Helgrapport!

Publicerat: 2008-08-31 / 22:03:01 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Så har då denna helg sprungit iväg och tagit slut. Tänkte skriva några rader innan jag kryper till kojs.

I fredags hade jag tänkt bada Nova, det kändes som ett måste eftersom det var 14 dagar sedan. Men klockan gick och det slutade med att det var Isac som hamnade i badet istället. Välbehövligt det också. Det går ju lite snabbare att föna honom torr eftersom han inte har så mycket päls och inte är tovig.

Nova blev badad i lördags istället. Det gick bättre än jag trodde, men visst var hon tovig. Det har kommit några slags frön som fastnar i pälsen och som ser till så att det blir stora klumpar av pälsen. Huu.... va hemskt! Sedan har vi ju kardborrarna också som sitter som berg.
Jag klippte upp Novas tassar ganska rejält, för att hon inte ska behöva bli så blöt på en gång när vi är ute. Men fy vad det är svårt att klippa med hackiga saxar. Jag måste verkligen försöka ta mig iväg och lämna in saxen för slipning.
Vi var bjudna till våra vänner Kristina och Mats på kräftor, mums, på kvällen.
Eftersom ingen skulle vara hemma så följde hundarna med. De bor norr om stan, så vi passade på att ta en långpromenad på Gärdet innan vi åkte dit.
Det blåste ganska mycket men det gick bra ändå. Vi sa just det att en timme kan gå så fort när man promenerar omkring där. De skötte sig ganska bra, det är mest Isac som ska stödda sig och försvara flocken.
Torgny och Christoffer kastade tennisboll till varandra, ibland ramlade den ner på marken om ngn av dom missade infångningen. Nova, Isac och Zita sprang fram och tillbaka efter bollen. Gasto stannade på Torgnys sida och väntade på att han skulle missa att ta emot bollen. Han tyckte nog att han hade stört chans att få en boll där. Han hukade sig som om han smög och tog sats till ett språng. Han såg jätteskön ut. Vi fotograferade, så jag ska sätta ut några bilder inom kort.
Kort och gott en härlig dag och kväll i vänners lag, tack Mats och Kristina m. familj.

I dag söndag har vi fixat med stenpartiet, tvättat och varit på fotbollsmatch.
Gasto och Nova var med på matchen för socialträning. Nova skötte sig bra till slut, Gasto skötte sig hela tiden.

Nej nu måste jag till tvättstugan och hämta sista kläderna.
Ha´en riktig bra vecka, så ska jag försöka få ut några härliga bilder så fort som möjligt.
Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto och Nova.

Snart helg igen...

Publicerat: 2008-08-28 / 21:12:49 | Kategori: Allmänt
Hej!
Det blev aldrig att jag skrev när vi kom hem.
Men vi var iväg till Gärdet även på söndagen. Även denna gång följde alla hundar med. Det var toppenväder och de startade ballongfärder därifrån. Ca. 7 ballonger flög iväg, men dessa brydde sig inte hundarna om. De sprang bara omkring och njöt eller jagade boll.
Här står jag och tittar på när en ballong flyger iväg. Gasto står närmast av hundarna och tittar på husse som är fotograf.
Två av ballongerna!
Jag skulle aldrig ge mig upp i en ballong. Kan inte förstå att det finns människor som betalar för detta. Jag skulle inte göra det fastän jag fick betalt.
För mig räcker det att klättra upp i barnens klätterställning på skolgården, ca 2m upp, så får jag svindel. Nej för mig är det bäst att stå med båda fötterna på jorden.
Hmm.... jag blir både åksjuk, sjösjuk och kan inte gunga. En del säger att det är för att då har man bra balanssinne, de har nog rätt eller hur. Jag vill i alla fall tro det.....

Isac med bollen & Nova lurpassar. Kanske han kan tappa bollen om man har tur. Gasto lufsar ut ur bilden.

Denna vecka har jag varit förkyld. Värst var det mitt i veckan, nu har det tack och lov börjat gå över. Det vore ju skönt att slippa vara sjuk i helgen.
Vi har ett utomhusprojekt på gång innan det blir för kallt och det är att göra ett stenparti på framsidan.
Men i morgon MÅSTE Nova badas!
Ni får ha det så bra i helgen, får väl se när jag får tid att skriva nästa gång.

Kram från Petra & Buffligan.

Gärdet

Publicerat: 2008-08-24 / 11:26:45 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu har det gått en arbetsvecka till och man är så gott som inne i rutinerna igen.
Helgen började med att jag fick massage, superskönt. När jag fyllde 40 i våras så fick jag ett presentkort på 60 min. Hawaiiansk massage, den utnyttjade jag i lördags. Det vill jag göra flera gånger.
Efter det åkte vi, Torgny & jag + alla hundar upp till S-holm. Där tog vi en lång promenad på Gärdet. Fyra amerikanare som sprang omkring och skulle samsas med ett otal andra hundar.
Från början var jag väldigt skeptisk och kände att detta kommer inte att gå. Min "flock" kommer att hålla ihop och ge sig på ngn annan hund. Men våran flock sprang inte iväg utan höll sig till sin flock.
En stor ungtik kom för att leka, Nova blev rädd och tjöt, då gick Isac in och jagade bort tiken. Det var det enda som hände. Sedan kom det andra hundar fram, många hanar, men det gick hur bra som helst.
Nova var mestadels hos mig, då hon är osäker på stora hundar. Däremot var hon framme och hälsade på hussar osv.
Jag är väldigt nöjd med promenaden och min flock. På kvällen sov alla som små stockar.
 
I dag ska vi också åka in till Gärdet igen. Får se ifall det blir hela flocken eller om det är bara Gasto och Nova som får följa med. Det är ju dom som är lite spökiga och behöver denna träning mest. Se hur de reagerar utan de vuxnas stöd, med bara matte och husse som trygghet.

För er som inte vet vad/var Gärdet är så är det en oas (stort gärde)  i Stockholm i närheten av Djurgården där hundar får vara okopplade. Där träffas hundar på sina villkor, de flesta okopplade. Man går inte dit och släpper en slagskämpe till hund utan hundarna träffas, leker eller bara promenerar. Det är helt suveränt eftersom man som hundägare inte behöver vara rädd att träffa sura hundägare som skriker att man ska koppla sin hund eller hundrädda människor. Dessa människor går inte till Gärdet eftersom det är allmänt kännt att här träffas oftast hundarna okopplade.

Av någon anledning så verkar det sällan vara slagsmål också. Men eftersom hundarna är lösa så har de ju ingen stöttning av sina mattar och hussar utan de hälsar på varandra, de som vill leker, annars fortsätter man sin promenad och den andra hunden avviker. Hundar är suveräna på att signalera, som vi inte hinner att se.
Ta den här tiken som Isac jagade bort. Så länge tikens husse stod hos oss och ropade på henne så kom hon inte fram till honom. När vi gick därifrån så sprang hon till husse. Isac hade talat om att i våran flock var hon inte välkommen och detta utan att blodvite hade uppstått. Jag tycker det är väldigt intressant att se hur de fungerar och kommunicerar. Många gånger ger man dom inte chansen att själva prata med varandra. Och med koppel på så blir man mera stöddig med matte som stöttning än när man är lös och ska klara situationen själv. Flera hundar skulle vara lösa redan som små och utsättas för dessa situationer så de kan kommunicera med andra hundar på rätt sätt, då skulle vi nog slippa en del av de aggresiva hundar som finns. Dessutom är det tröttsamt psykiskt för hundarna. Mina hundar var helt slut efter en timmes promenad på Gärdet. Tröttare än de brukar vara efter 1½ timmes promenad runt Kalkis där vi sällan möter någon annan.

Jag återkommer i em, kanske med någon bild.

Ha´en trevlig dag!
Kram från Petra & Buff flocken.

Hundbadare....

Publicerat: 2008-08-19 / 23:08:31 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Jag känner mig som en riktig hundbadare.
I torsdags badade Zita och i fredags badade Nova + att Zita blev trimmad. De blev såå snygga.
Zitas päls var bedrövlig, hon som haft en sån lättskött päls har fått ngn slags vaddliknande päls. Magen var som en ända stor tova. Men däremot så har mycket och tjock päls. Får väl se vad det blir av det hela när det växer lite till. Blir den inte bättre så åker den av helt, med maskin.
Nova däremot har en ganska bra päls nu, peppar peppar. Det är väl typiskt eftersom jag tidigast kommer att ställa ut henne 2009. Vid nästa bad ska jag klippa upp tassarna, hon blir så blöt nu när vädret är allt annat än bra.
Idag var det Gastos tur. När jag klippte ner honom uppe i Jämtland så började det komma en massa mygg i slutet så det blev lite si och så med tassarna. Så mitt mål var i dag att snygga till dom.
Men det är lättare sagt än gjort att klippa tassarna på en hösäck, har ni prövat det? Det är inte lätt, näst intill omöjligt. Lägg sen också till en sax med hack i så förstår ni att man inte kan ha för höga förväntningar av resultatet.
Jag är nöjd och får satsa högre när saxen är slipad. Tassarna blir i alla fall inte så blöta. Det fick vi testa på en gång eftersom det regnat under tiden vi badat och fönat.

Det börjar ta sig här hemma. I söndags var det Christoffers rum som stod på tur att få en riktig genom gång. Vi slängde en sopsäck + tre kassar med saker. Två påsar med ärvekläder som vi ska ge bort blev det också. Sedan såg det riktigt trevligt ut både i skåp och garderober. Det är ju kul att se vad man har.

Vi väntar på att få köket iordninggjort (ingen helrenovering) men det är nga skåp bla som ska bytas ut och ny spis har vi blivit lovade. Det ser jag fram emot. Men i och med det så tänkte jag ordna om i köket. När vi rensade i källaren så hittade jag nästan tre flyttkartonger med Tupperware saker. Hmm.... tror inte jag behöver besöka ngt party på ett tag.

Förra veckan regnade det var och varannan dag. I lördags passade vi på att packa ihop partytältet när det var torrt och uppehåll ute. Det har börjat blåsa så mycket nu och det är ju dumt om det blåser sönder i höststormarna. Man sitter inte så mycket ute nu, så det kan vi lika gärna göra på altanen som även har tak.
Hundarna var med och hjälpte till ( sprang i vägen) men roligt hade de i alla fall. Gasto var nog inte så nöjd med att husse hade krattat upp alla äpplen. Men han hittade ngt annat att tugga på för det har jag kortbevis på under Vardagsgalleriet. Där finns lite kort på hundarna från den dagen.
Det är suveränt skönt med staket runt tomten så de kan få vara med och strosa om kring på tomten.

Nej nu ska jag gå och lägga mig, som de andra i familjen redan har gjort. Ha´en bra dag!
Kram från Petra & Buffligan.

Semestern snart slut, snyft!

Publicerat: 2008-08-09 / 21:39:27 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Prata om att veckorna går fort. Endast en dag kvar av fyra veckors semester, huga va tiden går.
Men jag tycker det har uträttats en massa här hemma.
Vi började med att röja i förrådet. Sedan var vi en vecka uppe i Jämtland och det var toppen. Både att träffa släkt, vänner och att bara njuta av att vara ledig. Vi hade även tur med vädret, om man bortser från hemresedagen då jag skulle på utställning förståss.
Väl här hemma i Vika igen så har det fortsatt att regna till och från under hela veckan.
Vi har varit på mini semester till Norrtälje.
Jag har fått stor hjälp (inredningstips) av Torgnys syster Marianne, så nu känner vi knappt igen oss här hemma, men det blev helt suveränt. TACK MARIANNE & TONY!!!
Nu hoppas jag på lite bättre väder igen, så ska jag knäppa lite nya kort som jag kan uppdatera med.

Ni får ha det så bra, jag hoppas ni har mera sol än vi!
Kram från Petra & Buffligan.

Hemma igen....

Publicerat: 2008-08-04 / 12:18:30 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Så är vi då hemma igen efter en vecka i Jämtland. Prata om att dagarna går fort.
Vi har haft toppenväder hela veckan och vi har gått långa promenader varje dag.
Eftersom Gasto blev nerklippt så är det Nova som har sett gräslig ut i pälsen.

I lördags var jag tvungen att försöka reda ut pälsen och försöka få bort alla pinnar. Ett tag trodde jag att jag skulle bli tvungen att klippa hennes päls också. Men det gick, med mycke balsam och envishet.

Så åkte vi på söndag. Vi skulle stanna till i Svenstavik på SKK´s Int. utställning innan vi for hem till Stora Vika.
Det regnade redan på morgonen och min förhoppning om att det skulle sluta grusades snabbt. För det regnade bara mer och mer ju längre fram dagen skred.
TACK Yvonne för att Nova och jag fick söka skydd i ditt tält!!!
Med facit i hand så hade det varit bättre att strunta i all väntan i det blöta ovädret utan åkt direkt hem istället.
Nova morrade nämligen åt domaren när han skulle känna på henne på bordet.
Det började redan när vi ställde upp oss. Han gick förbi och sträckte ner handen och smackade lite. Hon försökte nosa på handen men han gav inte tillfälle. Redan då började hon bli misstänksam mot denna herre i regnrock.
Man kan ju spekulera i det oändliga vad orsaken var, men faktum är att hon åkte ut på en 0:a.
Det känns tungt!
Men jag ska försöka rycka upp mig. Anlita lite hundvana manliga kompisar som kan aggera domare. Hon ska få hänga med i vått och torrt (socialträning) och sedan ska jag anmäla till lite inoff. utställningar. Så kanske vi tar nya tag till våren, om vi känner oss mogna då, och ger oss ut i de officiella ringarna igen.

Ha´en fortsatt trevlig dag!
Kram från Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus