Charlie men ändå inte ;)

Publicerat: 2014-04-13 / 18:55:14 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu undrar ni nog över rubriken ha ha...
Men det är så att detta inlägg handlar inte om Charlie som bor här hemma nu, utan om Charlie som nuvarande Charlie blev uppkallad efter.
När Torgny (min make) och jag träffades så hade han en rottweiler som hette Charlie. Först var jag lite osäker på honom, hade aldrig träffat en rottis tidigare. Men han var världens snällaste hund när man lärt känna honom.
Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om honom, vi har upplevt många roliga saker ihop.
Han var en riktig husse hund och det var ju inte så konstigt eftersom de levt ihop som ett par under några år innan jag kom in i bilden.
Men om husse inte var med så var han en mattehund <3
Från början hade vi inga barn utan han var vårt allt. Sen när Louise kom så skulle man kunna tro att han skulle bli svartsjuk, men inte han. Han var lika snäll som innan och vaktade Louise. Nu ska tilläggas att Louise var ett väldigt förståndigt barn som backade när han sa till att han ville vara ifred. I hans korg fick han vara i fred och dit gick han också när han ville vara i fred. Man beundrar djur hur kloka de kan vara.
Jag tror även att han var ett bidragande skäl till att dottern fick en otrolig bra balans redan som liten. Hon fick promenera med oss i skogen och hoppade över stock och sten med Charlie som anhängare :) Som avslutning på promenaden så fick Charlie snällt vänta medan Louise gungade en stund ;)
Hans stora passion var nog korv, nackdelen var nog de där tysta fisarna som följde intaget av korven ha ha....
Som sagt, jag skulle kunna berätta hur många saker som helst om min gokille Charlie. Tyvärr så fick han cancer vid 9,5 år som det inte gick att göra något åt. Men han kommer för alltid att finnas i våra tankar.

Eldenburg's Calmit "Charlie"
Husse & Charlie blir fotade på ett arbetspass.

Han var hur kelig och gosig som helst, när husse tog på sig uniformen klev han direkt in i sin uniform också.
Om man försökte ge honom en hejdå puss innan de skulle åka iväg vände han bort huvudet ha ha....
Det var även ok för Torgnys uniformerade kollegor att hälsa på honom, men tog de av sig uniformen så fick de hålla sig på avstånd.

Jag ska leta reda på lite hundar som varit i familjens ägo, har ju fördelen att jag kan skanna in foton nu för tiden. 

Hoppas ni alla får en superbra vecka, skönt att den är kort.
Här har vi påsklov kommande vecka, så det är lugnare på fritis.

Kram från Petra & Co

Händelserik helg...

Publicerat: 2014-04-07 / 20:54:44 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Den här helgen har varit händelserik.
Men jag börjar väl från början.....

På lördagen skulle Sorunda If ha fotbollens dag, Christoffers lag skulle spela en match och dessutom ta hand om cafeterian 1 timme.
Jag tog på mig att baka något till försäljningen. Så jag snodde ihop en snoddas på torsdag kvällen tillsammans med ett gäng bullar.
Men jag blev inte riktigt nöjd med kakan så på lördags morgonen så bakade jag en Jönssons mums också.

Så långt så gick allting enligt schemat. Jag gav Isac ett välbehövligt bad och under tiden skjutsade min man sonen till fotbollen eftersom de skulle träffas tidigare.
Vilket guldläge tänkte Zita, matte badade en hund och husse + lillhusse ute ur huset. Perfekt tillfälle att dammsuga huset efter något gott och BINGO!!!
I lillhusses rum på skrivbordet låg det hon letat efter, choklad. MUMS!! Det var bara att sträcka sig allt man kan och det är långt det när man är en hungrig amerikanare.
Sen kunde hon i lugn och ro öppna förpackningen, det fanns inga bitmärken på pappret ;) och vräka i sig all choklad.
Det hon inte räknat med var att hennes kropp ville inte ha lika mycket choklad som hennes nos.
När jag kom upp från källaren och hundbadet så fick jag se vad hon gjort, men jag hade ingen aning om hur mycket hon hade fått i sig.
(nästan 200 gr :( )
Följande timme så vålldricker hon och därefter kräks hon, fem gånger och varje gång så finns det choklad med tillsammans med vatten och slem. Veterinären vill att vi åker in och får henne att spy, för att se så hon tömmer magen helt på choklad. Sista gången hon spyr, då håller vi på att packa in övriga hundar i bilen osv... så är det endast lite choklad med och hon är mycket piggare efter det. Men vi beslutar ändå att åka upp mot Bagarmossen. Inte mitt favorit djursjukhus, men vad gör man en lördag?!
Hon älskar att åka bil och lägger sig ner och sover/tittar och verkar helt oberörd. Halvvägs in till stan så börjar hon flåsa, det visar sig att hon behöver kissa. När vi är ute så luktar hon omkring och viftar på svansen och verkar vara mer eller mindre som vanligt.
Vi beslutar oss för att fortsätta upp mot stan, men hinna tanka om hon inte blir sjukare. När vi tankar tar jag ut henne igen och då är hon precis som vanligt. 
Det som står på nätet att veterinärerna gör, är att de 'tömmer' magen och sen ger de hundarna 'aktivt kol' för att rensa tarmarna från chokladrester. Så vi åker till ett apotek och jag har tur, där finns kolet och det är receptfritt. Så Zita får kol som hon smaskar i sig med god aptit, tur man har hungriga hundar ha ha...
Eftersom hundmaten står hemma så får det bli McDonald's både för människor och hundar. Alla tyckte det var gott.
När hundarna rastats och tiden har gott och vi inte ser någon försämring på Zita utan snarare förbättring så beslutar vi för att åka hem igen. 
Hon drack mer än vanligt, annars såg man ingen skillnad på henne under kvällen. Läste att det tar 18 timmar för kroppen att bryta ner giftet. På söndagen så kom kolet ut, annars var hon precis som vanligt. Puh! faran var över och jag kunde äntligen andas ut.
Det var ju tur att det var ljus choklad och att den var smaksatt, för i och med det så var ju kakao halten inte lika stor.
Slutet gott allting gott! :) <3

Hur gick det då i fotbollen för sonen? Hans lag P97 spelade oavgjort.
Han spelade även i A-laget som spelade sin match efter och de vann med 7-0! :)

Igår köpte jag en ny cykel, en svart jättefin som ska användas flitigt hade jag tänkt.

Ha' det så bra allihopa!
Kram från Petra, Zita och resten av flocken <3

Vårvindar friska.....

Publicerat: 2014-04-01 / 22:55:32 | Kategori: Allmänt
Hej allihopa!
Jag vet, jag lovade att jag skulle bli flitigare med att uppdatera bloggen, flera bilder osv... Men jag får försvara mig med att det inte har blivit så många nya foton tagna och det har varit sååå mycket att göra på jobbet att jag allt som oftast somnat på soffan.
Men nu är jag här och ska berätta lite om de två senaste helgerna.

Det har inte varit mycket till golfsäsong här inte, snön har ju lyst med sin frånvaro vilket har resulterat i att de tvåbenta golfspelarna har gett sig ut på banorna igen. Mycket snabbare än de vanligtvis brukar göra. Golfare är dessutom nästan envisare än hundägare på att vara ute i alla väder alla tidpunkter ;) Tror t.o.m att de kör med pannlampa om det hinner bli mörkt ha ha...

Vår sista golfrunda blev i Åkersberga. Där träffade vi även Hajjan och Charlies syster Daisy med flock. De hade den här gången redan varit ute på golfen länge så de var på väg hem. Vi hade inte stämt möte eftersom vi hade trott vi skulle kunna gå på våran egen golf. Men där fick vi tji, det vimlade av golfspelare där ute.

Daisy & Kompis
- Hörru matte, har du nå'n karra???


- Hittade ni någon boll?


- Hej g.matte! Ser du hur bra jag har det? En alldeles egen golfbana där det växer godisträd m.m. :) <3

Det blåste ganska kraftigt, men vi hittade ett passage där det var vindstilla och solsken, det kunde inte ha varit bättre :)
Charlie

Isac


-------------------------------------------------------------------
Förra helgen gick i hundbadens tecken och de som 'råkade illa ut' som hundarna säger var Zita & Hyacinth.
Men trots motsträvighet innan så är de väldigt nöjda när de väl är färdiga :)
Zita nybadad och nytrimmad <3

Hajjan nybadad och nytrimmad <3

Sen orkade inte matte fixa till flera. Alla andra ropade -Jippi!!!

Under helgen fick vi tips från Daisys matte Anna att hon hade köpt en sån bra karda som hundarna njöt av att bli borstad av. Dessutom så trollade den bort tovorna. Det lät ju nästan för bra för att vara sant. Matte åkte till Haninge i förhoppning om att kardan skulle finnas på samma djuraffärsmärke, men tji fick hon.
Så hon beslutade sig för att näthandla den istället och det visade sig bli nästan halva priset.
På Häromi inköptes följande karda och den är både bra och skön tycker hundarna.
(foto lånad av Anna Öberg)

Så i helgen badades Charlie och borsten användes. Idag var det Novas tur och hennes tovor som blir bla. efter regntäckena trollades bort :)

Innan badet idag så gjorde vi årets premiär på vår baksida. Det har nämligen torkat upp där och hundarna kunde springa och njuta en stund. Nästan hela gräsmattan var täckt av blåa Scillor och både Nova och Zita åt av blommorna, de rackarns vovvarna. Men vi kom fram till att det är lökarna som är giftiga. Blommorna är nog inte lika farliga. 
Här kommer lite fina foton från idag :)
Nova, Isac & Zita

Zita

Jag återkommer med många fler foton när internet har bestämt sig för att skicka fotografierna ;)
Kram Petra & Co


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus