Ris och ros....

Publicerat: 2011-01-31 / 22:17:20 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Jag hoppas ni alla mår bra. Här är det bra med både två och fyrbenta, peppar peppar.

Vi börjar med "riset" så har vi stökat över det tråkiga. Jag måste bara få spy ut mig över alla hundägare som inte plockar upp efter sina hundar. Stora Vika håller på att bli en gigantisk rastgård där allt får ligga kvar.... Tvi vale hur det ser ut. Bara väntar på att hundarna ska få någon hemsk bakterie, är livrädd nu när Nova förhoppningsvis är dräktig.
Skärpning alla hundägare och ni som sköter er, var inte rädda för att säga till de som inte sköter sig för allas trevnads skull!!!

Det har nu gått tre veckor sedan Nova blev parad, men tyvärr så har jag inte märkt något ännu som tyder på att hon är dräktig. Men jag är inte orolig, för det märktes inte på Zita heller förrän det var någon vecka kvar.
Så det är bara att fortsätta att hålla tummarna!
Jag har fått flera förfrågningar på de kommande valparna och det är bra, då jag har lovat familjen att det inte ska stanna någon valp här hemma. Men jag hoppas kunna hitta en bra fodervärd så det på sätt och vis blir en tik kvar.

I lördags så stod jag och grillade hamburgare på Christoffers fotbollscup. Tur man är en skogsmulle för det blev kallt framåt kvällen och det var inte helt fel att få komma inomhus när mörkret föll. Sedan var det soffan som gällde och självklart så somnade jag som en stock. Hm.. ingen direkt social kväll....
Men det tog vi igen på söndagen, för då packade vi i "hundbilen" och begav oss till storstan.
När vi skulle åka visade det sig att Gasto var halt på höger fram och inte ville stödja sig på tassen. Efter diverse undersökningar utan att finna något fel så beslöt vi oss för att han fick vara hemma med "lillhusse" och spela tv-spel istället.
Prata om att han blev besviken för när jag någon timme senare ringde hem för att höra hur han mådde, så låg han innanför ytterdörren. Men inget ont som inte har något gott, för när vi kom hem efter ca 5 timmar så var han som vanligt igen, puh!

Vi andra åkte till Gärdet för att se hur det såg ut där. Härlig sol och mycket folk.

Har du med dig någon leksak husse??


Nova: - Här kommer jag! Vad var det du ville?


Zita: - Här kommer en som lyssnar på dig matte??!!
Matte: - Ja när du vill ja....


Isac: - Blir ni inte imponerad på hur stark jag är? Det blev i alla fall matte, husse, Zita och Nova.
När vi hade promenerat så vi var nöjda åkte vi hemåt.
Men eftersom vår hundbil var smutsig så åkte vi in i en maskin med en massa borstar, vattensprutor osv.    Huu vad det var läskigt från början, vi hukade oss i tron att allt vatten skulle komma på oss. Men vi insåg snart att vår bil är helt vattentät, jippi!! Så där är det perfekt att gömma sig när matte tar på sig "badkläderna".
Blev bilen fin? Tja, det kan ni avgöra själv genom att titta på bilden nedan. Vi blev nöjda.


Nybadad "hundbil"!

När vi kom hem visade det sig att Gasto hade fejkat för att slippa springa och motionera. Det trodde inte matte, men vi vet bättre....
Tja, vad kan man säga mer än att vi längtar redan till nästa helg, för det här gör vi väl om matte och husse??

Ha´en bra vecka allihopa!
Kram från Buffligan med familj.

Gigantisk isbana...

Publicerat: 2011-01-19 / 00:49:50 | Kategori: Allmänt
Hej!
Hoppas ni alla mår bra.
Här mår vi bra, förutom att helgens regnväder och de senaste dagarnas blidväder har skapat att hela Stora Vika är som en gigantisk skridskobana.
Visst har det sandats och saltats, vet inte vad som är bäst. Men jag har en fundering: Om en människa halkar så kan den få ersättning för att det inte är ordenligt sandat tex. Gäller det även djur? Gasto for omkull, nu verkar det inte som han tog något skada som tur är. Men undra hur det hade blivit om han hade brutit ett ben el. skadat ryggen?
Nu väntas det kyligare väder och då hoppas jag på att halkan försvinner.

Försöker se om Nova visar några tecken på att vara dräktig. Jag vet, det är för tidigt ännu. Får vänta någon vecka till innan illamåendet kan komma. Zita visade inga som helst tecken på att hon var dräktig förän det var någon vecka kvar till nedkomsten. Hon mådde oförskämt bra under båda sina dräktigheter och var inte illamående el. så.
Andra dräktigheten, MIN första kull, röntgade jag henne för att säkert få veta hur många valpar jag skulle förvänta mig komma ut.
Tyvärr så blev jag inte så klok som jag trodde, då jag fick svaret 3-5 valpar. Kommer det ut 3 valpar och hon inte visar några tecken på fler så skulle jag inte räkna med fler. Därav så trodde jag att det var över när 3 valpar kommit ut och hon fixade och donade med dom. Visst hade hon lite sammandragningar men tänkte jag berodde på "efterdyningar". Men så helt plötsligt så tittade Nova fram där bak och kom utramlande som "gumman i lådan". Så den här gången blir det inte röntgen utan i så fall ultraljud för att konstatera att hon är dräktig.
Det ska bli så spännande att se vilka färger det blir. Jag hoppas på att det tittar ut några black/tan tikar. Annars så är min favoritfärg buff, de är så personliga på något sätt.
Förra kullen som bara bestod att buff, så var inte en enda valp lik den andra. Då de hade fyra olika nyanser av buff, häftigt tycker jag. Så småningom så hoppas jag på några bruna valpar, för den färgen tycker jag också är häftig. Jam-Jam som Nova är parad med har en väldigt mörk och fin brun färg. Så jag hoppas att kunna få fina bruna valpar i senare kombinationer.

Glöm inte bort att skicka en intresseanmälan om ni är intresserade av valp från denna kull, då det redan har börjat ramla in lite förfrågningar och önskemål.

Ha´det så bra!
Petra & Buffligan.

Parning...

Publicerat: 2011-01-11 / 21:58:04 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Jag har faktiskt inte hunnit sitta så mycket vid datorn den sista tiden.... tro det el. ej!

Vi har i alla fall varit i väg och parat Nova med en snygg brun/tan hane som finns på Figgis Kennel i Örebro.
TACK Christina & Lennart för trevligt sällskap och gott fikabröd!! Tiden går fort när man har trevligt!
Nu håller jag tummarna för att Nova blir dräktig, för då får vi valpar i huset v.11.
Det ser vi fram emot.

Killarna här hemma tycker det är lite jobbigt med Nova som luktar så gott.
I måndags var det sonens sista lov dag och han blev inte glad av att behöva vakna till sjungande killar nere i källaren. Jag var på jobbet, men kan tänka mig att de även fick med sig tjejerna på en druddelutt.

Det blir väldigt många promenader för mig, matte. Eftersom jag inte vill gå ut med hanarna tillsammans, då de inte håller sams när vi möter andra hundar. Då börjar de att slåss med varandra??!
Så det blir 3-4 promenader per gång och jag brukar gå ut med dom 4-5 gånger per dag, så motion lider jag inte brist av för tillfället. Men jag ska vara ärlig och säga att orken tryter ibland, men när man väl är ute så är det riktigt skönt.

De närmaste dagarna så är det hundbadning som står på schemat efter middagen, tråkigt för alla inblandade men ett måste...

Ha´en fortsatt trevlig vecka och håll tummarna för att Nova är dräktig!
Kram Petra & Buffligan.

Häcklöpning...

Publicerat: 2011-01-02 / 19:23:01 | Kategori: Allmänt
Hej hopp!
God fortsättning och gott nytt år!!

Det är skönt att få vara lite extraledig, trots att julen inte har varit den bästa i "gratisdagar". Men det har varit ett mycket lugnare tempo på jobbet, så det är nästan som semester ändå.

Här hemma så har Nova börjat löpa, hon är inne på sin femte dag så nu bor hon på övervåningen. Isac och Gasto bor på undevåningen och har ett kompostgaller emellan sig. För jag litar inte på att de håller sams nu när de är kärlekskranka.
Så man kan säga att vi tränar häcklöpning över en massa kompostgaller här hemma.

Tanken är att Nova ska paras när hon går in i höglöpet. Min tanke var att det ser jag på Isac när hon går in i höglöpet. Pytsan, han skulle vilja med henne redan nu. Den tanken har ju inte hon då...
Gasto är kär på ett lite lugnare sätt, så jag kanske får lita på honom i stället.

Gasto tycker Nova är en jättejobbig lilla syster som bara ska bestämma över honom.
I går hände något med kroppen, för helt plötsligt bara var han tvungen att pussa lite i hennes nacke och viska kärleksord.
Nova tittade förundrat på honom och undrade om han inte blivit riktigt klok!!!

Isac däremot började flörta för flera dagar sen. I går kväll så började han kärleksbusa också. Vad kul tyckte Nova, tills hon förstod att det inte var samma bus som de brukar göra.

Matte tyckte då att det var dags att skilja alla hundar åt, det känns lugnast så.

Det ska bli spännande och roligt med valpar i huset igen, så jag hoppas verkligen att parningen blir lyckad.
Jag räknar med parning i slutet av kommande vecka el. veckan därpå. Uppdaterar här på sidan så fort det blivit av.

Jag har även börjat titta på vilka utställningar jag skulle ta ut Gasto på. Han är bara sååå fin, det är synd och skam att inte visa upp honom för omvärlden.
Skulle tro att jag satsar på nga inofficiella utställningar under våren tills utomhus säsongen börjar i maj.
Vill inte vara ute i svängen när det är smått här hemma, så man drar hem några sjukdomar.

Ha´en fortsatt trevlig julhelg!
Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus