Utställning

Publicerat: 2014-08-04 / 13:44:07 | Kategori: Allmänt
Värmen den fortsätter, jag vet, man ska väl inte klaga egentligen. Men ibland kan det bli för mycket av det goda. Man orkar inte göra så mycket som egentligen skulle vilja och hundarna är mest nere i källaren där det är svalt. När man sedan kan vistas ute, på kvällarna, ja då invanderas man av mygg och knott :(
Så just nu känns det som man mestadels är låst att vara inomhus eller i bilen där det finns ac.

I går söndag skulle vi iväg på utställning. Det var Hyacinths tur att göra entré i utställningsringen efter mer eller mindre 2,5 år. Hon visade upp sig en snabbis förra hösten på Acc´s jubileumsshow :)
Det började redan i torsdags då hon badades och trimmades. Trodde inte hon skulle vara tovig, men det var hon. Mer än vad jag trodde, hon som nästan aldrig är tovig. Sen när jag badade henne i lördagskväll, ja då var hon tovig igen. Men inte lika mycket. Vet inte varför, kanske är det för att hon ska till att löpa vilken månad/vecka som helst. Jag hoppas det eftersom hon haft en sån lättskött päls innan.

Jag har köpt ett silkestäcke från Danmark CH Design (Charlotte Hansen, Truly Yours kennel) och jag kan verkligen rekommendera detta täcke. Hajjan har ju lite virvlar och pälsen har en förmåga att vilja stå ut lite här och där. När hon har haft på sig täcket, räcker med ca 1 timme så är pälsen alldeles slät och glansig. Nu har hon ju ganska glänsig päls redan innan visserligen ;)

Hon gjordes i alla fall iordning efter konstens alla regler i lördags och vi gick och la oss. 
Sen vaknade jag vid 04-tiden av att det öste ner regn och det åskade riktigt ordentligt. 
Min tanke var att fortsätter detta så drar jag täcket över huvudet och struntar i att åka på någon utställning. Så kul är det inte och det var ju ingen officiell utställning.
Men när jag gick upp vid 06-tiden så hade det slutat regna och det hade redan börjat torka upp. Så det var bara att rasta hundar och Hajjan blev fönad torr igen.
Så drog vi iväg och när vi var framme i Södertälje så hade det mesta torkat upp. 
Vi behövde inte vänta så fastligt länge innan vi skulle in. Det visade sig att ingen annan amris dök upp, så vi var ensamma.
Hajjan skötte sig och var duktig, men domaren tjatade hela tiden om att hon nog var matglad och var för tjock. Det lät nästan på domaren som hon rullade fram :( SÅ tjock är hon inte, kanske lite rultig, men inte tjock. Ja ja, vi får ta nya tag senare i höst när vi har motionerat mera ;)
Detta blev kritiken:
Feminin 3-åring, utmärkta propotioner. Vackert uttrycksfullt huvud, gott stop, fina ögon. Välplacerade öron. Saxbett. Vacker hals. Välvinklad fram och bak. Fina hasor. Tyvärr allt för rund. Mycket välskött päls. Misstänker hon rör sig utmärkt.

Så var det med det ;)
Inget ont som inte har något gott med sig ;) vi kom hem tidigt och jag kunde göra lite nytta hemma. Köket fixades med skafferirensning och lite ommöblering bland sakerna.

Nu går jag in på min sista semester vecka och jag hoppas verkligen att den blir bra. I morgon ska vi åka med Zita för koll till veterinären och är allt bra så blir det operation på torsdag. Hajjan ska få åka med i morgon och ställa sig på vågen ;) så får vi se hur mycket den lilla tjockisen väger ha ha... Kanske matte också ska ställa sig på vågen ;) :)

Ha´en bra dag!
Kram från Petra & Hajjan + flock <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus