Zita skriver....

Publicerat: 2015-01-19 / 23:21:10 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Jag har fått låna mattes händer, för det är lite svårt att skriva med tassarna på Ipad tangenterna.
Men det är jag som bestämmer vad det är som ska stå. Jag hann tänka ut massor i helgen när jag hamnade på trimbordet efter badet.
För det första så undrar jag vem som har bestämt att man måste bada efter att man har fyllt 12 år, det borde vara förbjudet. Sen så är det dessutom vinter ute, vet ni hur kallt det är att bli blöt då, usch!
Okej, till mattes försvar så ska jag väl säga att fönen var varm och skön och där det inte blåste varmluft så lindade matte in mig med en handduk. Så då somnade jag faktiskt, men det säger jag inte högt ;)
 
Här är jag precis nybadad och blöt, brrr.... När jag kommer på trimbordet måste jag fara runt och busa, försöka torka mig själv, så matte är rädd att jag skulle ramla ner. Skulle JAG ramla ner, pyttsan! Men matte får väl hållas och stå och passa mig tills jag är färdig.
Jag är ju döv, enligt matte. Husse däremot har börjat fundera då jag kommer så fort han håller på i köket, trots att jag sov hårt innan. 
Men hallå, jag har väl inget fel på nosen och jag känner vibrationerna i golvet när någon rör sig ;)
När jag hade legat där och sovit en stund så var matte färdig, skönt!
 
 
Så där, ren och fin. 
DÅ får matte för sig att jag ska trimmas också. Det är något om att jag inte ser ordentligt. Fattar ingenting??? Jag kan ju bara titta uppåt så ser jag hur bra som helst. Men på något underligt vis så är det alltid matte som vinner när vi har dessa diskussioner. Förstår inte hur det går till. Så under protester så blir jag klippt. Även tassarna klippte matte, det kittlade jättemycket under tassarna fniss....
Det allra värsta jag vet när vi håller på, det är att klippa klorna. Jag litar inte på matte, inte för att hon brukar misslyckas och klippa så jag blöder. Men någon gång ska väl vara den första. Matte klagar på att om jag inte är stilla så är risken större, kan den bli större säger jag då och fortsätter att rycka i tassarna. 
Till slut var jag färdig och vi blev båda såååå nöjda!
 
SEU(u)CH Light Dream´s Krusmynta "Zita" 12,5 år.
 
Nu hoppas jag det dröjer till midsommar innan jag behöver bada igen.
Det blev inte så långt det här inlägget och eftersom jag är så trött så här på kvällskvisten så kommer jag inte ihåg allt jag skulle skriva. Så jag återkommer en annan dag.
 
Hoppas ni alla får en toppentisdag! Här i Stora Vika har det kommit lite snö. Tösnö, så matte är inte så glad. Men för mig spelar det ingen roll vilken sorts snö det är. All snö smakar smarrigt tycker jag.
 
Vov vov från Zita med flock <3
 

Sorg på kenneln

Publicerat: 2015-01-13 / 22:32:32 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Förlåt att jag inte har uppdaterat någont fastän jag har varit så mycket ledig i jul. 
Ledigheten började med att jag låg sjuk i fyra dagar och sen var det bara att försöka komma ikapp mig på det jag hade tänkt hinna med under dessa fyra dagar ;)
Men i det stora hela har det varit en skön och välbehövlig ledighet. Vi har hunnit med några golfrundor. I slut tampen så gjorde jag i ordning mitt kontor i källaren. Så jag ska nu bli flitigare på att ta kort som jag kan uppdatera hemsidan med.
Nu till rubriken:
I fredags fick vår katt Cindy somna in, cancern tog över hennes kropp. Det är en hemsk sjukdom det där, både för människor och djur. Men hon fick bli 16 år, så hon har fått levt en långt liv ändå. Trots att man vet att denna dagen kommer, så känns det som man aldrig är beredd ändå. Det är hårt, men minnena lever kvar som tur är.
 
Cindy kom till oss när hon var 7 veckor, egentligen alldeles för tidigt. Men på nyårsafton 98/99 ringde min bror som jobbade som ordningsvakt på Centralstationen i Stockholm och sa att de hade hittat en kattfamilj och att det inte fanns något katthem som kunde ta emot dom, så de skulle avlivas. Vi skulle inte ha någon katt, men beslutade oss för att rädda en kattunge. Hela familjen kunde vi inte ta hem pga våran schäfer som vi då hade.
Vi ville ha en hankatt, men hur brorsan än vred och vände på kattungarna så kunde han inte se om det var någon av dom som var en hane. Så jag bestämde att han skulle ta den kattunge som såg tuffast/sötast ut. Han tog Cindy som var sköldpaddsfärgad och efteråt fick jag veta att det bara är honkatter som kan bli sköldpaddsfärgad ha ha.... Men hon kom hem, svart med röda fläckar. Mitt på huvudet hade hon en röd rand där håret var vänt åt andra hållet ;) Vi sa att hon såg ut som Gremlins, om ni kommer ihåg den filmen.
Resten av kattfamiljen blev räddad av en poliskvinna som dagarna innan hade mist sin katt och som turligt nog jobbade den här natten. 
Från början var Cindy innekatt, men när sommaren kom och barnen öppnade altanen så var det kört. Då fick hon känna på ute livet och sen dess har hon varit utekatt.
Hon har verkligen nyttjat sina nio liv. När hon var 1 år och vi skulle åka upp till Jämtland, smet hon ut när vi packade bilen. Vår vän som skulle vara kattvakt ropade, lät altandörren stå öppen och själv inte vara synlig. Men ingen katt syntes till. Vi var borta en vecka, det var vinter och kallt och jag tänkte att nu har jag ingen katt kvar.
När vi kom hem öppnade jag altandörren och ropade. Cindy kom springande på en gång och efter att ha fått mat och ljummen mjölk + legat och värmt upp sig under täcket så var hon som vanligt igen.
Hon har även varit ute och "vänsterprasslat", resultatet av detta blev två överlevande kattungar. En röd, Linus och en grå, Viktor. Linus blev kvar hemma ett tag innan grannarna sa att han slogs med andra katter och mer eller mindre krävde att vi skulle avliva honom. Då räddade min bror Anders med familj honom och han fick flytta till dom på lander och där levde han lyckligt tills han blev sjuk vid 9 års ålder.
Cindy gjorde sina utflykter och eftersom jag inte ville att hon skulle ha flera kattungar så blev hon kastrerad. 
Strax efteråt så försvann hon och var borta hela sommaren, ca 4 månader. Jag hade helt gett upp hoppet om att hon skulle komma tillbaka. Men en höstkväll när det blåste ute och vi satt och tittade på tv. Tyckte husse att det lät som Cindy jamade på altanen. Jag som hade gett upp hoppet trodde det var vinden. Men när jag öppnade dörren kom en välmående men smal Cindy inspringande. Hon sprang raka vägen där matskålen brukade stå. Efter att ha ätit så undersökte jag henne. Hon såg konstig ut på öronen och jag var rädd att hon hade fått skabb eller dyl. Men när jag tillade närmare visade det sig vara små små fästingar som satt runt hela öronen. Hon hade även fästingar på kroppen. Jag satte upp henne på trimbordet och för ovanlighetens skull satt hon alldeles stilla medan jag plockade bort alla fästingar. Vet att jag räknade till ca 50 fästingar :( Stackars katt, men peppar peppar så blev hon inte sjuk.
Efter den här utflykten så stannade hon hemma och gjorde bara dagsutflykter under resten av sitt liv.
Men hon har även blivit biten av antingen en räv eller en hund. Det var på håret att hon strök med, men hon kämpade och överlevde.
När hon var 11 år räddade vi katten Cilla från att bli avlivad. Men henne ville inte Cindy veta av utan hon flyttade ut på altanen och vägrade gå/vara inne. Jag försökte lyfta in henne, men hon skrek och skulle bara ut igen. Hon bodde ute under hela vintern i -20 grader. Jag försökte bädda varmt och se till att hon åt ordentligt och drack. Inte det lättaste när vattnet frös till is hela tiden. Inte låg hon på den varma bädd jag fixade till heller, envisa katt.
På våren, en dag, så spatserade hon in. Fräste åt Cilla när hon försökte komma i närheten. Efter det bodde hon inne som vanligt. Hon accepterade Cilla, men de blev aldrig vänner. De levde tillsammans i tre år, sen försvann Cilla och vi tror det tyvärr var räven som tog henne. Då bestämde jag mig för att jag inte skulle rädda några flera katter utan Cindy skulle få vara ensamkatt. 
Hon har alltid haft hundar runt omkring sig. Hon har varit som en liten hund och gärna legat i hundkorgarna, även tillsammans med hundarna.
Hyacinth & Cindy
 
Hon var världens snällaste katt, hon har aldrig rivit någon. Varken människa eller hund. Fastän hundvalparna var på henne så slog hon med tassen och klorna var indragna.
I somras fick hon juvertumörer, eftersom hon var så pass gammal opererade man inte. Jag bestämde mig för att så länge hon mådde bra så fick hon hänga med. Hon åt, drack och gick på toa in i det sista och veterinären Therese sa det att hon såg väldigt fin ut i päls och hull om det inte hade varit för tumörerna. De blev fula och det fanns inget att göra till slut. 
Cindy har åkt bil två gånger i sitt liv och det var det värsta hon visste. Ena gången åkte hon med sina kattungar och när vi kom fram hade hon tvättat dom för att hon var så stressad att man kunder vrida ur kattungarna ha ha....
Andra gången var när hon skulle steriliseras och hon jamade/skrek hela tiden. Kände därför att jag ville undvika att behöva åka iväg med henne. När julledigheterna var över ringde jag till "min" veterinär Therese och hon klämde in oss på fredagkvällen. 
Så hon fick somna in i sängen, på sin fäll medan jag klappade och pratade med henne. Hon var så lugn och jag tror inte det kunde ha blivit bättre för någon av oss. Jag rekommenderar verkligen att göra det hemma i lung och ro. Therese är så lugn och snäll och det kändes värdigt.
 
Vila i frid min älskade Cindy <3
Du är saknad och kommer alltid att vara saknad, men du kommer också alltid att finnas i våra minnen <3
 
Kram på er allihopa! Ta hand om varandra, både två -och fyrbenta!
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus