Julafton 2010

Publicerat: 2010-12-24 / 00:24:05 | Kategori: Allmänt
Ja så har den stora dagen kommit, det är nog många som har längtat.
Här hemma så har framför allt sonen gått och väntat och tittat på julklapparna som legat framme...
Känner igen mig från det att jag var liten. Man tyckte aldrig att dagen skulle komma.

Har varit ledig idag och började dagen (efter morgonpromenaderna) med att baka saffranskaka. Misslyckad tycker jag eftersom den inte blev så hög. Var rädd att den skulle vara kompakt.
Så då gav jag mig på kladdkakan i form nr.2. Vad händer? Jo, formen läcker och det droppar ut smet i ugnen. Snabbt fram med folie...
Kände att var ska detta sluta, dan hade ju knappt börjat.
Kakan blev trots lite mindre smet bra, tror jag.
Efter detta gav jag mig på och bakade en saffranskaka till efter konstens alla regler. Den blev lite bättre, men det är väldigt marginellt. Men den får duga.
Sedan for vi ner till Nynäshamn och slogs med alla andra köpglada människor. Tur jag inte skulle ha så mycket. Det var urplockat, men förhoppningsvis så fylls hyllorna på i mellandagarna.
Egentligen kan man väl bara kalla julen för ett ord: HYSTERI.
Det är lätt att dras med i denna stämning, därför är det skönt att vara ute och gå med hundarna. Det är terapi, helst om man slipper möta någon på sin promenad.

Ute är det vackert, - 13 grader och snön knastrar under skorna när man går. Precis som det ska vara.

Det är hemskt att höra på radion om alla olyckor som händer ute på vägarna. Ta det lugnt i trafiken, det är ingen idé att stressa. Genvägar blir oftast bara senvägar....

När vi var på mässan på söndagen Zita och jag så köpte vi pizzaben. Det har blivit favoritbenen nu, förrut var det bubbelgumssmak. Tänkte att de skulle ha fått dom i julklapp, men de fick dom i förskott.
Zita har redan tuggat i sig sitt, trots att det var ett stort ben. Nova är på god väg, medan killarna tar det lite lugnare.

Bra för Zita har tandsten, inte för att det syns att det har hjälpt något ännu. Parma sålde någon nyhet ifrån Usa på mässan och jag funderade på om jag skulle köpa. Men det blev aldrig så eftersom jag velade. Men jag vet att Yvonne köpte så jag ska höra med henne om ett tag när hon har använt det om det funkar. För i så fall ska jag försöka. Skulle visst bara vara naturligt innehåll.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp i morgon bitti när hundarnas mat och rastningsklocka ringer. Jag tror Isac har en sån där klocka som Skalman i Bamse har. Skillnaden är bara att han inte har någon sov och matklocka utan mat och rasningsklocka.

Ha´nu alla en riktig GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!!

Kram Petra & Buffligan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus