Årskrönika 2012

Publicerat: 2012-12-31 / 00:49:24 | Kategori: Allmänt
Hej och god fortsättning!
Ja ni läser rätt, det har gått ett år och vi ska snart börja lära oss att skriva 2013 istället. Inte lätt till att börja med.
 
Men jag tänkte summera vad som hänt på kenneln under året som gått.
Den första händelsen skedde egentligen 2011, några timmar innan det nya året 2012 hade anlänt.
Vi var hos Daisy med familj och gick en härlig promenad på deras golfbana.
Alla njöt och solen sken. Hundarna sprang för glatt livet och kände friheten under tassarna. Nu kom de lite långt bort tyckte matte och ropade så de skulle komma tillbaka.
Tikarna kom tillbaka snabbt eftersom det vankades godis tänkte de, Charlie ville inte missa detta tillfälle heller utan sprang tillbaka han också. Den enda skillnaden var att tjejerna tog bron över en mindre kanal medan Charlie tog isen.
Daisys matte (som bevisligen har bättre syn än jag) ser hur Charlie springer ut på isen och håller tummarna för att den ska hållas. Hon ser hur han stannar till, troligtvis pga att den knakar el. dyl, i och med det så brister isen och Charlie hamnar i en vak. Först sprattlar han, sen blir han alldeles stilla.
Vi springer för allt vad vi är värda och först framme är Daisys husse Magnus, som utan att tveka vadar ut i vattnet (eftersom isen definitivt inte höll en människa) och får upp Charlie.
Väl uppe skakar han av sig vattnet och blir synad av alla hundar. Tack vare en snabb hjälte insats från Magnus så klarade han sig utan några men. Ett stort TACK Magnus för att du räddade Charlie!! Du är vår allas HJÄLTE!!
Kompis: Du matte, behöver inte husse & Charlie komma in i värmen?
Charlie: Ska det bli vita klirrande tappar i pälsen när man badar?
Isac: Charlie, man ska inte bada när det är minusgrader!! Suck!
 
I utställningsringen så var det Hyacinth som visade upp sig, eftersom Charlie inte ville gå med alla fyra tassarna i backen.
Rosett skörden efter en inofficiell utställning i Sollentuna.
 
27 april så kommer jag hem efter jobbet och ska gå ut med hundarna.
Nova kan då inte hålla balansen och mår allt annat än bra.
Hon är hela tiden kontaktbar men har svårt med balansen. Efter kontakt med djursjukhus beslutar vi för att avvakta till morgondagen, då hon blir lite bättre under kvällen.
Kommande dag åker vi till kliniken som tar prover, röntgar m.m m.m.....
Hon har förhöjda vita blodkroppar som tyder på infektion och de misstänker infektion i innerörat. Som trycker på balanssinnet och därför gett henne obalans.
Veckorna går och hon blir bättre men inte helt bra. Vi gör en skiktröntgen på huvudet men det visar ingenting.
Hon är hela tiden pigg och alert, men hon har huvudet lite på sniskan. Helst när hon ska titta uppåt. Så är det fortfarande i skrivande stund. Diagnosen hon fick sa att hon kanske alltid kommer att ha men kvar, alltså ha huvudet på sne. Vi får väl se. Men skönt är i alla fall att hon inte verkar lida av det. Hon är samma gamla Nova i övrigt ha ha....
Nova
 
Flera påpekade att jag skulle visa upp Charlie i utställningsringarna. Hans päls blev bara mer och mer förfärlig att sköta så jag tänkte att jag kanske ska försöka ställa honom ngt innan jag klipper ner honom.
Vi provade för första gången i Ulriksdal i maj och han vann sin klass med Excellent. Det gav mig lite blodad tand och jag anmälde även till Vallentuna. Han fick igen Exc, men inget ck och bla. var det pga pälsen stod det i kritiken.
 
Dottern tog studenten efter 3 års slit på gymnasiet. Jätteroligt, men det kändes inte som det fanns någon tid till utställningar under den tid när det skulle förberedas och genomföras.
 
Sommaren kom och jag måste säga att jag beundrar alla som orkade åka omkring och ställa ut fina iordninggjorda amrisar som blev dyngsura efter några minuter. Denna sommar har varit gräslig för oss amrisägare.
 
På väg till Jämtland på semester åkte vi på utställning i Högbo bruk.
Självklart så stod regnet som spön i backen, men Charlie sprang på. Kom tvåa i sin klass och fick sitt första Ck, jippi!
Även kennelns första ck efter att Zita lagt sin karriär på hyllan.
 
Hösten kom och jag kämpade på med Charlies päls. Jag förstod att om jag ska komma någon vart i utställningsringen måste jag få ordning på hans päls. I september, när mitt jobb stod mig upp i halsen, pälsarna såg hemska ut (tyckte jag) var jag nära att raka ner ALLA.
Men det blev Nova som fick bli korthårig igen. Helt plötsligt så började både Hajjan och Charlie få bättre kvalité på pälsarna och fast de tovade fortfarande så försvann tovorna ganska lätt när jag borstade.
Jag fick också erbjudande om att få trimhjälp av Karin Linde Klerholm, Rotojet's kennel. Hennes hundar har alltid så perfekta pälsar på utställningarna, så jag vore ju dum om jag inte tackade jag till detta erbjudande.
Jag anmälde Charlie till utställningarna i Jämtland i november. Bestämde att det fick bli en kombinerad utställningsresa och semestertripp.
 
Tisdag innan vi åker upp åker vi till Karin för trimning. Jag kommer därifrån med en helt ny hund, sååå snygg!
Massor av tips om hur jag ska bada, föna och trimma. Gäller bara att komma ihåg allt.
Eftersom vädret igen inte är det bästa beslutar vi oss för att åka upp tidigt fredag morgon för att bada och fixa hund hemma hos mina föräldrar. Nackdelen är att jag bara har handfön. Fördelen är att han redan är badad två gånger samma vecka. Så tovor borde han inte ha.
Kan säga att man blir väldigt bortskämd med att ha golvfön. Det gick, men det blev inte perfekt precis.
Nu hade jag turen att även Karin skulle upp till Frösön, så väl där på lördagen så fick jag lite putshjälp.
Han skötte sig bra, men vi sprang på mattor och de var tejpade i skarvarna. Varenda gång vi korsade en skarv hoppade han över tejpen ha ha ha.....
I Bästa Hane var vi tre som tävlade och vi var två som tävlade om certet. Men den här gången var det vi som drog det längsta strået och vann. En helt otrolig känsla!!
 
Tv: Charlie & jag BIM, CERT,     Domare: Christina Daniels,     Th: Spittiz & Karin BIR
 
Dag 2 Söndag så fick vi inget Ck, fastän han var väl värd det tycker jag. Men domaren dömer så det är bara att bita ihop och kämpa vidare ha ha....
 
Innan vi åkte hem hann vi få känna på lite snöpromenader, härligt med den rena friska luften och härliga natur som finns där uppe. Tack mamma för hjälpen med att baka tunnbröd som vi fick med oss hem, mums!
 
I december har vi en stor utställning i Stockholm. Eftersom de tar hutlöst med pengar bara i inträde så tänkte jag att ok jag kan väl anmäla dit när jag ändå tänkte dit och handla och titta på hundar. Eftersom det är så nära så sparar man ju in lite bensinpengar. Jag hade inga förväntningar om att det skulle bli någon placering.
Men jag tyckte väl ändå han var värd Excellent och Ck, men jag var nöjd med det först nämnda.
Väl där och första klassen hade gått av stapeln så sjönk min opptimism efter att flertalet fina hundar fått Very Good. Förstod att här var det inte lätt att få någon bra placering.
Men hör och häpnad, Charlie skötte sig bra och föll domaren i smaken. Han fick:
 
Kvalité - Excellent Konkurrens - 1 med Ck Bästa hane - 4:a med CERT
 
Detta var den sista utställningen för året och Charlie har nu erövrat 2 cert. Det sista certet för att han ska kunna bli Champion måste han ta när han har fyllt 2 år. Det gör han 11/3-13.
 
Så nu fortsätter kämpandet med att hålla pälsen i fint skick.
Väntar på att Hajjan ska börja löpa så jag kan anmäla henne till ngn utställning i vår. Men bara för att jag räknat med att hon skulle löpa i december så gör hon inte det.
Nu ser vi fram emot ett bra kommande år som förhoppningsvis inte blir lika blött!
 
GOTT NYTT ÅR!!!!
önskar vi er alla bloggläsare
 
Kram Petra med flock.
 
 

Kommentarer
Eva H | 2012-12-31 / 10:12:31 | http://fyrfotingar.blogspot.se

Gott slut och gott nytt på er också!

Det var ju en väldans tur att Magnus var så snabb i fötterna! Tänk om vi missat uppvisningen på "Stora Sthlm"!
(Jo, ibland känns det lockande att ha en att ställa iaf ibland igen... Hade A på trimbord i förrgår... Han är baske mig DUBBELT så stor som Charlie!:D)
Och syrran är ju lika söt hon!
Och de andra:)
Hoppas att ni får ett fint nyår!
Kramar!
Eva m.fl.

Anna, Kompis o Daisy | 2013-01-05 / 00:03:00 | http://kompismedflock.blogg.se

Vilket år! Händelserikt för både två- och fyrbenta... Jag minns att varken Magnus eller Charlie luktade liljekonvalj direkt efter "badet"... ;-)

Det är så roligt att det har gått så bra för både Charlie och Hyacinth i utställningsringen! Nu ser vi fram emot det tredje certet för Charlie och att få en ny "champinjon" i Stora Vika... :-) Hoppas på utställning i Kista, då kommer jag/vi och hejar.

God fortsättning på 2013! Hoppas vi kan få till en träff snart!

Carina Östberg | 2013-01-19 / 17:34:41 | http://gazette.nu

Kul att läsa om ditt år. Är säker på att du får din första egenuppfödda champ. i år. Håller en tumme för dej för det är du värd.

Petra | 2013-01-19 / 21:04:11 |

Tack Eva, Anna och Carina för era inlägg!!
Det värmer! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus