Utställning!

Publicerat: 2010-03-14 / 20:29:51 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Hade tänkt att uppdatera hemsidan med några nya kort, men då fungerar inte mitt fotoprogram, typiskt!
Så det får bli lite foton här i stället, men då är de inte redigerade. Nu så blev det inte så många kort tagna, inomhus och med en fotograf utan glasögon så kan det bli så ibland, hi hi.

Utställning ja, förberedelserna är igång flera dagar innan. Denna gång chansade jag på att bada Nova på torsdagen och trimma henne på fredagen. Jag blev inte nöjd med det utan nästa utställning så får det bli bad dagen innan.
Gasto badade jag däremot dagen innan och han blev sååå snygg tycker jag. Skulle kanske behöva ha lite mindre päls här och där (trodde väl aldrig att jag skulle få en amris där jag önskade lite mindre pälsmängd?!)
Efter att ha öppnat fritis i dagarna två och gått upp kl.05 så var det inga större problem att göra så på lördagen också. Vädergudarna var med oss och det var -10 grader ute. Vilket betydde att hundarna kunde få ordentliga promenader utan att jag behövde vara rädd att pälsen skulle bli smutsig.
Eftersom vi skulle in i ringen bland de första så hade jag ingen större packning med mig. Men jag tog med mig en bur i sista stund och det var väl tur. För det skulle visa sig bli längre väntan än jag hade räknat med från början.
Det var 11 amrisar anmälda, nu visade det sig att alla inte kom till start.
Gasto var först ut i ringen, han hade nog hellre velat vara vid "ringside", men försökte göra matte till lags. Han tyckte inte om att domaren skulle pilla på honom både här och där och spände sig därför. Men han skötte sig bra och bet ihop så domaren fick göra vad hon ville och matte blev nöjd.

Sedan skulle det springas och det gjorde han också.


Men tyvärr så föll han inte domaren i smaken och kom på andra plats. Ingen av hanhundarna fick något Hp, därmed så skulle den vinnande tiken bli BIR.


Så blev det då Novas tur att gå in i ringen. Det syntes att hon varit ute i ringarna lite mera än Gasto, fastän vi inte tävlat på 6 månader så visste hon vad som gällde. Hon stod stilla som en staty under domarens granskande ögon och sprang på i ringen.Först vann hon över en tik i öppenklassen och sedan fick hon tävla mot en juniortik som hon också vann över. Därmed så var BIR rosetten hennes.
Självklart blev vi jätteglada, men insåg också att det inte skulle gå så fort som vi hade tänkt.
Gasto tog en promenad med husse i vårsolen och vi ( Ingrid & jag) satt vid ringside och kommenterade, tittade på de övriga raserna i gruppen. Hi hi, kan inte säga att domaren och vi tyckte likadant alla gånger. Kul hade vi i alla fall och tiden gick fort.
Så var det då våran tur att gå in och tävla i gruppen. Vi hamnade bakom en tollare som skulle ställas fritt och som hela tiden rörde på sig och framför en lagotto som skällde. Nova skötte sig jättebra och stod så fint. Eftersom vi var 11 st. som skulle göra upp om BIG-rosetterna och ringen var liten så blev vi uppdelade i två grupper när vi skulle springa. Det var bra. Men sedan blev vi avtackade som sista hund, trodde nästan att vi skulle bli placerad. Ja ja man vet ju aldrig, bättre lycka nästa gång. Solen sken fortfarande när vi var klara så hela dagen var inte förstörd.
Ni kanske undrar vad det var som gjorde att Gasto inte fick något Hp? Jo domaren fick för sig att han har tångbett, men både jag och Ingrid tittade på hans bett och det är klart och tydligt ett saxbett. Så han måste ha spänt sig el. ngt sånt när hon tittade på tänderna?! Synd hon inte kommenterade det när hon tittade för då kunde jag ha visat tänderna på honom.

Idag har det blivit några sköna promenader och däremellan så har det varit tvättstugan som gällt.

På sportlovet så var Zita och Isac hemma med Louise och Linus. Då drog Isac Zita i en pulka. Här kommer bildbevis på det:

Zita: - Hallå!! Ska du inte börja dra mig någon gång? Ska jag behöva sitta här länge till el. behöver du hjälp?


Isac: - Vilket tjat, jag drar dig väl då!! Men du har väl egna ben att gå på.


Isac: - Vad har du ätit? Bly? Nä, du får gå själv...


Zita: - Ja jag får väl göra det. Det är liksom inget "go" i ungdomarna nu för tiden. Klagar på att ta i lite och bli svettiga. Annat var det på min tid.... Tur man inte är så gammal att man inte klara sig själv!

Ha´en bra vecka allihopa!
Kram Petra & Buffligan.

Hemma igen...

Publicerat: 2010-03-09 / 00:04:50 | Kategori: Allmänt
Jaha, så var man då hemma i vardagen igen. Konstigt hur fort det går att komma in i det vanliga lunket, kändes som om tiden hade stått stilla. Nästan hemskt faktiskt. Men jag kände mig lite piggare och utvilad, alltid något. Solen har dessutom lyst hela dagen, så vi har varit ute med fritisbarnen hela em. Eftersom jag först var rastvakt, sedan hade jag rast och promenerade med hundarna och till sist var ute med fritisbarnen så konstaterade jag att det blev utevistelse i 5 tim i sträck. Inte underligt att jag hade börjat bränna mig i ansiktet, får vara lite försiktigare i morgon om solen skiner då också.

Jag har ju lovat er lite kort från semestern. Som vanligt så blev det inte så många kort tagna, trots att jag kom ihåg att ta med mig kameran.

Solen sken när vi kom upp på söndagen och när vi åkte hem en vecka senare så sken det fortfarande, så man kan inte klaga på vädret.
Det fanns en massa vit snö som hundarna sprang om kring i och vi åkte längdskidor varje dag, jag och Christoffer.
Gasto och Nova som var med på semestern njöt av att springa med i spåret. Nova sprang och ville bita i skidorna och stavarna. Hon blev irriterad när skidorna höll på att åka fortare än vad hon sprang. Hon är bara sååå otroligt snabb.
Gasto tyckte det hela var lite jobbigt, han förstod inte riktigt tjusningen med att springa fort. Jag menar, han kunde ju missa något viktigt längs spåret. Något (äckligt) ätbart, men matte och lillhusse såg till att han hängde med oavsett vad han ville. Tro det el. ej, men i slutet av veckan så var han riktigt snabb han också.
Han försökte åka på Christoffer skidor, men det var för halt, så han fick använda sina ben istället.


Efter en skogpromenad kom våra hussar och hämtade oss. Då skulle vi visst posera framför bilen och visa den nya fina dekalen som vi satt upp på takboxen + bak på bilen (men den syns inte här).
Det är våran mormor Carmen som matte ritat av.

När vi sedan åkte bil till Östersund för att handla så såg vi några konstiga djur på vägen, renar heter de visst.
De har en förmåga att springa framför bilarna istället för att hoppa åt sidan. Trots att matte tog korten genom bilrutan så blev de ganska bra.

Det var två vuxna renar och en kalv.I fredags var vi inne i Ö-sund och tittade på ett ljusspel som de hade på Rådhuset. Något som jag rekomenderar starkt om ni är där uppe. Det går inte att visa hur häftigt det var genom kort, det måste ses och höras. Väldigt pampigt och häftigt!

Nedräkningen till showens start har börjat!Här brinner Rådhuset, samtidigt som det börjar komma stenar nedtill.


Helt plötsligt ser det ut som om de stänger ner en ridå framför huset. På ridån springer det hästar.

Eftersom det bara var vi som hade sportlov att våra bekanta där uppe så blev det så att vi mest hälsade på när kvällen kom
TACK Kenneth och Karin för en trevlig vecka + god middag.
Vi var inte alls avundsjuka när ni satt på isen och grillade korv efter en skoterfärd i lördags, hi hi......

Tack mor & far för att vi fick bo hos er och tack alla andra för att ni gjorde våran vecka i Jämtland så bra!!!
Även tack till Louise och Linus som stannade hemma och såg efter Zita, Isac och katterna.

Ha´det så bra!
Kram Petra & buffligan.

Ps. På lördag ska vi till Sollentuna på utställning, det är 11 amrisar anmälda, så det blir hårt. Ds.


Sportlov

Publicerat: 2010-03-02 / 08:38:32 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Nu är vi i Jämtland på sportlov. Det är Nova & Gasto som är med. Isac, Zita och katterna fick vara hemma med Louise.
Nova hade nog också hellre varit det, för att åka bil är inte hennes favorit precis. Men att vara på semester är toppen, mycket snö. Det som är en stor skillnad på snön här uppe och nere i S-holm är att här är snön vit, t.o.m snöplogsvallarna längs med motorvägen. Otroligt!
Än så länge kan man inte klaga på vädret, -9 grader och strålande sol. Christoffer och jag ska ut i skidspåret och åka lite efter frukost. I kväll så är det byakamp här nere och självklart så måste vi ju ställa upp för våran by.
Tänkte även att hundarna skulle få springa med, men vi väntar väl till i morgon, efter tävlingen. Ifall de inte kan hålla sig på sidan av spåret.
Gasto har hittat älgbajs "exotics" så det förslår, han var väldigt stolt över sitt fynd. Men han fick inte behålla det för matte....
Nej nu har vi inte tid att sitta här och skriva, solen har börjat skina.
Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus