Mossrivare & igelkottar

Publicerat: 2011-04-28 / 09:07:38 | Kategori: Allmänt
Hej!
I måndags när Anna, Magnus & Kompis var här och tittade på valparna så fick övriga hundar vara ute på tomten med Louise. Det tyckte de var toppen. Massor av spännande dofter...
Gräsmattan har Louise och hennes kompis krattat någon vecka tidigare, men inte tillräckligt bra tyckte Gasto.
För han var tvungen att riva upp mossa och sedan så samlade han ihop den med hjälp av pälsen.
Väldigt effektivt men inte så passande tyckte matte som anmält honom till två utställningar nu i maj.

Jippi tänkte Gasto, nu får jag samma frisyr som de övriga i Buffligan- korthårigt. Men ack vad han bedrog sig. Igår åkte han först i badet, med en massa "drape" i pälsen. Sen blev det kardan som gällde när det skulle trasslas ut. Visst blev pälsen lite risig, men det blev bättre än med mossan i.
Puh, jag trodde nog att det var kört när jag började föna och reda ut honom. Men han har ju trots allt väldigt bra pälskvalité, så efter två timmars föning så var han en stjärna igen.
Nova vann ett bra balsamspray på Acc i Örebro för två år sen, ska försöka få tag på mer sånt. För den var med och räddade Gastos päls i går.
Gasto - Tvi, nu luktar jag ju tjej med allt det här tramset i pälsen. Jag vill vara manlig och lukta tass svett!!

Nu är det full fart på valparna.
De har tagit efter sin mor och tycker om bollar. När den rullar iväg så springer de efter i full fart. Sen har de bitit på den så lite tyg har lossnat, perfekt att bära i och göra dödsskakningar med.
Annars är det mattes tår, byxor och snören i kläderna som är roligast att bita på. Leksakerna är så där.... Duger när inte matte är där.
Kan öppna pearcing- mottagning här hemma, för de har tänder som är vassa som nålar.

Tur de är så söta, man kan inte få för mycket av dom. Det är lika bra att hinna sniffa och mysa så mycket som möjligt, tiden går så fort. Om en vecka börjar de flytta hemifrån...

Vad är det som gör att igelkottar är så intressant?
Alla mina hundar blir som galna när de känner doften från en igelkott. Nu har de inte fått springa fram till någon så jag vet inte hur de skulle göra om de fick träffa en.
Visst är det bra med igelkottar, de håller ju bla. rent från orm. Det tackar vi för.
Men de behöver väl inte uträtta sina behov på altanen, det är inte så fräscht när hela naturen finns en linjallängd därifrån. Är det också någon de gör för att markera revir??
Jag förstår mig inte riktigt på dessa djur, det verkar inte mina hundar göra heller.
Har försökt stänga dom ute med kompostgaller, men de verkar ta sig in någonstanns som jag inte hittar, el så är de väldigt smala så de tar sig igenom komposthålen. Det är väl bara att plocka avföring och se glad ut....

Ha´en bra dag!
Petra, Buffligan & Valparna.

Kommentarer
Anna, Magnus & Kompis | 2011-04-30 / 08:58:20 | http://kompismedflock.blogg.se/

Hihi, Kompis tycker Gasto är väldigt smart som så fyndigt hittat ett användningsområde för all päls. ; ) Själv har hon bara öronen som kan användas för samma ändamål... Men hon jobbar på så gott hon kan. : )


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus