Semester, hundutställning m.m.

Publicerat: 2008-07-31 / 15:47:54 | Kategori: Allmänt

Hej!
I söndags var vi på utställning, men vi börjar från början.
På fredagen var Gasto lite klen i magen.
Lördag var det då dags att fixa i ordning Nova inför söndagens utställning.
Det gick ju bra och jag var nöjd med resultatet. Efter en massa packande m.m. så var det dags att krypa till kojs, bara för att någon timme senare vakna till en stank.
Nova hade också blivit dålig i magen. Det var bara att skura och doftspraya. Sedan fick jag spola av min nyfixade hund i baken. Fick springa ut med henne ett par gånger till under natten.
När morgonbestyren var färdig med hundarna så ställde jag mig och fönade baken och tassarna som än en gång hade blivit blöta.
Hundarna packades i och vi for iväg till Högbo. När vi svängt av motorvägen klagade Christoffer på att det stank i bak hos hundarna.
Torgny fick nita, trots liten marginal till veterinärbesiktningstidens slut.
Där bak, åkte Nova och Isac tillsammans och det var Isac den här gången som hade fått ont i magen. Synen och stanken som vi möttes av var inte rolig.
Som tur var hade Nova försökt att undvika avföringen, så hade fått på tassarna. På ngt sätt fick jag ut henne utan att få ngt mera i pälsen. Det hamnade på bla. min tröja istället.
Det var bara att försöka få bort det mesta och in med handdukar. Nova fick sitta med mig i framsätet för säkerhets skull.
Vi hann fram och fick vänta en bra stund i värmen innan det blev våran tur.
Torgny åkte och sanerade bilen under tiden.
Hur gick det då?

Nova kom 4:a i ukl med Hp.

Hon fick en jättebra kritik, hon skötte sig jättebra så jag trodde nog vi skulle hamna längre fram. Men så är det, jag och domaren tycker inte lika så ofta. Men det är väl huvudsaken att jag är nöjd med vad vi presterade.

Nu har vi varit i Jämtland snart en vecka. Här har vi gått långpromenader och Nova är bara sååå tufsig i pälsen. Men på lördag ska hon badas inför utställningen i Svenstavik på söndag.
Vi har haft det varmt och skönt, men ack va mygg det är på kvällarna.
Gasto har blivit ordentligt nersnaggad och det verkar han tycka är superskönt. Det tycker vi andra också. Eftersom han drog in massor med skräp trots den lite mindre nerklippningen.
I går var vi och spelade bilbingo, Christoffer var närmast att vinna i familjen. Men vi fick i alla fall en vinst till bilen, min mamma vann.

Ni får ha det så bra och håll tummarna för Nova på söndag!
Kram från Petra & Buffligan på semester i Offerdal.


Städning

Publicerat: 2008-07-25 / 01:24:12 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu har snart halva semestern gått, fy va tiden går fort. Det känns som om jag inte har haft någon semester ännu. Har jag inte röjt i källaren så har jag badat hundar.
Men nu är det nästan färdigt i källaren och det blev väldigt bra. Har hittat en massa bra saker som jag glömt bort att jag hade och sedan har jag fått ordning på sakerna så man hittar. Självklart har det blivit saker som åkt på soptippen. Men när vi var där så kom det en farbror som frågade om han fick ta saker som de kunde sälja på Lions. Inte oss emot. Hellre att sakerna kommer till användning än att de slängs, men man måste inse fakta ibland. Det går inte att spara allt, fastän jag ibland skulle vilja. För jag har väldigt svårt att slänga, så egentligen skulle det väl rensas ännu mera bland hyllorna. Det får bli nästa gång när jag känner mig mogen.

Barnen har fått en spelplats i källaren och det tyckte de var toppen. Hyllorna med alla kartonger och saker har vi skymt med panellängder som sitter på skenor i taket. Det blev som ett helt nytt rum, trots att det är fullt med saker längs väggarna, toppen!!

I dag fick Nova springa bredvid cykeln för första gången efter kiropraktorbesöket. Hon är verkligen full med energi och behövde få springa av sig. Vi har även utställningstränat, igår gjorde vi det på kvällen. Hu va hemskt, massor av mygg m.m. så idag fick det bli på dagen. Lite varmt kanske, men det kommer det ju att vara på utställningen också. Hon skötte sig bra och står väldigt fint. Fortfarande så vill hon springa väldigt fort, så stege

Kiropraktorbesök

Publicerat: 2008-07-16 / 23:54:27 | Kategori: Allmänt
Hej igen!
Nu har det gått några flera dagar på semestern och vädret har varit toppen. Soligt, varmt och blåsigt.
Mellan huserandet i källaren så har vi hunnit med lite promenader.
Nova har hunnit springa bredvid cykeln två gånger, hon var jätteduktig.
Snälla husse har fixat iordning en ny cykel till matte med fotbroms, det underlättar en del.
Kommande dagar får matte cykla med Zita och Isac för Nova och Gasto ska ta det lugnt.

Var iväg till kiropraktorn i kväll med Gasto och Nova.
Båda hade sättningar i ryggen och ska nu ta det väldigt lugnt de närmaste dagarna.
Tikar blir känsligare i benstommen när de löper och kan lättare dra på sig skador då. Nova är ju överallt och både uppe och nere. Så egentligen så är det kanske inte så konstigt. Men kanske lugnar hon ner sig efter detta, sitt andra löp.
Nu får jag i alla fall försöka dämpa framfarten på de båda ett tag framöver.

I går tisdag badade och klippte jag ner Gasto. Men inte så mycket som Zita och Isac, det kunde jag inte. Han är klippt under magen, lårens insidan och armhålorna. Så utåt sett så ser han ut som innan, men skenet bedrar. Vi börjar i alla fall så här, så får vi se om det blir mera senare.

Isac ÄLSKAR Nova just nu. Tack och lov så varken ylar han eller markerar inne, men han är nära på okontaktbar den stackaren.
Men det ska väl börja närma sig slutet nu, hon är på dag 17.

Ni får ha en fortsatt trevlig vecka!
Kram Petra & Buffligan.
 Gasto (i våras)

Semester!!

Publicerat: 2008-07-12 / 22:12:47 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Äntligen semester!!! Det ska bli så skönt att vara ledig i fyra veckor.
Visserligen har jag börjat semestern med att städa, bada hundar och trimmat hundar. Men det är lika bra att börja med detta så är det gjort.

Zita badade jag för nga dagar sedan men jag klippte henne idag. Skulle försöka "gröpa" ur henne lite på kindbenen som Yvonne gjorde med Gasto när hon klippte honom till WW-08.
Hmm... det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Tur inte hon ska ställas ut och det blir inga närbilder där på ett tag.
Annars så har Zita fått en fantastiskt tjock päls och (peppar peppar) inte en spegel så långt ögat kan nå. Ska inte klippa henne ngt mera nu, utan pälsen ska få växa ut. Jag tycker hon har fått bättre rörelser igen efter operationerna. Tyckte hon var hjulbent ett tag men det har gått tillbaka. Men jag räknar inte med att hon kommer att komma ut i ringarna förän nästa utomhus säsong. Då har vi ett tag på oss att träna upp muskler och kondition.

Nova blev badad idag. Väldigt välbehövligt. Hon löper och såg för gräslig ut i baken. Men nu är hon både ren, tovfri och vacker. Isac är superkär i henne eftersom hon har börjat höglöpa. Tur man bor stort så man kan ha dom i varsin ände av huset och att det är en ordentlig trägrind där Isac befinner sig.
Jag ska försöka få hjälp med att ta något fint kort på Nova och Zita i morgon.

Om inget annat kommer emellan så ska jag bada och klippa Gasto i morgon.

Vill också gratulera Kenneth och Karin som blev farfar och farmor till en liten pojke i torsdags GRATTIS!!!

När jag ändå håller på och gratulerar så kan vi väl fortsätta i djurens fauna. Zitas dotter Meghan som bor på Chamris kennel har blivit mamma för andra gången, till 6 små valpar i färgerna buff och svart, GRATTIS!!!

Ha´det så bra!
Kram från Petra & Buffligan.

3 dagar kvar

Publicerat: 2008-07-02 / 20:17:15 | Kategori: Allmänt
Hej hopp!
Nu är det bara tre dagar kvar innan Världsutställningen går av stapeln i Älvsjö, för våran del. Det ska bli roligt, men ack va tidigt vi måste upp.
Gasto kommer att vara först ut i ringen som nr.3 och eftersom det är så många hundar och ägare som vill in på mässan så är det lika bra att vi är ute i god tid så vi inte missar hela föreställningen. Det vore ju förargligt och hemskt, hu!
Så på söndag får jag jaga upp husse i ottan. Vi har turen att få skjuts nämligen, så slipper vi jaga parkering.

I går var Yvonne snäll och trimmade honom. Gasto blev sååå snygg, om jag får säga det själv. TACK YVONNE!!!
Sedan var vi på ringträning på Gubbängsgärdet. Tack alla som var där för en trevlig kväll med spring och skratt.
Kan man göra annat, när man ska springa med långa eleganta steg. Jag tycker jag ser jättefånig ut. Sedan måste jag komma ihåg att le och se glad ut också. Till sist får jag ju inte glömma hunden förståss, han ska ju också se snygg ut och inte passgånga som min lilla Ferdinand har en förmåga att göra. Klaffar allt detta så borde vi ha JWW-titeln i vår hand, eller?

I måndags började Nova löpa, sitt andra löp. I dag badade jag henne och hon är så snygg tycker jag. Det ska bli jätteroligt att ta ut henne i utställningsringarna snart. Får hoppas att det inte kommer några speglar efter löpet bara.

Gasto är också jättefin men behöver lite mera tid. Han kommer garanterat att återkomma till utställningsringarna vid 2-3 årsåldern.

Jag är supernöjd med denna valpkull! Ni har säkert sett bilder på Nellie på första sidan. Hon är så söt tycker jag.

Nej nu har jag inte tid att sitta här och skriva, för nu ska hundrummet städas från päls osv. efter föning och trimning av Nova.
Ha´en fortsatt trevlig vecka och håll nu tummarna för oss på söndag!
Kram från Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus