SOL...

Publicerat: 2009-04-29 / 23:04:34 | Kategori: Allmänt
Jippi, ännu en dag med vackert väder!
Det har varit vackert väder länge nu, peppar peppar. Blommor, rabarber, gräslök m.m. har börjat växa, så nu får vi hoppas att det inte blir någon köldknäpp. Det blev det förra året, så mina nyplanterade smultronplantor dog. Tror inte det kommer upp några nya i år, men jag får väl se när det blir varmare.
Jag har även planterat några krukor med pelargoner som jag satt vid ingångarna. Det blev en färgklick.
Förut från början när vi bodde här så kom det ut en lastbil med uteblommor som vi fick köpa till bra priser genom Nynäshamnsbostäder som vi hyr av. Väldigt praktiskt + att det var väldigt fina och bra blommor. Men det har de dragit in som allting annat. Men hyran, det höjs.

Nu är Isac och Gasto både nybadade och nytrimmade. Ska ta lite nya kort så ni får se snyggingarna.
Tyvärr så har de redan börjat bli dammig igen.
Den där sopbilen blir jag inte riktigt klok på. Den var här idag efter en veckas uppehåll, men sopar de upp allt. Nej den sopar lite här och där och inte där jag brukar gå och promenera. En raksträcka vid skolan, så jag får väl cykla där fram och tillbaka, hi hi.

I morgon är det valborg med brasa och raketer. Synd om alla djur som reagerar på smällare, har tur för mina bryr sig inte.
Får väl se ifall jag masar mig ner till majbrasan och tittar på lite fyrverkerier. Barnen lär ju vara där i alla fall med sina kompisar.

Nu har valparna kommit hemma hos Anette, Lady Amris, det blev 3 tikar och 3 hanar - alla svarta. Grattis Anette och Carola!

Ha´en riktig trevlig Valborgsmässoafton!
Kram Petra & Buffligan.

Äntligen....

Publicerat: 2009-04-26 / 00:20:00 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
ÄNTLIGEN har de börjat sopa här i byn. Men jag hoppas inte maskinen gick sönder på em, för då försvann den och allt är bara halvfärdigt. Jag hoppas den kommer tillbaka i morgon eller jag kanske ska säga idag efter som klockan är så mycket.

ÄNTLIGEN har jag blivit av med min migrän. Just nu känns det som bomull i huvudet. Man blir lite färdig efter ett antal dagar med värk och sedan den där hemska smärtan.

Egentligen skulle jag ha varit med Christoffer och städat med hans fotbollsklubb. Gräsplanen skulle fixas, stuga m.m. Nu var han där själv, hur mycket han hjälpte till vet jag inte, men roligt hade han nog i alla fall. För han var borta nästan hela dagen.

På tal om fotboll. Igår var det match 2 i St Erics Cupen för Christoffer och det blev en skrällseger för Sorunda med 9-0. Så nu leder de serien tillsammans med Tumba som har lika många poäng och målskillnader. Ingen dålig start på säsongen. De spelar jätteduktigt! Jag är ingen idol av fotboll egentligen, men de har blivit så duktiga på att passa varandra. Så det är en fröjd att se dom när de spelar. Det är inte en massa egoister som springer omkring utan de spelar som ett lag. Roligt att se hur de har utvecklats. Mycket tack vare deras tränare Thomas och lagledare Leffe, de är guld värda för laget.
I morgon söndag ska han hjälpa till och spela med 96:orna. De spelar i 11-mannalag och har svårt att få ihop spelare så det räcker.

Idag har hundarna kunnat vara ute på baksidan nästan hela dagen. Det tycker de är jätteskönt. Men det är ganska jobbigt också. För det är mycket som händer och som ska vaktas. Helst nu när häcken är borta runt om tomten. Då ser de ALLT tack och lov skäller de inte på allt. Men de tycker inte om människor som genar över gräsmattan för nära våran tomt eller andra hundar som går förbi för nära.
Nova är värst och får med sig de andra när hon springer omkring och muttrar.
Zita känner nga dofter i marken och rullar sig. Som tur är så är det inget igelkottsbajs el. annat som fastnar i pälsen. Däremot så fastnar det mossa, gamla löv som krossas under henne, i pälsen. Det är inte det lättaste att få bort.

Jag väntar med spänning på att valpar ska anlända i Älvsjö hos Anette. Är ni också nyfikna så har de en egen hemsida som ni kan besöka. Lady Amris som finns på mina Länkar.
Hon har gått 63 dagar på måndag. Zita gick över första gången och fick en dag tidigare andra gången.
Jag håller tummarna för att allt går bra, både för mamman och valparna.

Nej, nu ska här sovas så jag orkar upp i morgon.
Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.

Torkade löv & elljusspår

Publicerat: 2009-04-21 / 22:43:29 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Tack för ditt inlägg Carina, alltid lika roligt med kommentarer. Hoppas snön smälter bort snart för er också. Mamma sa att det är på god väg uppe i Offerdal i alla fall, så det finns hopp för er också.

Har som sagt börjat promenera med hundarna när Christoffer tränar fotboll, så man får se lite annat än Stora Vika.
I går var det Zitas tur att följa med. Hm.. ingen mera gång i "slingan" i alla fall. Hon såg ut som en julgran, med barr och kvistar i HELA pälsen. Jag som ändå tycker hon har en bra päls som det inte fastnar så mycket i, men det tar jag tillbaka efter igår. Men hon var lika glad för det och skuttade omkring i skogen och verkade inte känna något obehag av barren. Jag försökte få bort det mesta, kvistarna gick bra. Barren däremot fick jag bort först idag när hon blev badad.
Nej, det blir Isac och Gasto som får följa med om jag ska gå slingan. De har ju en fin asfalterad promenadväg i Sorunda, det får nog bli den när jag har Zita och Nova med mig. Konstigt, de som kan springa i skogen håller sig oftast på stigen, de som ska hålla sig på stigen är helst i värsta buschen.

Inga gatusopare så långt ögat kan se, snyft! Fick höra av en granne att de väntar sig att det ska komma mera snö och därför sopar de inte. För då är det ogjort om de måste sanda mera. Hur stor är sannolikheten att det kommer så mycket snö att de måste sanda igen??!! Det är ju snart maj, så snön som skulle komma försvinner nog så fort att de inte behöver sanda. DÅLIG URSÄKT!

Hoppet är väl det sista som överger en, så nu hoppas jag att de kommer snart med sopmaskinen!

Ha´en bra dag!
Kram från Petra & Co.

Ja må dom leva......

Publicerat: 2009-04-19 / 23:00:12 | Kategori: Allmänt
Hurra hurra hurra hurraaaa........!!!!!!
Idag fyller småttingarna 2 år, Gasto, Nova, Nellie och Meija! Inte klokt vad tiden går fort. Tycker inte det är länge sedan jag låg i resesängen och höll koll på de små, mera än sov. Hm... det är nog en tid man helst glömmer, för i annat fall blir det inga flera valpkullar här hemma. Puh... det var en slitig tid.

Vad har hänt i övrigt. Tja, det har ju varit en fin helg med mycket sol.
Tyvärr så har det blåst ganska kallt och de har inte varit och sopat gatorna ännu. Så det har inte blivit någon cykling, nu börjar jag snart känna panik. Nova är expert på att passgå och Zita likaså, inte bra för deras hållning. Går gärna upp sig i bak. Så jag har skjutit fram premiären på oviss framtid = när de har kommit i form.

I lördags kände jag mig tvungen att kratta baksidan. Det har ju torkat upp och då är det ju dumt att inte hundarna kan få vara där och springa. Men det fanns massor av löv, bla. eklöv. Var det kommer ifrån är ett stort ? då vi bara har äppelträd på tomten och en hemska häck = hagtorn. Taggarna är gräsliga och jag är livrädd att hundarna ska få någon tagg i sig. Så det var fram med kratten och så plockade jag upp de gräsliga hagtornskvistarna. Tur det inte var så många.
Som jag sa så blåste det ganska mycket, så det såg nog ganska roligt ut när jag försökte kratta. Jag fyllde skottkärran och hälften blåste ut. Då kom jag på att en säck nog var bättre och det var det. När jag krattade blåste massor av löv ut utanför staketet, men det blir väl jag som får kratta det också så småningom.
Zita hann rulla sig i löven så hon hade löv i hela pälsen, jag höll mig för skratt eftersom hon var den som jag badade senast och som inte står på tur för ett nytt bad. Jag försökte få bort det mesta, för Nova var den som var mest akut att få i badet.
Badad blev hon och idag så var det hennes tur att ha pälsen full av löv som hon hittade i vägkanten och mossa som hon rev upp på tomten. Är det någon idé att göra dessa hundar fina?

Isac följe med lillhusse och mig på fotbollsmatch i Sorunda, hemma match.
När Christoffer pratade taktik och värmde upp så hade vi 1 timmen att fördriva. Vi passade på att gå elljusspåret, för första gången. Frågade efter vägen och ingen visste. Det enda jag fick veta var att det fanns en kortare och en längre. Väl vid spåret fanns det inte skyltar eller markeringar som visade vad som var vad.
Min tanke blev att kommunen var nog för snål för att sätta upp hur många lampor som helst, så det borde vara den kortare slingan. Sagt och gjort så började vi gå. När vi kommit en bit så delas slingan och det finns lampor åt två håll. Då klingar Louise ord i huvudet, "gå rakt fram", så då gör vi det. Men nu känns det som vi slingrar in oss i skogen och jag börjar känna oro att det kanske i alla fall är den långa rundan. Tänker snabbt i huv´et att  mer än 1 mil lampor lär de väl inte ha satt upp. Hm... det brukar ta drygt en timme att gå kalkis fram och tillbaka á ca 6 km. 1½ tim, då kanske jag hinner se andra halvlek i alla fall. Då svänger stigen och det känns som om vi är på väg tillbaka. Hux flux så är vi där stigen förut delade sig. Därav att det var lampor på två stigar, för sista biten är samma väg som där vi började. Vi har 20 min. tillgodo när vi kommer tillbaka till bilen. Puh! Vi hann!
Hur gick då matchen? Jo det blev VINST med 3-0. Bra start på St:Eriks Cupen, på fredag är det dags för nästa match. Men då ska vi åka till Tullinge. Då får nog hela gänget hänga med för att de ska få en ordentlig promenad på em.
För det är ju så att laget ska ju samlas 1 timme innan, har man då dessutom 1 timmes resväg. Ja då blir det snärjigt att hinna från jobbet och ut med hundarna.
Men det är bra socialträning att hänga med. Det händer ju inte allt för mycket i Stora Vika.


Isac bjuder upp Zita till lek. Nova kollar in (i hörnet) vad som händer.


Tjoho!! Jag hänger väl på och leker (Zita). Vi vill också va me! (Nova & Gasto)


Nova leker polis och tänker stoppa leken mellan Zita och Isac.
Gasto undrar vad som händer, går det att äta?


Alla i en stor hög! Matte får avbryta leken då Nova håller på att ställa till bråk.

Ha´en jättebra vecka!
Kram från Petra, Buffligan, Cindy & Cilla.

Vårvindar friska....

Publicerat: 2009-04-13 / 23:06:56 | Kategori: Allmänt
Hej!
Jaha så var då denna helg över. Den har ändå känts ganska lång. Mycket tack vare att jag igår trodde att jag skulle börja jobba idag. Hipp som happ så fick jag en extra dag ledigt, åh va skönt det var att tänka en dag ledigt till.

I går putsade vi alla fönster och satte dit nya dammlister. Nu får vi hoppas att det dammar lite mindre här inne.
Passade på att byta lite gardiner och sedan har jag haft tvättstugan i två dagar. Så en dag fick i alla fall tvättkorgen vara tom. Framför allt så blev gardiner osv. tvättade på en gång innan de las undan för framtida bruk.

Vi har haft en solig och fin påskhelg. Lite kall och blåsig, men solen tackar vi för, man kan ju inte få allt.

Idag har jag badat Zita. Förstår inte att hon blir tovig så lätt. Tycker pälsen blivit sämre igen. Kanske beror det på allt damm som sliter pälsen och så blir den lättare tovig. En liten teori bara. Jag trimmade henne också. Hm.. blev inte riktigt nöjd, hennes päls är enorm och den står ut åt alla håll och kanter.
Måste motionera henne mera så valkarna försvinner och att hon inte flåsar när hon rör sig.
Hade funderingar på att ställa ut henne i maj, men jag skjuter nog fram debuten.

På tal om Zita så höjde hon verkligen blodtrycket på mig för ett tag sedan.
Hon var i ordninggjord och sprang omkring här. Jag pratade i telefon och Cilla sprang och skrek att hon ville ha mat. Jag går in i tvättstugan där katterna har sin mat och kattlåda. Det är en hake i dörren som gör att katterna kommer in men inte hundarna.
Jag vet inte vad jag håller på med, men jag glömmer i alla fall att stänga dörren med haken.
Efter samtalet sitter jag vid datorn en stund. Så hör jag ljud ifrån tvättstugan och vad får jag hitta? Jo Zita i full färd med att äta kattbajs m.m. Bajs och sand i hela den nybadade hunden, usch va sur jag blev.
Zita lommar upp med svansen mellan benen och jag stänger dörren. In i badrummet med henne och där börjar saneringen av min förut så nybadade och vackra hund.
Tandborsten åkte fram och som tur var så hade det mesta fastnat i öronen så de fick bada en gång till. Får försöka borsta ur det som är kvar i morgon när det har torkat.
Jag hoppas jag slipper upp i natten pga hon spyr eller nå´t sån´t. Får väl dyka i säng snart så jag orkar upp i så fall.
Att jag aldrig lär mig, skyller på tankspriddhet och för många järn i elden.
Tur det bara är fyra dagar att arbeta den här veckan.

Fick ett mail ifrån Nellies matte som berättade att de skulle börja på Agilitykurs. Det ska bli spännande att höra hur det går.
Meija är parad med en vacker hane, så nu återstår det att se ifall det blir några små valpar i vår.
Fortsättning följer.... Återkommer när jag vet något mera.

Ha´det så bra allihopa!
Kram från Petra, Buffligan & Kattligan.

Glad Påsk!

Publicerat: 2009-04-10 / 21:26:00 | Kategori: Allmänt
Glad Påsk allihopa!

Här har det varit ett underbart väder idag.
Tyvärr har jag mestadels varit inne och städat och fixat, men det har blivit några längre promenader i alla fall.
Skönt när det är torrt ute. Nu hoppas jag bara att de kommer och sopar vägarna också.

Torgny har tagit bort våran häck på baksidan, hagtorn. Så det ser ut som om han har varit i kattslagsmål. De är för hemska dessa taggar som finns på denna häck. De är flera cm långa och är så hårda att de lätt går rakt genom skosulorna. Nu måste vi bara kratta också så alla taggar försvinner från gräsmattan, både för våran skull och för djurens.

För min del så har jag sytt nya gardiner till köket och passade på att täta fönstren när de blev nyputsade.
Jag har som jobb att putsa och täta alla fönster under påsken. Får väl se ifall jag hinner och orkar genomföra det.

Fortsätter värmen så kommer jag nog chansa på att gå kalkbrottet igen och hoppas att det har torkat upp sedan vi gick sist. För då var det sååå smutsigt, tur vi hade killarna som är nerklippta med oss. Tänkte att det är de som får gå i morgon också, för då är det inte hela världen ifall det fortfarande är smutsigt.

Cilla har varit ute och eftersom altandörren har stått öppen så har hon kunnat springa in och ut hela dagen. Jättespännande tycker hon, så nu sover hon som en stock.
Hon är lite rolig för hon går inte igenom eller hoppar över staketet runt tomten, utan springer längs med. Men det är väl bara en tidsfråga innan hon kommer på att hon är en katt som kan hoppa över staketet.

Fästingarna har börjat komma. Av vilken anledning ska de leva? De gör ju bara en massa ont!
Förra året köpte jag fästinghalsband till allihopa och allihopa blev dåliga i magen bla. Så i år vet jag inte vad jag ska använda för något. Helst inte på tjejerna som badar en gång i veckan.
Är det någon som har något bra förslag så tar jag tacksamt emot det.

Nej nu ska jag skriva en presentation om mig, som ska in i nästa Yankee-nytt, för att jag har blivit Aktivitetsansvarig i klubben.

Kanske kommer det någon bild från helgen om jag kommer ihåg kameran när vi är ute.
Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cindy & Cilla.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus