Regn, snyft...

Publicerat: 2009-10-25 / 20:39:04 | Kategori: Allmänt
Hej på er i regnlandet eller....????

Ja här i Stora Vika så har det regnat i hur många dagar som helst nu känns det som. Usch, blä och tvi vale för detta höstrusk!!
Blöta amrisar och inne stinker det surhund trots att hundarna torkas, handdukar & filtar tvättas, golv skuras osv. Nej nu får det vara nog, nu vill jag antingen ha torka el. minusgrader ute. Kan någon fixa det är ni snäll?!

I går var vi på utställning i Mjölby. Det var SSRK som anordnade en officiell utställning. Nova var anmäld. Gasto fick hänga med som sällskap, så han blev badad i torsdags och var så fin så.
I fredags hade jag egentligen ingen ork att göra något, men vid 20-tiden satte jag igång att göra iordning Nova. Kändes meningslös med tanke på vädret. Men tro det el. ej, det var uppehåll ända tills vi satt i bilen på lördagen. TACK vädergudarna!!
Sedan regnade det hela vägen ner, men när vi kom fram var det uppehåll igen. Men hu va det var smutsigt, rena lervällingen. Tur att de åker i bur in, annars hade badet föregående kväll verkligen varit i onödan.
På väg dit ringde jag Yvonne: Petra- Var är ni! Yvonne - I Mjölby. P- Redan? Y- Ja, det är ju bara 16 i rasen före. P- VA!? 16!! Vi är i Södertälje ( ca.2 tim kvar till Mjölby)
16 hundar tar knappt 1 timme att döma, med andra ord, vi skulle aldrig hinna dit.
P- Är du säker? Nova har startnummer 71. Jag letade upp pm där det stod hur många hundar det var i varje ras. Yvonne hade tack och lov läst fel. Vi hann komma dit i tid. Men hon fick upp pulsen på mig, hi hi!! Din rackare där!! Stackars Yvonne & Anna det blev en lång dag för er, men ni fick ju lite rosetter som plåster på såren i alla fall. Kan meddela om att de inte var ensamma om att ha läst fel i pm´et, det stod lite kryptiskt. Man fick inte ögna igenom det.
Hur gick det då för Nova? Tja, det kunde ha gått bättre och det kunde ha gått sämre.
Hon fick en 1:a och i konkurrensen så blev hon placerad 5:a, men det var en stor klass med 8 tikar så det får jag väl vara nöjd med. Men det blev inget ck den här gången heller. Troligtvis så förstörde hon det hela när hon var tvungen att mopsa sig mot några hundar utanför ringen när vi sprang, igen.
Nu måste jag hårdträna och få upp bättre kontakt med henne så hon inte bryr sig om vad som händer utanför ringen. Annars skötte hon sig bra och hon fick en jättefin kritik, där det i slutet stod "bra temperament", som en pitbull då hi hi.
Nu har jag "pipen" och godis i fickan för att kunna fånga hennes uppmärksamhet. Det går bra när vi är ensamma, men när vi möter någon annan hund och framför allt om den är av den större sorten. Kan hon inte vara tyst. Men skam den som ger sig, det ska gå!
Gasto fick springa lite i ringen när det var paus för de andra. Tycker han hade lite mera drive nu faktiskt. Det ska bli roligt att ta ut honom i vår. Men det blir lite inoff. utställningar först, så vi kommer i form.

Idag har vi passat på att ta lite långpromenader, i regnet. De såg ut som dränkta katter när vi kom hem, men de var nöjda i alla fall.
Zita & Isac fick springa i skogen och då märkte man inte att Zita är pensionär snart. De var som gaseller när de flög fram över stockar och stenar. Skönt med nerklippta amrisar, inget som fastnar. Trodde jag, men som avslutning så hade Zita sprungit in i några frön som fastnade över hela kroppen.
När de hade torkat lite så gick det att borsta bort det mesta och i morgon åker hon i badet. Så då försvinner det sista.
Nu ligger de både och snarkar här bredvid mig i Louise rum. För vi får fortfarande låna hennes skärm m.m. så jag kan uppdatera.
Nova & Gasto har fått för sig att våran trappa är farlig att gå ner för, så de håller sig på övervåningen. Så därför kan de äldre gå ner och slippa de yngre odågorna när de vill. Även katterna har förstått det hela och brukar springa och sätta sig några trappsteg ner, otagbara för den yngre generationen.

I morgon börjar höstlovet för alla barn och det innebär att jag bara jobbar på fritis, toppenskönt. Tempot blir ett helt annat och man hinner hitta på lite mera med barnen.

Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.

Datorlös

Publicerat: 2009-10-13 / 21:29:36 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Ni får ursäkta att jag inte har skrivit på ett tag. Men det har varit lite mycket ett tag och det verkar aldrig ta slut. Men nu tar jag i alla fall mig lite tid att skriva några rader.
Vi håller på att göra i ordning vårat datarum/kontor, vilket med för att datorn är nerpackad. Så om ni mailar till oss så är det kört, förvänta er inga svar inom den närmsta veckan.
Vill ni nå mig så kan ni maila på min arbetsmail, där jag försöker gå in i alla fall en gång om dagen.

pesa01@utb.nynashamn.se

Gasto badade jag i fredags, det var välbehövligt. Sedan tog jag och klippte honom och Louise hjälpte mig att ta lite foton. Men då var datorn nerpackad, så tyvärr kan jag inte uppdatera med några kort idag.
Nova blev badad igår, men klippningen blir till helgen. Hon är anmäld till Mjölby i slutet av månaden, så nu väntar vi bara på pm därifrån. Så vi får veta hur stor konkurrensen är, hi hi.
Jag tänker även ta ut Gasto lite i ringarna i vår. Han är bara sååå fin, hoppas domarna har samma smak som mig.

På toalett renoveringsfronten händer INGENTING, vi har bara en fläkt som står och surrar dygnet runt.

Nu kanske ni undrar hur jag kan uppdatera bloggen när jag inte har någon dator. Men Louise har varit snäll och lånat mig sin dator en stund. Bloggen kommer man åt från vilken dator som helst. Väldigt praktiskt faktiskt.

Nej nu ska jag ut i kylan och rasta hundar, brr....
Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus