Semester och utställning

Publicerat: 2013-07-21 / 09:54:00 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Nu har vi äntligen semester! Den har varit efterlängtad. Vi har bara 'softat' första veckan.
Vaddå softa tycker Charlie som har fått bada två gånger eftersom han skulle ställas ut igår :)
 
I går åkte vi till SKK internationella utställning i Köping. Det var 39 hundar anmälda, så jag förstod att det skulle bli hård konkurrens om placeringarna. 
Det var Charlies första utställning i championklass. Det var hög kvalité på motståndarna och att domaren sen verkade gilla parti gjorde ju inte saken lättare att vara black/tan :)
Charlie skötte sig bra, men efter en lång väntan och stekande sol så segade han ihop efter nga varv i ringen. Var inte den vanliga alerta Charlie. SÅ det är nog regn som gäller för vår del :) 
 
Jag är i alla fall nöjd över kritiken. Jag ska försöka läsa kråkfötterna rätt :) :
 
Pleasent head with good balanced and typical expression, good neck and well auqulated forequaters, good bone and stralight foreleg, excellent body, well auqulated hindquters (?), excellent topline, good coat, allthod (?) topcoat a little wavy, moves very well
 
Som ni ser så fick han fin kritik, men hon tyckte ändå inte han var värd ett ck, snåldomaren :)
Men det är bara att ge sig på det igen. Det var ju vad den här domaren tyckte.
 
Idag ska Hajjan få bada, tanken är att det är hennes tur att komma ut i ringarna så småningom. Men jag vet inte, för just nu så tovar hon som bara den. Hon som nästan inte har haft en tova tidigare. Kanske är det så att hon ska till att börja löpa. Sen har hon ju en förmåga att hitta varenda liten smutsig fläck när hon är ute. Ska vi promenera i skogsterräng så kan hon inte gå på stigen, nej hon ska springa så hon har hela skogen med sig hem :)
Så egentligen så ska hon nog vara nerklippt :) Det är nog mer passande för denna turbo hund!
 
Hoppas ni alla har/får en fortsatt trevlig helg/semester!
Kram från Charlita's ligan.

Zita har fått kort kort....

Publicerat: 2013-07-03 / 18:32:31 | Kategori: Allmänt
Hej!
Jag har under flera veckor funderat på om jag skulle klippa Zita ännu kortare. Men jag har tvekat eftersom jag inte tycker det är så snyggt ha ha....
I går skulle egentligen Charlie bada, men Zita flåsade hela tiden och jag kände att så här kan det inte fortsätta. Jag menar, sommarvärmen har ju inte ens börjat. Så det fick bli ett skönt bad (Charlie blev inte så ledsen :) )
Sen i morse skulle jag klippa ner henne. Jag började klippa med nerklippningsskäret men insåg att det bara klippte bort täckhåren på ryggen. Så det var bara att ta fram 10-skäret. Det blev väldigt mycket päls som ramlade av och Zita låg alldeles stilla och verkade tycka det var jätteskönt.
Hon tycker mindre och mindre om pälsvård nu för tiden. Också en anledning till att klippa bort pälsen.
Så här blev resultatet:
 
När de är så här kortklippta så går inget att dölja. Så då inser man vilken fin tik hon är. Hon är ju 11 år gammal och fortfarande så fin. Så det är med stolthet jag sätter ut dessa bilder min stjärna och stamtik på kenneln.
 
- Matte! Har du godis i handen eller luras du bara?
 
Hon har åkt på en liten ögoninflammation i blåsten, därav att hon är lite gul runt ögonen, ögonsalva.
Något jag kan rekomendera om de har en lättare inflammation. Min vet. brukar säga att jag ska börja med Noviform som är receptfri på apoteket. Går det inte över så behöver man ngt starkare, men oftast hjälper denna salva.
 
Nu är det snart bara en arbetsvecka kvar innan semestern. Vi har alla börjat räkna ner och längtar efter en skön ledighet.
 
Ha' det så bra allihopa!
Kram Petra & Hundligan i Vika
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus