Skogspromenader

Publicerat: 2014-08-28 / 07:32:43 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Jag vet inte när jag skrev sist, men det känns väldigt länge sen. Så jag tänkte få ihop några rader innan jag ilar till jobbet.
Förra helgen hade vi premiär med att gå i kalkbrottet. Vi har ett nerlagt kalkbrott som de tyvärr vill fylla igen med sopor och giftigt avfall :( Men det ska vi försöka rösta i valet så det inte blir av.
Kalkbrottet, det används redan nu av ett företag som bla. lägger upp flis där.
Nova & Isac poserar i slutet av promenaden framför "kalkis".

På lördagen gick jag med Charlie och Hyacinth som sprang och njöt av naturen. Vi träffade på några jägare som skulle ut och jaga fåglar med sin labradorer. Men visar man bara hänsyn till varandra så kan man samsas om naturen.
Puh! tycker Hajjan och Charlie. Det är jobbigare än vad ni tror att springa med päls på sig i värmen :)
Hajjan har hittat något väldigt intressant.

För att det skulle bli en behaglig promenad utan tjat och att jag inte skulle känna mig stressad över att få ihop flocken om det kom andra skogsströvare, så hade jag valt att gå två och två med hundarna. Men lagom tills vi kom ner till byn igen började det regna, så det blev ingen mer kalkis promenad den här dagen. Vi fick även trevligt besök av dotter med sambo.

Därför var det Nova och Isacs tur på söndagen att få promenera.
De visste inte hur fort de kunde ta sig till kalkis ;) de tyckte nog att matte kunde ha släppt dom redan utan för dörren så kunde de ha sprungit till kalkis själva ha ha....
Men efter halva promenaden började även de att lugna ner sig och Isac visade sin glädje med att få komma ut i naturen så här:Nova

När vi var halvvägs hemåt gjorde vi en liten paus, för nu hade det blivit riktigt varmt och solen sken för fullt.
Isac
Isac har en pinne som Nova är intresserad av. Om jag smyger mig på och låtsas vara ointresserad så kanske jag kan sno den, tänker nog Nova.
Nova - kan inte jag få låna pinnen lite Isac?
Isac - skulle inte tro det! Hitta en egen pinne.

Men det slutade ändå med att hon fick tag på pinnen och gjorde småbitar av den ha ha....

Veckan började regnigt, men nu ska visst solen skina igen. Det ser vi fram emot. Vi tycker ju bäst om det svenska ordet Lagom. Vi vill ha lagom varmt, så man inte får värmeslag när man går på promenad.

Ha´en fortsatt trevlig vecka!
Kram Petra med flock <3


Fynd :)

Publicerat: 2014-08-12 / 23:21:24 | Kategori: Allmänt
Hej!
Idag var jag till Granngården för att köpa hundmat. När jag kom in hittade jag lite saker som var rabatterade. Bla. hittade jag ett Hundmemory som Nina Ottosson har gjort. Har ju hört massor om dessa aktivitetssaker och var spänd på att prova. Kan man då fynda spelet för en bråkdel av vad den kostat, ja då kan jag inte låta bli att slå till ;)

Först ut att prova var Zita. Hon är döv, men eftersom jag redan från början kört både ord och tecken när hon ska söka, så är det lätt att nu bara köra tecknet för att leta. Det var inga problem för henne att nosa upp godiset. En gång lyckades hon lyfta på benet, men det tror jag mer var tur än skicklighet. 
Sen var det Charlies tur att prova. Det gick lika lätt för honom också. Men även han var för försiktig så han fick inte bort benen. Det får bli nästa steg att träna.

De verkar i alla fall tycka att det var roligt :)

/Petra

Zita har opererat sig

Publicerat: 2014-08-09 / 09:09:04 | Kategori: Allmänt
Hej!
Det har varit lite hektiska dagar så här i slutet av semestern.
Vi började semestern med att Charlie fick operera sig, ena baksporren. Vi avslutar semestern med att Zita var tvungen att operera bort ett par fula hudtumörer. Värmen har nog bidragit till att den största blev inflammerad.Här ser ni den största tumören som blev inflammerad. Här har hon ätit antibiotika och matte har baddat en vecka med en lösning så det ser bättre ut.
Det slutade med att de tog bort 7 stycken tumörer. Så nu har hon stygn både här och där.
Första kvällen/natten tyckte hon var jobbig. Hon var vrålhungrig trots att jag gav henne mat ;)

Men från i går morse när hon ätit, fått smärtlindring och rastat sig så har hon varit som vanligt :)Här sover och snarkar hon ♥
Nu hoppas vi att alla ska hålla sig friska, både djur och människor.
Ha en bra dag! Kram från flocken i Stora Vika.

Utställning

Publicerat: 2014-08-04 / 13:44:07 | Kategori: Allmänt
Värmen den fortsätter, jag vet, man ska väl inte klaga egentligen. Men ibland kan det bli för mycket av det goda. Man orkar inte göra så mycket som egentligen skulle vilja och hundarna är mest nere i källaren där det är svalt. När man sedan kan vistas ute, på kvällarna, ja då invanderas man av mygg och knott :(
Så just nu känns det som man mestadels är låst att vara inomhus eller i bilen där det finns ac.

I går söndag skulle vi iväg på utställning. Det var Hyacinths tur att göra entré i utställningsringen efter mer eller mindre 2,5 år. Hon visade upp sig en snabbis förra hösten på Acc´s jubileumsshow :)
Det började redan i torsdags då hon badades och trimmades. Trodde inte hon skulle vara tovig, men det var hon. Mer än vad jag trodde, hon som nästan aldrig är tovig. Sen när jag badade henne i lördagskväll, ja då var hon tovig igen. Men inte lika mycket. Vet inte varför, kanske är det för att hon ska till att löpa vilken månad/vecka som helst. Jag hoppas det eftersom hon haft en sån lättskött päls innan.

Jag har köpt ett silkestäcke från Danmark CH Design (Charlotte Hansen, Truly Yours kennel) och jag kan verkligen rekommendera detta täcke. Hajjan har ju lite virvlar och pälsen har en förmåga att vilja stå ut lite här och där. När hon har haft på sig täcket, räcker med ca 1 timme så är pälsen alldeles slät och glansig. Nu har hon ju ganska glänsig päls redan innan visserligen ;)

Hon gjordes i alla fall iordning efter konstens alla regler i lördags och vi gick och la oss. 
Sen vaknade jag vid 04-tiden av att det öste ner regn och det åskade riktigt ordentligt. 
Min tanke var att fortsätter detta så drar jag täcket över huvudet och struntar i att åka på någon utställning. Så kul är det inte och det var ju ingen officiell utställning.
Men när jag gick upp vid 06-tiden så hade det slutat regna och det hade redan börjat torka upp. Så det var bara att rasta hundar och Hajjan blev fönad torr igen.
Så drog vi iväg och när vi var framme i Södertälje så hade det mesta torkat upp. 
Vi behövde inte vänta så fastligt länge innan vi skulle in. Det visade sig att ingen annan amris dök upp, så vi var ensamma.
Hajjan skötte sig och var duktig, men domaren tjatade hela tiden om att hon nog var matglad och var för tjock. Det lät nästan på domaren som hon rullade fram :( SÅ tjock är hon inte, kanske lite rultig, men inte tjock. Ja ja, vi får ta nya tag senare i höst när vi har motionerat mera ;)
Detta blev kritiken:
Feminin 3-åring, utmärkta propotioner. Vackert uttrycksfullt huvud, gott stop, fina ögon. Välplacerade öron. Saxbett. Vacker hals. Välvinklad fram och bak. Fina hasor. Tyvärr allt för rund. Mycket välskött päls. Misstänker hon rör sig utmärkt.

Så var det med det ;)
Inget ont som inte har något gott med sig ;) vi kom hem tidigt och jag kunde göra lite nytta hemma. Köket fixades med skafferirensning och lite ommöblering bland sakerna.

Nu går jag in på min sista semester vecka och jag hoppas verkligen att den blir bra. I morgon ska vi åka med Zita för koll till veterinären och är allt bra så blir det operation på torsdag. Hajjan ska få åka med i morgon och ställa sig på vågen ;) så får vi se hur mycket den lilla tjockisen väger ha ha... Kanske matte också ska ställa sig på vågen ;) :)

Ha´en bra dag!
Kram från Petra & Hajjan + flock <3


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus