Det ska va husvagn....

Publicerat: 2009-06-28 / 23:24:10 | Kategori: Allmänt
Hej!
I fredags åkte vi upp med husvagnen till Norrtälje.
På lördagen skulle Torgny och Christoffer titta på veteranbilar i Åkersberga och jag skulle hälsa på min morbror med familj ute i Askrike. Så vi sov över i husvagnen. Torgny valde att sova i en av gäststugorna, men vi andra sov i husvagnen el. som Torgny säger, hundvagnen.
Hundarna for runt i vagnen som studsbollar och det tog en bra stund innan de hade hittat var de skulle ligga någonstanns.
Nu hör det till saken att vi dessutom hade så trevligt med Torgnys syster och svåger att vi alldeles glömde bort tiden, så den blev ca 02 innan vi gick och la oss.
Man kan säga att vi var trötta när gong gongen gick kl.07. Egentligen skulle vi gått upp tidigare eftersom vi skulle fara senast 07.30. Lite stressigt blev det, men vi hann.
Torgny och Christoffer skulle få åka med Mats Buick från 1957, jättefin. Det visade sig att det var det många som tyckte. Det var ca 200 bilar som ställdes ut och tävlade om att bli den finaste bilen. Mats bil hamnade på en hedersam 3:e plats i gruppen 50:tals bilar. Men det var inte slut med det utan sedan hade publiken fått rösta på vilken bil de tyckte var finast och då VANN Mats med sin bil. JÄTTESTORT GRATTIS FRÅN OSS!!!

Louise, jag och hundarna var ute i Askrike som ligger hitanför Vaxholm. Min morbror med familj har husvagn där och min mamma var också där och hälsade på.
Nu är det så att det är lite skillnad på bekvämlighet på våra husvagnar, de har ju sin som sommarstuga. Den var jättefin!
Det var även bra miljöträning för hundarna som var alldeles hispiga först. Men sedan vande de sig vid alla människor som sprang kors och tvärs. De är ju dessutom inte vana vid att vara uppbundna i koppel. Kan säga att alla, utom Zita, var supertrötta efter denna dag. De sov som små stockar när de kom hem.


Zita slappade ordentligt. Hon hade ju Isac som höll vakt bredvid sig.


Isac vakthund. Hm.. vad händer undrar Gasto? Vem stör när jag ska sova?


Nova fick ligga på en egen plats. För när hon var med de andra, så såg hon till att det skälldes hela tiden.


Mitt emellan mina hundar låg min morbrors Tollare Frodo.

På kvällen var vi hos Mats och Kristina och åt god mat med trevligt sällskap. Tack för det!

I dag söndag har det varit varmare än förut. Nästan vindstilla. Trots det kände jag mig tvungen att bada Zita.
Prövade att använda människo- hår inpackning. Ska man göra det så ska man inte snåla på kvalitén. Man får det man betalar för som man brukar säga, att man aldrig lär sig. Det blev inge bra tycker jag, men jag orkade inte bada om henne då min migrän började göra sig på mind.
Nu är hon torr och tovfri, så nästa bad blir det djuprengöring och drape istället.

Nej nu ska jag gå och lägga mig eftersom jag ska upp i ottan för att öppna på fritis.
Ha´en härlig dag!
Kram Petra & Co.

SOL!!!

Publicerat: 2009-06-21 / 23:19:03 | Kategori: Allmänt
Hej!
ÄNTLIGEN SOL!
Idag har solen skinit, även nästan hela dagen i går också. Välbehövligt efter all regnande.
Midsommar afton var skaplig till ca. kl.15, sedan öppnades himlen och det regnade ända tills lördagen.
Som om det inte räckte så började det även att åska. När jag fixade med maten small det till så nära att larmet på bilen gick igång och det brukar inte hända. Tack och lov så verkade inget ha skadats och datorn funkar, trots att den stod på när det smällde till. Ibland ska man ha tur.
Det blev en tv- midsommarafton, helt ok.

I lördags blev Isac badad. Som vanligt så blir han som en isbjörn och jag tycker det är så synd att han har speglar. För han är så fin och det är synd och skam att jag inte kan visa upp honom. Nu ska han få visa upp sig på ACC i Södertälje i höst hade jag tänkt mig, så vi måste utställningsträna tills dess. Han tycker inte om att man ställer upp honom, han spänner sig,  så jag ska försöka träna honom att ställa upp sig själv.
Idag trimmade jag honom och han är såå fin.

Nova blev badad idag. Hon är också så fin, så jag hoppas hon kan sköta sig i utställningsringarna framöver, för då får ni passa er. Hon har en underbar päls att sköta. Oavsett hur mycket päls hunden har så tar det ca en timme för mig att bada hunden. Nova tar sedan ca. en timme att föna. Det är lite skillnad mot Zita och Gasto som trots det är nerklippta. Det tar minst två timmar att föna. När Gasto var i päls så tog han ca fem timmar att föna torr, så ni kanske förstår att han är nerklippt nu. Ska han vara i päls så får alla andra vara nerrakade, annars orkar jag inte med hans päls. Tror inte det händer faktiskt.

Cilla är rolig. Hon passar på att sova i en av hundsängarna när hundarna är ute. Sover som en stock och reagerar inte när man rör sig runt omkring henne.

Hundarna har varit ute på tomten hela dagen, mellan promenaderna. Nu sover de som små stockar. Vi satte upp vårat partytält. Solskydd för hundarna och insynsskydd för träliga grannar. Tältet blev genast favoritplats för Zita.

Har varit jättedålig på att fotografera, det har inte blivit ett enda kort taget, så det blir bara skrift idag i dagboken.

Nej nu ska här kvällsrastas så man kommer i säng i lagom tid för en gång skull.
Ha´det så bra!
Petra & Buffligan + Missarna

Midsommarafton!

Publicerat: 2009-06-19 / 09:53:49 | Kategori: Allmänt
Hej alla glada midsommarfirare!
Här är det faktiskt uppehåll just nu, jippi! Men det skulle visst ändras till em. Men man får väl njuta så länge det varar.
Idag hade vi bestämt att ingen väckarklocka skulle ljuda utan man skulle få sova så länge man ville.
Det har varit mycket tidiga helger med fotbollscuper, utställningar m.m.
Är man hundägare så blir den sovmorgonen inte så lång som för andra, men det gör inget. Dagen blir så mycket längre då.

I onsdags började jag reda ut Zita. Varken jag eller hon orkade hela, så igår fixade vi färdigt pälsen. Den blev väldigt sliten. Så nu blir det bad med inpackning inom snar framtid.
När hon var färdig tog hon och rotade igenom soppåsen. Jag hoppas inte det var något dåligt hon åt, men idag ville hon inte ha frukost. Inte likt henne, men hon är pigg i övrigt. Så det återstår att se vad det slutar.

Vi har inte bestämt vad vi ska göra förutom att det blir grillat till middag.
Kanske blir det några foton jag kan uppdatera med innan dagen är över.

Vi vill önska er alla en riktig TREVLIG MIDSOMMAR!!!

Kram Petra med familj.


Nu är det gjort!

Publicerat: 2009-06-14 / 22:42:13 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Så var då värsta ruschen över för denna termin, puh!
Förra veckan var bara såå gräslig, men det gick vägen och jag hann med det mesta, tror jag.

I torsdags så var det skolavslutning. Christoffer hade sin på morgonen och hann gick ut 5:an. Han sjöng och dansade med sin gympalärare som ska gå i pension. De var så duktiga allihopa.
Min mamma kom ner i onsdags kväll och var med på avslutningarna och stannade kvar tills i dag, söndag. Trevligt!


Sedan var det Louise tur att sluta 9:an. Hennes skolavslutning var kl.14.15.
De höll till i kyrkan med uppträdanden och betygsutdelning.


På kvällen firade vi genom att äta jättegott asiatiskt på en restaurang inne i Stockholm.

I fredags arbetade jag. Vi hade utvärdering först och sedan firade vi av våran gympalärare Christina som blir pensionär.
Christoffer åkte iväg till Gimo (Uppsala) på Roslagscupen för att spela fotboll och skulle vara borta ända tills på söndagen.
När jag kom hem fixade jag Nova. Det gick väldigt fort, så jag hann umgås med familjen också.
Försökte komma skapligt i säng eftersom vi skulle åka runt 07 dagen därpå.

Så vaknade jag, fixade allt som skulle fixas och vi kom iväg i tid, jag, Torgny, min mamma Ylwa och Nova.
Louise var snäll och hade övriga hundar hemma.
Det visade sig vara bra, för när vi kommit en bit på väg så började det regna. Sedan regnade det resten av resan och hela dagen i dag också för den delen. Tvi vale!!!
När vi kom fram gick jag in först för att se hur långt de kommit i bedömningen. Jag hade tagit med mig parasoll för solens skull, vilket fiasko. Nova skulle ju in nästan sist i ringen, så det var ju dumt att gå in allt för långt innan. Det visade sig att hon hade domarelev och att de hunnit med 10 hundar på en timme.
Therese (Chamris kennel) var där och hon var så snäll och lät oss husera i deras tält. Tusen tack Therese och Carola, ni är guld värda!!!
Så tack vare att vi fick tak över huvudet så fick Nova kom in på området. Sedan blev det en väntan, men det gick fort ändå. Domareleven var bara på första rasen.
Hur gick det då?
Först skulle Carola in med Kenzo (Zitas barnbarn) och han fick ck och blev 5:a bästa hane. Sedan var det Kellys tur, även hon Zitas barnbarn. Även hon fick ck och slutade som 3:a bästa tik. Stort GRATTIS Carola och Therese!
Nova och jag gick in i ringen. Det var en stor klass, 8:a öppenklasstikar. Hon skötte sig ganska bra, blev lite irriterad på hunden bakom när hon kom för nära. Om det spelade ngn roll i bedömningen sedan vet jag inte. Det stod inget i kritiken i alla fall.
Hon fick en 1:a, men sedan i konkurrensen blev vi avtackade då bara 5 hundar blir placerade. Men jag är nöjd med Nova och vårat mål för dagen var just att hon skulle sköta sig och få minst en 1:a. Så vi klarade det mål vi satt upp.
Carina som har Nova och Gastos syster Meija sa att vi gärna fick komma och hälsa på och titta på Meijas valpar. Visst var jag sugen. Men efter en regning dag och med 3 hundar där hemma så valde vi att åka hem.
Det får bli en annan gång. På kvällen så fick jag två kort på henne och hon är ju så söt. Lik Isac tycker jag.


Meija 2 år.

Här kommer lite fotografier från dagen:


Gasto & Novas pappa Sam, som blev BIR & BIG-2.


Zitas barnbarn Kenzo.
Det här charmiga bilden får avsluta denna regniga dag.
Eftersom det regnade och min kavaj inte skulle bli förstörd, köpte mamma den rosa fina jackan till mig. Jättesnygg och helt perfekt att bla. ha när det är så´nt här väder. TACK!

I dag söndag så har vi varit på mina morföräldrars grav och planterat blommor, innan mamma for hem.

Det bara regnar och regnar, nu vill jag att det ska sluta. Alla handdukar är blöta och de hinner inte torka ordentligt mellan rastningarna, knappt hundarna heller. Luktar blöt hund, nä nu får det vara slut på "skitvädret". Hoppas de som spår har rätt, för då ska det bli bättre i morgon, men det återstår väl att se.

Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.
 

Trimkurs

Publicerat: 2009-06-09 / 09:14:28 | Kategori: Allmänt
Hej!
Tänkte jag skulle skriva några rader innan jag springer till arbetet.
Här är det väldigt hektiskt nu, med avslutningar av olika slag- hundar- fotboll.

Vi börjar med det sistnämnda, fotboll.
Som jag kanske har berättat tidigare så har Christoffers lag vunnit ALLA sina matcher i St Eriks cupen hittills.
Det var med detta de for till en cup i lördags och vad gjorde de. Jo sopade banan, vann alla fyra matcherna + finalen och fick åka därifrån som cupsegrare och en pokal rikare.
Till helgen väntar en ny cup, men nu ska han spela med 96:orna. Cupen heter Roslagscupen och de ska sova över från fredag till söndag. Bara det är spännande skulle jag tro. Vi får väl hoppas att det går bra, både med övernattning och fotbollen.
Igår skar han sig på tån när han var med skolan och seglade. Trampade på en vass sten, men jag hoppas inte det ska orsaka att han inte ska kunna åka.

I söndags åkte jag till Yvonne som höll i trimkurs. Det slutade med att det kom en deltagare, Anna med hunden Kompis. Men vi hade det väldigt trevligt med god mat och mycket lärdom.
Hmm... insåg att jag hade trimmat fel, sett till så att stopet försvann på mina hundar istället för att framhäva det. De måste ju ha bra stop eftersom jag inte fått ngt om det i kritikerna trots min fadäs.
Som sagt, man lär så länge man lever.
Nova blev trimmad och hon blev så snygg, det tyckte hon nog själv också. Såg så mallig ut där hon låg på trimbordet och väntade på finishen.

Louise var hemma och passade övriga hundar. De blev väl dokumenterade, 188 kort. Jag lägger ut några här.

Ha´en bra dag!
Kram Petra.

Yvonne visar på Nova hur Anna ska trimma.


Här är Kompis innan trimningen.


Anna trimmar Kompis med handledning av Yvonne.


Här är Kompis efter trimningen, visst blev hon fin?
Kanske får ni se henne på ngn ACC utställning i nerklippt klass.


Nova väntar på finishen.


Gammal (Zita) och ung (Isac)  har dragkamp. Gasto är domare eller på hejare.
Zita vann men Isac stal flärpen lite senare.
Det finns som sagt massor av kort på dom och jag kommer att sätta ut flera. Men nu måste jag rusa till arbetet.
Ha´en bra dag!

Hektiskt...

Publicerat: 2009-06-01 / 23:20:08 | Kategori: Allmänt
Tja ba!
Tänkte hinna skriva några rader innan jag faller i sömn.
Det har varit en hektisk helg och det kommer att fortsätta hela veckan, kommande helg, veckan därpå och helgen därpå. Sedan hoppas jag att det ska lugna ner sig.
I fredags spelade Christoffer sin sista St Eriks cupsmatch innan uppehållet. Än en gång vann de, nu med 4-0. Så än så länge har de inte släppt in något mål. Det var en tuff match som stod och vägde fram tills de första två målen kommit.
Helgen som kommer blir det cup och jag tror de har stora förväntningar på sig själva att det ska gå bra, vi får väl se hur det går. Upp i ottan på lördag blir det i alla fall. Jag hoppas på bra väder så man orkar stå ute.

Lördagen bestod av hundbadning och sedan var vi i Norrtälje och hälsade på släkten. Det var trevligt som vanligt!

I söndags var det match igen. Den här gången hjälpte han till att spela i 96:ornas lag (själv är han 97:a).
Det var VÄLDIGT varmt och soligt. Matchen började kl.12.30 och jag med flera brände oss så klart.
Tyvärr förlorade de med 2-1, men det höll på att bli oavgjort. Det hade de varit värda med tanke på alla chanser de hade där bollen inte gick in. Men Farsta som de mötte var duktiga.

Idag är det Zitas födelsedag. Det firade vi genom bad. Hm... tror inte det var det hon önskade sig direkt. Men det var välbehövligt och eftersom veckan är fullspikad så fick det bli idag. Hon var väldigt tovig så jag beslöt mig för att klippa henne i sommar frisyr. Det tror jag däremot hon är nöjd med. Hon tycker det har varit väldigt varmt de senaste dagarna och hon blir ju inte yngre. Vill ju inte att hon ska få värmeslag i all päls.

Nu är det bara drygt en vecka kvar av denna termin och som sagt så ska allt hända nu i sista skälvande minut.
Inga foton har blivit tagna i helgen tyvärr. Ska försöka skärpa mig.

Ha´det så bra!
Kram från Petra, Zita & Co.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus