Katt + hundar= sant

Publicerat: 2008-09-26 / 21:30:12 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
ÄNTLIGEN HELG!!!
Veckan har gått fort som tur är, med kvällskurs osv. Det ska bli skönt med två dagars ledighet.

Christoffer ska spela sin sista S:t Eriks cups match i morgon, hemma. Den är ingen viktig match eftersom de redan vunnit serien, men det vore roligt ifall de vann den också. Då har de bara förlorat första matchen och vunnit resterande 10.

I dag stängde jag fritis och slutade kl.18. När jag kom hem så möttes jag av Gasto som hade träffat Cilla och tyckte livet var toppen. I förrgår fick hon träffa Zita och det gick också bra.
Efter promenaderna så fick hon träffa Isac. Hörde att hon väste lite, men när Isac och jag satt i soffan så kom hon upp dit hon också. Satte sig på ryggstödet och Isac hälsade på henne. Allt lugnt.
Så kom eldprovet, Torgny släppte ut alla hundarna i huset. Cilla satt lugnt kvar, t.om när Nova hälsade. Nova som jag trodde skulle vara den som gick hårdast åt, var försiktig, så nu är de tillsammans allihopa.
Visserligen inte ensamma, utan med oss.

Cindy var inne och nosade på Cilla. Perfekt tänkte jag, nu blir de sams. Men Cindy tänkte efter nga sekunder och kom sedan på att hon fortfarande var grinig, tyckte illa om Cilla och fräste till Cilla. Sedan skulle hon ut igen.

Nej nu ska jag glo lite mera på tv innan jag kryper till kojs.
Ha´en trevlig helg!
Kram Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cindy & Cilla.


Drottningholm

Publicerat: 2008-09-22 / 23:29:40 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
I helgen var det Acc´s stora utställning i Örebro. Jag var aldrig där men det finns massor av foton att titta på om man går in på Allmänna Amrisresultat. Länk finns under mina länkar, något jag rekomenderar om man vill se vackra amrisar.

Själv har jag precis fått en vacker amris igen genom Nova som jag badade och fönade idag.
Måttligt roligt att de har klippt gräset runt omkring bostadsområdet för allt gräs fastnar i pälsen, så jag har väl snart gröna hundar istället för buffa.

I lördags åkte vi en sväng till Rimbo. Men på vägen dit så skulle vi hämta upp en kompis på Ekerö. Eftersom vi hade tid över så svängde vi in på Drottningholm. Något jag kan rekomendera. Där finns det två öar som man får ha hundarna lösa på. Det var MASSOR  av hundar där. Vi hade med oss Nova och Gasto. Gasto gjorde inte så mycket väsen av sig utan höll sig i närheten av mig. Hemma i Stora Vika springer han med svansen högt, oftast över ryggen, den lilla stöddiga typen. Men här så var svansen låg, när han inte var på säker mark.
Nova hon försökte komma in i mig och tyckte att de flesta hundarna var äckliga typer som helst skulle hålla sig på flera meters avstånd. Nu hade hon ju inte Isac som kunde försvara henne så det blev lite jobbig situation, men ack så nyttig.

Igår söndag följde de med på fotbollsmatch i Haninge. De skötte sig bra och bet inte sönder en ända boll.
Lillhusse Christoffer´s lag vann med 4-0 och därmed så har hans lag vunnit sin serie i S:t Eriks Cupen.

Övriga djur mår bra.
Cilla har blivit avmaskad, inte roligt tyckte hon. Det var flytande som skulle ges i munnen direkt eller i maten. Maten fungerade INTE, trots mutning. Det återstod bara att ta direkt i munnen. Hon spottade och sprattlade. Det såg ut som hon hade rabies, då hon blev alldeles löddrig i munnen. Men nu har hon (och vi) kämpat i sig medlet för den här gången.
Det är mycket fart i benen och hon är både på golvet men framför allt så försöker hon att balansera i fönstren. Än så länge har hon klarat krukorna i fönstrena, utan hon har bara rivit ner en kruka som stod på en pidestal. Allting höll, men matte fick sopa osv.

I går var det pysseldag i trädgården.
Jag planterade några flera stenparti växter. Vi får beröm för vårat stenparti av många grannar mfl. som går förbi. Det är roligt och vi är nöjda själva också. Det lyser fint på kvällen. Det återstår att se ifall alla växter klarar sig till nästa år och ifall de blommar då. Det skulle vara roligt.
Sedan har jag köpt två rabarberplantor också som vi planterade. Vi ska nu bara plantera om våra bärbuskar så ska det väl vara färdigt på baksidan, för i år.
Måste försöka få tid att ta reda på lite av alla äpplen som kommit på träden. Vi har två vinter äppelträd på tomten. Eftersom jag är allergisk mot äpplen så är det äppelmos som gäller för min del. Än så länge så har äpplena bara ramlat ner på marken och ruttnat. Dessutom så är de finaste äpplena högst upp där bara skatorna når. Vi har haft funderingar på att ta ner ett träd, men det tyckte grannen att det var synd att göra eftersom det är så goda äpplen. Varsegod att plocka då sa vi. Det är bara en massa jobb med frukt och bär.
Som sagt, jag ska försöka att hinna ta till vara på lite av skörden innan det är för sent.

Ha´det så bra!
Kram från Petra & Buffligan.

 Cilla

Cert!?

Publicerat: 2008-09-14 / 19:12:21 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Nej, det är inte någon av mina hundar som fått något cert. Men däremot ZITAS BARNBARN!
Vi är sååå stolta över att Meghans son Kenzo tog sitt första cert igår i Dingtuna, Västerås.
Ett stort GRATTIS Therese & Carola!!!

Min vän och supertrimmare Yvonne (Red Mama´s kennel) vann massor av rosetter på samma utställning.
Hennes stamtik Chibi blev BIR, BIS-1 Avelsgrupp, BIS-2 Uppfödargrupp och 3 av 4 fyra tikar fick ck.
Ett stort GRATTIS till Yvonne, Ann, Anna & Anette som äger dessa vackra damer. ( tre av dom är halvsyskon till Nova och Gasto)

Här har helgen gått i förkylningarnas tecken.
I går lördag var jag bara tvungen att bada Nova och i dag blev hon klippt. Hon är sååå fin.

Våran nya katt, Cilla har tagit huset i besittning. Än så länge är hon inte kompis med hundarna, men det ger sig nog så småningom.

Christoffer spelade fotboll i lördags och hans lag vann med 7-1. De leder serien med två matcher kvar att spela, spännande värre!

I dag har vi bla. gått runt kalkbrottet. Det finns både fästingar och ormar kvar, trots de kalla nätterna, huu......
Vi såg både en snok och en huggorm. Jag gillar verkligen inte huggormar, tycker de kan hålla sig borta från stigar och vägar och slingra runt i skogen istället.
Tog ett par kort på Nova när vi gick i skogen, som jag sätter in senare när de är nerladdade från kameran.
Runt kalkis blev det inga kort tagna för så fort man stannade så attackerades man av en massa mygg.
Nu börjar en ny arbetsvecka. Fy vad helgerna går fort.

Ha´det så bra!
Kram från Petra & Buffligan.

Dagarna dom går och går......

Publicerat: 2008-09-04 / 22:12:46 | Kategori: Allmänt
Tjoho!!!
Så var då denna vecka snart slut.
Förra helgen startade med att kylen hade gått sönder, -4 grader. Så i veckan har vi försökt att få det reparerat, inte det lättaste. Just nu har vi ett lånekylskåp, knappt hälften så stort som det vanliga. Men man får väl vara nöjd med det lilla, för det var inte lätt att förvara mat i kylväska med frysklampar. Massor fick slängas. Nu hoppas vi att det blir reparerat till veckan som utlovat.
Ibland undrar man om hantverkare och företag inte tror att man arbetar. Vi kommer ngn gång på fm. Hmm.... fm räcker ju flera timmar. Nu jobbar ju jag 5 min. från hemmet. Men tex på tisdag när de ska komma och laga kylskåpet ska vi iväg på friluftsdag på fm. Det brukar ordna sig på ett eller annat sätt, men jag bara tänker hur de tänker????

Veckan har varit en blandad kompott på väderfronten. Dagarna har blandats av sol och spöregn.

I onsdags var vi till Gubbängsgärdet på ringträning. Det var först och främst Nova det gällde, men Gasto fick följa med på socialträning.
Nova var riktigt duktig, så jag var nöjd. Men trots framgångarna så väntar jag med utställningar till 2009.
Hemma på promenaderna så försöker jag utmana istället för att fly från de jobbiga situationerna. Det går ganska bra. Gasto är sämst, han skäller gärna på andra hundar.
Jag försöker att rasta dom en och en så ofta som möjligt och då går det mycket bättre.

Isac & Nova rastar jag oftast ihop (när vi inte går en och en), de har samma fart och energi. Så jag tycker de har mest utbyte av varandra, helst när de är lösa.

Nej nu är det läggdags, ha´en jättetrevlig fredag och hoppas helgen blir bra!!
Kram från Petra & Buffligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus