Våren är här....

Publicerat: 2010-04-11 / 14:28:52 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Det har gått några veckor sedan jag skrev sist.
Här har nästan all snö försvunnit och det har varit förvånadsfullt torrt ute. Vi trodde nog på mera sjöar efter all snö som skulle smälta bort. Men tack vare blåst så har det torkat upp bra.
Jag har gått i skogen och där är nästan all snö borta.


Som ni ser så finns det lite snö kvar i skuggiga områden. Att gå med pälsade hundar här är inte att föredra, utan det blir Isac (bilden) och Zita som får äran att springa här. Isac far fram som värsta bergsgeten. Men han tycker matte är lite jobbig som försvinner titt som tätt, då måste han springa tillbaka och leta reda på henne.
Han kan ju inte komma tillbaka hem utan matte, vad skulle resten av familjen säga då!?
Zita skuttar också omkring men tar det lite lugnare och söker av skogen lite mera metodiskt.

Nova är överallt och ingenstanns som man brukar säga. Finns det något blött, smutsigt el. ngt annat som kan fastna i pälsen, så hittar hon det och där SKA HON VARA!
Nu hoppas vi på att det ska torka upp i kalkbrottet så vi kan börja promenera där. Eftersom det är traktorväg bla. så är det ok att gå där även med pälsade amrisar. Om man nu håller sig på vägen, det har Nova svårt att göra, så henne får man plocka diverse grenverk från ideligen.


Nova

Har hört på faceebook att fästingarna börjat komma. Tack och lov har jag inte hittat ngn ännu. Frågan är vad man ska göra för att slippa dom? Halsbanden Calibore var inget för oss då nga fick eksem och de andra blev dåliga i magen!!
Synd att det inte finns ngn fästingspruta mot TBE som vi människor kan ta. Jag ska fylla på min dos i år.

Ni kanske undrar om resultaten från förra utställningen.?! Som sagt så var vi åter i Sollentuna på en inoff. utställning. Den här gången var det Bertil Lundgren som skulle döma, han dömer ju även amrisar officiellt så det skulle bli lite spännande.
Det visade sig inte vara ngn större uppslutning på hundar, 3 stycken. Hm.. kan ju undra vad det berodde på?...
Det var många anmälningar i andra raser så de hade fått tagit in extra domare och utökat med ytterligare 3 ringar. Vilket gjorde att det var trångt i hallen.
Vi hade sällskap av Astrid och Molle, så Gasto skulle få konkurrens, Nova var ensam i sin klass.
Gasto skötte sig bra, men tyckte inte riktigt om bordet där det skulle klämmas och kännas. Där behöver han träna lite mera, men jag var nöjd i stort med hans framträdande. Vi fick se oss slagna av Molle och även denna gång blev vi utan Hp. Han tyckte Gasto hade för kort hals och att han var vid i rörelserna fram ifrån.
Gastos hals har Yvonne hjälpt mig att trimma fram nu, så det är fixat.

Så var det Novas tur och hon skötte sig exemplariskt både på bordet och när vi sprang runt i den lilla ringen. Det var första manliga domaren sedan den ödesdigra utställningen i spöregnet i Jämtland där hon morrade åt domaren. Men inget så´nt visade hon nu, så jag var helnöjd med henne. Inte mopsade hon på ngn hund i närheten av ringen heller, trots att det låg stora hundar alldeles vid ringen. Så jag är HELNÖJD  med henne!!
Så prata om att jag blev förvånad när vi inte fick ngt Hp??? Han tyckte hon hade för lite bröstkorg.... Tja vad säger man???
Men jag ger inte upp för det, men B. Lundgren tänker jag inte visa ngn av mina hundar för igen.

Att bada två hundar samma dag, är sååå jobbigt. Så nu funderar jag på vilka utställningar jag ska åka på och vilken av hundarna jag ska visa.

Påsken var ett skönt "break" med nga dagars ledighet. På måndagen badade jag Gasto och sedan åkte jag tillsammans med Ann till Yvonne och fick hjälp med att fixa till Gasto. Så nu har han hals, hi hi.
Kort på min nyfriserade Gasto hittar ni på första sidan på min hemsida.

Veckan som gått har mitt huvud inte mått så bra och som avslutning på veckan så åkte jag på nackspärr. Det är lite bättre men inte bra ännu, så jag ska inte sitta här vid datorn mera nu.
Jag hoppas ni får en bra vecka!!!

Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus