Framgångar i helgen :)

Publicerat: 2014-06-30 / 21:32:55 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Denna helg har Charlie´s barn haft stora framgångar i utställningsringarna. Jättekul!
Som ni läste i förra inlägget så fick Lucas Bir och Bis 3 rosetter i Gällivare :)
Nu var det så att syrran ville inte vara sämre ;) Hon åkte till en utställning i Malmköping. Pappa Charlie och faster Hyacinth var där med matte för att se premiär turen i utställningsringen.
Hon skötte sig väldigt bra och visade sig på bästa sätt både stående på bordet och när hon sprang. Så givetvis så fick även hon en Bir rosett. 
Lika trevligt som vanligt att träffa Maria :)
Det fanns en butik från Eskilstuna där och jag hittade ett utställningskoppel som jag har letat efter, både med rätt spänne och rätt bredd. Kunde inte bli bättre, så det inköptes självklart. 

Här ett foto på Fanta innan hon gick in i ringen.

Vi hade inte möjlighet att stanna till finalen. Men det var väldigt synd, för hon slutade som Bis 2 av ca 50 valpar. Inte dåligt va?!
Man kan säga att det var suveräna starter för Charlies valpar i utställningskarriärerna. Vi lyfter på hatten och gratulerar ägare och uppfödare så mycket det bara går!!! :)
Det är med spänning och nyfikenhet vi följer dessa små parvlar på deras väg till vuxen.
Är ni intresserad av en valp från denna kull så finns det fortfarande två härliga killar kvar, 1 buff och 1 röd.

Trevlig vecka allihopa! Petra & Co <3

BIR & BIS!!!

Publicerat: 2014-06-29 / 00:33:51 | Kategori: Allmänt


Hej!
Idag har jag badat både Nova och Charlie.
Nova badades för att hon har nu löpt färdigt och i ett försök att få bort doften som gör att hanarna inte vet vad de ska ta vägen. Så åkte hon i badet. Det hjälpte faktiskt och jag är glad att det är som vanligt igen. Jobbigt när man måste ha hinderbana här hemma och att man inte kan ha alla hundar tillsammans.
Nu kan de njuta av baksidan tillsammans igen bla... Inte nu då, för regnet vräker ner :(

Fick idag glädjande besked från Pernilla i Kalix. Hon har en Charlie son, Stars and Stripes Red Alert "Lucas". Idag ställdes han ut för första gången. Det var en stor internationell utställning. Men han skötte sig utmärkt och fick en jättefin kritik, återkommer till den senare.
Lucas slutade som Bir-valp och sen i finalen blev han Bis 3 -valp! :)
Ett stort Grattis!!! till Pernilla & uppfödaren Maria Holmer :)

Här har de vunnit den fina Bis 3 rosetten :)

I morgon ska jag åka och titta på Lucas syster Fanta som ska ställas ut i Malmköping. Jag hoppas vädrets makter är med oss, just nu vräker det ner regn :(

Trevlig söndag! Kram Petra & Co

Utställningsdebuter :)

Publicerat: 2014-06-24 / 23:34:58 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu till helgen kommer två av Charlies valpar att debutera i olika utställningsringar. En i norr, Lucas och en i söder, Fanta.
Vi önskar dom båda stort lycka till! :)

Charlie skickade ett öronskydd till sonen Lucas, som vi hoppas för tur med sig, så här snygg blev han <3
Här hemma är det som vanligt, förutom att Nova höglöper och det är hinderbana här hemma för att ingen "olycka" ska hända.
Vädret är upp och ner, ena stunden skiner solen för att i nästa stund så vräker regnet ner.
Vi håller som bäst på att räkna ner dagarna tills semestern börjar, men det går trögt ;) 2,5 vecka kvar, puh!

Fortsatt trevlig vecka!
Kram från Petra med flock

Hundvård

Publicerat: 2014-06-22 / 23:44:06 | Kategori: Allmänt
Hej igen!
Idag har det varit hundvård för hela slanten. Jag har ju skjutit upp Hajjans bad alldeles för länge. Redan förra helgen borstade jag bort alla tovor för att hon skulle badas. Sen kom det annat emellan och i veckan har jag inte orkat när jag kommit hem från jobbet. Så idag tog jag och borstade bort så många tovor jag kunde och sen åkte hon i badet. Visst hade hon lite tovor när jag fönade henne torr, men det var inte mycket. Dessutom har hon en suverän päls där tovorna bara liksom försvinner under kardan.
Pälsen kommer tillbaka sakta men säkert och hon har redan fått riktigt långa öron. Föresten, öronen, de var toviga. Har aldrig hänt förut vad jag kan komma ihåg. Vet inte varför, får väl se om hon blir det igen.
När jag skulle fota henne utomhus så började det vräka ner regn, typiskt :(
Så hon fick sitta på bron.
När jag ändå höll på och hade ångan uppe ;) så åkte även Zita i badet. Slöseri både med tid, vatten och schampo tyckte hon. Men det var mer än välbehövligt. Hon såg dessutom ut som ett skogstroll eller skäggiga damen i ansiktet ha ha...
Det enda jobbiga med henne är att hon har blivit nästan omöjlig att klippa klorna på, suck!
Sen tycker hon det är onödigt att trimma sig också.
Men när hon är klar så tycker hon att hon är sååå fin så ;)
Det tycker jag också <3Tror du det gick att få henne att titta in i kameran? Icke, åt alla andra håll gick det bra att titta.

Kram från Petra, Zita, Hajjan & Co

Glad midsommar!

Publicerat: 2014-06-21 / 21:41:35 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Jag vet! Jag  har varit jättedålig på att uppdatera er med vad som händer här hemma. Om jag ska vara ärlig så händer det faktiskt inte så mycket. Skolan har slutat men eftersom jag arbetar på fritis och har semestertjänst så arbetar jag fortfarande i tre veckor till. Sen ska jag ha en efterlängtad semester.
Men det har i alla fall varit en lite kortare veckan tack vare midsommar helgen. Igår var vi hemma hela dagen, jag lagade mat och mellan promenaderna så var hundarna ute på tomten och myste. Men de är lite roliga, för när de får möjlighet att gå in och ut som de vill så väljer de att vara inne med mig. Hmm... kan ju också bero på att de är matglada amrisar som gärna håller koll på mattes matlagning.
Nova höglöper vilket tyvärr gör att jag måste hålla hundarna åtskillda. Så de får turas om att vara på baksidan.
Idag var vi på en liten biltur och Zita, Charlie och Isac var de som följde med. Vi trodde kanske att det inte skulle vara så många människor ute och röra på sig så här på midsommardagen. Men ack så fel vi hade, efter att vi hade tankat bilen med gas åkte vi ut till Drottningholm. Där har de en ö som man får ha hundarna lösa. Men jag kan lova att den tanken var det inte bara vi som hade.
Sen vallfärdade folk dit med både bil, buss och båt. Gick titt som tätt där för många år sen när mina morföräldrar bodde i Bromma och jag likaså. Men då kommer jag inte ihåg att det var så mycket folk, kan det bero på att kungafamiljen har fått tillökning med småbarn eller att Drottningholm har synts till mer i media?!
Det fick bli en tur till Grimsta istället och Hässelby slottspark, inte för att vi var ensamma där heller. Men de fick sträcka på benen lite och uträtta sina behov. Charlie springer som en liten tok och har inte den där riktiga flockkänslan. Det har han aldrig haft, fastän han har blivit bättre. Men jag är lika nervös varje gång att vi ska stöta på någon som inte är så snäll som han springer fram till. Men idag skötte han sig och höll sig till flocken, om än på lite längre avstånd än de andra många gånger ;)

Hajjan firade att matte inte orkade bada henne idag så här 
Tjoho! Jag blir så glad när jag får vara fri och tovig :)


Försök ta bollen då om du kan?!

Nova höglöper, därför måste de turas om att vara ute på tomten.
Hajjan och Nova är tillsammans och i den andra gruppen är Zita, Charlie och Isac tillsammans. De blev aldrig fångade på bild idag när de var där ute.

Jag älskar min gris och den biter jag gärna på! :)
("min gris" gastar Charlie, den där grisen fick jag när jag ögonlystes förra hösten så det är väl ändå MIN gris! )

I morgon ska det bli lite sämre väder och jag har bestämt mig för att då måste Hajjan borstas och badas.

Höll nästan på att glömma Cindy, våran katt som är 15,5 år. Hon lever ett lite lugnare liv nu på ålderns höst mot vad hon gjorde tidigare. Tror nog hon snart har använt upp sina 9 liv. Men än så länge är hon pigg och hänger med. Hon ligger gärna på altanen och tar det lugnt.


Vi önskar er en fortsatt trevlig midsommar helg!
Kram från Petra med flock <3

Trimningshelger :)

Publicerat: 2014-06-07 / 23:54:47 | Kategori: Allmänt
Hej!
Jag försöker hinna ikapp mig på hundbadarfronten. Förra helgen så åkte först Nova i badet.
Hon tyckte inte det behövdes, men det tyckte jag. Efteråt var hon väldigt nöjd både med sig själv som ren och att hon fick en ny frisyr. Jag klippte ner henne med skäret 5F, det är ca 4 mm. Så hon blev ganska korthårig, men hon tyckte det var skönt. Så hennes karriär som veteran får vänta. Hon blir veteran våren 2015.

Sen var det Hajjan som skulle fixas till. Hon var tovig och smutsig och jag visste inte om jag skulle bli tvungen att klippa ner henne också. Men med den nya kardan och hennes fantastiska päls så trollades tovorna bort och en ny hund anlände.
Eftersom hon lider så av värmen så blev hon rakad på insidan av låren och under magen. Jag tror hon tyckte det var skönt för under veckan har hon flera gånger lagt sig platt på magen när det har varit varmt. Eller så har hon legat på rygg.

Eftersom jag hade bestämt mig för att Hajjan skulle sparas ut pälsen på så rykte pälsen på Charlie. Jag måste inse min begränsning och en hund i päls räcker.
Så igår klipptes Charlie ner och idag var det Isacs tur.
Vi hade även besök av Sonia som är Charlie och Hajjans syster, hon blev korthårigast av dom alla efter sin mattes önskemål. Men hon blev snygg i den frisyren också. Allt klär en skönhet sägs det ju :)

När vi var klara så tog vi en skön paus på tomten.
Isac: - äntligen färdig, fattar inte vad matte håller på med. Känner mig färdig för längesen!


Nova


Nova


Isac


Nova som puttar sin gris framför sig runt på gräsmattan :)


Zita: - men hallå! Försök att ta den någon! Matte du kan väl slänga den då?!


Charlie & Nova


Isac ska ha sönder grisen!!!

Hajjan fastnade inte på något foto då hon inte var still länge eller så var hon mer eller mindre i kameran :)

Kram från Petra & Co
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus