Träning...

Publicerat: 2009-08-11 / 21:18:50 | Kategori: Allmänt
Hej alla och tack för alla lyckönskningar!!! Det värmer!

Har nu arbetat i två dagar och det känns nästan som om man inte varit ledig. Så fort var man inne i arbetet igen.
Lite x-tra trött har man varit dessa två dagar, eftersom jag måste medge att jag har vänt lite på dygnet. I morgon stänger jag på fritis, men då MÅSTE jag bada Nova oavsett om jag orkar el. ej.

I dag har det regnat på em. Trots det var vi ute och tränade lite utställningsträning.
Nova var duktig. Men att stå fritt så där fint som jag ser att j-handlingstjejerna får sina hundar att göra, det går inge bra. Jag funderar på att strunta i det och träna på annat istället. Tycker hon börjar bli riktigt duktig nu. Skulle bara behöva träna med lite flera, gärna stora hundar. Eftersom det är dom hon håller på att morrar åt, när de står utanför ringarna och tittar.
Såg på foton tagna i Södertälje att vi åkte ut för att hon morrade åt en stor hund som stod vid sidan av ringen, för domaren gjorde en anteckning i och med hennes utbrott. Så det gäller att försöka få henne distraherad och inte bry sig om andra hundar när vi är i ringen. Helst att hon inte bryr sig om dom någon gång.
Får väl ge mig iväg ner till Nynäshamn, för här i Vika träffar man sällan på nga stora hundar.
Efter utställningsträningen så körde vi lite linförighet och hon var jätteduktig och följde mig som en skugga. Det var väl att hon gärna satte sig lite snett när jag stannade. Men annars var hon jätteduktig.

Sedan var det Zitas tur. Gammal utställningsräv som hon är så gick det galant. Hon ställer upp sig fint fritt, men jag får henne inte att vifta på svansen. Så frågan är i alla fall hur trevligt det ser ut, att ha en hund som står men som har svansen hängande rakt ner. Hm.. får väl se hur jag ska göra där. Försöker få henne att vifta på svansen på kommando, men det går inge bra än så länge i alla fall.
Zita lydnadstränade utan koppel. Hon är sååå duktig och var som en skugga både när jag gick och sprang. Hon satt still, pricksäker på inkallningen, stannade kvar när jag gick förbi och stannade under gång. Jag är RIKTIGT NÖJD med henne och vi ska fortsätta med lydnad och göra lite mera utmaningar. Ska leta reda på boken där det står vilka moment som krävs i lättaste lydnadsprovet. Kanske vi kan ställa upp där så småningom om vi tränar på.

Nova löper som sagt sen en vecka tillbaka och killarna har börjat dammsuga marken ute. Ögonen står i kors och nosen fladdrar som fladdermusöron. Det börjar bli jobbigt nu tycker de. Men inom hus är de jätteduktiga och inget ylande el. så. De är på varsin sida av lägenheten (tjejerna & killarna) för att inte bli frestade.

Ni har väl sett att det har tillkommit en ny Länk, Kompis blogg. Den är jätterolig att läsa, rekomenderar jag varmt.

Ha´det så bra!
Kram Petra & Buffligan.

Kommentarer
anette swords | 2009-08-12 / 20:19:06 | http://www.ladyamris.com

Du får skaffa en stor hundkompis till Nova, så hon inte dramatiserar stora voffar. Hundbeetenden är ju inte lätta att förstå, bra att du uppmärksammade stt det är stora voffar hon morrar åt.

Kram Anette

Anna Ö | 2009-08-12 / 22:49:40 | http://kompismedflock.blogg.se/

Kompis och matte tackar för hälsningen i bloggen! Ja, Kompis är okej igen. Förstår henne verkligen, vilket sätt att väckas på... :S



Vad duktig du är som ringtränar med dina tjejer! Kompis har dessvärre bara tränat på att vara på semester den här sommaren. ;)



Må så gott och vov!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus