Lite av varje....

Publicerat: 2012-05-30 / 21:08:34 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Jag måste skriva några rader, då det var länge sen. Trots sprängande huvudvärk. Jag är tyvärr en vädermänniska, vilket betyder att när det är lågtryck på gång så kommer huvudvärken som ett brev på posten....
Just nu skiner solen, men risken är att det snart blir regn.
Vädret, vi har haft mycket sol de senaste dagarna och det tackar vi för.
Den här utställningen var väldigt solig, nästan så det blev för mycket av det goda.
I lördags var vi i Vallentuna som ligger i norra Stockholm. Det var en stor internationell utställning och det var 23 amrisar som var anmälda. Nu visade det sig att alla inte kom, men många var det i alla fall.
Domaren dömde ganska snabbt, så när vi fått upp vårt tält som skulle skydda lite mot solen. Så var det dags för putsning och borstning. TACK YVONNE för all hjälp!!
I Charlies klass var de tre som skulle göra upp om placeringarna. Charlie skötte sig bra i värmen, men domaren tyckte inte om hans päls. Vet inte om han också tyckte det var för mycket eller om det kvalitén. Så vi kom trea i klassen utan ck, igen! Grrr.... nu blir det till att fixa med pälsen innan vi anmäler till någon ny utställning.
Hyacinth var med som coatch även denna gång och hon skötte sig riktigt bra.
Även lillmatte Louise var med och hjälpte till med hundarna, tack!
Hemma var lillhusse och tog hand om de tre hundarna som var hemma, tack Christoffer för hjälpen!
Christoffer hade dessutom en fotbollsmatch som vi missade, som hans lag vann med 7-1. Grattis!
Tur det är någon som vinner något i alla fall....

Yvonnes championtik Dixie som slutade som 4 bästa tik, grattis Yvonne!
Hon är jättefin!

Charlie var inte pigg på att ta några foton.
Vaddå, jag hade ju redan sprungit runt och visat upp mig. Jag hade ju jobbat klart... Dessutom får jag alldeles för lite betalt tycker jag...

När jag tömde kameran så hittade jag lite foton på Isac. Före nerklippningen och efter....

Visst är han snygg? Men han tycker varken om att bada eller att vara på utställning, så trots att han är snygg i päls så trivs han bättre nerklippt.

Matte ge dig! Måste jag stå ut med det här, knäpp dina kort någon gång....

Vad snygg jag blev!! Nu måste jag fort ut och kolla hur det känns i vinden!


Pust, stön... måste jag posera stående igen?! Ok som ni ser så blev jag väldigt kortklippt, men matte tycker jag passar jättebra i den här frisyren. De andra i flocken blev alla avundsjuka på mig och ville ha samma frisyr, ha ha....

Besök på Bagarmossen med Nova:
För fyra veckor sen så kom jag hem och fann att Novas balans inte var vad den skulle vara. Dagen därpå så lutade hon även huvudet. På djurkliniken i Haninge misstänkte de inflammation i mellan- eller innerörat och hon har därför gått på antibiotika sen dess.
För en veckan sen när vi var på återbesök så beslutades det att hon skulle remiteras till Bagarmossen där de har en skiktröntgen. Eftersom hon har blivit bättre men inte bra.
Vi fick en tid igår tisdag kl. 08.20. Jag ringde mitt försäkringbolag Agria för att höra om detta var något som gick på försäkringen. Jo, det skulle det göra men eftersom det var på Bagarmossen så ville de ha ett förhandsbesked på vad som skulle göras. Jag ringde då upp Bagarmossen dit remissen skickats. Där blev jag hänvisad att min veterinär i Haninge var den som skulle skicka uppgifterna till Agria. Jaha, så då ringde jag dit. Där var de väldigt tillmötesgående och de tog kontakt med både Agria och Bagarmossen.
I fredags ringde min veterinär i Haninge och berättade att hon hade fått reda på att Agria krävde en dagsfärsk undersökning om behovet av röntgen kvarstod för att de skulle ersätta röntgen.
Det var ju tur att min veterinär ringde och informerade om detta, annars kanske röntgen hade gjorts ändå och sen hade jag stått där och fått betala allt själv....
I måndags skulle jag ringa till Bagarmossen för att förvissa mig om att det skulle göras en undersökning på tisdagen innan röntgen. Men de hann före, en sköterska hade fått till uppgift att informera mig att röntgen skulle bli av och att Agria skulle ersätta mig för detta.
Tack för all hjälp både Haninge djurklinik och Bagarmossen.
Så långt så bra....
Så i tisdags bar det iväg mot Bagarmossen. Nova hade inte fått ätit något sen kvällsmaten och hon är ju en amerikanare, så det var hon inte glad för. När de övriga fick sin mat och hon fick gos istället.
Vi var ute i god tid, rädd för köer och med en förhoppning av att kanske komma in lite tidigare eftersom vi skulle till våra arbeten.
Men så blev det inte. Vi hade fått tid kl.08.20, vi var där kl. 07.50 och vi kom slutligen in kl. 08.40.
Det tog en stund att skriva in henne och kl. 09.00 satt jag i bilen igen.
Så blev det avfärd till arbetena. De hade lovat att ringa när de var klara. Jag klargjorde att vi bor en bit bort och att det tar en bra stund innan vi kan komma. Men det var ingen fara. Som tur var så sa jag till om att jag ville att det skulle direktregleras och det skulle fixas tills jag kom.
Sköterskan som tog emot sa att dagpersonalen arbetade till kl.17 om jag ville ha lite mer information om hur det gått för Nova under dagen. Ja men innan dess kan jag komma sa jag.
Timmarna gick och jag jobbade på med mobilen i fickan. Jag hade talat om både för kollegor och barn att jag hade telefonen på mig eftersom jag väntade på samtal från veterinären. Alla var så förstående och barnen som brukar hälsa på hundarna när jag är ute och promenerade höll tummarna för att allt skulle gå bra med Nova.
Jag hade även förvarnat kollegorna att jag kanske måste dra iväg lite tidigare. Men när klockan var 15.30 och jag slutade så hade de ännu inte ringt.
Jag gick hem och rastade "svartingarna" och lastade sen in dom i hundbilen. Christoffer var snäll och rastade Zita och Isac. Så bar det iväg för att hämta upp maken på jobbet. När jag kom dit ca 16.30, hade jag fortfarande inte hört något från Bagarmossen och nu började jag bli riktigt orolig. Vad hade hänt med min hund. Klarade hon inte narkosen så det hade hänt något.... Frågorna hopades och jag beslöt för att försöka ringa dit samtidigt som Torgny styrde bilen mot Bagarmossen. Medan jag ringde och tryckte på ettor och tvåor för att bli kopplad rätt så ringde telefonen och det var från Bagarmossen. Hon hade precis vaknat från narkosen och hon var pigg och allt hade gått bra. Men de ville behålla henne ett stund till för att se att hon fortsatte att må bra.
Väl där kl. 17.30 så hade ju all dagpersonal gått hem och jag fick reda på att hon hade varit sövd en timme. En timme, alltså från ca 15.30 till 16.30! Vad hade hon gjort de andra 7 timmarna? Varför skulle hon var inne så tidigt på morgonen om hon ändå inte skulle få röntgas förrän på kvällen, em?!
Direktregleringen var inte heller gjord, men eftersom jag blivit lovad detta så var de snälla och skulle göra det idag och skicka faktura på summan som jag skulle betala. Nu ska det bli intressant att se om de tar betalt för de 7 timmar som hon legat sysslolös i en box också. Då blir det inte roligt att heta Bagarmossen, för då blir det en terrier av mig, grrr....
Det känns ändå inte bra att behöva lämna henne själv så länge i som jag känner i onödan. Vi hade kunnat komma kl. 15. Jag hade inte behövt åkt fram och tillbaka, utan kunnat hämta henne kl. 17.30 igen. Jag hade också sluppit bli orolig. För när jag lämnade in henne frågade jag om han hade ett hum om när hon skulle bli klar, men jag uppfattade som att det skulle bli mitt på dagen.
Ja, det är lite frågetecken som jag vill ha uppklarade, så i morgon när jag har sovmorgon så kommer Bagarmossen att få ett samtal från mig och då är det bäst att de har bra svar på mina frågor.

Ha ha... nu har jag avreagerat mig så huvudvärken har nästan försvunnit. Det kanske inte blir regn trots allt.
Nu hoppas vi och väntar på att få höra positiva resultat från röngen. Min veterinär i Haninge skulle få resultaten och eftersom de är så om sig och kring sig så räknar jag med att de hör av sig innan helgen i alla fall.
Nova själv verkar väldigt nöjd med att vara hemma igen. Hon sov som en stock i går, för hon hade nog inte kunnat slappna av under de timmar hon låg och väntade på att jag skulle komma. Det är första gången hon är bortlämnad till någon annan/någon annanstanns.

Måste även berätta att mitt i allt elände så har vår söta katt Cilla försvunnit. I måndags hade hon varit borta i 2 veckor. Nu hoppas vi bara hon är ute på semester, men man blir ju orolig. Cindy var visserligen för några år sedan borta i 2 månader och kom tillbaka. Så än har vi inte gett upp hoppet.


Ha´en trevlig dag!
Kram från Petra, Nova, Charlie, Isac, Zita, Hajjan, Cindy & Cilla.

Charlie gör debut!

Publicerat: 2012-05-16 / 10:51:00 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Här hemma rinner på dagar och veckor iväg. Förstår inte var tiden tar vägen.
Nu har jag lite tid pga att jag är hemma och är sjuk. Maginfluensa, inte kul. Men jag känner mig bättre idag så jag hoppas att det ska gå åt rätt håll nu och att inte alla andra i familjen har blivit smittade.

I lördags var det då dags för Charlie att göra debut i de officiella utställningsringarna. Han har inte ställts ut något sen i höstas och träningarna har mestadels bestått av matte och han påhejad av syrran.
Nu skulle han visa sina framtassar med två konkurrenter i samma klass. Mitt mål för dagen var att han skulle sköta sig och att han fick excellent, gärna ck. Men det skulle vara extrakul i så fall.
Vädret för dagen var inte det bästa - regn.
Han skötte sig bra, tyckte det var lite intressant med de andra hanarna, men mest att han hellre hade velat hälsa än stå fint som matte ville. Men snäll som han är så gjorde han som matte ville.
Även domaren fick känna och klämma på honom, även om han tyckte det var lite konstigt när hon kände bak i rumpan. Charlie: Jag menar, de regionerna är väl ändå mina egna, personliga....
Han var så duktig att han vann klassen och hade inte domaren velat så hade vi även fått ck, men typiskt nog så ändrade hon sig i sista minuten. Typiskt!
Men inte hänga läpp för det, nu tar vi nya tag inför Vallentuna om drygt en vecka.
Sen har jag inte anmält något mera, dottern tar studenten och semestern närmar sig med stormsteg. Men någon mer utställning lär det bli i sommar....

Eftersom vädret var som det var, så hade vi inte med oss någon kamera. Men Anette Swords knäppte flitigt och fångade Charlie när han sprang så här fint:


Grattis Anette som blev Bim med sin svarta Ch hane Flea!!!

Nu ser vi fram emot en lång helg med fyra ledig dagar, härligt!
Hoppas vädergudarna är med oss.
Ha´en jättetrevlig helg allihopa!!
Kram Petra & Elvisligan.RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus