Let´s Dance

Publicerat: 2009-01-31 / 19:53:42 | Kategori: Allmänt
Tja ba alla!
I går var vi på genrepet av Let´s Dance.
Christoffers faster känner Magdalena Graaf och av henne hade hon fått ett antal biljetter. Snäll som hon är så erbjöd hon oss att följa med. Som ni kanske vet så insjuknade Magdalena hastigt och kunde tyvärr inte fortsätta i Let´s Dance. Men hon tyckte att de som ville skulle gå på genrepet. TACK Magdalena och KRYA PÅ DIG! En stor KRAM till faster M som tänkte på oss, väldigt uppskattat!!! TACK!!
Vi hade även sällskap av Ann och hennes dotter Madde, jätteroligt att ses som vanligt!
Det blev lite väntan på här och där innan vi släpptes in, men har man varit på inspelningar så vet man att så blir det. Men alla var vid gått humör och bäst som vi stod där och väntade så kom ? Ervin (jurymedlem) och Christoffer passade på att få sin första autograf.
(Ärligt talat så var det första gången jag såg Let´s Dance, så jag är inte så duktig på namnen osv. Ni får ha överseende, ni som är mera insatta i programmet)

Så kom vi in i studion och satte oss på läktaren. Vi såg jättebra hela tiden faktiskt.
Studion är mindre än den ser ut att vara i tv. Det gick omkring en kille med hörlurar och manus och pratade med publiken. Han sa att barnen (det var många) fick tjoa tjimma, fotografera m.m. Bara de satt stilla eftersom det rörde sig kameror runt omkring. Man kan säga att han försökte få upp stämningen så inte alla skulle vara så blyga.

Showen började och jag tänker inte dra hela kvällen, för många såg nog den i alla fall i går kväll.
Kan berätta att det inte var den riktiga juryn som satt med, för de får inte se dansparen förrän på kvällen.
Christoffer var imponerad av Sveriges starkaste man som stod bredvid Christoffer på läktaren och klämde ihop en stekpanna.
Det var i alla fall fanstastiskt roligt att se allt live och få se alla vackra kläder, det är en viss skillnad mot när man ser det på tv.
När det hela var över så var de flesta stjärnorna snälla och stannade kvar ett tag för att skriva autografer och bli fotade.
Här följer lite kort från det.
(Pinsamt, men batterierna på min kamera tog slut, så det kommer mera bilder sen, om Ann tog några bra.)


Kolla musklerna!!

Vinnar paret!


När Niklas. W såg att jag skulle fotografera Christoffer bredvid honom så stoppade han upp autografskrivandet och ställde sig bredvid. Det var väldigt snällt och trevligt gjort!! TACK!

Detta fina kort får avsluta kvällens skrivande!
Ha´en fortsatt trevlig helg!

Kram från oss alla!

REGN!

Publicerat: 2009-01-26 / 22:14:16 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Här är det inte muntert precis. Det har regnat hela helgen och det känns som om det har varit kväll i tre dagar.
Nu utlovar de kyla, så jag hoppas att det är sant. Snön kan jag vara utan nu, för det bara slask efter några dagar i alla fall.

Igår badade jag Nova och jag blev glatt överraskad. Hon var nästan inge tovig, trots att hon löper. De tovorna som hon hade försvann med några borsttag, så jag hoppas att detta håller i sig.
Idag hade jag tänkt att bada Zita, men jag tappade all energi när jag kom hem.
Det ska bli skönt när Nova slutar löpa, så allt kan återgå till det normala. Det är jobbigt med detta sluss system och jag tycker synd om killarna. Kompostgaller överallt.
Om jag ska vara ärlig så är det inte bara pga hundarna som det är kompostgaller, även Cilla är med på ett hörn. Försöker att minimera hennes tillgångar till sladdar och kablar.
I dag när jag kom hem tyckte jag att det luktade bränt. Vad det var vet jag inte, kanske kom det utifrån. Men jag tänkte på en gång att nu har hon gnagt på någon kabel utan att bita igenom.
För Cilla själv låg så nöjd i fönstret när jag kom hem. Som sagt, jag hittade ingen skadad kabel än så länge. Får hoppas att allt är oskatt.

De utlovade korten på Isac har inte blivit tagna pga "skitvädret" som varit. Men han är ganska ren fortfarande, för matte har tvingat på honom overall och öronskydd, stackaren (hi hi). Så blir det bara lite bättre väder så kommer dom.
Jag tycker att Meija (Gasto & Novas syster) är så lik Isac, så jag måste ju bevisa det med kort. Den som väntar på någonting gått.......

Ha´det så bra!
Kram från oss alla!

Zita 6 år.
Zita 6½ år.
Det är svårt att tro att det är samma hund med 6 månaders mellanrum el. vad säger ni?

Upp och ner....

Publicerat: 2009-01-22 / 21:43:06 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Här är det varmt, kallt, regnigt och blåsigt om varannat. Man vet inte vad man ska ha för kläder framme, hela garderoben tror jag snart.
Veckan har gått fort, vet inte vad jag hunnit med faktiskt. Känns som ingenting.

Christoffer har kämpat med bla. matematiken för att han inte skulle hamna så långt efter då han varit sjuk nästan en vecka. Nu visade det sig att de andra inte hade hunnit så mycket som läraren hade planerat. Så han låg hux flux före vissa elever. Men det kan väl vara en skön känsla.

Idag badade jag Isac och han blev som vanligt som en isbjörn. Han är inte trimmad i ansiktet utan det tänker jag göra i morgon innan jag går till jobbet. Har lite sovmorgon, men går jag upp lika tidigt som vanligt så borde jag hinna. Måste passa på nu när han är ren, så jag inte får grus i skären som är ganska nyslipade. Däremot är tassarna och svansen klippta och så jämnade jag till lite av nerklippningen på benen. Ska väl försöka ta något fint kort innan han smutsar ner sig igen.

Nova höglöper nu och stackars Isac tycker det är jobbigt att hon luktar så gott. Men han är duktig och varken markerar inne eller ylar. Gasto bryr sig inte annat än när han hittar hennes kissfläckar ute. När jag höll på att torka Isac så gnällde han och det var ju inte så underligt, för den lilla retstickan stod utanför toadörren och nosade.
Hon är inne på 12:e dygnet så det ska väl börja avta snart.

I morgon kväll ska jag vara med och fixa på Christoffers klassfest. Vi får hoppas att det vi hittat på, förutom att de ska dansa och käka godis m.m uppskattas.

Nej nu är det dags att natta lite hundar. Ni får ha en jättetrevlig fredag och helg!
Kram från Petra & Buffligan.

Tvi vale....

Publicerat: 2009-01-19 / 23:41:12 | Kategori: Allmänt
Tvi vale vilket väder det varit idag!!!
Vaknade och fick se att det var vinte ute, någon centimeter snö. Men tyvärr visade termometern +. Det tog inte lång stund förän det ramlade ner snöblandat regn och så har det fortsatt hela dagen. Så nu har det torra väglaget bytts ut mot SLASK, grrr....
Zita avskyr att vara ute och förstöra sin fina frisyr, hemskt väder för en primadonna!
De övriga tre struntar fullkomligt vilket väder det är.

En kollega hade sett att bävrar hade jobbat vid en av våra dammar. Så vi beslutade oss för att undersöka saken närmare, kanske skulle vi kunna hitta var de hade byggt sitt bo. 9 barn bestämde sig för att följa med i våran expedition i det gräsliga vädret. Tur vi köpte in en kamera som både tål vatten och stötar, så vi kunde fotografera våran framfart. Vi hittade massor av spår efter bävrarna. Det är fantastiskt vad de kan göra med sina tänder. Träden var ganska grova. Jag sätter in några foton när vi framkallat dom från kameran. Batteriet tog slut efter ett tag nämligen, trots att batteriet visade fullt när vi gick. Där blev vi lurade.
När vi hade tittat på vad bävrarna gjort, ej hittat deras bo, beslutade vi oss för att hitta något bra ställe att äta mellanmål på. Vi går "min" hundpromenadstig och efter en brant backe så hittade barnen ett berg som de ville klättra upp på. Alla kämpar upp i snön, isen och snårblåsten, så vi bestämmer oss för att detta fick bli våran fikaplats med vy ända bort till kalkbrottet.
Efter fikat hade klockan blivit så mycket, några hade blivit väldigt blöta och frös, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till fritis.
Tummen ner för fingervantar/handskar, tacka vet jag tumvantar, de värmer bra.
En annan tanke som slog mig var, låt era barn röra på sig mera. Flertalet har ingen kondition och ork, de klagar efter några hundra meter, skrämmande!

Idag har Yvonne O. Björkman, G-M Blom och J. Blom varit upp till Carina (Caci´s kennel) och tittat på lite hundar. Då var de snälla och fotograferade Meija (Nova och Gastos syster). Jätteroligt att se henne. Jag har satt ut ett uppställningsfoto som Yvonne tog på hemsidan. Jag hoppas kunna uppdatera med lite flera foton som Josefine tog.
Jag tycker hon är jättefin!!!

I December fick jag ett jättefint julkort på Nellie som bor i Motala. Jag blir så glad att se att mina små skyddslingar mår bra och blir väl omhändertagna. Tack till Dorothy och Carina med familjer!!!

Ha´det nu så bra och håll tummarna för att det kommer kyla igen.
Kram från Petra & Buffligan.

Hundbadare

Publicerat: 2009-01-18 / 23:02:30 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Veckan började med slask och inget roligt väder alls. Mina nybadade hundar, Nova och Gasto blev smutsiga på en gång. Tack och lov att jag klippte Gasto på söndagen, för då hade jag två hundar som inte blev så smutsiga.

Christoffer vaknade i torsdags med feber och jätteont i halsen. Så han har varit hemma och kurerat sig sedan dess, tyvärr så är han inte bra ännu. Inte så mycket feber, men halsont och hosta.

I torsdags badade jag Zita. Hon var lite tovig, mest under magen. Men det hade jag räknat med eftersom det var två veckor sedan sist. Jag tycker hon har fått tillbaka lite av sin gamla kvalitet på pälsen, så hon tovar sig inte lika lätt längre. Sämst är det under magen, där blir det som vadd. Nu hoppas jag att hon får lite längd på sin päls, för mängden päls räcker så det blir över. Ni har väl sett på första sidan på hemsidan hur mycket päls hon har fått. Ska ställa ut henne något i vår har jag nog tänkt.

I fredags badade jag Nova. Det var verkligen välbehövligt efter slasket i början av veckan + att hon löper. Men det gick väldigt fort och smidigt måste jag säga. Det var knappt en vecka sedan sist och helt klart är det att föredra att bada lite oftare för då slipper man tovorna. Sedan tyckte jag att hon hade fått lite minder päls. Men efter trimningen så tycker jag nog att hon har päls så det räcker för att ställa ut.

I lördags åkte jag och Ann till Yvonne. Yvonne skulle hjälpa mig att få ordning på Zita, hon såg verkligen ut som ett stort pälsmonster. Jag är så glad att hon vill hjälpa mig, för hon är så duktig. Jag försökte hänga med och titta när hon klippte, så nu ska jag testa på Isac och Gasto som står närmast i tiden att bli klippta. Dessutom så ska de ju inte ställas ut så då gör det inget ifall det blir fel.
Som när jag skulle effilera Isacs lugg, jag klippte och klippte men blev aldrig nöjd. Till slut fanns det bara en hårtest kvar, det såg så fånigt ut så jag klippte av den också. Hmm... det är inte tänkt att de ska se ut så. Tur jag inte skulle ställa ut honom.
Yvonne fixade till både Zita och Nova så nu ska jag försöka hålla efter själv, har ju fått en mall att klippa efter.
Vi hann även med att fika, prata och fotografera.
TACK YVONNE & ANN FÖR EN JÄTTETREVLIG LÖRDAG!!!!

TACK LOUISE SOM TOG HAND OM GASTO & ISAC I LÖRDAGS!!!

Idag har jag plockat bort det sista av julen och eftersom jag hade bokat tvättstugan så fick jag allt tvättat på en gång också.
Jag har utställningstränat Nova, hon står som en gud och springer som en värsta sprinter. Tror inte det ser så graciöst och snyggt ut. Men skam den som ger sig.
Zita är en primadonna som ömsom beter sig som en valp och springer omkring för att sedan glida fram på byn som värsta primadonnan. Hon vet hur snygg hon är! Hon är ju nybadad och nytrimmad, så nu är det bara utställningen som fattas.
Hon är också väldigt bekväm och morgontrött. Henne får man bogsera ut om man vill rasta tidigt. Väl ute så är hon pigg, men hon har ingen lust att lämna en varm och skön säng. Det ska vara för den analkande frukosten efteråt.

Nova har nu gått in i höglöpet, det märks på Isac. Han är lugn inom hus, de får vara i varsin ände av huset. Men ute är han alldeles till sig och glömmer nästan bort att göra ifrån sig.
Idag gick jag kalkbrottet med killarna för att de skulle bli trötta  och få annat att tänka på.
Det var fruset så de blev inte ett dugg smutsiga. Nu höll de sig oftast på stigen (de är inte som Nova) när de inte var och letade efter andras avföringar. Usch och tvi vad äckliga de är!
Gasto var nöjd efter promenaden men Isac kunde nog ha gått några varv till. För tillfället så har han så många hormoner i omlopp så han kan nog inte känna trötthet.

Ha´nu en riktig trevlig vecka!
Kram Petra & Buffligan.

Nu är det klippt...

Publicerat: 2009-01-11 / 23:48:23 | Kategori: Allmänt
Hej på er i sena timmen!
Tänkte passa på att skriva några rader när jag ändå måste vänta på att håret ska torka lite.
Jag avskyr att gå och lägga mig med blött hår, så kudden blir alldeles våt. Nej, då får jag härda ut lite och vara uppe tills det är fuktigt i alla fall.
Tillbaka till rubriken. Idag klippte jag ner Gasto. Han har knappt ingen päls kvar. Vet inte om han tyckte det var skönt eller ej. Han har ju bara hunnit vara ute på en kortare promenad efter klippningen. I morgon ska jag trimma honom också, så kanske jag kan hinna med och ta något kort.
Efter badet blir han så seg och vill helst bara sova. Så att få honom att stå stilla och inte sjunka ner som en hösäck är bara det en bedrift. Sen ska jag försöka att få till det lite snyggt, inte det lättaste som ni säkert redan förstått. Men det blev kort i alla fall. Som husse påpekade, det växer ut.

I mitt huvud har jag planerat följande:
Nova ska ställas ut 2009 och om det går bra fortsätter jag 2010, tills hon ska ha valpar (om hon är frisk på ögon osv.), Zita blir veteran juli 2010 och fram tills dess så tänkte jag ställa henne lite sporadiskt för att motivera mig att sköta pälsen.
Gasto får gå nerklippt i år, för att börja spara ut pälsen igen 2010 och då är det förhoppningsvis färdig i utställningskick 2011. Då kommer de övriga hundarna att vara nerklippta, för jag orkar bara med Gasto när han har full päls. För den är som minst två amrisar.
Isac kommer att få fortsätta att vara nerklippt.

Det är vad jag tänker mig nu, när jag planerar långsiktigt, sen får man ta dagen som den kommer. Man vet aldrig vad som dyker upp och händer.

Nova började löpa idag. Än så länge bryr sig inte grabbarna om henne, luktar lite i baken bara. Men om några dagar får jag sära på dom för säkerhets skull, vill inte ställa till med inavel.

Nej nu ska jag krypa till kojs. Ha´en trevlig dag!

Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cindy & Cilla.

Tö, snyft!

Publicerat: 2009-01-10 / 21:05:18 | Kategori: Allmänt
Jaha, så var då vintern över för ett tag skulle jag tro. Två dagar med sol och underbar värme. Men som ägare till fyra amrisar så välkomnar jag inte detta väder. Det har varit underbart med kyla och lite snö, så hundarna har kunnat njuta och slippa bli blöta och smutsiga. Men det är väl som vanligt, snön lär väl komma när man minst vill ha den, i mars när blommorna har börjat komma upp, så allt fryser. Det hände nämligen förra året för mig.

Annars har det varit en skön vecka, det är nog så här den skulle se ut. Jobba tre dagar och vara ledig fyra, men självklart med heltidslön, det vore väl nå´t?
Dagarna sprang iväg utan hundbadning, så idag kände jag mig så illa tvungen. Nova åkte i badet och blev så vacker som vanligt.

Isac gick i skogen, tyvärr hade jag ingen kamera med mig. Men när han sprang där och ställde upp sig när han väntade på mig, så insåg jag hur vacker han är. Den killen har utvecklats så mycket och blir bara snyggare och snyggare i kroppen. Dessutom har han fantastiska rörelser, det är bara pälsen som saknas. Jag bara måste ställa honom på ngn ACC utställning i nerklippt klass i år.

Har även bestämt mig för att klippa Gasto lika kort som Isac. Måste försöka orka med tjejernas pälsar bättre. 
Får se om han åker i badet i morgon, söndag.

En förälder berättade för mig att hon hade läst en artikel med Gerhard O´Shea (vet ej om jag stavade rätt?)proffshandlern, han menade på att man ska ställa ut fyra koner på gräsmattan som en utställningsring. Varje gång man går ut med hunden ska man utställningsträna, när man tränat 250 gånger kan man börja tänka på att åka på utställning. Hmm.... jag får nog se vårens utställningar som träningar för jag kommer inte att hinna med så många träningar förrän till sommaren. För jag tycker inte man bara kan träna hur som helst, man får inte vara stressad osv. Man måste ju vara motiverad som förare också, annars blir det ingen positiv träning. Så jag ska försöka träna en gång per dag i alla fall. Jag är väldigt noga med att ha utställningskoppel när jag utställningstränar. Jag rastar aldrig hundarna eller låter dom träffa andra hundar i utställningskopplet, inte på utställningar heller. För jag vill att de ska veta skillnaden mellan fritid och arbete.
Varför detta kanske ni undrar? Jo jag vill bla. inte ha en hund som drar när jag är ute och promenerar, men i utst.ringen vill jag att hunden ligger på och visar upp sina fina rörelser.

Detta med att hunden skiljer på arbete och fritid fick jag se när Torgny jobbade med våran rottweiler Charlie. När Torgny satt på sig uniformen, så var det slut med kel tyckte Charlie. När jag skulle ge honom en hejdå puss vände han bort huvudet. Precis som om det inte passade sig nu när han jobbade. Annars gick det minsann bra.
Torgny berättad också att han accepterade kollegor i uniform, men när samma person bytt om till civila kläder så var det inte lika ok längre. Så det var bla. detta som fick mig att börja göra samma sak när jag tränade Zita. Jag tycker det har fungerat bra. Zita kan lunka omkring på promenad, men när jag sätter på henne utställningskopplet så ligger hon på, sträcker på sig och lyssnar på mina komandon som vi tränat in för uställningar. Så det funkar verkligen.
Nu håller jag på och tränar Nova.
Hon ligger på lite väl mycket i kopplet så hon nästan tappar andan och sedan måste jag lyfta henne för annars kör hon ner huvudet och får ingen topline.
Är det någon som har något bra tips så tar jag gärna emot det?!

Cilla fortsätter att roa oss. Idag undrade jag var hon var och då hittade jag henne liggande i en av hundsängarna. När jag pratade med henne så rullade hon runt på rygg och kråmade sig. Tyckte det var jätteskönt att ligga där.
Lillhusse är inte lika glad på henne, för hon har tuggat av hans mobilladdare på tre ställen. Som tur var så fick hon ingen ström i sig.
I virrvarran i fredagsmorse, när Christoffer försov sig lite så blev hon instängd i hans rum. Men inte ett ljud hörde jag ifrån henne. Jag började sent och undrade efter ett tag var hon var. Hade inte sett henne på länge, men ibland går hon ju och lägger sig på något varmt ställe. Men efter att sprungit runt och letat öppnade jag Christoffer dörr och där var hon. Självklart att hon inte hade jamat, hon hade ju haft fullt sjå med att bita sönder sladden till hans sänglampa. Så nu får man va på sin vakt, vill ju inte att hon får ström i sig. Men det verkar vara något hon gör när hon blivit instängd (av misstag).

Nej nu ska jag gå och vara lite familjär så här på lördagskvällen. Ha´en fortsatt trevlig helg!

Kram från Petra & Buffligan.

Ps. I torsdags så såg vi en bamsestor vildsvinsgalt i dikeskanten. Han hade precis sprungit över vägen när vi kom, tack och lov att vi inte kom några sekunder tidigare. För den killen hade vi inte velat ha i fronten. Ds.

Slut på ledigheten...

Publicerat: 2009-01-06 / 19:49:25 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Så var det då slut på ledigheten. Mina hela 18 dagar har gått sååå fort, vet inte vad jag gjort. Antagligen vilat och tagit det lugnt. Himla skönt, får väl försöka att inte tänka på allt som man egentligen skulle ha hunnit. Kroppen behövde nog vila helt enkelt.
Det nya året har börjat med kyla, som jag tjatat om hela hösten/vintern. Så det har varit suveränt att promenera med hundarna. De kan plöja fram nästan var som helst, fattas bara lite snö som kan täcka över de gräsliga björkkvistarna som fastnar i Novas päls.
Nu hör det också till saken att Nova som helst ska springa en meter ovanför marken för att hålla pälsen i trim. Hon är helst i värsta snårskogen. Alla andra springer på vägen så fint, då är hon uppe i buschen och springer och kommer ut när hon knappt kan gå längre. Då ska matte försöka att lirka ut alla kvistar så smidigt som möjligt för att inte slita bort all päls. Inte det lättaste. Nej, Nova får mestadels rasa av sig på fotbollsplanen, borta från alla kvistar och buskar. Där springer hon omkring som en liten terrier. Svansen rakt upp som en antenn och är jättestöddig mot Isac när hon har bollen.

Nova har bollen och tänker inte släppa den till Isac, hon vaktar den som en hök.


Isac njuter av att vara först med bollen och att Nova jagar honom. Det ÄLSKAR HAN!


Gasto & Zita undrar vad det är som smäller så mycket. Det var några som hade börjat skjuta trots att klockan inte var mer än tidig fm. Tack och lov så är ingen av hundarna skottberörda.


Gasto fick också tag i bollen och då var han SÅ STOLT! Han tänkte inte lämna ifrån sig den i första taget då han äntligen fått tag i den, utan sprang stolt omkring tills Zita inte visade något intresse längre. Då tyckte Gasto bollen var tråkig.

Idag var min bror med familj här och hälsade på, jätteroligt. Eftersom de bor norr om stan så blir det inte att vi träffas så ofta. Jag blev mäkta förvånad när Nova springer och slänger sig i soffan bredvid brorsan som om det vore den självklaraste saken i världen. Jag blir inte klok på den hunden. Ska bli intressant att se hur hon är nästa gång vi får något manligt främmande. För i vanliga fall så har hon varit avvaktande och i vissa fall inte gått fram förrän det gått en lång stund och vederbörande inte visat något intresse för henne.

I morgon börjar allvaret igen, snyft. Skönt att det bara är tre arbetsdagar innan helgen. Har ju liksom blivit att man vänt på dygnet litegranna, så det är risk att man är trött i morgon bitti när man ska upp, puh!
Måste stopp Nova i badet i morgon, annars kommer hon att gro igen och nu har jag planerat att åka på en inoff. utställning i februari och en i mars. Får se ifall det dyker upp några flera i nya Hundsport.

Ha´det så bra!
Kram från Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus