Årskrönika 2012

Publicerat: 2012-12-31 / 00:49:24 | Kategori: Allmänt
Hej och god fortsättning!
Ja ni läser rätt, det har gått ett år och vi ska snart börja lära oss att skriva 2013 istället. Inte lätt till att börja med.
 
Men jag tänkte summera vad som hänt på kenneln under året som gått.
Den första händelsen skedde egentligen 2011, några timmar innan det nya året 2012 hade anlänt.
Vi var hos Daisy med familj och gick en härlig promenad på deras golfbana.
Alla njöt och solen sken. Hundarna sprang för glatt livet och kände friheten under tassarna. Nu kom de lite långt bort tyckte matte och ropade så de skulle komma tillbaka.
Tikarna kom tillbaka snabbt eftersom det vankades godis tänkte de, Charlie ville inte missa detta tillfälle heller utan sprang tillbaka han också. Den enda skillnaden var att tjejerna tog bron över en mindre kanal medan Charlie tog isen.
Daisys matte (som bevisligen har bättre syn än jag) ser hur Charlie springer ut på isen och håller tummarna för att den ska hållas. Hon ser hur han stannar till, troligtvis pga att den knakar el. dyl, i och med det så brister isen och Charlie hamnar i en vak. Först sprattlar han, sen blir han alldeles stilla.
Vi springer för allt vad vi är värda och först framme är Daisys husse Magnus, som utan att tveka vadar ut i vattnet (eftersom isen definitivt inte höll en människa) och får upp Charlie.
Väl uppe skakar han av sig vattnet och blir synad av alla hundar. Tack vare en snabb hjälte insats från Magnus så klarade han sig utan några men. Ett stort TACK Magnus för att du räddade Charlie!! Du är vår allas HJÄLTE!!
Kompis: Du matte, behöver inte husse & Charlie komma in i värmen?
Charlie: Ska det bli vita klirrande tappar i pälsen när man badar?
Isac: Charlie, man ska inte bada när det är minusgrader!! Suck!
 
I utställningsringen så var det Hyacinth som visade upp sig, eftersom Charlie inte ville gå med alla fyra tassarna i backen.
Rosett skörden efter en inofficiell utställning i Sollentuna.
 
27 april så kommer jag hem efter jobbet och ska gå ut med hundarna.
Nova kan då inte hålla balansen och mår allt annat än bra.
Hon är hela tiden kontaktbar men har svårt med balansen. Efter kontakt med djursjukhus beslutar vi för att avvakta till morgondagen, då hon blir lite bättre under kvällen.
Kommande dag åker vi till kliniken som tar prover, röntgar m.m m.m.....
Hon har förhöjda vita blodkroppar som tyder på infektion och de misstänker infektion i innerörat. Som trycker på balanssinnet och därför gett henne obalans.
Veckorna går och hon blir bättre men inte helt bra. Vi gör en skiktröntgen på huvudet men det visar ingenting.
Hon är hela tiden pigg och alert, men hon har huvudet lite på sniskan. Helst när hon ska titta uppåt. Så är det fortfarande i skrivande stund. Diagnosen hon fick sa att hon kanske alltid kommer att ha men kvar, alltså ha huvudet på sne. Vi får väl se. Men skönt är i alla fall att hon inte verkar lida av det. Hon är samma gamla Nova i övrigt ha ha....
Nova
 
Flera påpekade att jag skulle visa upp Charlie i utställningsringarna. Hans päls blev bara mer och mer förfärlig att sköta så jag tänkte att jag kanske ska försöka ställa honom ngt innan jag klipper ner honom.
Vi provade för första gången i Ulriksdal i maj och han vann sin klass med Excellent. Det gav mig lite blodad tand och jag anmälde även till Vallentuna. Han fick igen Exc, men inget ck och bla. var det pga pälsen stod det i kritiken.
 
Dottern tog studenten efter 3 års slit på gymnasiet. Jätteroligt, men det kändes inte som det fanns någon tid till utställningar under den tid när det skulle förberedas och genomföras.
 
Sommaren kom och jag måste säga att jag beundrar alla som orkade åka omkring och ställa ut fina iordninggjorda amrisar som blev dyngsura efter några minuter. Denna sommar har varit gräslig för oss amrisägare.
 
På väg till Jämtland på semester åkte vi på utställning i Högbo bruk.
Självklart så stod regnet som spön i backen, men Charlie sprang på. Kom tvåa i sin klass och fick sitt första Ck, jippi!
Även kennelns första ck efter att Zita lagt sin karriär på hyllan.
 
Hösten kom och jag kämpade på med Charlies päls. Jag förstod att om jag ska komma någon vart i utställningsringen måste jag få ordning på hans päls. I september, när mitt jobb stod mig upp i halsen, pälsarna såg hemska ut (tyckte jag) var jag nära att raka ner ALLA.
Men det blev Nova som fick bli korthårig igen. Helt plötsligt så började både Hajjan och Charlie få bättre kvalité på pälsarna och fast de tovade fortfarande så försvann tovorna ganska lätt när jag borstade.
Jag fick också erbjudande om att få trimhjälp av Karin Linde Klerholm, Rotojet's kennel. Hennes hundar har alltid så perfekta pälsar på utställningarna, så jag vore ju dum om jag inte tackade jag till detta erbjudande.
Jag anmälde Charlie till utställningarna i Jämtland i november. Bestämde att det fick bli en kombinerad utställningsresa och semestertripp.
 
Tisdag innan vi åker upp åker vi till Karin för trimning. Jag kommer därifrån med en helt ny hund, sååå snygg!
Massor av tips om hur jag ska bada, föna och trimma. Gäller bara att komma ihåg allt.
Eftersom vädret igen inte är det bästa beslutar vi oss för att åka upp tidigt fredag morgon för att bada och fixa hund hemma hos mina föräldrar. Nackdelen är att jag bara har handfön. Fördelen är att han redan är badad två gånger samma vecka. Så tovor borde han inte ha.
Kan säga att man blir väldigt bortskämd med att ha golvfön. Det gick, men det blev inte perfekt precis.
Nu hade jag turen att även Karin skulle upp till Frösön, så väl där på lördagen så fick jag lite putshjälp.
Han skötte sig bra, men vi sprang på mattor och de var tejpade i skarvarna. Varenda gång vi korsade en skarv hoppade han över tejpen ha ha ha.....
I Bästa Hane var vi tre som tävlade och vi var två som tävlade om certet. Men den här gången var det vi som drog det längsta strået och vann. En helt otrolig känsla!!
 
Tv: Charlie & jag BIM, CERT,     Domare: Christina Daniels,     Th: Spittiz & Karin BIR
 
Dag 2 Söndag så fick vi inget Ck, fastän han var väl värd det tycker jag. Men domaren dömer så det är bara att bita ihop och kämpa vidare ha ha....
 
Innan vi åkte hem hann vi få känna på lite snöpromenader, härligt med den rena friska luften och härliga natur som finns där uppe. Tack mamma för hjälpen med att baka tunnbröd som vi fick med oss hem, mums!
 
I december har vi en stor utställning i Stockholm. Eftersom de tar hutlöst med pengar bara i inträde så tänkte jag att ok jag kan väl anmäla dit när jag ändå tänkte dit och handla och titta på hundar. Eftersom det är så nära så sparar man ju in lite bensinpengar. Jag hade inga förväntningar om att det skulle bli någon placering.
Men jag tyckte väl ändå han var värd Excellent och Ck, men jag var nöjd med det först nämnda.
Väl där och första klassen hade gått av stapeln så sjönk min opptimism efter att flertalet fina hundar fått Very Good. Förstod att här var det inte lätt att få någon bra placering.
Men hör och häpnad, Charlie skötte sig bra och föll domaren i smaken. Han fick:
 
Kvalité - Excellent Konkurrens - 1 med Ck Bästa hane - 4:a med CERT
 
Detta var den sista utställningen för året och Charlie har nu erövrat 2 cert. Det sista certet för att han ska kunna bli Champion måste han ta när han har fyllt 2 år. Det gör han 11/3-13.
 
Så nu fortsätter kämpandet med att hålla pälsen i fint skick.
Väntar på att Hajjan ska börja löpa så jag kan anmäla henne till ngn utställning i vår. Men bara för att jag räknat med att hon skulle löpa i december så gör hon inte det.
Nu ser vi fram emot ett bra kommande år som förhoppningsvis inte blir lika blött!
 
GOTT NYTT ÅR!!!!
önskar vi er alla bloggläsare
 
Kram Petra med flock.
 
 

Dan före doppardan....

Publicerat: 2012-12-23 / 15:33:53 | Kategori: Allmänt
Hej hopp!!
Här kommer en glad amrishälsning! Idag har vi röjt runt i snön. Matte hade förståss inte med sig kameran så ni får tänka er hur vi såg ut när vi var klara. Som amrissnögubbar, jättekul.
Visserligen så klirrade det lite när vi gick hem, men det smälte snabbt när vi väl var inne. Ha ha.... härligt med jullov!
Bra med snö, för då blir vi inte lika snabbt smutsiga och nu är det flera dagar sen vi badade, jippi!
Jag hoppas inte tomten hoppar över vårt hus för det. Vi har önskat oss något smaskigt att äta/tugga på och Nova vill ha nya tennisbollar.
Vi har haft två jättebra bollar som har stått pall för Novas bitande. Hon har en förmåga att punktera bollarna och dela dom i två. Men dessa två bollar har hållt. Men till Novas stora förtret så har ngn, inga namn nämnda, tappat bort bollarna under promenad. Det är väl det värsta som kan hända enligt Nova och hon har förbannat matte att ngn annan än hon fick bära dessa bollar. Har hon hittat dom tro? Nej, det har snöat alldeles för mycket och kanske hann ngn annan hitta dom innan vi gick nästa promenad.
Matte säger att det som gömmer sig i snö kommer fram i tö, men det tror vi inte på, så det så!
Nej, nu hoppas vi att tomten hör vår önskan. 
 
Annars är det bra här, granen är klädd och i huset luktar det skinka och nylagade köttbullar. Kan inte annat än kurra i en amrismage....
 
Vi vill önska er alla en riktig bra och fridfull JUL!!
 
Kram från Charlie med flock!

Hund 2012

Publicerat: 2012-12-16 / 21:33:00 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Vet knappt var jag ska börja men jag ska försöka.
 
För en vecka sen började jag med att bada Charlie första gången den här veckan. I tisdags var det dags för nästa bad och den här gången blev han trimmad efteråt. Som om det nu inte skulle vara nog så åkte han i badet en sista gång i fredags.
Varför nu detta badande kanske ni undrar, jo vi skulle ju åka till Älvsjö på sista utställningen för året.
Det var 44 amrisar anmälda och jag kände att chanserna för oss var inte så stora.
Jag skriver ju resultatlistan för ACC's Utställningsamris och förstod på antalet deltagande hundar att de flesta som jag brukar få skriva in i listan skulle vara där. Men jag är ju envis och tänkte att skam den som ger sig innan vi ens har kommit dit.
Vi ska i alla fall göra vårt bästa. Därav alla bad, för jag tänkte att jag ska ha honom så fin jag bara kan.
Försökte komma ihåg allt jag lärt mig av Karin Linde Klerholm både vad det gällde bad och trimning. Kände mig nöjd efter tisdagens trimning för att sen dra en stor suck efter fredagens bad.
På fredagen vräkte snön ner och jag kände att allt var emot mig. Men vaknade efter fyra timmars sömn till uppehåll i alla fall.
Rasta hundar och sen föna Charlie igen eftersom han blev blöt när vi var ute. Några minuter sent (alltid tycker husse) bar det iväg på mässan i Älvsjö.
Väl där var det en lång kö för att få komma in, men det gick ganska snabbt ändå.
Vi var ute i god tid så det fanns tid till mingel. Passade på att springa nga varv i ringen innan det startade och Karin visade var jag hade missat att klippa.
Efter det fick Charlie vila i buren eftersom det var Clumber spaniel före oss. Det visade sig vara en ras till, så vi kom inte igång förrän kl. 11 istället för kl. 10 som det stod i programmet.
Men tiden går fort när man har trevliga människor runt omkring sig.
Anna, Daisy's matte kom och hejjade på oss och Eva, Assar & Jesper's matte likaså. Tack för det!
 
(Anna Öberg är fotograf till nedanstående foton, tack!)
Matte säger att man måste se ut som Pocahontas om man ska vara snygg.
Inte så roligt när Hajjan retas där hemma.....
Matte! Jag känner mig lite godissugen, de andra vovvarna har med sig MASSOR av 'fisbullar' (köttbullar), var är mina?
Snälla Charlie, vi kör inte 'fisbullar', det vet du. Matte kanske har ngt gott till dig i fickan om du sköter dig i ringen. Puss på dig pussgurka!
Charlie- ja man kan ju alltid försöka. Hmm... får nog träna på den där cocker spaniel blicken lite mer. Undra hur de andra gör. Ser inte att de gör någonting alls. De bara sitter där och tar emot en massa godsaker. Nja, kanske inte alla, en del har ju lika snåla mattar som jag.
Eftersom jag hade missat att det var ytterligare en ras efter clumber så blev det en extra lång väntan för Charlie framme på bordet. Kanske en miss då han blev väldigt trött i slutet. Men man lär sig av sina misstag.
 
Först ut i amrisringen var juniorhanarna. Det var 6 stycken som kom till start och de flesta av dom har både ck, cert och bir/bim placeringar. Det var endast 2 som fick Excellent och endast vinnaren som fick ck och fick titeln Svensk Juniorvinnare 2012, grattis Ingrid kennel Goldsky's!
Kändes ganska hopplöst.
Men det var bara att peppa upp sig och göra sitt bästa. Skulle det bli Very Good, så var jag ju inte ensam i det sällskapet den här dagen, alltid någon tröst tänkte jag.
I unghundsklassen var det 4 hundar som tävlade. Vi stod som hund nr 2.
(Thomas Johansson är fotograf till detta foto & fotona nedanför, tack!!)
Matte förbereder Charlie inför domarens genomgång av hunden stående på bordet.
 
Charlie skötte sig bra, både när han skulle stå och springa.
Charlie visar upp sina fina rörelser för domaren.
Här ställer vi upp oss för att domaren ska kunna göra en sista bedömning och fundera på vad hon ska ge oss för rosettfärg....
Charlie fick rött vilket betyder Excellent och han kunde tävla vidare i klassen om att få Ck (Championkvalité)
Men först skulle vi vänta på att domaren skulle titta igenom de två hundar som var efter oss.
Matte? Tyckte du att jag skötte mig?
Charlie! Du är jätteduktig, min vackra amerikanare!
Matte! Jag tycker om dig också!
Sen gick vi in i ringen igen och gav järnet! Det gick vägen, vi fick ck. Jippi!!!
Det var vi och juniorhanen som hade fått ck, så det stod mellan oss om vem som skulle ta certet, spännande!
Men först blev det en ganska lång väntan på att championklassen skulle bedömas.
Där slutade Karins Rotojet's Ring Ring-Yes Hello som vinnare, grattis!!
I Bästa Hane så tävlade fyra championhanar, Charlie och juniorhanen. Vi fick springa flera varv och hon synade och kände på hundarna igen.
Så bestämde hon sig äntligen, det blev tre championhanar som etta, två och trea. Sen visade hon fram Charlie och mig. Lyckan var total!!! Han hade fått sitt 2:a Cert och placerat sig som 4:a Bästa hane i en så fin skara av hundar!
(Anna Öberg är fotograf) Domaren Mia Sandgren, Charlie & jag. Sååå lycklig!
 
Måste säga att det blir extra roligt när man inte har en tanke på att det ska gå så här bra, men å andra sidan så hinner man väl inte bli nervös heller.
 
Jag vill skicka ett stort TACK till alla som gratulerat mig, det värmer!!
Tack Anna för en trevlig dag med hundar och shopping!
 
Kram på er alla så hoppas jag att vi ses snart igen!!!
Petra & Charlie m. flock
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus