Hundbad & vackert väder

Publicerat: 2013-08-25 / 14:13:25 | Kategori: Allmänt
Hej hopp!
Förra sommaren så fick man ju dåndimpen på allt regn. Det kan man inte klaga på den här sommaren. Det har ju varit väldigt soligt och fint ute.
Nu börjar man dock märka att hösten är på antågande. Löven ramlar av, äpplen börjar bli färdig (och ramlar av även dom ) och framför allt så är det väldigt svalt, näst intill kallt på kvällar-nätter-mornar.
 
Men dagarna kan vi fortfarande njuta av sensommar värme :)
 
Zita blev badad i fredags och sen åkte hon på frisering igen. Jag klippte henne så där superkort igen, det blir nog sista gången innan vintern. Då tänkte jag att hon skulle få lite längre frisyr, valpklippning.
 
Igår så åkte Charlie i badet. Måste försöka hålla efter och bada honom 1 gång/veckan. Sen borstar jag igenom pälsen minst en dag/veckan. Men han har ju sååå mycket päls, så jag har beslutat att jag måste dra underull på honom varannan dag. Så får vi se om vi kan få till en bra ryggpäls.
Det vore ju roligt att få visa upp denna granne gosse och kanske bli placerad i bästa hane. För det är han värd. Det är matten som inte kan trimma honom ordentligt.
 
Själv vill han nog helst ha 'sommarkollo frilla' som Daisy matte kallar det som Zita, Isac och Nova har.
Hajjan vill nog det också, för hon gör allt för att matte ska sucka och vilja klippa ner henne. Hon kan inte gå en sekund ute utan att ha sett till att det har fastnat saker i pälsen. På morgonen när det är dagg ute så är hon (och Nova) de enda som ser ut som nybadade när de kommer in från promenaden ha ha... Men just då kan jag hålla mig för skratt. Helst om hon är nybadad.
 
I alla fall så trimmade jag Charlie i dag och det blev lite foton tagna också.
Min vackra hane, SEU(u)CH Charlita's Charlie.
 
Men han är inte bara vacker att se på, han har ett helt suveränt psyke.
Synd att alla mina tikar är släkt med honom :(
 
 
Ljusa fläcken vid stopet ska egentligen inte vara där :) När matte trimmade med maskinen så ryckte Charlie till och vips så var där ett hack. Inte alltid bra med nya skär ;)
 
Jag hoppas ni alla har haft en toppen helg och att ni får en härlig vecka!
Kram från Petra med flock!
 
 

Kommentarer
Eva H | 2013-08-25 / 20:35:28 | http://fyrfotingar.blogspot.se

Här fick det räcka med gårdagens 1.5 timmes genomgång av Assar...
Peppar, peppar - hans päls har förändrats en hel del mellan 3 och 4 år! Ullen (tycker jag, men jag är ingen "pälsvetare" längre) känns borta, han är inte särskilt lockig. (Du såg ju på FB där han inte är fönad, bara kammad.) För vår "vardagspäls" kan jag nöja mig med kamning 1g/v. Dock har varma sommaren inneburit färre bad, jag har inte orkat fönen...
Hoppas du kan få samma utveckling!
Underbart söt är han! De där kinderna vill man bara gosa:)

Anna, Kompis och Daisy | 2013-09-02 / 16:26:48 | http://kompismedflock.blogg.se

Du är så snygg, Charlie! <3 Tur att han blev kvar hos dig, så att världen får se hur fin han är! Äpplet faller inte långt från päronträdet; Daisy ska alltid gå där man blir som blötast/smutsigast/får mest frön i pälsen. ;)
Kram från oss alla!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus