Sommaren är i antågande....

Publicerat: 2015-05-18 / 23:26:56 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu har vi haft några dagars ledighet och det var bara sååå skönt tyckte alla.
Ja, kanske inte Hajjan då som åkte på ett välbehövt bad den första lediga dagen. Hon var bara så tovig, att jag nästan trodde att jag skulle behöva raka ner henne. Men eftersom hon i grunden har en bra pälskvalité så försvann tovorna efter lite hjälp med K9 balsamspray och en bra karda.
K9 sprayen har jag hittat billigast på www.csigora.se. 
 
En nybadad och tovfri Hyacinth "Hajjan"
 
Sen blev det städning inomhus och utomhus. Dotter med sambo kom ner på besök och då var Christoffer (sambon) snäll och hjälpte oss att klippa häcken. Bra att få hjälp av långa personer med den sysslan. Gräsmattan klipptes först ena dagen av husse, grovklippning. Sen när solen hade torkat upp gräsmattan lite dag 2 så klippte sonen Christoffer överallt. Så hundarna kunde vara ute och njuta av tomten för första gången.
Nu kanske ni undrar varför de inte fått vara där ute tidigare. Det är för att gräsmattan fullkomligt svämmar över av skillor. Dessa ska vara giftiga för hundar och jag förstår nu vad Nova har reagerat på tidigare. För hon kan ju inte låta bli att äta.
 
Föresten så undrar jag ibland på promenaderna om jag har hundar eller kossor. De är fullkomligt tokiga i maskrosor eller som Vikaflocken kallar dom "smaskrosor" :)
 
Hmmm.... tror det var allt vi hade att berätta om den här gången.
Ha det så bra allihopa önskar Vika flocken <3
 
 

Agilty stjärna är född?

Publicerat: 2015-05-12 / 20:16:44 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Fick i går fina foton på Novas dotter Daisy, som har börjat träna agility. Hon tycker det är toppenkul, märks om inte annat när hon t.o.m glömmer att ta emot godiset utan hoppar vidare istället.
Tjoho!! här kommer jag :)
 
Hon kan redan hoppa hinderkombinationer, vid 3:e tillfället.
 
Tunnlar är inte heller några problem, raka - böjda välj själva ha ha ha.....
 
Det är inte utan att man blir lite sugen att prova hennes syskon, hur de skulle reagera. 
Charlie är ju snabb, men väldigt misstänksam mot nya saker, så jag tror faktiskt att Hajjan skulle fixa det bättre.
Charlie är mera för att spåra, han söker av stora områden när vi är ute på tex golfbanan. Gärna i högt gräs eller i snår, inte så roligt när han var fullpälsad. Men nu är det helt ok, för han har fått sommarfrisyr.
Det var inget enkelt beslut då han är så fin och den hund som skulle gå bäst i utställningsringarna. Men nu är det ju syrran som är fullpälsad, så hon ska få visa sig i sommar är det tänkt. Sen får vi se om det blir nerklippning till hösten och praktisk frisyr på alla under vintern.
 
Nu ser vi fram emot en långhelg då vi förhoppningsvis ska hinna ikapp oss med hundbad osv....
Inget hundarna ser fram emot egentligen, men ett måste ha ha....
 
Ha det så bra allihopa önskar Vika flocken <3
 
 
 
 

Nya tankar och frisyrer på kenneln

Publicerat: 2015-05-02 / 00:42:41 | Kategori: Allmänt
Hej i sena timmen!
Det har varit en hektisk vår. Vilket har resulterat i att det inte bara är bloggen som har fått ligga i träda, även pälsarna har fått vänta för länge med bad mot vad de egentligen skulle.
Många kvällsmöten, en sliten matte som under veckorna oftast slocknar på soffan när alla måsten är gjorda.
Detta har resulterat i ganska slitna pälsar. Har velat fram och tillbaka om jag skulle spara ut pälsen på Charlie och kommit fram till att jag nog skulle det. 
Men så har jag haft oturen att ha ont i armarna och då framför allt i höger armen/handen.
Efter överläggning och påtryckningar från resterande familjemedlemmar så klipptes Charlie ner. Det får räcka med en amris i päls, Hyacinth.
Men som sagt, det var inget lätt beslut och jag kommer att spara ut pälsen igen. Han är ju så himla fin.
Då han älskar att springa i skog och mark så har jag nu beslutat mig för att rycka upp mig och anmäla mig till en jaktkurs. Vi ska försöka få bort parentesen på championat titeln så han blir en "äkta" utställningschampion med jaktmeriterna. Vet faktiskt inte om det är någon amris som har denna titel.
 
Fortsat trevlig helg!
Kram från Petra med flock <3
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus