Buuu....

Publicerat: 2008-10-31 / 23:29:48 | Kategori: Allmänt

Bus eller godis??....
Hej på er alla monster där ute!
Här hemma har vi sluppit alla monster, än så länge och nu hoppas jag att de har gått och lagt sig.
Kanske beror det på det hemska väder vi haft idag, REGN!
Förutom shopping av lite hundschampo m.m så har jag faktiskt hunnit baka bullar i kväll.
Jag har äntligen tagit mig iväg och lämnat in mina slöa saxar för slipning. Får väl se hur länge det tar sen innan jag kommer iväg och hämtar dom. Men den dan, den sorgen.
Har även beställt mina glasögon och fått nya linser som jag ska pröva då de förra blev lite torra på ögat efter några timmar. Det är suveränt skönt med linser när det regnar ute, jag ser trots regnet i ansiktet. Dessutom tar det inte flera minuter när jag kommer in i värmen innan jag ser, också väldigt skönt. Men jag kommer säkert att vara lat titt som tätt och ha glasögon på mig.
Jag hoppas verkligen att SMHI har rätt att det blir solsken i morgon, det skulle behövas känner jag. Att det är kallt ute är jag bara glad för, då kan hundarna springa överallt utan att bli smutsiga. Den som väntar får se.
Nej nu ska här packas bullar och nattas hundar, så nu har jag inte tid att sitta här och skriva någe mer.

Ha´en trevlig helg så hörs vi när jag har något att skriva om, kanske med några nya foton.
Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cindy & Cilla.


Hundbadning

Publicerat: 2008-10-30 / 23:52:16 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Min första lediga dag bestod av hundbadning.
Jag tog mig ann Zita, det var välbehövligt, för hon var jättetovig.
Kl.09.00 började jag att bada och sedan höll jag på att föna och reda ut till ca.12.45. Då var jag tvungen att göra en paus för att rasta hundar, äta lite. Halva hunden var då färdig.
Kl.14 hade jag en klipptid åt mig själv. Det var skönt att äntligen få en frisyr igen, en nyhet och lite annorlunda blev det. Får väl ta ett kort så småningom på mig och hundarna så ni får se.
Hemma igen så fortsatte jag med Zita i ca. 2 timmar till. Nu var pälsen torr, men det gick bra med balsamspray, så nu är hon ÄNTLIGEN tovfri igen. Hon har fått riktigt mycket päls. Men den står rakt ut för tillfället eftersom det fortfarande är relativt korta hårstrån och pälsmängden är STOR. När man ser henne så får man en känsla av att hon är överviktig, men det är pälsen som vilseleder.
Höger handled är alldeles öm, så i morgon blir det inget hundbad inte, Zita ska bara trimmas.

Nu till något annat. Brukar gå in på Blocket ibland och titta. Det jag förundras över är de höga priserna på blandrashundar, oftast priser på 6000-7000 kr (för mycket tycker jag). Inte långt ifrån vad en renrasig hund kostar. Visst har de också kostnader vad det gäller veterinär m.m. Men de registrerar inte sina valpar och framför allt så har de inte premierat sina hundar. Vad man kan se i annonserna i alla fall. Det är säkert många som inte tycker som jag, men jag kände att jag var tvungen att skriva denna tanke i alla fall.

Idag har det regnat hela em och det ska visst fortsätta i morgon, snyft!
Om man ska tro på "vädergubbarna" så utlovas sol i helgen, så det är ju bra! Hoppas de har rätt.

Trevlig helg!!! Hoppas ni inte blir allt för skrämda av alla otäckingar som kommer fram vid Halloween.
Kram från Petra & Buffligan, Cilla & Cindy. 

Helgen är över....

Publicerat: 2008-10-26 / 23:08:23 | Kategori: Allmänt
Hej!
Så är då helgen över för denna gång. Denna helg har känts ovanligt kort. Kanske berodde det på att jag uthärdade de sista timmarna på jobbet i fredags (stängde på fritis) med migrän. Kulmen nåddes när jag kom hem och tack vare min familj så kunde jag stupa i säng och de tog snällt hand om hundarna, tack!!

Lördagen började som i ett töcken, trött och seg. Men solen sken och det känns ju hemskt att inte utnyttja, så jag tog en skogspromenad med hundarna.
Jag passade på att fota bla. Zita och Isac som inte blivit fotograferade på ett tag. Men de fotografierna finns inte uppdaterade på hemsidan ännu pga att de är i den lilla kameran. (Perfekt att ha när man är ute och promenerar)

Nova fotade jag idag efter att hon hade blivit klippt, med systemkameran.

När jag kom hem efter promenaderna, för de gick inte alla på samma gång, så fick Nova hoppa i badet.
Hon blev så fin! Men klippningen sparade vi till idag, söndag. För vi var lika sega både hon och jag.

Det fina vädret höll tyvärr inte i sig, utan idag har det regnat hela dagen, blä! Därav fotografering av Nova inomhus.

Jag hade fått rabattkupong på hundfodret jag använder, Robur, men det fanns bara Arken Zoo i stan. Då vi ändå skulle handla lite andra saker så åkte vi dit, till Sickla köpcentrum. Men hittade vi affären, icke.
Däremot så hittade vi Spec Savers, glasögonkedja. Har sagt länge att jag skulle lyssna med dom om nya glasögon, för det är jag i stort behov av. Sagt och gjort, vi gick in och fick ett jättetrevligt bemötande. I dag hade de drop-in på synundersökningen så vi behövde bara vänta ca 45 min.
Under tiden kunde vi ju leta reda på zoo butiken.
Det gick inte så bra, men så kom jag på det när jag gick runt och läste skyltar på husväggarna. Det var ju inte Sickla djuraffären skulle ligga utan Nacka forum. Hmm... inte rätt köpcentrum som vi hamnat i.
Fick i alla fall träffa en jättebra optiker som var specialist på bla. migrän. Så han kollade upp ifall migränen kunde ha ngt med synen att göra, men det hade det inte.
Pratade lite om linser, för det hade jag för 20 år sedan. Pga stor proteinproduktion så kunde jag inte ha linser till slut. Men utvecklingen har gått framåt så mycket så han tyckte gått och väl att jag kunde pröva igen om jag ville.
Sagt och gjort, det slutade med att jag gick därifrån utan glasögon, med linser på mig i stället. Jag ska pröva att ha endagslinser i en veckan sen ska jag dit på återbesök i slutet av veckan. Det blir ett par nya glasögon också, vilka, ska jag bestämma till återbesöket.
Hur blev det då med hundmaten, jo vi hittade dit efter optikerbesöket. Men då var den sorten slut, så det slutade med att vi fick åka till deras affär i Globen, där hade de två säckar kvar.

Ja, så var då helgen slut. Skönt med kort vecka, är ledig på torsdag och fredag om alla kollegor är friska.
Här nere har vi höstlov kommande vecka, det innebär färre barn på fritis, skönt med lite andrum.
Nu håller jag tummarna för att morgondagen blir fin, för vi ska ha ute dag på fritis, eftersom vi ska få en plastmatta inlagd i våra lokaler.

Ha´en riktig bra dag!
Kram från Petra & Buffligan & kattligan.

Skog & vildsvin

Publicerat: 2008-10-23 / 22:44:52 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Dagarna bara springer iväg. Har tänkt i flera dagar på att jag skulle skriva några rader, men ack vad det har blivit av. Men nu sitter jag här och ska få ner några rader innan John Blund grusar ner ögonen fullständigt.

Idag var jag ute i skogen igen. Hmm.... inte med Nova, sist vi var ute i skogen så kunde hon ju knappt gå pga alla pinnar m.m. som fastnade i pälsen. Nova fick gå en längre promenad med boll lek i stället. Man kan säga att hon gick runt på byn och samlade upp en massa löv som hon sedan lämpade av inne. Som sagt, det är höst nu och trots att jag försöker få bort löven innan vi går in, så ser det ut som en skogsbacke inomhus efter en stund. När löven torkat och ramlat av. Nu har de även klippt gräsmattorna runt omkring, måttligt roligt.
Övriga hundar fick i alla fall gå i skogen.
Gasto fick gå själv med mig. Han snubblade några gånger tills han insåg att man måste lyfta på tassarna när man går i skogen. Men han verkade tycka att det var riktigt roligt och höll sig för det mesta i mattes närområde.
Zita och Isac, de for omkring i skogen i 100 knyck! Fram och tillbaka, upp och ner, studs hit och dit. De var som kalvar på grönbete. Men även de höll sig i närheten och hade stenkoll på mig.
Nu undrar ni säkert ifall det var nu vi såg vildsvin?!
Som tur var så slapp vi det. Nej vildsvinen fick vi se när Torgny och jag var på väg ner till Nynäshamn i tisdags.
Vi satt där i bilen och helt plötsligt så fick vi se något som rörde sig på vägen lite längre fram.
Det visade sig vara 6 st. vildsvin som bestämt sig för att ta sig över vägen. Då kan nog inget stoppa dom och de tittar bara rakt fram när de springer.
Jag tycker det är riktigt roligt att se dessa djur, men jag vill då sitta i bilen på säkert avstånd.
Jag vill inte möta dom på en skogspromenad eller hitta dom i fronten på bilen. Det sägs ju att det är som att köra in i en stenvägg när man råkar köra på dom.

Godnatt!
Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cindy och Cilla.

Jag har inte glömt....

Publicerat: 2008-10-15 / 22:50:10 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Jag har inte glömt att skriva i dagboken, det har helt enkelt funnits ngn tid över till det.
Några foton har det inte heller blivit, tyvärr. När hundarna äntligen var klara så regnade det, sedan har jag haft kvällsmöten på jobbet, jobbat sent osv.
Tråkigt men sant, så är det mörkt ganska tidigt nu och värre blir det väl när man ändrar klockan eller?
Håller inte riktigt koll på det där.
Peppar peppar så står alla på benen här hemma. Mer än vad vissa kollegor gör på jobbet, vilket resulterar i merjobb för en annan.
Det som måste göras med hundarna inom snar framtid är att trimma Nova och fixa i ordning Zita. Funderar starkt på att klippa ner henne helt.
Cilla är busigare än nånsin och ska vara med överallt. Hon busar med hundarna och får dom att jaga henne, då är hon nöjd när hon hoppar upp där de inte kan nå henne.

I kväll fick jag äntligen till sidorna som inte ville bli uppdaterade på nätet. Så nu finns det lite nya bilder på bla. Kattgalleriet. Som visserligen har hunnit bli lite gamla eftersom de inte synts i rutan när jag ville. Men som sagt jag ska försöka bli lite flinkare med kameran framöver.

Vi har gjort lite skogspromenader, det älskar dom.
Hmm.... det var väl inte så passande med Nova och hennes långa päls. Hon hade med sig hela skogen hem, trots att jag gick och plockade ur pälsen var annan meter för att hon skulle kunna röra sig över huvud taget. Amrisar i päls är inte gjorda för skogspromenader.
Övriga hundar är det inga problem med, på dom fastnar det ingenting. Däremot så försvann Gasto i ljusets hastighet från Zita och mig i skogen. Det visade sig att han hade spårat Nova som hade promenerat där strax innan, men att hon nu var inne istället för honom själv, det hade han glömt bort. Men efter lite visslingar och rop så kom han lufsande med hängande tunga, så på det sättet så fick han gå rundan två gånger.
Zita skuttar omkring som en valp i skogen och tycker livet är toppen. Ibland tror hon att hon är jakt hund och vädrar rådjur, men det går bra att avleda. En annan sak hon tycker om är att spåra, då är hon okontaktbar så länge hon inte hittar det hon spårar. Det är väl en bra egenskap eller?? Jag är inge kunnig alls i spårning, men kanske något att satsa på med Zita istället för utställning om jag nu inte orkar med hennes nya gräsliga päls.

Nej nu får det vara slut med tankar för denna gång. Ska upp i ottan och öppna fritis i morgon, så nu väntar John Blund.
Hoppas vädret är bättre i morgon, nu spöregnar det ute här hos oss, snyft!

Ha´en bra dag!
Kram från Petra med familj.

Grrr.....

Publicerat: 2008-10-06 / 20:11:57 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Hm..... att det aldrig blir som man tänkt sig. Nu går det helt plötsligt inte att få in de nya bilderna på nätet. På hemsidan på min dator ser det ut precis som jag vill ha det. Men när jag sedan laddar upp/uppdaterar hemsidan på nätet så kommer inte uppdateringarna med, överallt. För det jag uppdaterar på första sidan kommer med. Ni får hålla till godo med det, så ska jag försöka lista ut felet med de andra uppdateringarna sen.

I lördags var vi till Torgnys föräldrar på middag. Det hade flugit in en talgoxe i deras uterum som Torgny räddade. Den var nog chockad för den satt alldeles stilla i handen. När han suttit en stund på gräsmattan skulle Louise & Christoffer gå ut till den, troligtvis med förhoppningen att kunna klappa den. Men då hade chocken gått över och den flög iväg med övriga fåglar som satt vid fågelbordet.

Tre av fyra hundar är badade och klippta. Det är bara Isac kvar att göra i ordning, den lättaste. Sedan ska jag försöka få till något bra kort på alla tillsammans som jag kan använda i julannonsen i Yankee-nytt.

I går var det en gräslig dag, REGN HELA DAGEN, utan uppehåll. Hundarna stannade på trappan och undrade ifall de skulle ut i detta väder, helst Zita. Regn och blåst, tvi!
Hanhundarna har overall, Isac tycker det är ok, medan Gasto inte kan gå i den, benen sprätter åt alla håll och kanter.
Tjejernas overall har gått sönder, så de slipper men blir istället blöta.
Idag har solen skinit och vägarna har torkat upp, tack och lov.

Nu ligger de och gnager på ett varsitt ben. Zita är expert på att sno Isacs ben också, han tar inte tillbaka det, utan hon får ha båda två den lilla madamen.
Nova och Gasto ligger i varsitt rum, annars så vaktar de benen så mycket att de åker ihop och slåss. Onödigt tycker jag, så de får vara åtskilda istället.
Cilla har hittat en julgranskula som hon tycker är superkul att slänga omkring med.


Cillas favoritplats när någon är i vardagsrummet är ryggstödet på soffan.

Ha´det så bra!
Kram från Petra m. familj.

Regn, snyft!

Publicerat: 2008-10-02 / 22:49:24 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Ska försöka skriva några rader, trots att Cilla ideligen ska hoppa upp på data bordet. Vilket betyder att hon helt plötsligt kan trampa på fel tangent.
Pennor är väldigt roligt att kasta omkring med.
Till husses förtvivlan så lekte hon kurragömma med Gasto bakom högtalarna i vardagsrummet. Vi hoppas inte det blir någon vana.
Gasto blev badad idag, trimningen sparar vi till i morgon eftersom han blir som en hösäck efter badet.
Vilket väder tror ni det var när jag skulle gå ut med min nybadade hund? Precis, REGN!
Det förföljer mig när jag badar hundar. I morgon ska jag bada Nova, så då kan ni räkna med regn, i Stora Vika i alla fall.

Nu är det höst. Under veckan som gick vaknade vi en morgon med en temperatur på -2 grader.
Annars är det typiskt höstväder, växlande mellan sol och regn. Det som är possitivt är väl de vackra färgerna i naturen tycker jag.
Mindre roligt är ALLT SOM FASTNAR I PÄLSEN. Tur man bara har en amris i päls, Nova.

Nu har Cilla somnat på databordet med huvudet på tangentbordet, men tack och lov på kanten så hon inte kommer åt någon tangent. Ingen idé att försöka fota det hela, för då springer hon upp på en gång.
Nej nu ska jag gå och kika lite i nya numret av Yankee-nytt som kom idag. För er som inte vet vad det är, så är det Amrisklubbens tidning. Såg att Zitas pappa Kevin är på framsidan, när han blev BIS-veteran.

Ha´en bra dag och helg (ifall jag inte hinner skriva på nga dagar)!
Kram från Petra & Buff-&Kattligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus