.
Så nu fick jag extrajobb att göra på semestern. Försöka få bort brännt socker på ugnsluckan och i ugnen, puh.

Sen känns det som jag haft tummen mitt i handen hela dagen. Det har tappats saker, spindlar har hoppat på mig (tvi vale)...
Så jag bestämde mig för att något hundbad blev det inte idag. Vill inte blanda in hundarna i min otursdag i onödan.

Jag lovade ju lite foton och faktiskt så tog jag några idag när Hajjan, Charlie och Zita myste på baksidan. Innan regnet kom...


Charlie: - Grisen är min!
Hajjan: - Det är den inte alls, den är min! Dessutom är jag tjej så då ska du släppa den till mig.
Charlie: - Va?! Du är ingen tjej, du är ju syrran....
Zita: - Varför slåss om grisen när det finns massor av leksaker här ute?!


Zita: - Den rosa flärpen ligger perfekt i munnen och ......


..... så här gör man när man ska döda den!


Hajjan: - Jag ska nog käka lite äppelkart istället.


Zita: - Hallå, någon som vill försöka ta flärpen av mig?


Hajjan & Charlie: - Skulle inte tro det, vi vill bara ha grisen som matte har i handen...

Nu börjar vår sista semestervecka och vi hoppas att vädret blir tilltalande så att vi kan passa på att vara ute massor!
Ha´det så bra allihopa!
Vov och kram från Petra & Elvisligan.

Semestern fortsätter...

Publicerat: 2012-07-27 / 21:00:11 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Nu är vi hemma i Stora Vika igen. Det var vi redan för en vecka sen, men dagarna går så fort att jag inte har hunnit uppdatera.
Det är ju så att man inte bara har bloggen att hålla koll på, utan det mesta händer nu för tiden på facebook, ha ha...
När man tittar på foton som togs i Jämtland så längtar man helt klart tillbaka.
Jag badade både Charlie och Hajjan under veckan som gick och man skulle kunna tro att de var supersmutsiga och framför allt jättetoviga efter våra promenader. Men icke, det var inte så farligt och tovorna bara gick upp i intet när jag fönade.

Kan starkt rekomendera K9 balsam och att man sköljer ur den med nästan kallt vatten. Brrr.... tyckte hundarna, men ack så bra det var för tovorna. De liksom bara försvann och jag behövde inte använda något balsamspray alls. Jag som använde nästan en halv flaska per hund och bad innan resan. Nu får vi väl se om det fortsätter eller om det var den friska luften och naturen som gjorde att deras pälsar blev så lättskötta.
Efter regnet som dalade ner när vi var där uppe så blev Charlie jättemjuk i pälsen, så han skulle väl igentligen duscha i regnvatten uppifrån Offerdal.
Återkommer vid nästa bad hur det förhåller sig.

Hallå matte, nu har du skrivit massor, så nu vill jag berätta hur det var uppe i Jämtland. Vi som aldrig har varit där tidigare har ju massor att skriva och berätta om + lite foton som du tog på oss.

Ok Charlie du ska få berätta er historia om hur det var i Jämtland!

Det jag kommer ihåg allra mest var de härliga promenaderna som vi gjorde. Det var så många nya dofter som inte finns nere i Stora Vika.
Jag är ju då spanaren i flocken, vilket betyder att jag ska ligga längst fram och spana och hålla koll ifall det kommer något i vår väg. Det gjorde det faktiskt några gånger.
En dag fick jag upp ett spår på en hund, matte trodde inte mig. Men när vi hade gått en bit så kom det faktiskt en stövare dragandes på sin husse. Stackarn, han hade det inte lätt och var nog avundsjuk på oss som fick springa lösa och sniffa i dikena.


Som ni ser så är jag längst fram, Hajjan och Nova har hittat något intressant i diket, Zita håller husse sällskap och Isac måste hålla koll på matte så hon inte försvinner....

Glömde bort en viktig sak, vi har lärt oss ett språk till nu förutom svenska. Amerikanska tror ni säkert eftersom vi ursprungligen kommer från Amerika. Men där tar ni fel, vi förstår numera ganska bra "jamska".

Tex så var matte ganska rädd att vi skulle möta "bjärn" på våra promenader. Därför höll vi extra koll i dikena och matte tvingade med husse på promenaderna. Vi hade bestämt oss för att vi skickar fram husse att försvara oss och sen sätter vi oss själva i säkerhet. Smart va? Men vi hittade ingen "bjärn". För er som nu inte kan jamska så ska jag översätta så ni vet vilket djur vi letade efter, björn heter det i Stora Vika.

Däremot så korsade en räv vår stig ca 100 meter framför oss, men jag som kände vittringen på en gång fick inte jaga efter för matte tråkmåns. Det hade varit något att skriva om här och kanske en fin bild med mig med en rävboa i munnen ha ha.... Ja ja, det får bli en annan gång när inte matte är lika alert och med på noterna.

Däremot så var mormor Zita väldigt alert och lurade matte. Hon såg till att vara lite seg på promenaden och vips hittade hon något bra att rulla sig i. Det luktade Verkligen ILLA och matte var allt annat än glad på henne. Resten av promenaden fick hon gå framför och matte såg till att hon inte gick och smetade ner sig på någon av oss andra. Nova tyckte Zita var taskig som tog hela härligheten för sig själv så hon inte fick en chans att rulla sig. Men jag tror hon var nöjd sen när Zita fick åka i badet, väl hemma hos mattes föräldrar.
Matte hade inget schampo med sig så det fick bli Yes diskmedel. Det funkade och matte var glad att det var den hunden som var korthårigast som rullade sig. Hade det varit jag så hade det genast varit mer panik, för min päls hade nog blivit som svinto.
Då hade dessutom matte missat bilbingon pga att hon måste föna mig...

Japp, ni såg rätt. På kvällen var husse, matte, mattes mamma, Hajjan och jag på något som heter bilbingo. Man ligger i bilen och så är det en tant som ropar en massa siffror. Alla två benta satt och duttade på brickor och klagade på att tanten hela tiden ropade fel siffror. Ganska tråkigt om jag får säga vad jag tycker.

Sen har vi varit hos mattes och husses vänner i Aspås. De har en engelsk cocker spaniel som heter Wilma. Men vi är inte så där toppenvänner. Så vi umgås på avstånd så att säga.

Wilma


Man kan ju inte spåra jämt, ibland måste man göra lite roligt också.
- Husse! Kasta pinnen nå´n gång då!


Charlie -Hallå, vänta på mig! Jag vill också vara med och springa efter pinnen.


Tjo ho... bjärnsafari! Vi gick och gick det kändes nästan som världens ände...

Allt roligt tar ju någon gång slut och så även denna toppensemestertripp. Vi skulle återvända till storstan. Eftersom vi hade en lång resa framför oss så fick vi gå två långa promenader den här dagen och husse fotade oss med telefonen när vi sprang som skållade råttor, nej amrisar så klart!


Här var vi lite utspridda, vem skulle vi hålla koll på? Matte eller husse??


Efter att vi hade jagat matte så vände vi och sprang till husse. Wii... här kommer vi husse!!


Hallå husse! Tänker du smita från oss eller? Vet ni hur jobbigt och kul det är att hålla koll på hussar och mattar i skogen. Prata om att få sträcka ut sina lurviga ben....

Just det, det har flyttat in en fyrbent hos mattes föräldrar. En likadan som Cindy fast röd och en pojke. Alltså, en katt som heter Tusse. Men han ville inte träffa oss fastän vi flinade upp oss och försökte visa oss från vår bästa sida. He he....

Så det närmaste vi kom ett annat djur, om man bortser från myggen och flugorna, så var det Zitas närkontakt med något djurs avföring. Om man ska lyssna på mattes haranger så hade det nog varit bra om hon hade undvikit den kontakten också, som vi andra.

Nu hoppas vi att ni får en trevlig helg, så kanske matte kan ta några najsa foton på oss nu när Hajjan är nytrimmad så man ser fejjan på henne!

Vov vov från Charlie med flock!


Utställning & Semester

Publicerat: 2012-07-16 / 09:48:00 | Kategori: Allmänt
Hej!
Det blir ett kortare inlägg utan foton, då jag sitter och uppdaterar med paddan.
Varför då kanske ni undrar, vi är på semester i Jämtland. Hälsar på släkt och vänner.
Men vi börjar väl med vad som hände igår.
Charlie var anmäld till Högbo Bruk i Gävle på en ssrk utställning.
Hela förra veckan har SMHI varnat för lågtryck och regn. I Voka har det kommit lite på natten som torkat upp lagom till morgonpromenaden. Så man kan väl inte vara direkt missnöjd, fast värmen har lyst med sin frånvaro.
Så kom vi då fram till lördag, Nova badades först och sen var det Charlies tur. Svarta moln tornade upp sig och jag tänkte att nu regnar det lagom tills jag är klar. Men vi hade fortsatt tur och regn och åska gick runt Vika och mullrade på avstånd. Jippo tänkte jag!
Men det skulle jag inte ha gjort, för när klockan ringde 03.30 spöregnade det. Suck!
Men Charlie var duktig och gjorde ifrån sig ganska fort, så jag fick honom skapligt torr innan jag rastade de andra. De fick ha regntecken på sig. Det kan inte Charlie ha, för han blir jättetovig på en gång.
Sen skulle det packas klart och 05.20 satt vi i bilen.
Det regnade och regnade...
Tittade på SMHI och där stod det uppehåll i Högbo och vet ni vad, när vi kom fram så stämde det.
Eftersom vi skulle vidare norrut efter utställningen med alla hundar, så var bilen fullpackad. Så nga utställningssaker som tält, vagn osv fanns inte.
Väl där så hittade jag en grusgång där jag borstade upp m.m. Sprang lite med honom och det kändes bra. Han skulle in bland de första, ca 6 st. före. Då ropar de ut i högtalaren att det skulle bli försenad start i vår ring ca 30 min.
Torgny hade hittat en bättre parkering åt sig och hundarna där det inte var gräs och en massa avote. Så till bilen kändes det ingen ide att gå. Så jag frågade Ingrid & Håkan, Goldsky's kennel, om jag fick stå i deras tält. Tack snälla ni för en trevlig fm, som annars hade blivit mycket blötare!
Det var som sagt uppehåll, men 30 min blev drygt en timme innan vi kom igång och då hade det börjat regna.
 
I Charlies klass var vi tre som skulle tävla mot varandra. Charlie skötte sig bra och sprang på trots regnet som skvalade ner. På bordet så la han på charmen som bara han kan och domaren fick en puss.
Kritiken blev jättefin och det domaren slog ner på var lite kort bröstkorg och ullig päls.
Men vi kom 2: a i klassen med Ck, jippi!! Äntligen! Första ck efter att Zita avslutat sin utställningskarriär.
Nu skulle vi in och tävla och försöka placera oss i Bästa Hane, kände att vi kanske hade en chans med den fina kritiken. Men det var fyra andra som hade bättre kritik och som blev placerade. Domaren och vi som står vid ringade har inte alltid samma smak och ibland förstår man inte riktigt hur domaren tänker.
Men jag var nöjd med dagen trots regn.
Så nu får jag försöka kämpa med Charlies päls ert tag till och försöka få den mindre i mängd och ullighet.
 
En blöt hund sattes in i bilen, hjälpligt torkad i regnet. Så vid rastningen i Sundsvall så fick jag byta liggunderlag.
Idag åker han på borstning, för jag kände tovor som kommit av att han legat med fuktig päls.
Nu blir det några dagar semester i norr. Solen sken nu på morgonen, men moln har tornat upp sig under tiden jag har suttit och skrivit det här inlägget som skulle bli så kort, ha ha, som snarare blev en novell.
 
Ha det så gott allihopa så hoppas jag kunna lägga in lite foton, om inte förr så när vi kommer hem.
Kram från Petra & Elvisligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus