Åska & havsörnar

Publicerat: 2009-07-04 / 00:22:29 | Kategori: Allmänt
Hej!
Dagen började som många andra dagar, med sol och värme. Nästan tropisk värme som gjort att man vill duscha så fort man rört på sig.
Strax innan jag skulle till arbetet så kom det! Regnet och åskan. Det mullrade och mullrade, så till sist var det bara att ta paraplyet och gå till jobbet, kunde inte vänta längre på att det skulle sluta. Jag hoppades att  jag inte skulle vara den högsta punkten. Det gick bra som ni förstår eftersom ni kan läsa det här.
Efter lunch hade det slutat att regna och åska, tack och lov. Så jag slapp blöta hundar.

När jag hade varit hemma och rastat hundarna fick jag se en stor fågel som flög snett ovanför fritis. Det såg ut som en rovfågel och jag gick in och hämtade ut lite kollegor och barn för att få hjälp med att se vilken sort det var.
Vi stod och tittade och tittade och tyckte det var väldigt nedrigt att man varken ska ha kamera el. kikare tillgängligt så´na här gånger.
Bäst som vi står där och tittar så kommer det ytterligare en likadan fågel inseglande. Denna fågel flyger lägre och närmare, vilket gör att vi klart och tydligt ser hur den ser ut. Både på magen, stjärtfjädrar och vingar. EN PAMPIG SYN.
Dom seglar majestätiskt över skyn sökande efter något ätbart. Man blir alldeles fashinerad och mållös, det går liksom inte att beskriva hur det var.
Plötsligt bröts min fashination när jag kom på att de kanske seglade så nära fritis pga att G-M (LD´s kennel) kanske hade valpar ute på altanen (de bor nära fritis). Snabbt sprang jag efter telefonen och fick tag på sonen, nej det fanns inga valpar ute på altanen, puh! Då var det något annat de såg eller så spanade de efter något ätbart helt enkelt.
Efter en stund segelflög de iväg bort mot vårat kalkbrott.

Gick in och gogglade lite fakta och då blev vi helt säkra på att det var Havsörnar vi hade sett.
De lever i par och häckar på samma plats år efter år. Tallar som är minst 100 år gamla. Bona de bygger väger 500 kg och de har ca 2,5 m vingbredd.

(fotot hittade jag när jag gogglade)
Det kändes först inte som de var så stora, men när vi jämförde med vimpeln som är 6 meter, så stämde detta mått.
Funderar på att ta med mig kameran till fritis nästa vecka, så kanske jag kan fånga dom på bild. Vi har ett bra objektiv för att kunna fota på långt håll. Men som sagt, när man behöver sakerna så slår det aldrig fel att de inte finns till hands.

Nu är det en vecka kvar innan semestern börjar. Det ska bli såå skönt!

Ha´det så gott allihopa!
Kram Petra & Buffligan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus