Utställning

Publicerat: 2009-03-28 / 22:54:20 | Kategori: Allmänt
Hej!
Ja, så har det varit utställning igen.
Förberedelserna började redan igår kväll med hundbad. Jag slutade jobbat ca.15 och då hade det börjat snöa lite smått. Efter fyra timmar när jag skulle börja bada Nova så hade det kommit ca.3-4 cm snö och backen var alldeles vit av blötsnö. När jag sedan var klar med min vackra hund så REGNADE det. Gissa om jag var glad? BLÄ!
Tur man har overall att dra på i nödfall, som det var igår.

I morse hade det börjat töa bort och det var väldigt slaskigt ute. Förstår inte varför det ska ramla ner när det ändå ska smälta bort dagen efter.
Som vanligt är jag uppe i varv efter att hållt på att bada hund så det blev några timmar i soffan framför tv´n innan jag kunde somna. Tyvärr blev det då inte lika många timmar sömn heller. Klockan ringde 06.00.
Min mamma är nere hos oss och hälsar på. Så det var hon och jag som skulle åka idag. Torgny och Louise skulle hälsa på släkt i Norrtälje och Christoffer hade fotbollsträning och skulle vara hemma. Han var även snäll och var hundvakt till Zita och Isac, TACK!
Så efter att ha packat bilen med nödvändiga saker och hundar bar det iväg. Det var bara hos oss det var spårigt, efter några km så var det snöfria vägar. Det tog inte mer än en timme drygt så var vi framme.
Gasto var hur duktig som helst, sa inte ett knyst när han lufsade in i utställningshallen. Lite otäckt tyckte han att alla stora Grand danois var (de hade off.utst. där) där de stod och tittade ner på honom. Men han höll sig till matte och vi hittade vår ring. Sedan var han mormors hund resten av dagen.
Nova däremot hördes när hon gjorde entré. Vet ej vad som hade hänt sen förra gången då hon inte sa ett knyst.
Tur vi var ute i god tid, för när det började närma sig vår tur i ringen så låg hon på trimbordet och var alldeles trött av alla intryck. Då hade vi flera gånger försökt att springa upp oss, men misslyckats då det var MASSOR  av människor och hundar överallt.
Nej tacka vet jag utomhus utställningar, tack och lov att det blir det framöver.

Inne i ringen skötte hon sig jättebra. Hon sprang jättefint och försökte stå. Men även denna gång så fanns det ingen matta att stå på och golvet är JÄTTEHALT.
Mamma försökte ta några kort, men de blev så där. Eftersom hon tog från andra sidan ringen, då hon var väsk- och hundvakt. Jag har i alla fall satt ut fotona på hemsidan. Ska försöka komma ihåg och ta ett kort med rosetten i morgon hemma istället.
Hon vann över en annan fin buff tik som har samma pappa som Nova och Gasto. Hon slutade som BIM!!!

Lika bra att hon inte vann, för det hade vi inte tid med. Efter utställningen åkte vi till blomsteraffären och till mormor/morfars grav, shoppade nytt gardintyg till köket och slutligen så handlade vi middag.
Sen åkte vi hem, rastade hundar, åt middag. Slöade framför tv´n och somnade i soffan.
Så när vi skulle släcka ner, det missade vi totalt. För då låg vi och sov i soffan.

Nej nu ska jag gå och lägga mig. Man förlorar ju en timme sömn i natt.
Godnatt på er alla!
Kram från Petra, vovvarna och katterna.

Zzzz....

Publicerat: 2009-03-25 / 21:32:22 | Kategori: Allmänt
Hej!
Tänkte skriva några rader innan jag kryper till kojs.
När man tror som bäst att våren ska dyka upp, så slår det till och blir kallt. Inte mig emot. På kvällarna har det sjunkit till ca -10 grader.
Nova är nu klippt, lite sent tycker jag egentligen. För jag tycker att hon blir bäst om man klipper 5-7 dagar innan utställning, men nu blev det inte så. Hon är lika snygg som vanligt ändå. Men hu va det var svårt att klippa, för pälsen var så elektriskt hela tiden. Försökte borsta så lite som möjligt. Antagligen kylans fel det också.

Lite om våran katt Cilla. Hon är så rolig.
Louise får henne att sitta på komando och sedan apporterar hon.
Frågar man var bollen är så går hon och hämtar sin boll. Sedan puttar hon fram bollen för att man ska slänga iväg den, då springer hon och hämtar den och kommer tillbaka med den.
Ska försöka att få det hela på bild eller om jag kan få till en liten filmsnutt på det hela.

Nej nu håller ögonen på att ramla ihop.
Vi hörs!
Kram Petra & Co.

Snö??Nu??

Publicerat: 2009-03-22 / 22:09:04 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Ja, ni läser rätt. Det började snöa i Stockholm på em. Blä, vi som hade fått så torrt och fint. Visserligen så var det dammigt ute, men hellre det är tösnö. Nu kommer nog inte snön att ligga kvar, det är redan slaskigt ute.

Gasto är nybadad och i morgon ska han klippas.
Även Nova ska badas och klippas snarast, då hon ska vara i toppskick tills på lördag när vi ska till Sollentuna.

Fick rapport från Yvonne som varit i Högbo och om jag inte missuppfattat det helt, så hade det gått så där.
Men Zitas dotter Meghan, Isacs syster, hade i alla blivit 2:a bästa tik. Det är ju jättebra, grattis! Nästa gång vinner hon.


Meghan, visst är hon fin? Fotot är taget av G-M Blom som deläger henne tillsammans med Carola Hellmin.

Det blev lite foton tagna när jag var ute i fredags.
Först på Zita som for runt på ängen som värsta ynglingen. Alla primadonnafasoner var borta och hon for runt som en vilde. Vet inte vad som for i henne. Men lite fina kort finns på hennes sida, under Mina hundar.
Sedan gick jag och Torgny kalkbrottet. Inte att rekomendera ens med nerklippta hundar. De såg för j-iga ut när vi gått färdigt. Fotot som finns i Vardagsgalleriet är taget i början av promenaden.
Men roligt hade dom i alla fall och de ska ha en eloge för att de försökte springa vid sidan av alla vattenpölar och där det var som geggigast.
Tur jag inte hade med mig Nova, för hon hade garanterat sprungit rakt igenom varenda vattenpöl och sedan som grädden på moset varit uppe i risbuskarna och röjt. Nej, hon fick vara hemma, tack och lov.

Ha´en jättebra vecka!
Kram från Petra & Buffligan.

Ja, det där var i går det. Nu visade det sig att det jag skrev aldrig kom ut på bloggen. Jag är säker på att jag uppdaterade, men nu blev det som det blev. Tänkte att jag fyller på med det som hänt idag.
Vaknade till ca 3 cm tösnö, blä. Jag vill ha vår.
Nova såg ut som en snögubbe och henne fick spola tassarna på när hon kom in. Övriga vovvar fastnade det inte lika mycket på.
Efter jobbet åkte Nova i badet. Hon blev sååå fin, som vanligt. I morgon ska hon trimmas inför lördag. Tassarna klippte jag idag, men får väl putsa igen på fredag. Ack vad det är hemskt att klippa med hackiga saxar och tro att det ska bli snyggt. Skönt när det blir utomhus, för då är det inte lika noggrannt med tassarna.

Gasto har blivit trimmad, det kom fram en ny kille bakom all päls. Hans päls växer så otroligt snabbt, han ser ut som en mammut efter ca 3 veckor. Nova är det en månad sedan jag trimmade och hon är inte ett dugg vildvuxen. Men när jag börjar klippa henne så är det mycket päls ändå på något underligt sätt. Hon har väldigt tät päls.

Är ni intresserad av att få en amris med lättskött päls så är chansen stor med Novas avkommor.
Hennes päls är otrolig!
Nej nu ska jag sova så jag kommer upp i ottan, ska öppna på fritis.
Ha´en bra dag!
Kram Petra & Co

Vår?

Publicerat: 2009-03-17 / 22:47:59 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Vaknade i morse och det SPÖREGNADE ute, snyft!
Det var bara att leta fram ett paraply och ge sig ut i skitvädret. Skönt med två nerklippta hundar, tack och lov.
I söndags badade jag Isac och klippte ner honom ordentligt. Han har tjock päls, jättefin, men tyvärr så har han speglar lite här och där. Han blir så fin när han är nybadad, ser ut som en isbjörn. Nu har jag inte hunnit ta något kort på honom efter badet och trimningen. Men det ska jag väl försöka göra snarast medan han fortfarande är ren.
Men så här såg han ut precis innan han stoppades i badet.


När jag kom hem idag så fanns det ingen hund hemma. Övriga i familjen hade tagit ut dom på promenad, TACK!
Den som kom tillbaka smutstigast var Nova, snopen jag blir, blink.
Men det spelade ingen roll för hon skulle ändå stoppas i badet. Sagt och gjort, efter att ha handlat och ätit så fick hon bada.
Kan inte sluta att tjata över vilken suverän päls hon har. Hon ser för j-ig ut, ändå så bara försvinner de tovor hon har i ett nafs. Nu håller jag tummarna för att det ska hålla i sig och att hon inte får några speglar.
Nu har jag bara en hund kvar att fixa till och det är Gasto. Men i morgon så är det föräldramöte för min del, så det får bli torsdag och fredags nöjet.
Dagen slutade föresten med solsken och vi sa just det att nu är det ljusare ute mycket längre, skönt. Kanske är våren på väg i alla fall. Nästan all snö är borta och vägarna har börjat torka upp.
Kvällspromenaden, så var det fruset ute, också ett perfekt amrisväder.

Ha´det så bra!
Kram från nybadade buffisar och Petra.

Trist väder...

Publicerat: 2009-03-14 / 20:13:43 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Ett tag sedan jag skrev igen. Har egentligen inte haft så mycket att skriva om heller.
Jag har arbetat och rastat hundar och försökt orka med hemmet.
Har under några veckor jobbat/ansvarat för Förskoleklassen. Roligt, men ack så jobbigt då jag gör mitt vanliga fritisjobb också + att jag är Arbetslagledare och ska se till så att schema osv fungerar när folk är borta. Insåg tyvärr inte hur mycket jobb det var, så jag har nog inte satt in vikarie tillräckligt mycket. Så jag får väl bita ihop en vecka till och stå mitt kast. Får väl sätta mig i morgon och planera för nästa vecka i f-klassen och hoppas att min kollega är frisk sen.

På hemmafronten så har jag badat Zita idag. Ambitionen var att även Isac skulle badas och att de både skulle klippas. Men det blev bara Zita-bad, sedan orkade jag inte mera. Jag hade varit slarvig och låtit det gå 2 veckor sedan sist och det straffar sig genom att hon är tovig. Men nu är hon fin igen, men min nacke och axlar-armar sa sedan NEJ NU FÅR DET RÄCKA!

Ska försöka orka ta killarna i morgon + att klippa alla tre.

Hade tänkt att ta lite foton idag, jag har ju haft batterierna på laddning. Hm... men vad var kameran?? Det hann bli kväll innan jag kom på att den kanske låg kvar i väskan som jag hade med mig på utställningen sist. Mycket riktigt, där låg den.
Trodde att Torgny hade tagit med den, för han var med en kompis och tittade på amerikanska bilar idag. Därför letade jag inte så ivrigt tidigare idag. Men så var inte fallet. Det som försvinner i snö kommer fram i tö.

Snö ja... här har det varit vår, för att nästa morgon vakna till flera cm snö på backen. Sen har det smält på vägarna under dagen, börjat torka upp. Men då har det kommit mera snö eller regn. Kan inte säga att jag direkt älskar blötsnö, det är värre än regn eller kanske inte. Det är nog lika illa. Märker på tjejerna som är fullpälsade att pälsen slits otroligt mycket av vädret och sanden/saltet.

Måste bara reflektera lite över mina härliga hundar.
Zita är som en valp när hon får springa lös och det får gärna vara kallt och snöigt eller torrt ute. Regn är det värsta hon vet, då förstörs ju hennes frisyr. Hon är så rolig med det. Hon försöker att hitta den torraste vägen när det är blött ute och man ser på hela henne hur hemskt hon tycker det är. Hon är helt enkelt EN FISFÖRNÄM DAM.
Hon behöver gå ner i vikt och gärna få mera muskler inför utställningssäsongen. Igår hade jag med mig en boll som jag tänkte att hon skulle få springa efter i pulkabacken. Det gick en, två och tre gånger, sedan tyckte hon jag var lite väl jobbig och stod nere och väntade på att jag skulle hämta bollen själv.

Nova är ett energiknippe. Hon verkligen sprudlar av energi och egentligen så skulle hon nog vara nerklippt.
Allt hon gör, gör hon snabbt. Bollar är hennes stora passion och har hon en boll släpper hon inte den för något. Du kan erbjuda henne godis - hon väljer bollen. Att jaga bollen tycker hon är roligt och är storebror Isac med så blir det en kamp som heter duga. Hon blir sur om han hinner före. Däremot så blir hon väldigt stöddig om hon vinner. Svansen rätt upp och hon liknar väldigt mycket en terrier när hon springer runt med bollen. Hon är väldigt "buffig" när hon hör eller tror att hon hör saker. Står det tex. en sak som ser lite läskig ut, så sätter hon svansen rakt upp-morrar- samtidigt som hon går fram till saken. Som sagt det har blivit en ganska självsäker liten dam det här.

Isac är den "coola killen" i gänget. Han är kungen och tycker själv att han bäst och bestämmer. Han försvarar alla i flocken när det kommer någon inkräktare, oavsett kön. Därför får han gå bredvid matte när vi möter andra hundar.
Han älskar att jaga efter saker så han får visa hur snabb han är. Han gör ALLT för att komma först, om han så måste spränga lungorna för att hinna vinna. Så han blir både chockad och grinig när någon annan hinner före. Som tur är så är det väldigt sällan som det händer. Men jag önskar att jag hade kunnat videofilmat när jag var ute med killarna. Det hade börjat skymma och de ville att jag skulle slänga bollen. Isac for iväg som ett spjut och Gasto strax efter. Men Isac hade så bråttom så han missar bollen. Gasto som kommer efter i lugnare takt springer och tar bollen. Tur för Gasto tycker jag som blir SÅ STOLT när han kommer med bollen. Men när det händer för tredje gången i rad, då blir Isac riktig grinig och frustrerad över situationen. Som tur var så vann han till sist och det blir det si så där 10 stora ärevarv runt fotbollsplanen. Han är för härlig!

Så har vi då kommit fram till myspysaren i familjen, Gasto. Husse har hittat på namnet Mammut på honom och det är så han är, en mammut. Eller så kan man säga att han är som en nallebjörn. Stor, gosig och tar livet med ro. Onödigt att slösa med energi om man inte behöver. Men även han kan vara energisk, till mattes förtret, för han är expert på att nosa upp äckliga saker som han äter upp.

Till sist vill jag bara säga att jag älskar mina hundar. De är alla så personliga men något de har gemensamt är att de är glada och aktiva. Är med på det familjen gör, även Gasto faktiskt.

Nej nu ska jag gå och titta på Melodifestivalfinalen i Globen, på tv alltså.

Ha´en fortsatt trevlig helg!
Kram Petra & Buffligan.

Nu är det gjort!

Publicerat: 2009-03-01 / 19:14:29 | Kategori: Allmänt
Hej!
Så var det då gjort efter 7 månaders uppehåll.
I går var vi, jag, Nova och husse till Sollentuna på inofficiell utställning.
Vi skulle in som nr.7 i ringen så det blev en tidig morgon. Det var inte så mycket hundar och det var skönt. Det fanns plats att kunna springa upp henne innan hon skulle in.
Hon var jätteduktig och skällde inte trots att det skälldes runt omkring i lokalen hela tiden.

Bedömningen:
I unghundsklassen var det två hundar, Nova och Yvonnes & Annas Lilli.
Nova skötte sig jättebra, sprang fint och stod fint, så gott man kan på ett halt golv. På bordet gick det jättebra, trots att domaren verkade vilja undersöka maginnehållet så som hon höll på i munnen. Men trots den behandlingen stod Nova ut, så jag är jättestolt över henne.
Tyvärr föll hon inte domaren i smaken, men det rycker jag på axlarna åt. Jag vet vad jag har, så det bekymrar inte mig vad domaren tycker. Jag åkte dit av en anledning och det var att se hur hon skulle reagera och vara i utställningsringen.
Eftersom hon skötte sig exemplariskt så är jag helnöjd, oavsett placering och kritik.
Jag tog fasta på det sista i kritiken - väldigt trevligt temperament. Tack för det! Nu ser vi framåt. Nästa tävling är också en inofficiell och även den i Sollentuna, 28/3.

GRATTIS Yvonne & Anna till BIM placeringen med Lilli (ps. jag tycker ni skulle ha blivit BIR ds.)

Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus