ACC's Jubileumsutställning i Eskilstuna

Publicerat: 2013-10-01 / 19:25:00 | Kategori: Allmänt
Hej!
De senaste veckorna har bestått av en massa kvällsmöten på jobbet :(
Där emellan har jag försökt hinna med att bada och fixa hundar. För jag vet inte hur jag tänkte när jag anmälde 3 hundar till Acc's jubileumsutställning.
Visserligen så var det ju inte så där jättemycket pälsvård på Zita eftersom hon är nerklippt, men hon skulle ju ändå bada och klippas så hon blev presentabel.
 
Sen fick jag även ett ryck och köpte tyg till glittriga öronskydd. Showen skulle ju gå i 'glitter & glamour'...
I fredags hade jag tagit semester och det var tur. För jag gick upp kl. 06 och började bada hund vid 07.30, sen höll jag på hela dagen och fixade Hajjan och Charlie.
På kvällen tog jag en lite paus, sydde öronskydd för brinnande livet. Det resulterade i fyra guldfärgade, två silver, två rosa och ett svart :)
Då börjar det REGNA!!!
Efter det så samlade jag mina sista krafter och badade Zita, tur var väl det ;)
 
Lördag morgon skulle klockan ringa 04.30 för att jag skulle hinna fixa de pälsade hundarna och rasta allihopa.
Jag vaknade av att Hajjan gnällde sitt -jag är hungrig, vakna matte!
Suck tänker jag och sneglar på väckarklockan, som tur är, för den är 06.00!!!!! Hjälp jag har försovit mig!!
Vi hade bestämt att vi skulle åka klockan 07.00 för att vara ute i god tid. Så det var bara att rusa upp och försöka prioritera vad jag skulle hinna. Tur att jag hade packat mycket på kvällen innan.
Det var blött ute efter nattens skyfall, men som tur var rastade de sig duktigt både Hajjan och Charlie.
Fort in och blåsa torra och raka.
Jag bytte om till utställningskläderna på en gång om vi skulle bli sena. De svarta hundarna skulle ju in efter valparna och man vet ju aldrig om det är ngt stopp på vägen.
07.20 satt vi i bilen och var på väg. Min käre make hade gjort frukost åt mig som jag tog med mig på vägen, tack!
Vi var framme strax före 9, så det var lugnt puh!
Bilen packades ur och hundarna rastades sig innan vi gick in.
Det var en stor och luftig lokal och den var glittrigt pyntat. Vi bjöds på champagne för att fira in utställningen :)
 
Av mina hundar så var det Charlie som skulle in först. Han hade hård konkurens av fem fina championhundar till i klassen. Domaren tyckte han var fin och hade fina rörelser, men vi fick nedslag på att pälsen var för vågig. Men vi placerade oss 5:a av 6. Jag är ändå nöjd med hans framsteg att inte 'hoppa' över silvertejpen som mattorna var fastsatt med. Varenda streck som funnits i utställningsringarna inomhus har han hoppat över under året som  har gått :) Den här gången gjorde han bara det under första varvet och kanske ngn gång till, men det är på gång att gå över om jag har tur.
 
Hajjan hade en konkurent till. Hajjan har inte varit ute i ringarna på nästan två år så det var endast för träningens skull och att få en bedömning som hon följde med.
Hon skötte sig galant och fick fin kritik. Nedslaget var att hon 'gick upp sig' i bak vid rörelse.
 
Sen var det en lång väntan innan Zita skulle in bland de sista. Det fanns många fina hundar att njuta av i ringen. Så det gick ingen nöd på mig. Sen hade jag trevlig sällskap av Ingrid & Håkan Färeborg och Maria Holmér med flera :)
Så tog alla de 'vanliga' klasserna slut. Det var dags för oss med nerklippta hundar att göra entré.
I hanarnas klass var det två som tävlade och det slutade med att en parti från Disodil's kennel vann.
Tikarna bestod av fem stycken. Två parti, en svart, en brun och Zita som är buff. Vi gick in som tredje hund och jag tror nog Zita var den äldsta hunden på utställningen med sina 11½ år.
Zita har ju blivit döv, men när hon fick på sig utställningskopplet så visste hon precis vad som väntade. Hon älskar ju utställningar och det var därför jag tog med henne.
Hon var lika showig utan päls som med päls och sprang så stolt i ringen.
Efter att domaren gått igenom hundarna och vi fått springa flera varv så visade han fram Zita till första platsen. Lyckan var total!!! Jag var såååå stolt över henne och hon var överlycklig själv också  ha ha.....
Nu skulle vi tävla mot hanen och vi fick springa och springa. Konditionen var nog inte den bästa och jag höll på att svettas ihjäl. Inför sista varvet så säger domaren: - spring ett varv till så alla får se hur hundarna ska se ut ;) En kommentar som värmer. Det var det värt att bli svettig  ha ha.... för efter flertalet varv så ger han BIS rosetten till mig och Zita! JIPPI!!!
 
(fotograf: Henrik Majlöv)
Så glad över detta avslut och att min fina Zita fick visa upp sig.
När vi skulle springa sista varvet så liksom rycker hon till i kopplet och springer som bara hon kan, hon glider fram och det är bara sååå härligt. Jag riktigt njöt av att få visa henne igen. Det är svårt att tro att hon är drygt 11 år när man ser henne 'in action' :)
 
Vi fick massor av fina priser. Två olika slags väskor, ett sittunderlag, hundmat och en fin ergonomisk matskål som hon tycker är perfekt. För nu slipper hon böja på nacken när hon äter.
 
Så hon fick ännu en rosett att stoppa i sin tavla. Vi ska byta ut nga kort också så att rosetten får plats.
För några år sen så vann Zita en Bim-rosett på Acc i Södertälje, också i nerklippt klass då visad av lillmatte Louise. Men den ramlade tyvärr ner på golvet en gång och vips så var det söndertuggad av hennes valp Gasto. Därför hade vi bestämt oss för att försöka få en ny rosett i helgen. Men att det skulle gå så här bra, hade jag nog inte räknat med.
Återkommer med vad det stod i kritiken. För i all glädje så glömde jag ta med mig den. Men Anna Wallin som var ringsekreterare tog hand om den, tack! Ser fram emot att få läsa den ;)
 
Ha' det så bra! Kram från Petra & Co


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus