Charlies kritik

Publicerat: 2013-06-25 / 23:31:00 | Kategori: Allmänt
Hej igen!
Tänkte ni skulle få ta del av den fina kritik som Charlie fick av domaren när han blev champion i Högbo förra helgen.
 
Domare: Erna-Britt Nordin
 
Välpresenterad, Utmärkt storlek och proportioner. Riktigt fint huvud. Härligt uttryck. Mörka vackra ögon. Bra nosparti och bett. Fin överlinje. Bra förbröst och bröstkorg. Bröstbenet kunde vara något längre. Fin skuldra. Bra överarm. Kort fin hals. Typiska rörelser. Fin päls och färg. Utmärkt temperament.
 
Idag har han fått bada. Om han själv fick bestämma så tycker han att det badas alldeles för ofta ha ha... Men det var på tiden så det inte skulle börja gro tovor. I morgon ska jag ge mig på Hajjans tovor :)
 
Hoppas ni alla får en trevlig onsdag! Kram Petra & Charlie m. flock

Charlie = Svensk Utställnings Champion!!!

Publicerat: 2013-06-23 / 21:34:00 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Jag vet! Jag lovade att jag skulle skriva lite oftare här. Som det har varit den senaste veckan så har jag tampats med en hemsida som inte har velat uppdatera som jag vill. Fortfarande så får jag inte upp fotografierna så jag ser dom, men ni verkar se dom och det är ju det som är huvudsaken ha ha.... Nu till att berätta om rubriken i detta inlägg!
 
Förra helgen så skulle vi bege oss till Högbo bruk för att försöka söka lyckan i att vinna det sista åtråvärda certet för att Charlie skulle bli champion. Samma vecka så var det skolavslutningar osv.... vilket betyder hektisk vecka.
 
Men jag kämpade på och när lördagen kom så badade jag och fixade en fin hund med spikrak päls. Var faktiskt riktigt nöjd för en gångs skull.
Hoppades till gudarna att SMHI hade fel, de sa att det skulle regna på söndagen.
Vi skulle in bland de första i ringen så kl. 05 skulle vi starta vår färd. Klockan var ställd på 03 för att jag skulle hinna med hundarna som skulle vara kvar hemma med sonen och de som skulle med, Charlie och Zita.
 
Efter tre timmars sömn gick jag upp och möttes av spöregn ute. Det var nästan så jag gick och la mig igen och drog täcket över huvudet.
Men det var bara att bita i det sura äpplet. Hela flocken rastades och Charlie sist. Han gjorde ifrån sig fort och efter det blåste jag honom torr och rak igen. Tänkte att då är han i alla fall fin när vi åker, om det mot förmodan kanske skulle vara fint väder i Högbo.
 
När bilen var packad och vi började köra mot Gävle, så började solen skina. Men det varade inte länge, för utanför Stockholm började det regna igen och det höll i sig fortfarande när vi kom till Högbo 3 timmar senare.
 
Där träffade vi Yvonne som hade fått låna ett tält av Anette som var jättelätt att sätta upp. Så nu kunde vi vänta på att det skulle börja med tak över huvudet i alla fall.
Efter velande fram och tillbaka på vad jag skulle ha på mig så beslöt jag mig för att vara praktisk och ha på mig regnjacka och gympaskor. Domaren var ju också praktiskt klädd så då kände jag att jag också kunde vara det :)
 
Det blir ett annat ljus när man kommer ut mot i trimrummet där jag inte har något fönster, så det blir lite putsande innan man ska in. Regnet kom och gick hela tiden och ibland trodde man nästan att det skulle lätta, men då föll det igen.
När det strax var vår tur att gå in i ringen så beslöt jag mig för att rasta honom, blöt skulle han ju bli vilket fall som helst. Det var nog tur för han var nödig.
 
Vi var ensamma i klassen. Snällt nog så hade de satt bordet där man visade hundarna under tält taket och vi fick ställa upp hunden först innan vi sprang. Så då var de inte så hemskt blöta ännu.
Charlie skötte sig väldigt bra och han sprang även fint. Domaren ville att jag skulle släppa på kopplet och Charlie sprang fint på löst koppel. Vi fick ett ck och jag kunde pusta ut. Nu skulle vi i alla fall bli placerade.
 
Yvonne hade med sig Anettes championhane, men om han kom före gjorde ingenting. Däremot så ville vi vinna över juniorhanen som också hade fått ett ck. Visste även att den hanen fått cert på en utställning dagen innan. Men skam den som ger sig. Vi skulle inte ge oss så lätt och Charlie sprang på som aldrig förr på löst koppel.
 
Vi visades fram till första placeringen bland hanarna och lyckan var total.
Charlie hade fått sitt sista efterlängtade CERT han var CHAMPION!!! Vi fick göra ärevarv i spöregnet ha ha!
Tyvärr så hade det missats med champion rosett i ringen så det fick jag gå och hämta i sekritariatet senare.
Nu skulle vi ju inte igen och tävla om Bäst I Rasen (BIR). Trots gräslig blöt päls så fortsatte han att springa fint och vi vann!! Charlie blev BIR!! FULL POTT! Lyckan var total. Första gången som jag har vunnit Bir i officiella sammanhang med någon av mina hundar.
 
Tack till domaren Erna-Britt Nordin för att du tyckte om Charlie och såg hans fina egenskaper.
Grattis till Kristina Tullners som vann Bim och Cert med sin juniortik från Caci's kennel!
 
Eftersom vi var så tidiga i ringen så kom nästa dilemma. Hur skulle vi göra med finalen. Skulle vi vara kvar eller ej. Om jag inte kunde föna Charlie torr så kändes det inte som någon idé. Av någon undermedveten handling så hade jag stoppat ner handfönen i väskan på morgonen.
 
Yvonne och jag gick på jakt efter något eluttag. Vi hittade något som såg ut som en dansbana eller dyligt. Där fanns det eluttag och till på köpet fick vi stå under tak. För det regnade och var uppehåll om vartannat.
Så nu blev det fönande för att få honom torr och presentabel igen inför finalen.
 
Vi åkte en sväng mot Gävle osv... Vi hade ju många timmar att fördriva, min man och jag innan det var dags. Självklart så var finalerna dessutom försenade och lagom tills vi kom igång så började det regna. Typiskt tänkte jag. Men har man fått äran att bli Bir så är det väl klart att man ska gå in i finalen.
 
Bis domaren hade dömt retrievers tidigare under dagen så chansen att han skulle sätta upp en spaniel var liten. Men vem vet om man inte är kvar. Men vi blev som väntat avtackade så vi packade in oss i bilen och begav oss hemåt.
Många olyckor pratades det om på radion. Tack och lov klarade vi oss hem i alla fall.
Ett stort TACK till sonen som varit hundvakt hela dagen!
 
I tisdags så kom jag på att jag ville ha lite foton som var torra ha ha... så här kommer lite arrangerade foton på Charlie, mig och rosetterna!
 
Från vänster: Ck-rosett, Cert-rosett, Champion-rosett & BIR-rosett
 
 
 
 
 
De sista fotografierna är Charlie i ett nötskal. Husse tyckte han själv skulle få hålla i rosetten. Ha ha... det höll på att sluta med att det inte funnits någon championrosett kvar, det lilla busfröet.
 
Nu kanske ni tror att det slutar här. Ja, vi har ju nått vårt första mål. Nu ska vi försöka vinna några cacib också för att kunna ev bli nordisk champion. Men framför allt så ska vi ställa ut på ACC jubileumsutställning i Eskilstuna i september för en domare från Usa.
 
Ha' det så bra där ute!
Kram från oss alla på Charlita's kennel!
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus