Åska??

Publicerat: 2009-09-29 / 23:42:21 | Kategori: Allmänt
Hej!
Ja, ni såg rätt! Åska, nu. I går kväll vid 22.30 tiden började det dåna ute och det slog emot fönsterbrädan. Det lät riktigt ordentligt. Christoffer kom upp och frågade om åskan.
Vilken åska sa jag, jag hörde ingen åska. Bara haglet som öste ner och slog emot fönstrena. Men han hävdade att han hade hört åskan, ok sa vi.
Idag på jobbet visade det sig att flertalet kollegor också hade hört en riktig stor smäll, ungefär samtidigt som det började hagla.
Våra säkerhetsdörrar måste ta bort mycket ljud utifrån. Såg att två billarm började blinka där ute, men jag hörde inte själva larmet.
Idag frågade en granne som bor längst ner på gatan vad det var som hade hänt borta hos oss i går kväll. Tja sa jag, det kanske var billarmen som gick vid hagelskuren? Ja, det var visst då det ljöd, men vi som bor granne med parkeringen hörde ingenting, visst är det lustigt.

Nova blev badad igår. Jag kan inte tjata nog om det, men hon har en suverän pälskvalité och jag är så glad över den. Pang bom, 2 timmar så är hon helt färdig, tovorna dom bara löses upp när man fönar och borstar. Helt otrolig päls!
Ingen foton har blivit tagna, höststormarna viner här omkring, brr... det är superkallt ute. I morse var det +-0 grader vid 6.30-tiden. Kallast hittills i höst, så nu börjas det.

Hm.. skrev jag att motorvägen är klar. Tja annars kan jag informera er om att nu är det fyrfiligt mellan Haninge och nästan fram till Ösmo på väg 73. Helt suveränt! Snyggt blev det också, kuperad terräng med snygga berg på sidorna, viltstängsel hela vägen. Det kan inte bli annat än bra. Sista sträckan från Ösmo till Nynäshamn ska vara färdigt 2011, så jag undrar vad de ska åstakomma den korta sträckan som ska ta så´n tid.

Godnatt!
Petra, Buffligan & Kattligan.

Helgen redan slut...

Publicerat: 2009-09-27 / 22:52:19 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Jaha, så var då helgen slut.
Jag har varit sjuk och hemma den senaste veckan. Inget har blivit gjort, så jag ligger efter med det mesta. Lite har jag kommit ikapp, men tyvärr så har jag fortfarande inte känt mig helt hundra. Det verkar vara långdraget det här. Usch!

Zita och Isac är badade och nyklippta. Tänkte ta några kort som jag kan använda till julannonsen i Yankee-nytt. EFtersom jag inte är någon mästare på att göra annonser och har en förmåga att vara ute i sista minuten, så tänkte jag vara ute i god tid för en gång skull.
Men det har ju blåst så hemskt ute hela helgen, så det blir inga bra bilder då. Man kan tro att man är på någon modescen med blåsmaskin som i melodifestivalen.

I dag fick jag två kort på Nova & Gastos syster Nellie som bor i Motala. Dom finns att beskådas på hemsidan, på första sidan och ett i valpgalleriet.
Matte Dorothy berättar att hon är lydig och duktig på alla sätt och vis. Under våren har hon tränat agility.
TACK Dorothy med familj att ni tar så god hand om Nellie, hon ser jättefin ut!
Väldigt lik sin mamma Zita, i yngre dagar.

Ha´en jättebra vecka!
Kram Petra, Buffligan & Kattligan.

Vinst igen!!!

Publicerat: 2009-09-26 / 01:30:30 | Kategori: Allmänt
Grattis Sorunda IF pojkar 97!!! Christoffers lag gjorde det igen, för andra året i rad så vann de sin serie i St Eriks Cupen. Detta år vann de alla matcher utom en, den sista matchen som spelades idag slutade oavgjort 1-1. Men det räckte för att inget annat lag ska kunna gå förbi, oavsett hur kommande matcher slutar.
Så än en gång ett stort GRATTIS!!!

Tyvärr så är det inte så många killar som spelar, vilket gör att nästa år när de ska spela 11-mannalag, så finns det inte killar så det räcker.
Igår torsdag tränade de som lag för sista gången och idag så spelade de som lag för sista gången. De som vill fortsätta spela fotboll kommer att träna och spela tillsammans med pojkar födda 96. Det kommer nog att bli bra.
Men nu ska de njuta av segern.

Godnatt!
Petra.

Ooootroligt!!...

Publicerat: 2009-09-20 / 22:24:05 | Kategori: Allmänt
Hej!
Jag sitter vid datorn och tänkte först att jag måste gå och lägga mig innan ögonen faller ihop. Men jag känner ändå att jag måste berätta om dagen i går som var så otroligt rolig.

Det hela började faktiskt i fredags. Efter att ha kännt mig hängig i flera dagar, så var jag tvungen att jobba över pga personalbrist, puh!
Jag behövde dessutom åka och handla innan jag kunde börja fixa med Nova. Då funderade jag fram och tillbaka på hur jag skulle göra. Men Nova är tack och lov lätt att bada och föna. Hon är klar på ca 2 tim.
Trots det kom jag inte i säng förän vid midnatt (självförvållat) och kl. 04.00 ringde väckarklockan. DÅ VAR JAG TRÖTT & SNUVIG.
Men jag masade mig upp, duschade, rastade hundarna och gav dom mat. Sedan sprang jag omkring som en skållad råtta för att få med mig allt som skulle med. Som tur är så har jag en lista där allt fanns med (trodde jag) och som jag stryker allt eftersom. 15 min efter planderad avresetid var vi då på väg.
De hundar som följde med var Nova, som skulle ställas ut och Zita, som följde med som sällskapsdam, senare på hotellet behövdes det, när vi skulle äta supé. För Nova tycker väldigt synd om sig själv och kan sätta igång att yla.
Efter ca.6 mil kom jag på vad som inte stod med på listan och som stod kvar på diskbänken, den nyinköpta vinflaskan som skulle vara ett lottpris. Grr... vad jag blev sur på mig själv.

Kl.08 anlände vi till Örebro. Vi började med att rasta hundarna och det var blött i gräsen så pälsarna blev dyngsurs, snyft.
Tack och lov hade Carola med sig sin handfön, tack för lånet.

När det var färdigt så blev det väntan, titta på hundar, mingel, äta m.m. Trevligt!!
Efter flera timmar så kändes det som om nu var det dags att börja fixa till Nova och ta ut henne så hon blev lite varm i kläderna.
Hon har en förmåga att få mittbena uppe på huvudet, effilering är inte min starka sida precis. Men med handledning av Yvonne så blev jag nöjd med resultatet.
Nova var ensam buff tik i öppenklassen. Vilket betydde att vi skulle in två gånger i ringen.
Den hund som vinner sin klass ska in och tävla mot alla andra som vunnit sin klass, i den färgen. Novas färg heter Buff, men på dessa utställningar så heter färgklassen Ascob och där ingår även de bruna hundarna.
Som sagt Nova hade ju ingen konkurens i sin klass, så vi var redan garanterad att få gå in en gång till. Det var jag nöjd med och mera räknade jag inte med att det skulle bli.
Jag fick dåligt samvete över att jag inte höll på och fixade med hennes päls, men jag orkade inte då jag hade huvudvärk. Utan jag tänkte att hon får ta henne som hon är. Jag menar en hund måste ju kunna gå och rasta sig. Men ack vad jag bedrog mig, det skulle bli så mycket mer.


Från vänster: Veterantiken Caci´s Coh-I-Nor at Figgis (Carmens helsyster)
Championtiken Buttonwood´s Royal Rotojet
Öppenklasstiken Charlita´s Nova
Unghundstiken Capri´s Salvia


Från vänster: Charlita´s Nova, Capri´s Salvia & sist
Juniortiken Chamris Fifth Avenue (Zitas barnbarn)

Det var en hård konkurens med fina klassvinnare och jag hade inga förhoppningar om att placera mig högt.
När vi sprang så kändes det riktigt bra och hon kändes jätteduktig. Däremot så tyckte hon det var halt och ville flytta bakbenen hela tiden.

Vi fick springa mycket och jag tyckte domaren gjorde bra som lät oss springa några få i taget så man inte sprang på varandra.Efter flertalet varv och granskringar så räckte domaren fram handen till MIG, fattade INGENTING....


Sedan skulle jag fortsätta att tävla mot Novas pappa Sam, som hade vunnit bland hanarna.
Vi sprang och ställde upp osv. När vi sedan hade visat upp oss, SÅ RÄCKER HON SEGERROSETTEN TILL OSS!
NOVA & MIG!! Har fortfarande svårt att fatta vad som hänt.

Inför fotograferingen så hjälpte Karin mig med att kamma till henne. Själv hade jag inget sån´t med mig in i ringen. Jag menar, vi skulle ju bara springa några varv och visa upp oss. Mera som träning trodde jag när vi började vår bana inne i ringen. TACK KARIN FÖR HJÄLPEN!!


Pappa Sam & Carina till vänster, Nova & jag till höger.

Efter det här blev det en väntan igen, lååång...
Så började det närma sig final, men innan var vi med i Sam´s avelsgrupp, som vann. Grattis Carina Östman!!!
Kennelflickans pris som Karin Linde-Klerholm vann, grattis!!!

Så var det äntligen final, vi gjorde vårat bästa. Men våran orutin gjorde nog att vi var lite trötta efter en lång dag, så vi kanske inte presterade tillräckligt bra. Men då var det det bästa vi kunde. Än en gång så var det väldigt fina hundar som vi skulle tävla emot. Domaren hade inte helt lätt att avgöra vilken av oss som skulle vinna. Men slutligen så vann Charles Dickens New Born, en flerfärgad hane och blev BIS!! GRATTIS MARIE!!!
Vi tävlade igen bland färgvinnande tikar om vilken som skulle bli BIM-BIS och här var det Carolines fina tik Gorilla´z Angel Of Harlem som vann!! GRATTIS CAROLINE!!!

Efter utställningen var det en god middag och hotell som väntade.
TACK ALLA FÖR EN TREVLIG DAG OCH KVÄLL, DETTA KOMMER JAG ATT MINNAS SÅ LÄNGE JAG LEVER!!!

Godnatt!
Kram Petra, Nova & Buffligan.

Ps. Jag återkommer med flera kort inom de närmaste dagarna. DsFörkylt!.......

Publicerat: 2009-09-17 / 22:04:52 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Här är det snuvigt, tvi vale! Det är väl typiskt att jag ska bli förkyld nu, har ju klarat mig hela tiden. Men nu börjar det ramla dit många, både barn och vuxna. Peppar peppar så har vi inte fått något fall av svininfluensan ännu, men det vågar man väl nästan inte säga för då åker man väl på det själv.
Men om man är krass så har jag haft först feber, sedan ont i halsen och nu snuva. Då borde förkylningen vara över med det, i morgon får jag hoppas.
Två kollegor är hemma och är sjuka. Vi har nästan fått in vikarier som täcker upp deras frånvaro, men det var de sista. Så blir det någon mera sjuk så är det kört med vikarier, då det är så många som är sjuka.
Det är bara att bita ihop och inte gnälla, det är därför jag gör det här. För någonstanns måste man väl få gnälla... eller? Nu till lite roligare saker.

Gick på skogspromenad med Zita och Isac idag. Zita hon sprang omkring som den värsta hind och låg Isac hack i hälarna. De trodde att apporterande fågelhundar skulle hämta rådjur el. vad det nu var de hade fått upp spår på. Men det tyckte inte deras tråkiga matte, som såg till att de höll sig i närheten.
ISAC - Dessutom kunde hon inte hålla sig på stigen utan titt som tätt var vi tvungen att leta reda på henne. Puh, tur att matte har oss som är så duktiga på att hitta överallt.
Skönt att se en pigg och alert Zita igen, det känns helt rätt att klippa av henne pälsen.

Nej nu är det dags att krypa till kojs. Ska öppna i morgon, önskemål eftersom det blir hundbadning m.m. på em.
Får se om jag får tid att skriva något mera. Annars får ni ha en bra helg så hoppas jag att det blir trevliga uppdateringar på söndag.
Kanske ses vi på ACC utställningen i Örebro, om ni ska dit.

Kram och godnatt!
Petra & Buffligan.

Kallt...

Publicerat: 2009-09-15 / 08:31:17 | Kategori: Allmänt
God morgon! I morse var det kyligt när jag gick morgonpromenaden.
Halsen värker och jag känner mig lite hängig, därför åkte mössan på. Men nu verkar solen titta fram, så det blir nog en fin dag till slut.
Jag hoppas innerligt att jag inte ska falla på målsnöret och bli sjuk, nu när vi ska ha en trevlig helg med hotellövernattning osv. Det är väl typiskt?!
I förrgår badade jag Gasto och han är såå fin, ångrade att jag inte hade anmält honom till Örebro. Nu känns det bra att bara ha anmält en hund och dessutom den som är smidigast att göra i ordning. Handler borde inte vara allt för svårt att hitta om det krisar sig. Så jag räknar med att åka, det ska mycket till innan jag ställer in helgen. Håll tummarna för oss!

Det är mycket sjukdomar på jobbet och vårat möte vi skulle haft i kväll har blivit framflyttat. Ganska skönt tycker jag, men man drar ju å andra sidan bara ut på det. Nu kommer det att bli två möten tätare istället. Den dagen den sorgen.

I morgon ska vi på föräldramöte till Louise nya skola inne i stan.

Vi har massor av äpplen i träden på tomten. Många har inte fått så många äpplen i år, men det stämmer inte för oss. Nackdelen är bara att träden inte är skötta, så äpplena är långt uppe, där skatorna håller till. Det finns visst ngn slags äppelplockare på ett långt skaft, får väl införskaffa mig i en så´n så jag skördar något av det jag har på tomten.
Rabarberna blev det inte mycket av. Vinbärsbuskarna likaså. Krusbären blev det många och goda bär på, men där visade det sig att man skulle plocka dom innan de hade mognat om man skulle göra ngt med dom. Så där blev det för sent, för de var så goda att äta = fullmogna. De fick glädja hundarna istället, som gärna plockade dom och åt med god aptit.
Till nästa år så ska det upp en ställning runt om så hanarna inte använder buskarna när de ska göra revir. Inte så trevligt, de har ju äppelträden.

I februari fick vi veta att på vår ena toalett var det fukt. NU FÖRST ska det åtgärdas. Så nu väntas 2-3 veckor med hantverkare och damm. Toaletten ligger i anslutning till hundrummet där jag fönar och trimmar hundarna. Så där får de inte ockupera el. ställa in saker.
Usch vad jag låter pessimistisk. Jag är ju självklart glad över att få det slitna badrummet fixat. Det blir nog bra med allt och det blir skönt att kunna sjunka ner och ta ett varmt bad i vinter, när blåsten viner utanför.

Nej, nu ska jag passa på att gå en promenad till med hundarna innan jag går till jobbet.
Ha´en bra dag!

Hej igen! Det blev en solig och fin dag. Tyvärr har jag ont i kroppen och halsen, känner mig inge vidare. JAG VILL INTE BLI SJUK!! Men nu till varför jag skriver lite till idag.
Christoffer har spelat en match i St.Erikscupen igen, denna gång i Huddinge. Tyvärr så kunde jag inte följa med och titta pga att jag stängde på fritis och inte hann.
Men det blev VINST IGEN, denna gång med 4-0!! Nu återstår det två matcher i serien, en spelas nu på söndag hemma och den sista spelas nå´nstanns i Huddinge nästa fredag.
Så det är bara att fortsätta att hålla tummarna, än så länge har de vunnit alla matcher!

Kram Petra & Buffligan.

JIPPI!!!!

Publicerat: 2009-09-12 / 23:30:34 | Kategori: Allmänt
Hej!
Äntligen så kan jag uppdatera hemsidan igen.
Ett stort TACK till Björn!!! Vad skulle jag göra utan dig?!
Men nu är klockan så mycket att jag inte orkar göra något åt sidan ikväll, men i morgon ska det uppdateras och då kanske jag hinner ta lite nya kort också.

Ha´en fortsatt trevlig helg!
Kram Petra & Buff/kattligan.

Nu är det klippt....

Publicerat: 2009-09-10 / 23:02:08 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Hoppas ni har sluppit få tryne och knorr.... Peppar peppar så har vi klarat oss än så länge.
Men med tanke på alla som går och klagar på ont i halsen och snorar och nyser så åker man väl snart dit.
Bara jag får vara frisk nästa helg när vi ska åka till Örebro på ACC utställningen. Torgny och jag ska dessutom sova över på hotell, det blir som en liten smekmånad hi hi.

Ja, så var det då klippt... Zita alltså. Det började så här:
Under en längre tid så har jag märkt att hon lider av att ha så mycket päls. Hon flåsar när hon rör sig och är inte lika spänstig som hon brukar. Om det är ngt hon tycker är extra roligt, för då känner hon inte efter, precis som alla andra.
Men eftersom jag tycker hon är så vacker och har så fina rörelser, så tänkte jag ställa ut henne sommaren 2010 i veteranklass. Så vi har kämpat på med pälsen, som inte varit så lätt att hålla i schack.
Så i söndags gick vi runt kalkbrottet och hon lufsade med. När de andra sprang så kunde inte hon vara sämre, så upp i snår m.m. och hoppa omkring. Vilket gjorde att matte fick gå och ta bort allehanda bråte ur pälsen.
På vägen hem mådde hon inte bra och jag gick och funderade på hur jag skulle göra. Klippa-behålla pälsen. Så gick jag och tänkte fram och tillbaka. Till slut hade jag bestämt mig, pälsen skulle av. Hon skulle få vara den skogshund som jag faktiskt hade lovat henne att få vara när hon hade blivit champion.
I går kväll klippte jag det första hacket. Puh, det var inte lätt eftersom jag tycker hon är så fin. Men sen fanns det inget återvändo. VAD MED PÄLS!!! EN HEL KASSE OCH DET ÄR NOG INTE SLUT MED DET. Men nu får det vänta tills nästa bad som blir inom snar framtid.
Hon känner sig nog som en liten fjäder för hon blev så pigg och alert och det ska bli kul att gå ut med henne i skogen.

Kanske blir det före och efter kort i helgen. Tja, jag menar alltså att jag ska ta efterbilder. Det kan ju bli lite svårt att ta förebilder när hon redan är klippt....
Men före och efter ska in på hemsidan.

Idag har jag tvättstugan. Så nu ska jag snart gå och hämta sista lasset kläder och hundplädar.
Medans jag väntar tänkte jag bläddra lite i den nya Hundsport som damp ner i brevlådan idag.
I helgen ska jag troligtvis få hjälp med datorn så jag kan uppdatera sidan, du är guld värd Björn!!

Ha´det så bra allihopa!!
Kram Petra & Buffligan.

Vinst igen....

Publicerat: 2009-09-06 / 00:46:49 | Kategori: Allmänt
Hej!
I dag har Christoffer spelat match igen. Första halvlek började med ett mål i baken. Det var bra att de fick kämpa lite, det har ju vunnits ganska stort den senaste tiden. Så nu fick de lägga in en ny växel, men efter massor med målchanser och bra passningsspel så ramlade det in två mål för Sorunda. Så vi kan lägga till ännu en vinst i protokollet. De är fortfarande obesegrade i tabellen och nu leder de med 5 poäng, trots att de spelat en match mindre än de som ligger hack i häl. Vi fortsätter att hålla tummarna för dom!!


Kortet taget i våras.
Han spelar back och eftersom han är stor och stadig. Längre än mamma och har storlek 43 i skor, så står han stadigt. I dag skulle en motspelare tackla honom, men kunde inte rubba honom utan det blev han själv som åkte på ändan. Han har även ett bra skott. Men mestadels så är han vid eget mål och hjälper till att hålla rent framför målvakten.

I fredags så vaknade jag med nackspärr, INTE ROLIGT.
Det har blivit Voltaren och lite massage. Nu känns det bättre, men jag ligger efter med hundbadande, så jag hoppas att jag ska känna mig bättre i morgon.

Vi var även hundvakt till Jacke som var här och klippte sig för en månade sen. Helmysig hund.

Jag får gratulera Carina Östman som än en gång vann med pappa Sam idag i Högbo SKK!!!
Zitas barnbarn Kenzo vann sitt 7:e cert, grattis Carola & Therese Hellmin!!!

Ha´en fortsatt trevlig helg!
Kram Petra & Buffligan.

Papegojor...

Publicerat: 2009-09-02 / 22:33:11 | Kategori: Allmänt
Hej!
Det var visst ett tag sedan jag skrev, men nu har jag några minuter framför datorn innan det är dags att krypa till kojs.

Christoffer var iväg och spelade en match i fredags. Den vann dom med 6-0. Så nu ligger de först i serien, trots att de har spelat färre matcher än tvåan och trean. Men det är några matcher kvar, så än kan vi inte ropa hej.
Det är en match att spela varje helg i september och in i början av oktober. Vi håller tummarna för att det ska gå bra. Det vore så roligt, för nästa år vet vi inte hur det ska gå för laget, då kommer de att spela 11-mannalag och eftersom de inte är så många så vet vi inte hur det kommer att gå. Kanske splittras laget?! Det vore tråkigt.

Det har varit en bra vecka vädervis. Mestdels sol och väldigt lite regn, några skurar.
I morgon så ska vi vara ute hela dagen, så då hoppas jag på uppehåll i alla fall.

Så till överskriften. Det är ju inte var dag man ser en flock papegojor flyga omkring på skolgården. Men det är faktiskt vanligt hos oss varje höst.
På andra sidan viken, på Lisö, bor nämligen Skansen-Jonas. Han har allehanda djur där hemma på gården. Förut kunde man få åka dit och titta, men det har jordbruksverket satt stopp för. Men hans papegojor flyger över till oss och förgyller våran höst. Tur de inte är vid vårat hus, för de skränar förskräckligt. Så någon papegoja tänker jag aldrig köpa. Men visst är det häftigt att det flyger omkring papegojor bland skatorna. De är i samma storlek som skatorna.

Här sitter några av dom och njuter av friheten.


Om de är tysta så är de inte lätta att upptäcka, som ni kanske förstår av färgen.


Deras favoritträd på skolgården. Ser ni dom? Inte jag heller, hi hi.

Ha´det så bra!
Kram Petra & Co


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus