Helgen slut....

Publicerat: 2009-12-27 / 20:38:04 | Kategori: Allmänt
Hejsan på er!
Så var då denna ledighet slut, vad tiden går fort när man är ledig. Men det är bara 3 arbetsdagar, sedan är man ledig igen, skönt.
Helgen har varit bra med mycket snö och kyla för det mesta.
Julafton och juldagen var mys och bara ta det lugnt i släkt och vänners samvaro.
Igår var det dags för allvar igen, Nova badades. Inte populärt tycker hon men väldigt nödvändigt. Nu är hennes päls lättskött så det brukar gå fort. Men när fönen sattes igång så började det lukta bränd amerikanare i hela rummet. Snabbt fick jag stänga av fönen för att tillkalla hjälp, husse!
Fönen monterades ner och fick följa med husse ner i källaren där han har sin verkstad. Där plockades den ner och mycket riktigt så plockades det ut mer el. mindre en amerikanare ur olika håligheter i fönen. Husse jobbade och slet med päls, skruvar och muttrar för att allt skulle bli bra igen. TACK HUSSE, DU ÄR EN ÄNGEL!!
Under tiden stod en blöt Nova på bordet och frös. Nej, det fick bli som förr i tiden, handfönen. Men oj vad man har blivit bortskämd med golvfön. Dessutom hittade jag inte fönhållaren som jag använde innan jag köpte golvfönen, så det slutade med att vi väntade på att husse skulle bli färdig med reparartionerna. Prata om att bli bortskämd. Hur orkade jag innan?!
Till slut blev hon i alla fall torr och tovfri, några timmare senare än vad jag hade tänkt. Fönen har aldrig gått så bra någon gång och nu har husse satt nät för så det inte ska komma in så mycket päls i fönen.

I dag så kom kylan igen och det blev hopp och lek i snön. Nova träffade en kompis, Flisan, som fick äran att nosa på samma fläckar som henne. Men leka?! Där gick gränsen för vad Nova kunde tänka sig göra.

Flisan

Detta är Nova i ett nötskal, aldrig stilla mer än någon sekund. Tycker man ska ta en perfekt bild, men när man fått upp kameran, då är hon redan på väg till ett annat ställe eller....

....så vänder hon bort huvudet, så man inte får den bild man tänkt sig.

Promenad 2 var med Zita och Isac. Även de njöt av snön.

Här är mina små snöhundar...

Gasto gick jag ut med sist. När jag skulle ta det perfekta kortet (han står åtminstonde stilla), ja då tog batteriet i kameran slut. Så det blev inget kort över huvud taget på Gasto. Men nu är kameran laddad, så vi får göra ett nytt försök i morgon.

Ha´det så bra allihopa!
Kram Petra & Buffligan.

Datahackersen har lyckats...

Publicerat: 2009-12-21 / 00:27:30 | Kategori: Allmänt
Puh, jag lyckades till slut!
Hade bestämt mig för att få ut julkorten som jag fått på hemsidan. Inte så lätt som jag trodde, jag är ju lite kräsen också. Vill ju att det ska se bra ut liksom...
Men nu har jag äntligen fått till det som jag vill och klockan har hunnit bli ny dag, arbetsdag. Så det blir ingen lång bloggande ikväll.

Har inte hunnit med det jag hade tänkt, men det blir oftast inte som man tänkt heller.
Dagen började med att vi åkte upp till Uppsala och hälsade på brorsan som såg till att Uppsalaborna slapp klampa runt i djupsnön (han hade gärna fått komma hit också, för här har de glömt bort snöröjningen tror jag).
Skulle shoppa lite, men usch va mycke folk det är överallt. Nej, det fick va.
Det har fortsatt att snöa och många människor skulle nog aldrig ha tagit ut bilen tror jag, för det var avåkningar och krockar lite här och där. Men eftersom vi var ute i god tid på fm, så slapp vi de värsta tror jag. Om man ska tro radion i alla fall.
På väg ner till Nynäshamn för att inhandla köttfärs från köttboden till köttbullarna, så stod det lastbilar i Ösmorondellsbacken som inte tog sig upp. Plogbilen stod lite längre ner i kön, inte så lyckat. Sedan hörde vi på radion att det stod lastbilar på väg 225 också. Tja, vad säger man, DUBBDÄCK är att föredra.
Väl hemma igen så gjordes det köttbullar och så var det tvättstugan som gällde. Det tog hela kvällen, puh!
Nova får jag bada i morgon istället. Inte för att hon gråter över det precis.
Ha´det nu så bra i snön och kylan. Och ni! Är ni osäkra bakom ratten, ställ hellre bilen än ställ till något nu inför jul.
Kram på er alla och ta det lugnt i julruschen!
Petra & buffligan.

SNÖ..........

Publicerat: 2009-12-20 / 01:50:19 | Kategori: Allmänt
Tjolahej tjolahopp!!!
Jippi!!! Nu har äntligen vintern kommit på riktigt hit till Stora Vika. Vi som har haft en gräslig höst med så mycket regn att man nästan har glömt bort hur solen såg ut. Nu har det snöat i flera dagar och det verkar aldrig ta slut. Många grannar pustar och stönar. Tror jag det när de inte är vana. Dessutom så skottar de så man tror de vill ha barmark året om. Nej, hos oss där får det vara lite snö, huvudsaken ytterdörren går att öppna och stänga.
Christoffer var snäll och skottade parkeringen igår innan Torgny kom hem med bilen.
Det är nästan så man börjar fundera på om man skulle ha en spark, för sandar det gör dom inte här i byn. Det vore väl perfekt på hundpromenaderna?
Som det är nu så får de plöja lösa i snön och de bara ÄLSKAR det. Ser ut som snögubbar när de ska gå in, men vad gör det. Lite blött på golvet, men själv har jag tofflor så det gör inget. Lite mutter blir det från resten av familjen, men inte så det stör.
Nu undrar ni säkert varför det inte finns några kort. Anledningen är att det snöar och av erfarenhet så vet jag att det inte blir några bra kort då. Men om ni har tur så är det uppehåll i morgon och att jag kommer ihåg att ta med mig kameran.
Ha det så bra allihopa!
Kram Petra & Buffligan.

Ps. Cilla har mött snön för första gången. Hon tyckte det var blött och kallt, men började snart jaga snöflingor och nu är hon ute som vanligt. Cindy är hellre inne än ute, med all rätt när man är 11 år. Ds

Hund 2009

Publicerat: 2009-12-16 / 00:10:48 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Det har varit en hektisk tid nu inför helgens utställning på Älvsjö.
Inte för att jag skulle ställa ut någon hund utan för att jag ansvarade för rasmontern. Dessutom skulle jag stå i montern och behövde fixa i ordning hundarna som skulle följa med.

Förra helgen började vi med att fixa alla foton som skulle vara i montern. Jag hade en idé i huvudet som jag hoppades skulle se bra ut i verkligheten också. Men det var lite pysslande och fixande med målafärg m.m.
Förutom detta så försökte jag hjälpa till så mycket som möjligt med att iordningställa vårat data rum.
Nova åkte i badet först, i onsdags. I torsdags var det Zitas tur och hon har så tjock päls så jag trodde aldrig jag skulle bli klar. Tänkte jag skulle klippa henne, men jag ville inte att hon skulle vara hackig i pälsen till helgen. Så hon fick vara som hon var.
På fredagen jobbade jag först, rastade hundar och skyndade mig med all packning in till mässan. Där väntade Ann och Yvonne på att hjälpa mig att bygga upp montern. Jag trodde i min enfald att det skulle gå fort eftersom jag bla. hade gjord collage. Men det skulle visa sig ta nästan 3½ timme ändå. Men det slutade med att vi var nöjda med resultatet.
På lördagen hade jag sovmorgon, eftersom Birgitta med valpköpare skulle bemanna montern på fm.
Men hemma hos oss var det ingen rast och vila. Här åkte Gasto i badet och jag kämpade mot klockan att hinna bli färdig. Jag hann med en halvtimmes marginal, snälla barn som rastade hundarna så jag kunde hoppa i duschen. Sedan bar det av till mässan.
Jag hade med mig Nova och Gasto, eftersom mina monterkamrater skulle ha med sig nerklippta hundar.

Hela helgen var montern bemannad av pälsad och nerklippta hundar, vilket var bra att visa upp för alla människor. En del trodde inte det var samma hundras när de såg våra hundar, hmm hur kan de missta sig hihi.

Astrid och Molle stod vi med först och sedan kom Anna och Kompis. Anna tog en massa fina kort, TACK!

Här är montern med Gasto på bordet och Kompis som sitter och spanar in besökare.


Molle visade upp sig med matte Astrid.


Nova visade också upp sig från sin bästa sida och var jätteduktig.


Kompis visar upp sig så alla vet hur söta nerklippta amrisar är. (& praktiska)


Gasto var sitt vanliga "coola" jag och lät sig bli klappad av alla.

Collaget visade sig toppen när montern skulle packas i hop. För på en timme så hade jag och Ann packat ihop montern. Tack Ann för all hjälp och trevligt sällskap i montern.
Ann fick också vara i rampljuset i rasringen då hon hjälpte Yvonne att visa Lilli till Bästa tik och ta hem certet.
Det var en framgångsrik dag för Red Mama´s, GRATTIS Yvonne!!!
Lilli (Nova & Gastos halvsyster) blev BIM och fick både Cert och Cacib. Sam (Nova & Gastos pappa) blev BIR, Grattis Carina och handlern för dagen, Caroline!!

SNÖ!!!!
Jag har blivit bönhörd, det har kommit snö och det i massor. Innan jag gick ner så tittade jag ut och alla fotspår är borta, igen. Kanske blir det en vit jul i alla fall.
Hm.. riktig nöjd är jag ju aldrig, så lite har jag ju att klaga på. Jag vill ha kyla också, för just nu så ser hundarna ut som snöbollar när vi kommer in. Värst är det för Gasto som har mest päls. De har utlovat minusgrader till helgen så jag håller tummarna för det. För då ska det njutas.
Nej nu ska här rastas och sovas.
Ha´det så bra!

Kram Petra & Buffligan.

Ps. Datarummet är nästan färdigt, det är där jag sitter och skriver nu. Innan vi möblerar fullt ut så ska det listas i tak och på golvet. Det blev jättefint och mycket varmare än förut. Ds.

Glädje & Sorg

Publicerat: 2009-12-04 / 23:41:24 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Det här veckan så har vädret varit väldigt tilltalande de senaste dagarna med kyla och torrt ute. Men idag var det tvunget att tina upp och regna. Men lagom tills jag skulle gå hem på em så hade det frusit på igen.

Vårat datarum har nu fått tapeter och vi har börjat måla. Men tyvärr så räckte inte färgen, tapeterna drog åt sig mycket mera färg än vad expediten hade räknat med. Så vi får fortsätta i morgon. Men vi börjar nu se en ände på det hela.

Badrummet började så bra, de var här och jobbade en hel dag, äntligen tänkte jag. Men sen, var de som bortblåsta och jag har inte sett röken av dom på resten av veckan. De har sagt att badrummet ska vara färdigt till jul. Hm.. undra om de ska jobba dag och natt då snart???

Fick ett glädjande besked! Meija har tagit sitt första cert i Umeå i helgen som var!! Superkul!!! Ett stort grattis till ägarna Carina & Micke Östman! Jag är så glad att ni vill visa upp henne i ringarna trots att ni har så många fina Caci´s hundar, TACK!!

I dag fick jag ett tråkigt telefonsamtal. Våran katt Cindy fick två kattungar för 9 år sedan. Den röda katten Linus blev kvar hemma hos oss. Men vi fick klagomål på att han slogs med andra katter och 2004 flyttade han till min bror med familj på landet. Där har han levt livet och varit kung, tills nu då han hastigt insjuknat och fick somna in från sitt lidande.
Våra tankar är med dig och vi saknar dig mycket! Men ditt 9:onde liv var använt.... Våra tankar går även till min bror med familj som har mist en familjemedlem och kär vän.

Linus (röd) tillsammans med sin mamma Cindy (sköldpaddsfärgad)
Linus fyllde 9 år den 26/11 & Cindy fyllde 11 år 20/11.

Ha´en bra helg!
Kram Petra, Buffligan, Cindy & Cilla.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus