Åland T&R

Publicerat: 2009-07-31 / 11:56:25 | Kategori: Allmänt
Hej!
Ja, då har vi varit på Åland under en dag.
Gårdagen började kl.05.00 med att göra i ordning sig själv och fixa så hundarna fick sitt.
06.30 bar det iväg i vår fina bil som Torgny hade vaxat dagen innan.

Den skulle med över till Åland, eftersom vi skulle komma i land på Eckerö och det är då några mil att köra för att komma till Mariehamn. Här står den och köar för att komma på båten.

När vi åkte hemifrån så var det en dimma som heter duga, men när vi kom till Grisslehamn sken solen. Solen sken på oss under hela dagen, så vi hade verkligen tur med vädret.


Vi åkte tillsammans med våra vänner Kristina & Mats. På kortet, Kristina, jag & Christoffer.

Vi passade på att äta frukost innan vi gick ombord, eftersom vi åkte så tidigt hemifrån.
Det var fint runt hamnen.Det var många bilar som skulle med! och det märktes att det var mycket resenärer när vi sedan skulle handla i tax-free butiken. Hi hi!
Båtresan över tar ca 2 tim, så man hinner trängas i tax-free butiken och fika lite, sedan är man framme.

Vi märkte att vägskyltarna på Åland har större text, mycket bra! Borde Sverige ta efter, då jag kan ha svårt att läsa skyltarna ibland trots att jag har glasögon.
Vi åkte ner till Mariehamn och strosade runt, åt lunch och shoppade. Hm.. det är inte direkt billigt på Åland el. vad säger ni 100 SEK för en pizza. Då var det billigt??!!

Innan vi åkte tillbaka hann vi med en minigolfrunda i närheten av båten. På en jättefin camping!

Här väntar vi, jag, Mats och Christoffer på att få ge oss i kast med en bana som gav mig en 10:a. Bra va? om det nu inte vore för att man skulle ha så lite poäng som möjligt.
Men ett roligt tidsfördriv var det i alla fall.
Hur slutade det då? Jo Mats vann, jag kom tvåa någon poäng före Christoffer. Men Christoffer var den ända av oss som klarade alla banor. Alltså ingen 10:a för hans del. Bra jobbat!!!

På vägen hem hade vi planerat att handla först så man slapp trängas. Hi hi jag tror alla tänkt så för usch va mycke folk det var. Knappt man kunde ta sig fram.
Christoffer hittade en ny vän bland spelautomaterna och roade sig med 30 kr, hela resan. Han vann och spelade bort vinsten, men roligt hade han.

En bra och lagom lång dag. En tripp jag kan rekomendera!

Kram Petra med familj.

Tjoho! vad veckorna går....

Publicerat: 2009-07-29 / 21:26:13 | Kategori: Allmänt
Som sagt, semesterveckorna bara rinner iväg. Snart bara en vecka kvar, snyft! Men man får passa på att njuta av det man har.
I morgon ska jag, Torgny och Christoffer åka till Åland på en dagstur tillsammans med våra kära vänner Mats och Kristina. Det ska bli roligt! Vår snälla dotter Louise är hemma och är hundvakt, jättesnällt av henne då man inte får ha med sig hundar dit, om de inte är rabiesvaccinerade. Tyvärr är ingen av mina hundar det. Får köpa ngt smaskigt åt henne på båten. Å andra sidan tycker hon kanske det är lika skönt att få vara hemma själv. Tja, helt själv blir det ju inte med fyra hundar och två katter.
Tyvärr har det inte blivit några nya foton tagna och nu är de inte nybadade längre. Så ngt foto att göra bildekal av blev det inte den här omgången heller. Går och velar vid varje bad om Zita ska få behålla pälsen och om Gasto ska få spara ut sin. Så just nu så är Nova fullpälsad (hennes päls är så enkel så hon kommer att så förbli), Zita har päls ner till backen runt om men är rakad under magen, Gasto har börjat få päls runt om (hans päls är TJOCK & TÄT), Isac kommer nog att förbli nerklippt. Men jag var frestad att spara ut på honom. Där har jag bestämt mig, han får tävla nerklippt om han ska tävla.

Har utställningstränat under promenaderna på em/kvällen.
Nova börjar bli riktigt duktig. Försökte få henne intresserad och pigg genom att ha en pipleksak med mig. Hi hi, hon blev så till sig, att det inte gick att få henne att göra ngt vettigt efter ett pip. Så pipleksak blir det inte för hennes del om det inte är fullständigt kris, för med pipen glömmer hon rum och tid.
Zita är gammal och rutinerad. Lite övning och hon är inne i sina gamla takter. Men där håller vi på att träna på att stå själv och vifta på svansen. Står själv har hon gjort hela tiden men hon viftar inte på svansen, så det är vår nya utmaning.
Gasto är duktig och springer bäst med pipen i munnen, själv, efter träningen. Med utställningskopplet springer han bredvid det han måste men det är ingen go där inte. Nästa gång ska jag se om han kan springa med pipen i munnen även med utställningskoppel. Han står fint. Vi har inte tränat så mycket sista året, men ska börja ta upp det igen.
Isac springer så fint. Jag tycker han har de finaste rörelserna av mina hundar. Därför är det synd att inga andra får upp ögonen för denna vackra hund. Men nu tränar vi för att han ska kunna vara med på ACC´s utställningar i nerklippt klass. Han börjar stå riktigt bra, men har en förmåga att spänna sig och då blir ryggen alldeles böjd, trots att han har rak fin överlinje när han står fritt (när han är ute och leker). Men vi hårdtränar både med att ställa upp och att få honom att stå fint själv.

Har lite bekymmer om vilka jag ska anmäla till ACC i Södertälje, den jag vet säkert är Isac. Tänkte bara anmäla en till eftersom jag ska hjälpa till på utställningen också.
Nova är anmäld på SKK´s utställning i Vallentuna på söndagen.

Ha´det nu så bra, så hoppas jag kunna sätta in lite nya foton inom kort!
Kram från Petra, Buffligan & Kissarna.

Gotlandsfärjor....

Publicerat: 2009-07-23 / 20:12:43 | Kategori: Allmänt
Tjo ho!
Idag hade vi beslutat oss för att göra ett besök i gamla hemtrakter, västerort i S-holm.
Där finns en jättefin minigolfbana som vi ofta besökte när vi bodde i dess närhet.
Nu visade den sig vara renoverad med helt nya banor 2006, superfint! Den är aningen svår, utmanande. Men så är det också en tävlingsbana. Humana priser och väldigt trevlig miljö. Vill man kan man gå ner till stranden och bada, ligger endast 20 m från banorna.
Var har vi nu varit, jo Kaanan bangolf. Man svänger av vid Råcksta rondellen.På väg upp till stan mötte vi två polisbilar i full fart ner mot Nynäshamn. Sedan kom ambulans och ytterligare en polisbil. Sedan kom polisbilar, polisbussar, ambulanser, akutbilar i en strid ström. Vi spekulerade i att det kanske varit ett bankrån. Christoffer var närmast sanningen för han trodde att det kanske hade hänt något med någon färja.
Men att två färjor hade krockat, det visste vi inte.
Det fick vi reda på lite senare. Helt otroligt, har de inte radar? Det borde inte kunna hända.

På vägen hem åkte vi ner till Nynäs för att handla och se på bedrövelsen. Det rammade fartyget låg utom synhåll, men däremot fartyget som rammade såg vi tydligt.


Som ni ser så var det fortfarande tät dimma, trots att kl. var 16.30.
Visserligen är det inte så ovanligt att det ser ut så här nere i hamnen, så det ska bli intressant att höra vad anledningen egentligen var. För jag köper inte att det var bara dimmans fel. Varför har det i så fall aldrig hänt förut.

Tränar mina små juveler på att kunna stå själv när vi utställningstränar. Tja... det går så där. Men skam den som ger sig.

Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.

Ps. Det var husse som vann minigolfen, men jag och Christoffer har redan utmanat honom på en ny match. Ds

Ormar...

Publicerat: 2009-07-22 / 01:06:05 | Kategori: Allmänt
Hej i regnet!
Ja ni såg rätt, det regnar här idag. Mestadels har det faktiskt varit uppehåll, men lagom tills jag ska gå på promenad så började det ösregna förståss och nu när jag nattade hundarna så regnade det igen.

Idag har Nova blivit badad och tassklippt. I morgon tänkte jag trimma henne. Hade planer på att snygga till alla hundar och sedan försöka få dom på en och samma bild som jag sedan kunde göra en dekal av. Att sätta på bilen, för den gamla dekalen följde med gamla bilen.
Visserligen så är den gamla dekalen inte dålig, en siluett på Zitas mamma Carmen. Men tänkte att det kunde vara roligt att få en färgbild på mina egna hundar istället.
Den måste nog bli väldigt bra också om husse ska låta mig sätta upp den på den blänkande snygga bilen.

Just det, överskriften ja. Jo, i förrgår på kvällspromenaden så trampade Nova på en pinne, men det visade sig vara en kopparödla. Den var guldfärgad, så det måste ha varit så.
Igår när vi var på promenad så tyckte jag mig se en pinne längre fram på vägen, men rörde sig inte pinnen? Hm... jag tog det säkra före det osäkra och kallade in Nova och Isac som var med.
Jo mycket riktigt, en orm igen. Denna gång var den silversvart och jag tyckte mig kunna se två gula fläckar vid huvudet. I så fall var det en snok, men riktigt säker är jag inte. Ormen var ca ½ - 1 meter lång, huu.....
Sedan har det börjat komma fästingar också, förstår inte varför dessa djur ska finnas till. Räcker det inte med att ha en massa mygg som också kan sprida smittor och bidra med sjukdomar.

På tal om smitta, fy va hemskt med svininfluensan. Man får väl bunkra upp med mat och hålla sig hemma med familjen.
Jag känner en viss vånda för skolstarten.

Louise har börjat sommar jobba på restaurangen i Sorunda, Dilligensen. Så är ni hungriga eller fikasugna och har vägarna förbi så tveka inte att titta in. Humana priser och trevliga lokaler och personal!

Ojdå, klockan har visst blivit över midnatt. Bäst att krypa till kojs.
Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.

Va de går snabbt!!!

Publicerat: 2009-07-18 / 15:47:39 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan i solskenet!
Fy va dagarna går fort när man är ledig. Snart har jag varit ledig en hel vecka, känns inte som det. Försöker inte tänka på att dagarna försvinner och hur många dagar som är kvar av ledigheten. Det är bara att njuta av det som är.
Första veckan har ju kantats av en massa bilåkande, pga trasig bil osv.
I går var vi och plockade ur husvagnen som vi inte ska ha kvar. Så nu är den biten ur världen.

Har hunnit med att bada Gasto och han börjar få riktigt mycket päls. Nu återstår den alltid så svåra frågan: ska jag spara pälsen el. ska han klippas ner? För den här gången fick han behålla pälsen, klippte upp tassarna bara.

De senaste dagarna har det varit strålande väder och hundarna har varit ute så gott som hela tiden.

Köpte märgben som jag kokade, först till Zita och Isac.

Zita försökte först få bort allt gott med framtänderna.
Som resulterade i att benet gled omkring på altanen. Så småningom kom hon på att hon kunde använda sina tassar som hjälp att få benet att ligga stilla. Hon kämpade så hon flåsade till slut, men rent blev benet i alla fall.


Isac däremot kom snabbt på att använda sina tassar.
Han var inte rädd om tänderna så där knakade det när han tuggade. Även han tuggade så att benet blev alldeles rent.

Idag var det Nova och Gastos tur att få sina märgben. Nykokta och goda.

Det här var mums tycker Nova, ingen idé att någon annan försöker låna benet, då åker de på moppo.


Även Nova förstod snabbt hur hon skulle använda tassarna för att hålla fast benet.
Det knakade och brakade när hon tuggade loss på benet.
Skönt det inte var mitt ben som hon tuggade på, hi hi.


Gasto gör som sin mor, han försöker bita bort det goda med framtänderna.
Vilket resulterar att han puttar omkring på benet och kommer ibland farligt när Nova och hennes ben.
Så jag särade på de små gnagarna. Onödigt med bråk.

Under tiden småttingarna tuggade på ben var Zita och Isac ute på gräsmattan med sina ben.
Inte lika intressanta längre, men lite god märg finns kvar inuti, men ack va svårt att få tag på de.
Nä, deras ben används mera som leksaker för tillfället. Men för att vara rättvis så tänkte jag fota de också.
När jag kom med kameran i högsta hugg så sprang Isac iväg och hämtade sitt ben och började tugga.
Vill väl inte vara sämre än "småttingarna".


Kolla in mig, så här gör man om man vill ha ut märgen.


Zita, hon ville leka med benet och slängde upp det i luften.
Sedan ställde hon sig och utmanade mig, kom och ta det då!!!

Äh, matte är så tråkig, ska bara fota och fota.
Får väl bita lite på benet jag också, så de får se att jag och kan minsann.


Förra året så köpte jag rökta märgben. Inte så bra för magen.
När vi var på väg till Högbo Bruk på utställning/semester så blev Isac dålig i magen.
Bilen fick saneras och Nova som satt i samma bås tyckte det var hur äckligt som helst.
Peppar peppar så har de klarat av dessa ben hittills.

Nu om pälsvård: jag har köpt en suverän karda som tar bort underull, Ferminator, tror jag den heter. Helt suverän, men jag vill varna för att borsta när det inte finns någon underull kvar. Då blir ordinarie päls alldeles krullig som när du drar julklappssnören. Detta har hänt både på Isac och Zita. Pratade med Yvonne och hon hade upplevt samma sak med Trollet men inte med Kevin som hade mera underull. Så våran slutsats blev att när underullen tar slut så går kardan över och tar bort ordinarie päls istället. Så använd den med lite sparsamhet när underullen försvunnit.

Nej nu vankas det em. promenad och mat för både två och fyrbenta.
Ha´det så bra i det avlånga landet och så får vi hoppas för att det utlovade "skitvädret" som skulle komma under "fruntimmersveckan" inte dyker upp.
Kram på er allihopa! Petra & Buffligan.

Semester nytt!

Publicerat: 2009-07-16 / 00:50:07 | Kategori: Allmänt
Jippi, då var det äntligen semester!
Den började lite regnigt, men vad gör det. Man slipper i alla fall väckarklockan.
Vi har haft lite sovmornar, t.o.m hundarna har tyckt att det varit skönt, för de har sovit som stockar.

I lördags natt när vi var ute på sista rundan, fick vi höra vildsvin i trädungen där vi bor. Hm.. trodde inte de höll till så nära, inge kul. Men jag intalar mig att de är räddare än vad jag är. Men nu går vi inte sista promenaden där, utan åt andra hållet.

I söndags blev Nova badad och sedan var vi i Järna och hälsade på Ann och Göran. Alltid lika trevligt!!
Behöver ni nya utemöbler så rekomenderar jag att åka till Alex i Järna. Där har vi handlat våra möbler och de är snygga och håller bra. Den goda servicen står Ann och Göran för, tummen upp för er!

Så var vi då framme vid vår första egentliga semester dag.
Efter en sovmorgon bar det iväg till Rimbo och Torgnys föräldrar.
På vägen hem for vi förbi min bror med familj, som bor i Örsundsbro. Där även mina föräldrar hälsar på för tillfället.
Christoffer stannade kvar där. Brorsan har köpt en ny båt, så nu väntar vi med spänning på första åkturen.

Men fy va mycke mygg de hade i Uppsala. Torgny skulle stanna för att tanka bilen. Det blev bara nga liter, sedan flydde han in i bilen igen. Peppar peppar så har vi inte så mycket mygg här hemma.

Vi har ju som sagt också skaffat oss en ny hundbil, en passionsröd V70. Läckert va? Torgnys nya skötebarn, den blänker och är sååå fin.
Det krav jag hade, som inte är så nogräknad och kunnig på bilar, var att det fanns AC i bilen. Det fanns det, men det visade sig inte fungera. VA! IINGEN AC!! In till bilfirman och självklart skulle det ordna sig sa försäljaren. Verkstaden ringde upp lite senare, jo de kunde fixa bilen, 10 AUGUSTI.  VA!! HÖRDE VI RÄTT?! Ok vi förstår att det är semestrar m.m. men vi har fått en bil som inte var funktionell från början. Min semester är SLUT  den 10:e augusti sa jag.
Ingen AC under semestern fungerar helt enkelt INTE. Nu ordnade de det hela jättebra. Bilen togs in redan igår (tisdag), vi fick en lånebil under tiden. En ny sportig volvo s40 T5, som det är tur att vi inte äger. För då skulle inte Torgny ha något körkort kvar så länge till. Vi skulle räkna med ett par dagar utan hundbil, men de ringde redan idag och bilen var fixad.
Helt suveränt med en kall bil i denna hetta.
TACK James på Bilia i Segeltorp och för de snälla grabbarna i verkstan som fixade bilen så snabbt och bra!!! Ni har räddat vår semester!
Barnen var med sin mormor och kusiner på Gröna Lund hela dagen och hade jätteroligt! TACK!!!

Tja, det är där vi är nu. Bilen fixad, sol gassar ute och det är kvalmigt på nätterna. Regnet har inte kommit ännu, men eftersom jag vattnade i kväll så kommer det nog under natten eller i morgon.
Morgondagen består av hundbadning, Gasto står på tur och Zita om jag orkar två på samma dag.
Nej nu ska jag krypa ner i en nybäddad säng, mm.... sov så gott alla där ute i vårat avlånga land.

Kram Petra & Buffligan.

1 arbetsdag kvar!!!

Publicerat: 2009-07-09 / 22:52:59 | Kategori: Allmänt
Tjoho!!! 1 arbetsdag kvar, sedan fyra veckors semester!!!
Jag hoppas verkligen INTE att semestern kommer att bestå av dagens väder, för usch va det har regnat, blä!
Nu ska man väl egentligen inte klaga om man ska tro det som står i tidningarna. För i så fall så har det inte regnat mycket mot i tex. Dalarna. För vi kan ju inte ro till brevlådan precis. Får väl vara glad för det lilla.

Tänkte bara skriva nga rader och tala om att vi inte har flutit bort.
Skulle baka och ta med mig till jobbet i morgon. Två kakor och båda blev misslyckade. Nu får de komma och kolla upp ugnen i morgon, för det kan inte vara fel på min bakkonst, hi hi.

Nej, nu ska jag gå och titta på Skenet bedrar med Hyacint. Hon är för härlig, ett program jag rekomenderar. Går på TV4+ på tisdagar och torsdagar kl.22.55.

Ha´det så bra!
Kram Petra & en blöt Buffliga.

Lite av varje

Publicerat: 2009-07-06 / 22:38:33 | Kategori: Allmänt
Hej!
Tänkte hinna skriva några rader innan jag ska upp till tv-rummet och va social, hi hi.

Kommer nyligen från fönen där Zita har blivit i ordning gjord. Hon blev så fin, men pälsen är lite sliten. Får väl se om den blir bättre nu när jag ger henne olja igen.
Hon är inte anmäld till ngn utställning, men jag funderar på ACC i Södertälje. Men då måste vi hårdträna på semestern, här går det inte att ligga i hängmattan och lata sig.

Nova tror jag ska börja löpa, för hon är inte sitt vanliga jag. Far runt och är både högt och lågt. Hon ska också hårdtränas på semestern. Måste bara se till att Torgny fixar min cykel som sonen lånat ett tag, hm.. det lät konstigt när jag skulle flytta på den. Men det går nog att fixa.

På onsdag ska vi hämta en ny hundbil med AC, toppen. Semestern räddad!

Nej nu skulle det visst vara familjeråd, så då är det väl bäst att jag avslutar.
GRATTIS ALLA SOM HAFT FRAMGÅNGAR PÅ UTSTÄLLNINGARNA I HELGEN!!!

Kram Petra.

Åska & havsörnar

Publicerat: 2009-07-04 / 00:22:29 | Kategori: Allmänt
Hej!
Dagen började som många andra dagar, med sol och värme. Nästan tropisk värme som gjort att man vill duscha så fort man rört på sig.
Strax innan jag skulle till arbetet så kom det! Regnet och åskan. Det mullrade och mullrade, så till sist var det bara att ta paraplyet och gå till jobbet, kunde inte vänta längre på att det skulle sluta. Jag hoppades att  jag inte skulle vara den högsta punkten. Det gick bra som ni förstår eftersom ni kan läsa det här.
Efter lunch hade det slutat att regna och åska, tack och lov. Så jag slapp blöta hundar.

När jag hade varit hemma och rastat hundarna fick jag se en stor fågel som flög snett ovanför fritis. Det såg ut som en rovfågel och jag gick in och hämtade ut lite kollegor och barn för att få hjälp med att se vilken sort det var.
Vi stod och tittade och tittade och tyckte det var väldigt nedrigt att man varken ska ha kamera el. kikare tillgängligt så´na här gånger.
Bäst som vi står där och tittar så kommer det ytterligare en likadan fågel inseglande. Denna fågel flyger lägre och närmare, vilket gör att vi klart och tydligt ser hur den ser ut. Både på magen, stjärtfjädrar och vingar. EN PAMPIG SYN.
Dom seglar majestätiskt över skyn sökande efter något ätbart. Man blir alldeles fashinerad och mållös, det går liksom inte att beskriva hur det var.
Plötsligt bröts min fashination när jag kom på att de kanske seglade så nära fritis pga att G-M (LD´s kennel) kanske hade valpar ute på altanen (de bor nära fritis). Snabbt sprang jag efter telefonen och fick tag på sonen, nej det fanns inga valpar ute på altanen, puh! Då var det något annat de såg eller så spanade de efter något ätbart helt enkelt.
Efter en stund segelflög de iväg bort mot vårat kalkbrott.

Gick in och gogglade lite fakta och då blev vi helt säkra på att det var Havsörnar vi hade sett.
De lever i par och häckar på samma plats år efter år. Tallar som är minst 100 år gamla. Bona de bygger väger 500 kg och de har ca 2,5 m vingbredd.

(fotot hittade jag när jag gogglade)
Det kändes först inte som de var så stora, men när vi jämförde med vimpeln som är 6 meter, så stämde detta mått.
Funderar på att ta med mig kameran till fritis nästa vecka, så kanske jag kan fånga dom på bild. Vi har ett bra objektiv för att kunna fota på långt håll. Men som sagt, när man behöver sakerna så slår det aldrig fel att de inte finns till hands.

Nu är det en vecka kvar innan semestern börjar. Det ska bli såå skönt!

Ha´det så gott allihopa!
Kram Petra & Buffligan.

Grrr.....

Publicerat: 2009-07-01 / 22:04:36 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Idag är jag ARG!
Det har visat sig att någon/några har stulit Christoffers cykel under gårdagens kväll/natt.
Den är annorlunda, ser ut som en shopper motorcykel. Försökte hitta något kort, men de har jag nog på någon cd-skiva.
Våran "pundare" som jag berättat om tidigare är klart misstänkt. Såg honom + en till parkera en täckt släpvagn på skolans parkering vid 22.30-tiden i går kväll när jag var ute med hundarna.
Tänkte: vad ska du ut och sno nu då?!
Har jag rätt eller inte? Jag har ju inga bevis, men men. Det sämsta är ju att man alltid förlorar på att bli av med saker, självrisk m.m.
Har i alla fall varnat andra runt omkring i byn, så de håller koll på sina saker.

Idag har det regnat. Trodde det skulle bli frisk luft efteråt, men tji fick vi. Det är kvalmigare än kvalmigast.

Vi har för tillfället ingen hundbil, den har vi sålt. Så nu står hundburen här utanför trappan. Som tur var tog de inte den. Men nu ska jag inte skriva något mera, för Louise och jag ska bära den på baksidan. Så inte den också får fötter.
Ha´det så bra allihopa och lycka till alla som ska på utställningar i helgen!
Glöm inte att skriva in resultaten på ACC´s hemsida, för oss alla nyfikna som inte var med.

Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus