Julpynt och lussebullar!

Publicerat: 2008-11-29 / 00:06:35 | Kategori: Allmänt
Hej alla glada läsare!
Snart får man hälsa trevlig advent.
På något sätt så ska ALLT hända sista veckorna fram till jul. Varför är det så?
Jag får nog sluta med att vara så kontroversiell och vänta med pyntandet till första advent. Många börjar tidigare och slipper stressen. Det får nog bli så nästa år.
Själv fixade jag i ordning vardagsrummet i går. Idag fredag så bakade jag lussebullar.
Enligt receptet skulle det bli ca.60 st. och jag fick till ca.45. Hmm.... de blev aningen stora. När de hade jäst färdigt på plåtarna så var de perfekt stora, men sedan jäser de ju ytterligare i ugnen och då blev de helt plötsligt gigantiska.
Måste tänka på det om det blir en omgång till. Man vill ju ha lussekatter på lucia också.
I morgon ska jag pynta köket och hundrummet och sedan ska det upp ljusstakar, kransar m.m. i alla rum.
Får se ifall jag får byta gardiner i barnens rum också.

Det blev som vädergubbarna sa, i onsdags började det tina och i går så var all snö borta. Kvar blev allt grus och salt som de vräkt på när det var snö och is. Inte kul för tassarna, men vad gör man. Det är ju kolsvart i skogen och eftersom jag är mörkrädd så går jag inte där då. Jag är mest skraj för dessa vildsvin som härjar omkring i skogarna här omkring.
Men tyvärr så har det också varit mycket stölder här i byn, de tog visst två stycken idag på dan som misstänks ha varit inne i garage och bilar och snott saker. Peppar peppar så har vi varit förskonade, trots att Christoffer oftast glömmer cykeln på framsidan, olåst.
Nu får vi hoppas på att söndagen blir slaskig så vi får en kall och vit jul, för det är ju Andersdagen på söndag.

Cilla har fått en ny hobby, spela fotboll. Hon har en mini fotboll som hon slänger omkring på och skickar iväg med tassarna. Roligast tycker hon det är att skicka ner den för trappan till källaren, jaga efter den och sedan bära upp den i munnen. Ibland kan man ju undra om hon är hund eller katt?!
Farfar Sören sa till mig när vi skulle hämta våran katt Albin (och jag egentligen ville ha en annan katt som var upptagen) att det skulle bli en riktig jägare för att han hade stora öron och lång svans. Det stämde, för det blev han. Cilla har också stora öron och lång svans och hon tränar sina färdigheter på husses fötter, hundarnas svansar. Ja, på allt som rör sig kan man säga.
Dessutom funderar jag på att investera i julblommor i siden i år. Cilla käkar på alla blommor jag har och julstjärnorna är ju giftiga sägs det.
Jag köpte hyacintlökar när det var rea, de är nog dags att plantera nu innan de rotar sig i golvet i källaren, hi hi.
Jag har dessutom en påse vårlökar som skulle ner i jorden. Men då jag inte trotsade regnet innan snön kom, så ligger de också kvar nere i källaren. Måste trycka ner dom i morgon, för snön kan ju återkomma om jag har tur.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig så jag kanske hinner med lite av alla mina måsten.
Nova lär väl vakna i ottan och ska ut, hon är nästan säkrare än väckarklockan, 06.30 ringer hennes klocka. Skulle tro att det är magen som kurrar, men eftersom hon vet att maten kommer efter promenaden så piper hon och talar om att det är panik för hennes del
Gasto och Zita dom tittar knappt upp om jag kommer före kl.06. Zita är värst, henne kan man få gå och hämta för hon tjursover och tänker inte gå ut, helst om det regnar ute.

Godnatt och ha en riktig trevlig helg!
Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cindy & Cilla.

Ja må han leva.....

Publicerat: 2008-11-24 / 20:05:36 | Kategori: Allmänt
Hejsan!
Idag fyller sonen Christoffer 11 år, så det blir bara några få rader, för sedan ska vi äta tårta.

Jag har ju tjatat om att jag ska fixa nya foton osv till julannonsen i Yankee-nytt, våran amristidning.
Idag var det deadline och jag hade inte fått till något, så på lunchrasten när jag var ute med hundarna så tog jag några foton i snön. Det blev ju juligt så långt i alla fall. Men nyfriserade var de ju inte allihopa, men det är ju så här de ser ut till och från.
Sedan så kunde jag inte skicka hemifrån så jag fick ta med och fixa till annonsen på jobbet. Jag tror jag fick till den.
Nu har jag fixat i ordning och laddat hem så jag kan se jobbmailen hemifrån, jag tycker jag är riktigt duktig faktiskt. Är riktigt imponerad av mig själv faktiskt, data hackersen.
Zita och Gasto jagade iväg en katt som inkräktade på våran tomt så de såg ut som snögubbar eller ska man säga snöhundar kanske.
Alla tycker de att snö är toppen och nu behöver man inte få in en massa skräp. Men säj den glädje som varar, redan på onsdag börjar slasket och på torsdag ska det bli +7 grader.
Typiskt att det inte kan få vara vitt på första advent.

Nej nu måste jag sluta för nu vill de äta tårta!
Kram Petra & Buffligan.

Snö!

Publicerat: 2008-11-20 / 23:04:48 | Kategori: Allmänt
Tjoho!! Äntligen lite kyla!
Hej på er allihopa! Nu har det snart gått en veckan igen och advent står snart för dörren. Ibland går tiden bara så fort, vet inte hur man ska få dagarna att räcka till.
Peppar peppar har jag sagt när en efter en på jobbet blivit förkyld, men nu har det blivit min tur. Jag ser ut som Rudolf med röda mulen. Får väl se ifall jag står på benen i morgon också, måste bada Nova.
Vad har då hänt den senaste veckan förutom allt det vanliga. Tja, inte mycket.
Jag hade tänkt att få till något fotografi som jag kunde använda i julannonsen i Yankee-nytt. Men antingen så har det regnat eller så har jag slutat så sent så det har varit mörkt när jag kommit hem.
Föresten så är det oftast mörkt både när man går till jobbet och kommer hem nu för tiden, trist.
Det har varit väldigt mycket regn den här veckan till min stora förtret, för mina nybadade hundar som skulle fotograferas blev snart smutsiga igen.
I söndags kom de första snöflingorna, men de hade redan smält när de landade på marken. Däremot så snöade det mera igår så det var riktigt slaskigt och fint på kvällpromenaden, (ironi).
I morse var det minusgrader, så slasket hade blivit en isbana. Man fick välja, antingen halka omkring och hoppas på det bästa på vägarna eller hoppas på att alla hundägare varit duktiga och plockat upp efter sina skyddslingar och gå i gräskanten. Jag varvade mellan båda tingen och lyckades undvika högarna som inte blivit upplockade.
Jag trodde det var hurtiga människor som har hundar, men de verkar inte orka böja sig ner och plocka upp efter sina hundar eller är det så att det är för dyrt med påsarna??? Ja, man kan ju undra vad det beror på, äckligt är det i alla fall och tyvärr så får alla hundägare skit för det, även vi som plockar upp. Smällar man får ta.....

Igår och idag har vi haft krig här i Stora Vika!
Va! Det är väl fred i Sverige? Jo, men ??? Livgardet någonting var här på en stor övning och slutstriden skedde här i Stora Vika. Nu höll de mestadels till vid den nerlagda fabriksområdet, men de hade något i PRO-lokalen här bredvid vårat hus. Vi slapp pangande runt knuten i alla fall, inte för att någon av hundarna är skottberörda, tack och lov.

Jag hoppas att jag ska kunna uppdatera med lite nya foton inom kort. De har ju lovat sol och snö i helgen. Återstår väl att se vad det blir.
Ha´det så bra!
Kram från Petra & Buffligan.

Äntligen fredag.....

Publicerat: 2008-11-14 / 23:13:19 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Jaha, så var det äntligen fredag igen. Jag har öppnat två dagar i rad, vilket betyder att väckarklockan ringer 05.00, snark....
Så efter att ha tjuvsovit i soffan när jag försökt vara lite social med familjen så känner jag mig tillräckligt pigg för att skriva några rader här.
Vad har då hänt här den senaste tiden??? Inte mycket.
Dagarna går och regnet faller, snyft!
I morgon lördag så MÅSTE jag fixa Zita, hon ser ut som ett skogstroll.
Mina saxar blev färdigslipade i veckan och Torgny var snäll och hämtade dom igår, så nu kan jag klippa ordentligt igen, TACK!
Cilla älskar att busa med hundarna. Hon skuttar och slår med tassarna för att försöka få igång hundarna att jaga henne. Zita bryr sig inte, men Gasto & Nova är gärna med på notorna och springer efter. Jag har haft en stor blomkruka stående på golvet i ena vardagsrumshörnet. Jag vet inte ifall Cilla tror jag har grävt ner något där, för hon håller på och tömmer denna kruka på jord, inte populärt. För denna jord hamnar både bland sladdar, mattor, möbler m.m. Nu står inte krukan av förklarliga skäl kvar. Får väl skaffa mig konstgjord blomma istället.

Eng. cocker spanieln Frida 11 år, våra vänner Karin & Kenneths hund, har fått lämnat jordelivet pga sjukdom. Vi tänker på er!

Kram på er!
från Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cilla & Cindy.

Brrr.....

Publicerat: 2008-11-03 / 22:54:10 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu är vintern på väg, vinterkläder på, i alla fall på mornarna och kvällarna.
Men inte mig emot, tack vare kylan så är det torrt ute. Tyvärr så tinar det upp på dagarna och det blir blött och lerigt. Men man får väl vara glad för det lilla.
I kväll har jag fixat i ordning Nova och hon blev så tjusig, som vanligt. Ska fixa i ordning Gasto och Zita som är oklippta, sedan ska jag försöka få till ett foto som jag kan använda i julannonsen. I värsta fall får jag väl försöka klippa ihop ngn bra bild. Svårt att orka fixa till så fyra hundar är toppen snygga samtidigt. Då skulle jag behöva minst en veckas semester.
Ibland undrar jag vad man håller på med, dessa pälsar.
I söndags körde jag lite lydnad och jag konstaterade att Zita är bäst, Isac på andra plats, Nova på tredje och Gasto helt ointresserad. Gasto är en stor utmaning.
Nova är allert och vill gärna vara till lags, men med handen på hjärtat, så har hon inte blivit mycket tränad, så jag är väldigt nöjd med hennes prestation. Hon går fot i koppel, kan sitt-stanna kvar och kommer på inkallning. Nu är det bara resten kvar, hi hi.
Zita kan ibland bli nochalant och strunta i vad man säger, så hon behöver också träna. Dessutom tycker hon det är superkul och slänger sig vid min sida vid inkallning.
Isac är också duktig, men han har fått för sig att ligg betyder att man ska slänga sig på rygg. Hmm... inte riktigt rätt, så där har vi lite att jobba med. Jag har en idé, får väl se ifall det funkar. Det har gjort det en gång i alla fall. Alltid något.
TRÄNING TRÄNING OCH ÅTER TRÄNING är det som gäller ifall vi ska kunna gå agilitykurs till våren.

Ha´det så bra allihopa!
Kram från Petra & Buffligan & Kattligan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus