Utställningsdags

Publicerat: 2009-02-27 / 23:34:24 | Kategori: Allmänt
Hej!
Så var det utställningsdags igen. Det är nästan 7 månader vi ställde sist.
Nova har badats i kväll och hon blev så fin som vanligt. Problemet med henne är inte utseendet utan humöret. Vi får väl se om hon kan vara trevlig mot domaren i morgon, jag hoppas det.
Jag uppdaterar mera i morgon, förhoppningsvis med bra resultat och bilder från utställningen.
Nu ska här packas, nattas och sovas!

Kram Petra & Buffligan.

Upp och ner...

Publicerat: 2009-02-22 / 22:27:55 | Kategori: Allmänt
Hej igen!
Hoppsan, det har visst gått en vecka utan uppdateringar i dagboken. Ska försöka bättra mig.

Veckan började i sorg, då en vän till oss gick bort endast 46 år gammal. Man börjar inse både det ena och det andra, som att man inte är odödlig trots att man inte känner sig speciellt gammal och jag tror att det har genomsyrat veckan som har känts lite tung.

Som grädden på moset så har två kollegor varit sjuka, så vi andra har fått jobba häcken av oss.
I morgon börjar sportlovet och trots att jag jobbar hela lovet, så blir tempot så mycket lugnare av att bara ha fritisverksamhet, det ska bli jätteskönt.

Jag badade och klippte Nova i fredags, hon är så fin. Kan hon bara behärska sitt humör så kommer hon att vara svårslagen. Hon är så elegant och i perfekt form, jag är så stolt över henne.
Zita är lika fin som vanligt, henne måste jag bada de närmaste dagarna.

Köket har sett ut som en bombnedslag eftersom luckorna var ivägskickade på omlackering och lådornas frontar gick inte att ta bort. Så det var bara att tömma allt i kartonger.
I fredags ringde de 10 min. innan jag skulle till jobbet att luckorna var färdiga och att de skulle komma om ca 45 min. och sätta upp dom. Hmm... inte roligt att börja riva i allt som var i skåpen när man har bråttom.
Igår köpte vi nya handtag och satte upp dom, det blev jättefint.
Idag har jag packat i det mesta i skåpen. Passade på att möblera om och kolla vad jag hade i några kartonger med tupperware-saker i källaren. Jag är inte färdig och insåg också att jag hade köpt dubbletter av vissa saker som jag inte hittat när vi flyttat, som potatispress tex. Ja, nu har jag en till ifall den första går sönder.

I går lördag var Christoffer på fotbollscup, deras lag kom 2:a. Så idag spelade de final, tyvärr var inte målstolparna på deras sida, så de förlorade första matchen. Det var en besviken gosse vi hade med oss hem. Men kanske han inser hur duktiga de ändå var som tog sig till final, om några dagar.

Föresten så har det snöat precis hela dagen idag och blåst kallt. Tösnö har gjort så att hundarna sett ut som snögubbar när de försökt promenera. Värst är det för tjejerna. Nu hoppas jag på lite kyla så att snön får ligga kvar under sportlovet i alla fall.

Nej nu ska jag inte uppehålla er mera för nu vill vovvarna ut och natta sig innan John Blund kommer.
Kram på er alla och hoppas ni får en riktig bra vecka!
Petra & Buffligan.

Det var det...

Publicerat: 2009-02-15 / 22:29:19 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Jaha, så var då denna helg över. Hmm... jag tycker nog att helgerna borde bestå av minst 3 dagar. En att varva ner på, en att vara ledig på och den sista lediga dagen börjar man tänka på arbetet dagen därpå, så den är så gott som förstörd. Alltså så är man ju i alla fall bara ledig en dag och som det är nu, så är man inte ledig en enda dag.
Ja, lite har jag väl hunnit med av vad jag hade tänkt göra i helgen.

I min enfald trodde jag att väckarklockan skulle vara tyst i helgen, men icke. Det var träningsmatch för Christoffer i fotboll och eftersom jag skulle hinna fixa hundarna innan + äta frukost, så var det bara att ställa klockan.
Men det var en fin dag med strålande sol och snö, en riktig fin vinterdag med andra ord.
Så då passar det väl bra att sitta i en gympasal och titta på fotboll?! Nej skämt och sido, det tog bara ett par timmar i anspråk.
Väl hemma igen så gick jag runt kalkbrottet med Gasto och Isac. De fick vara testhundar för att se hur det såg ut där uppe. Om man möjligtvis kunde gå där med fullpälsade hundar.
Det var så skönt, alldeles tyst, bara hundarna som flamsade omkring. De njöt nog också.
Isac biter för att få tag på en pinne.

Gasto grävde fram en pinne under snön. Den var han så stolt över.
Men Isac tycker att Allt ditt är mitt och mitt ger du f-n i, så han slet och drog i pinnen tills Gasto släppte den. Isac sprang iväg med pinnen och var så mallig över vinsten. Gasto försökte få tillbaka pinnen, men det gick inge bra. Så blödiga matte gick in och gav tillbaka pinnen till Gasto. Oj vad han var mallig sedan. Jag letade reda på en pinne till Isac också, som han kunde springa och vara stolt över. Gasto bar pinnen hela vägen tills jag hade tagit detta foto, då tyckte han nog att då fanns det ju dokumenterat så då behövde han inte släpa omkring på pinnen.
När vi var på väg hem så hade Gasto stannat till lite efter oss, för att bita lite på pinnen. Då tittar han upp mot en bergsknalle och morrar-skäller-gnyr. Han känner obehag av något och kommer springande till Isac och mig. Jag kände inte för att gå tillbaka och titta var det var. Det kunde ju ha varit ett vildsvin, rådjur el. älg eller så ingenting alls. Gasto tittade bakåt resten av vägen runt brottet, för att som försäkra sig att det inte kom, det han nu såg.

Väl hemma så blev det tvättstuga och semmelbullsbak. Där emellan sneglade jag på Melodifestivalen.

Idag söndag så hade jag bestämt mig, jag var tvungen att bada Zita.
Men jag hade ju lovat att tjejerna skulle få gå runt kalkbrottet idag, så det var bara att fixa det först.
Innan vi gick tittade vi på slalom, 1:a åket och det gick ju bra för svenskarna.
Vi fick med oss husse på promenaden idag. Det var väl lika bra ifall vi skulle möta det Gasto såg. Men ärligt talat så hade jag glömt det tills vi kom till samma plats idag.
Tack vare att det var snö på backen så fastnade det inte så mycket i Novas päls. Hade hon hållt sig där man ska gå så hade det nog inte fastnat någonting. Men hon ska ju vara i skogen och springa, ju snårigare desto bättre.
När hon drog iväg upp i skogen så ropade jag tillbaka henne, för att få se henne springa in i skogen på andra sidan vägen, pust! Det var inte så farligt som sist när det inte fanns snö.
Det var inte lika mycket sol idag. Men vi njöt idag också, inte av tystnaden för de körde fyrhjulingar på en sjö som finns uppe kalkbrottet. Men av att bara strosa omkring och det är nöjsamt att se vad hundarna njuter.

Väl hemma gjorde jag semlor och de var färdiga lagom till 2:a åket i slalom. Det var många som åkte ut och pessemisten Petra fick rätt, svensken som hade medaljchans åkte ut.
Trots sen em. så bestämde jag mig för att bada Zita. Jag tyckte inte hon verkade så tovig. Men där hade jag fel. Det tog fyra timmar att fixa henne. Sen behövde vi båda vila och äta innan det blev trimning. Så nu är hon så snygg igen.

Blir tokig på min sax. Lämnade in den för ett tag sen för slipning. Men efter att jag använt den en gång var det hack i den. Så frågan är ifall de fick bort jacket från början. Ska det klippas fint för officiella utställningar, så krävs det en ny sax. Det får jag sätta upp på min önskelista.

Nu blir det inga fler foton för det är jättesegt att ladda upp dom och jag ska natta hundar och krypa i kojs.
Ni får ha´det så bra!

Kram från Petra & Buffligan.

Lite av varje...

Publicerat: 2009-02-13 / 19:36:33 | Kategori: Allmänt
Hej!
Det finns lite av varje att rapportera från veckan som gått.
Kan börja med att meddela att vi inte har haft något internet på ett dygn. Eftersom jag velat fram och tillbaka ifall jag skulle anmäla Zita till Högbo Bruk i mars, så väntade jag till sista minuten. Sista anmälnings- och betaldag var idag och eftersom jag inte kunde komma åt min bank så blev det för sent att anmäla nu på kvällen. Så det blir inget Högbo för våran del. Kanske var det någon mening med det också. Nu kommer inte jag att anmäla Zita förrän utomhus säsongen börjar. Det fanns ingen utställning som lockade innan. Så vi satsar på att göra "comeback" fullpälsad och i perfekt kondition. Så se upp!
Däremot så ska Nova tävla 28/2 i Sollentuna.

Snön har äntligen kommit och täcker nu våra vägar och isbelagda gångbanor och skogsstigar. Nästan livsfarligt!
Alla halkar omkring både två och fyrbenta. Så nu hoppas jag att det ramlar ner lite mera snö och att kylan håller i sig. Då kanske tom Nova kan gå i skogen.

Tills dess så får de hållas med att busa omkring på fotbollsplanen. Det är en tävling på liv och död när Nova och Isac springer efter bollen. Ingen vill förlora. Jag brukar försöka få till att de vinner bollen båda två genom att lurkasta osv. Men ibland blir Nova sur på Isac och moppsar sig när han tar bollen och hon är i hasorna. Isac blir inte så glad på Nova när hon vinner men som den gentleman han är så låter han henne hållas.


Isac är den som har bollen i denna bildserie. Sen började jag frysa så om fingrarna så kameran fick åka ner i fickan. Nova blev lite besviken att inte hon blev fotad med bollen i munnen. Å andra sidan så springer hon omkring så fort när hon har bollen att man inte hinner knäppa några kort, det blir bara ljusa streck.

Ni som är familjära vet säkert att våran gammelkatt Cindy vägrat komma in, utan har bott på våran altan. Som visserligen är vindskyddad tack vare att vi klätt in den. Men jag tycker inte att det är någon direkt värme där. Men Cindy har vägrat vara inne, trots att jag försökt tvinga henne. Men då jamar hon så öronen håller på att trilla av. Så med hjälp av fleece och fäll så har hon sovit och ätit på altanen.
Men i början av veckan så följde hon med mig och någon av hundarna in när vi kom från en promenad. Gick helt sonika förbi hunden i hallen och katten Cilla som satt i hundsängen. Sprang ner till matskålen som om det vore det självklaraste saken i världen. Cilla sprang efter, så jag förberedde mig på kattslagsmål. Men de sa inget. Gränsen gick när Cilla skulle gå fram till matskålen, då fräste Cindy så vi alla hoppade till.
Sedan har hon fortsatt komma in under veckan som gått, när hon blir hungrig och då stannar hon gärna inne ett tag och sover. Cindy och Cilla har även nosat på varandra och det har gått bra. Cindy har lagt stridsyxan på hyllan men har meddelat att hon inte gillar Cilla.
Zita har försökt medla, men det blir inge bra eftersom där pratar inte hundar och katter samma språk.

Christoffer har skrivit två stycken nationella prov i svenska. Det första fick han VG på och det andra blev det full pott=MVG.
Louise som går i nian har också fått skriva nationella prov i svenska. Men hon har inte fått veta hur det gått ännu.
GRATTIS mina duktiga barn!!!

Nej nu ska jag gå ut med hundarna igen, innan kvällstv:n börjar. Dessutom envisas Cilla med att leka med sin boll bland dator sladdarna. Nu får det vara slut med datastopp.

Ha´en jättetrevlig helg!
Kram från Petra & Gänget!

Ps. Gå gärna in på www.doggy.se och rösta på Isac & Gasto som tävlar om att bli Årets Familjehund! Ds.

Många järn i elden....

Publicerat: 2009-02-09 / 00:07:24 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Så var då denna helg över, inte mig emot eftersom den varit blöt och dimmig. All snö är nu borta, istället har det blivit sjöar på gräsmattorna och is överallt där man ska gå. Hundarna ser ut som dränkta katter så fort man varit utanför dörren och man tappar lusten för att göra någonting. Så allt som jag i huvudet hade planerat göra i helgen blev inte gjort. När jag tänker efter vad som blev gjort av det som jag planerat så kommer jag fram till att Gasto blev i alla fall badad och klippt. Sen var det inge mer.

Lördagen började med att vi åkte in till S-holm för att gå på Öppet hus. Det var ett gymnasium som Louise är intresserad av att söka till inför studierna i höst. Det verkar jättebra, nu återstår att se ifall betygen räcker.
Det är inte klokt vad tiden går. Jag tycker hon var liten alldeles nyss och nu är hon inne på sitt 16:e år. Det är nästan så att jag börjar känna mig gammal. Nej! jag bara skojade. Jag är lika ung som vanligt.

När vi kom hem så hade luften och orken gått ur mig. Men jag tog mig i kragen och stoppade Gasto i badet. Var bara tvungen att trimma honom, han såg verkligen ut som den mammut han brukar kallas för.
Men brukar säga att kärt barn har många namn, ett av Gastos smeknamn är mammut.
Eftersom han numera är nerklippt så tog det allt som allt ca 2 timmar så var han klar. Men han är lika trött oavsett hur länge man fönar honom. Benen är som gelé när jag ska klippa honom. Skulle behöva ha en ställning som man kan lägga honom på så benen hänger rakt ner.
Då jag inte har denna konstruktion klar ännu, så beslöt jag mig för att klippa honom på söndagen. Så då fick jag tid över att se lite på melodifestivalen. Det var bra melodier, men när de höll på att rösta hit och dit, då slocknade jag i soffan och vaknade till då och då när Torgny frågade om jag sov. Nej då! jag bara vilar ögonen lite fick han som svar. Till slut så beslutade jag mig för att natta hundarna och gå och lägga mig. Men tyvärr är det så att om man var trött innan så blir man ju pigg av frisk luft ( det är därför jag sitter här nu) så då måste man titta på tv en stund till. Blir garanterat sömnig av den.

Idag trimmade jag Gasto och han blev såå snygg. Pga vädret så blev det inga kort tagna, men de kommer. Annars har det varit en hemmadag. Vet inte var timmarna har tagit vägen. Men det blev ialla fall hockey på em.

Nu börjar faktiskt John Blund göra sitt, så nu säger jag godnatt och på återseende!
Kram från Petra & Buffligan.

Dagarna går....

Publicerat: 2009-02-05 / 23:57:34 | Kategori: Allmänt
Hej!
Som sagt, dagarna bara springer iväg känns det som.
Denna vecka har varit lite hektisk.
I måndags började de att renovera i köket. Nu har de satt upp nytt kakel där det saknades, vi har fått en ny spis. Sen har det fixats lite annat också. Dessutom plockades alla skåpsluckor och lådor bort för att de skulle lackas om. Lådorna var så gamla så frontarna gick inte att ta bort. Så nu måste innehållet i dessa lådor förvaras på annat håll.
Jag säger bara det, tur man har luckor. Det är inte snyggt som jag har det nu, med diverse mjölpåsar, tw-burkar, 150 olika muggar osv. Nej tacka vet jag luckor. När jag kom och gick med hundarna nu i kväll så syntes det väldigt väl utifrån,det var inte snyggt, snyft. Men det är bara att bita ihop, det blir nog jättefint när det är färdigt.
Nu ikväll har jag i alla fall plockat ner allt som låg huller om buller på bla. köksbord och skåp i kartonger. Lite mera ordning blev det.

Veckan har som sagt bara sprungit iväg. Den har bestått av hundbad, Nova. Läxhjälp, hundrastning med kombinerad träning och kvällsmöte på jobbet.

Nova springer fortfarande väldigt fort, vet inte riktigt hur det ser ut??
Isac och jag har anmält oss till en agilitykurs i vår. De har ett intagningsprov (lydnad) innan, så det är det vi håller på att tränar till. Ibland går det bra och ibland mindre bra. Frågan är om det är med eller utan koppel?!
Jag hoppas det mest är tikar med på kursen.
Gasto ser ut som ett litet troll, så honom ska jag bada och klippa i helgen.

Zita är som vanligt en liten prinsessa. På kvällspromenaden tog prinsessan ett motionsvarv efter en katt. Antingen försvann katten illa kvickt och hon gav upp eller så lydde hon matte. Matte hoppas på det sistnämda, men troligtvis var det första alternativet som stämde in. Annars brukar hon vara väldigt lydig och avbryta om hon sätter efter något. Kanske kände hon på sig att matte inte skulle skrika allt för högt vid 23-tiden mitt i bostads området, den rackarn!
Ja ingen skada skedd, Zita kom tillbaka och gjorde sina förnödenheter fort, eftersom magen kom igång. Katten fick lite motion, kan behövas så han klarar av att springa ifrån rävarna.

Tror att Cilla ska till att börja löpa. Hmm... tror att hankatter börjar samla sig runt huset. Får väl höra av mig till vet. Therese om kastrering. Det ska nämligen inte bli några kattungar i detta hus och jag vill inte ha en massa hankatter som springer och kissar på mina fina ute möbler.

Nej nu ska jag krypa till kojs!
Ha´en trevlig fredag och helg!
Kram Petra & Buffligan.

Ps. Det har snöat här så nu väntar vi bara på kylan, så hundarna slipper se ut som en blandning av snögubbe och snöboll. Ds.

Fler kort....

Publicerat: 2009-02-02 / 22:53:09 | Kategori: Allmänt
Hej!
Helgen kom och helgen gick. Så är det vardag igen, puh!

I lördags köpte vi en ny soffa som vi är helnöjda med. En hörnsoffa i skinn.
Sen var vi och hälsade på min bror med familj. Vi var även i en relativt nyöppnad klädesaffär för barn/ungdomar som brorsans sambo är delägare i. Den var jättefräsch, så titta in ifall ni har vägarna förbi Örsundsbro. Den heter Små Stjärnor och ligger vid Outletaffärerna. Christoffer hittade en lite tjockare tröja med dragkedja, som han kan ha som jacka när det är lite varmare ute.

Igår badade jag Zita, hon blev fin som vanligt.

Idag har jag badat Nova och blev lika fin hon. I morgon ska jag klippa dom båda två, så att inte Yvonnes linjer försvinner.

Idag har de även fixat i köket. Så nu har vi en ny spis, men ingen fläkt, för elektrikern måste hit och dra om lite. Alla skåpsluckor är borttagna för vi ska få de omlackerade. Det ser mer eller mindre ut som en smärre jordbävning i köket just nu. Men det blir nog jättefint när det är klart.

Jag har även fått lite flera kort från Let´s Dance som Ann och Madde har tagit, TACK!!!

Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus