Veterinärbesök, igen ;)

Publicerat: 2014-07-30 / 10:18:48 | Kategori: Allmänt
Hej!
Man kan egentligen inte klaga på vädret den här sommaren och semestern. Trots att det känns som det har blivit lite för mycket av det goda just nu. Det är så varmt, kvalmigt och fuktigt att man knappt kan andas. Men vi kämpar på.

Charlie är bra i sin klokapsel. Han får fortfarande ha bandage när han går ut för att jag inte vill att det ska komma damm/smuts i såret som nästan är helt läkt nu.
Tror nog att det har tagit lite längre tid att läka nu i värmen, men vi har haft antibiotika direkt på såret också som tur är, tror jag.

Men igår var det Zitas tur att åka till veterinären. Den här gången hade jag fått på den djurklinik vi brukar åka till i Haninge.
Hon har hudtumörer som har blivit inflammerade i värmen, så det var tur vi åkte. 
Veterinären lyssnade på hennes hjärta och därefter bestämdes det att hon skulle operera bort tumörerna.
En sten föll från hjärtat då jag var rädd för att de skulle säga att hon är för gammal för operation.
Men vi blev hemskickad med antibiotika för inflammationen och sen ska jag badda tumörerna två gånger om dagen med en mousse som innehåller klorhexidin. Som grädden på moset så hade hon öroninflammation på höger öra ;) så det behandlar vi också. En helrenovering kan man säga ;)
På tisdag nästa vecka ska vi dit för en koll att inflammationen har lagt sig. Ser alla prover bra ut så kommer hon att opereras på torsdagen. Så man kan som sagt säga att semestern gick åt till hundrehabiliteringar av olika slag.
Men med tanke på det jobb som detta innebär så känns det bra att man är ledig så man kan fixa och dona med detta i lugn och ro. Hade varit stressiga mornar annars.

På söndag ska Hajjan göra debut i ringarna igen efter att ha varit borta i 2,5 år. Det är på en inofficiell utställning i Södertälje. Vi börjar i mindre skala tänkte jag, så vi blir lite varma i kläderna ;)

Hoppas ni alla får en bra dag!
Kram Petra med flock :)
Zita <3

Silkestäcke

Publicerat: 2014-07-21 / 12:50:36 | Kategori: Allmänt
Hej igen!
Jag håller på att spara ut pälsen på Hyacinth (Hajjan) och som ett led i detta så har jag införskaffat mig i ett silkestäcke från Danmark. Många har detta sorts täcke för att få pälsen att ligga slät på ryggen. Så igår tog jag mig i kragen och badade Hajjan och provade detta täcke. Nu har hon en bra kvalité redan på sin päls men lite virvlar som gärna vill stå upp, bla. på baken ;)
Hon fick ha på sig täcket ca en halvtimme och redan efter denna tid såg jag en markant skillnad på pälsen. Den var dessutom mycket blankare än vad den brukar vara. Så jag rekomenderar varmt detta sorts täcke. Jag köpte från CH Design som drivs av Charlotte Hansen, kennel Truly Yours i Danmark.Charlita´s Hyacinth "Hajjan" poserar och visar upp sitt nya fina täcke :)

Trevlig dag!
Kram från Vika flocken :)

Semester, värme & djursjukhus

Publicerat: 2014-07-20 / 11:55:43 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Jaha, så har det då gått ett tag sen jag uppdaterade här.
Nu har en vecka av semestern gått och vi har mer eller mindre haft strålande väder varje dag.
Semestern började med att Charlie kom och blödde på sin ena baktass. Det visade sig vara en skada på hans ena baksporre.
Detta hände på söndagkvällen, eftersom det slutade blöda och såg förhållandevis fint ut så beslöt jag mig för att avvakta veterinärbesök till dagen därpå. Hängde på luren för att få en tid, men det verkade som andra hade skadats i slutet av veckan, för det fanns inte en tid att uppbringa. I så fall skulle jag få åka in akut till Bagarmossen eller Albano. Men det kändes inte bra då det inte direkt är mina favoritsjukhus ;)
Fick tag på Bromma djurklinik dit jag kunde få komma tisdag morgon.
Sagt och gjort, vi åkte dit och jag fick lämna honom kvar några timmar då han var tvungen att få lugnande så de kunde ta bort sporren (klon), försökte få dom att ta bort själva sporren, men det gjorde de inte i onödan som de sa.
Bara om de skadade sig 2-3 ggr på en månad. Kände lite så där över det svaret, ska de behöva skada sig och lida så många gånger innan man tar bort lidandet. Nu hoppas jag ju i och för sig att han inte ska skada sig något mer.
Han har varit duktig och låtit såret vara ganska bra. Men det börjar nog läka för nu vill han gärna vara på och bita ;)

Tratten är ingen favorit, men kragen som jag köpte först hjälpte inte alls. Men nu har han lärt sig att man kan röra sig fastän man har krage på sig. Så dunk dunk dunk hörs det här inne när han ska under stolar osv... ha ha.

Man ska väl egentligen inte klaga, men det är varmt nu. Man orkar knappt tänka. Ligger efter med hundvården gör jag också, så idag ska Hajjan åka i badet :)


Så här ser det ut hos oss just nu :)

Hoppas ni alla har en superbra sommar!
Kram från Petra & Co


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus