Puh....

Publicerat: 2008-04-29 / 22:01:23 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu är det ett tag sedan jag skrev. Hade tänkt skriva igår. Men då kom jag inte in på denna sida. Nu är jag i alla fall här. Vad har hänt sen sist, det är nog massor. Men här kommer lite info ialla fall.

Jag tror att det är pga allt damm ute som Gasto & Nova är gräsliga i pälsen. Pälsen blir som svinto och tovar sig efter ett par dagar. Nova är värst, Gasto klarar sig dubbelt så lång tid.
I dag badade jag Nova, hon blev inte helt tovfri och jag är definitivt inte nöjd med resultatet. Får stoppa henne i badet på torsdag eller fredag igen. Blir hon inge bra då, så har jag bestämt mig för att klippa ner henne.
Kan inte säga att hon grät precis, när jag talade om det för henne. Hon tycker nog att det vore det bästa, för då kunde hon fara runt i skogen som den vilde hon är och slippa bada så ofta.

I går måndag var Zita och tog bort stygnen. Det såg jättefint ut tyckte sköterskan. Hon lovordade också Zita och tyckte hon var duktig + att hon sa att Zita var väldigt omtyckt som patient. Skötsam och trevlig. Det är ju skönt att de sköter sig när de är borta. (precis som barnen)

Efter det fortsatte vi vår resa till kiropraktorn. Nu var det Gastos tur att få beröm. Han hade två saker som behövdes rättas till i ryggen. Nu ska han ta det lugnt i tre dagar. Inte lätt eftersom han känner sig som en ny hund, skulle jag tro. Om vi har tur behöver han inte tillbaka förän om ett år, men det återstår att se. Tur att de finns i alla fall!!

Solen har tittat fram i flera dagar, härligt.
Men det som också har tittat fram är fästingarna, hu vilka hemskingar. Björkpollensäsongen är i gång också, så nu sitter jag här och snörvlar. I år fick jag inte min spruta, för nu hade de kommit på att den var inte så bra. För att slippa några symptom var den toppen, men för kroppen var den mindre toppen. Så nu ska jag använda nå´n ny nässpray (som jag inte kommit iväg och hämtat ut ännu) som kommit ut på marknaden. Jag får hoppas att den är bra så jag slipper se ut som en clown om näsan. Lagom snyggt när mag ska ställa ut. Hmm.... får nog gå och hämta ut medicinen innan näsan blir röd.

På torsdag 1/5 ska Gasto till Hågelbyparken och tävla på inoff. utställning. Så i morgon blir det bad för den lilla gossen.

Ha´en bra valborg!
Kram från Petra & Buffligan.

Senaste nytt....

Publicerat: 2008-04-21 / 20:41:58 | Kategori: Allmänt
Hej!

Zita mår nu bättre. Hon är superpigg! Så det är svårt att hålla henne lugn, så hon inte töjer ut stygnen. Men det är skönt, eftersom de sa att efter denna operation brukar hunden ha mera ont. Men det verkar inte så på Zita.
I dag kom också svaret på knölarna. Den lilla knölen längst upp var helt ofarlig, puh. Men tyvärr så var den nedre av en elakare sort. Inte den farligaste som tur var. Men däremot måste vi hålla nogrann koll så det dyker upp någon ny knöl på det stället.

I går badades Nova, huga mig vilka tovor. Vi kämpade och kämpade. Visste inte om jag skulle gråta eller ta fram saxen. Det blev ingedera. Men däremot så blev hon inte helt tovfri, utan inom några dagar så åker hon i badet igen. Först är det hennes toviga bror Gastos tur att hamna i badet. Får väl se hur länge jag orkar ha två toviga pälsmonster i utställningspäls. Kanske ger det sig själv då Nova päls försvinner tillsammans med tovorna.
Hon har ju en sån enorm energi så hon måste ju få rasa av sig trots att terrängen inte alltid är den bästa.
Hade hoppats att de kunde sopa färdigt ute på gatorna någon gång och att det sedan kom en ordentlig åskskur. Då kanske det skulle bli lite drägligare att promenera.
I morgon är jag ledig , då får det bli kalkbrottet och sedan åker Gasto i badet.

Här har solen skinit i flera dagar jätteskönt. Men ack vad man ser alla dammkorn som flyger i luften och fönster som behöver tvättas osv. Det är nästan så man önskar att solen inte sken. Men då har jag kommit på att det är väldigt bra med persienner. De åker snabbt ner. Sedan måste man ju tyvärr ta i tu med städningen, eftersom man vet hur det egentligen ser ut. Men för en liten stund kan man i alla fall lura ögat.

Nej, nu ska jag ta en liten promenad med vovvarna och utställningsträna Nova & Gasto.
Ha´en bra dag!
Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto & Nova.

Operation

Publicerat: 2008-04-17 / 17:25:46 | Kategori: Allmänt
Hej!

Jag hade hoppats att jag skulle kunna skriva att allt är bra. Men det är det tyvärr inte.
Operationen gick bra och hon har mått bra hela natten och dagen. Det som oroar mig är att det blöder ifrån snittet. Inte mycket men inte lite heller.
Efter rådfrågning med kliniken som utförde operationen ska vi avvakta till i morgon. Ifall det inte blir en försämring av allmäntillståndet eller att hon börjar blöda mycket mera.
Men hon är inte sämre än att hon både morrar, skäller och ska jaga katter när vi går ut för att kissa.
Det gör att jag känner mig lite lugnare. Återkommer om vad som händer de närmaste dagarna.

Vad var det då med Gasto?
Jo det var tur jag åkte med honom. Han var sned i ryggen och hade låsningar både här och där. Hon har fixat till det och vi har fått olika övningar som ska göras. Sedan ska han tillbaka på återbesök om ca 10 dagar.
En farlig sak, som man inte alltid tänker på, är parkettgolv. Det far fram över golvet och halkar i kurvan och kanske slår i väggen. Det räcker för att det kan hända saker i ryggen. Så nu är det slut med dessa race, för mina hundar i allafall.
Skönt att det verkar gå att fixa till i alla fall.
Det inköptes en sele som han ska dra i för att träna upp "de rätta musklerna". Det är lättare sagt än gjort, eftersom han är en liten Ferdinand utomhus som mest lullar omkring och nosar i vägkanterna.
Annat är det med Nova. Hon kommer att få stora muskler.

Ha´det så bra!
Kram från Petra & Zita med familj.

Veterinärbesök nr.1

Publicerat: 2008-04-15 / 20:19:10 | Kategori: Allmänt
Hej!
Idag var vi iväg på det första veterinärbesöket. Zita undersöktes och hon fick sitt morfinplåster.
Hon var jätteduktig. Det är skönt, för hon har inget obehag av att vara hos veterinären. Hon viftar på svansen och undrar mest när godiset ska komma.

I morgon bitti ska husse skjutsa dit henne för operationen, lillstumpan.
Det är samma veterinär som opererade bort livmodern som ska utföra operationen i morgon. Den operationen gick ju bra, så därför hoppas jag och tror att denna också ska gå bra.
Jag har blivit varnad för att det finns risk att hon får mera ont efter denna operation. Eftersom detta sår kommer att streta mera. Som tur är så tålde hon ju smärtlindringen förra gången.

Sedan får vi se vad kiropraktorn säger om bustrollet Gasto. Han är ju sååå snygg, så jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt.

Jag återkommer med mera rapporter i morgon om jag orkar och får tid.

Kram från Petra & Buffligan.

Hektisk vecka....

Publicerat: 2008-04-13 / 23:10:10 | Kategori: Allmänt
Hej igen!
Ser att det är en vecka sedan jag skrev sist. Men det har inte hänt så mycket under veckan som gått. Har tänkt att bada hund flera dagar, men har varit så trött efter jobbet.
Men i fredags blev Isac badad och idag söndag blev Gasto badad.

I morgon ska Zita badas.
För på tisdag ska vi till veterinären och få morfinplåster och sedan på onsdag ska hon opereras för andra gången. Den här gången är det tumören/tumörerna som ska bort. Jag känner bara en, men veterinären kände två. Ja ja... bara de kommer bort så är jag nöjd. Sen får vi hoppas att hon får vara frisk.

Det kommer nog att ta ett tag innan hon har fått upp konditionen igen. Först skulle hon ta det lugnt när hon åt antibiotika, ca 1 månad, sedan opererade hon bort livmodern = ta det lugnt ca 1 månad och nu tumörerna = ta det lugnt ca 1 månad. Så då förstår ni att hon behöver byggas från grunden igen. Men det kommer att gå bra, nu när hon är nerklippt kan hon springa i skogen igen som hon älskar.

Gasto ska träffa en hundkiropraktiker på onsdag. Han belastar snett, men jag hoppas och tror att det ska fixa sig.
Så denna vecka kommer att bestå av mycket veterinärbesök m.m. Där emellan måste jag försöka hinna med att bada toviga Nova.

Jag återkommer med hur alla veterinärbesök går under veckan.

Inte att förglömma!! På lördag, 19/4 fyller Gasto, Nova, Nellie & Meija 1 ÅR!!!
Tiden går så fort.

Kram på er alla! Petra, Zita, Isac, Gasto & Nova.

Det ska va husvagn.....

Publicerat: 2008-04-07 / 23:24:24 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Nu sitter jag här vid dator igen.

I lördags fyllde mina barns kusin Sofie 15 år. Ett stort GRATTIS!!!
Vi åkte upp till deras landsställe i Norrtälje. Vi tog med oss husvagnen eller som Torgny säger: vår rullande hundkoja. Detta  för att vi skulle kunna övernatta med fyra hundar.
Det var lika trevligt att åka upp och hälsa på, som det brukar vara.
Hundarna älskade husvagnen, helt plötsligt kunde man vara överallt. När jag kom in i husvagnen en gång, stod Zita på bordet bla. Vi kände att det är nog tur, att vi inte äger någon dyrbar husvagn som vi måste vara jätterädda om. Som tur var så var vädret torrt, så det gjorde inte så mycket att de levde rövare. Nästa gång ska jag ta med mig kompostgaller, så man kan stänga av litegrann i alla fall. Har man otur kanske det är blött och smutsigt ute och då är det inte lika roligt att de har varit ÖVERALLT i vagnen.

När vi kom hem igår så var de ganska trötta.
Nova blev badad och tovfri. Under tiden så låg Gasto under trimbordet. Han rörde sig inte ur fläcken, trots att jag var tvungen att flytta både fön och stol.
Jag visste inte ifall jag skulle skratta eller gråta när jag var färdig med Nova. För vilket sorts väder var det ute, jo REGN!! Jag ger upp!

Jag vet inte ifall Zita har fått för sig, att hon ska äta katten ur huset. Hon är i alla fall expert på att ta sig in, förbi kompostgaller, till kattens matskål. Det gjorde hon även i söndags. Självklart så slukade hon hela innehållet i matskålen och det var fullt just då. Tur hon har stålmage, men den har protesterat lite, genom att skicka igenom maten utan att ta upp någon näring. Det har resulterat i jättehögar ute.

I dag har det varit en lång dag, med kvällsmöte på jobbet. I morgon åker någon av hundarna i badet, troligtvis Gasto.
Ni får ha det så bra!
Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto & Nova.

April, april....

Publicerat: 2008-04-04 / 09:25:53 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Dagarna och veckorna går så fort. Vi är redan inne i april månad.

Denna vecka har det varit körigt på jobbet. Så jag har varit ganska slut när jag kommit hem. Därför har det inte blivit några uppdateringar.
Passar på att skriva nu innan jag går till jobbet. För idag har jag sovmorgon, eftersom jag jobbar sent.

Det har varit en vecka med bra amrisväder. Soligt och torrt. Men de är smutsiga ändå av allt damm, så nga hundbadningar måste det bli i helgen.

Zita mår bra och när jag skrivit färdigt detta ska jag ringa och beställa tid för nästa operation, tänkte jag.
Gasto är ett riktigt busfrö och hade än en gång läst tidningen när han fick tillfälle. Honom får man passa, för det ser man när han uträttar sina behov. Det kan innehålla både det ena och det andra. Oftast är det oätliga saker som kommer ut osmälta.
Nova är turbon i familjen. Inne däremot så är hon lugn och behaglig. Ligger gärna i knät.
Isac kräver att vara i centrum, då är han nöjd. Sitter vi i soffan klättrar han över alla hundar som ligger, för att kunna vara i centrum. När alla har talat om hur mycket dom älskar honom så är han nöjd och sällar sig till det övriga lugnet.

I onsdags var det lite utställningsträning för "småttingarna". De skötte sig bra, som vanligt. Hoppas bara att det håller i sig när vi åker på utställningar också.

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre. Ni får ha en riktig trevlig helg, kanske skriver jag något mer, om det händer något att skriva om.

Kram Petra, Zita, Isac, Gasto & Nova.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus