Mycket har hänt.....

Publicerat: 2009-05-21 / 00:22:02 | Kategori: Allmänt
Hej på er!
Det har varit lite mycket den sista tiden både hemma och på jobbet. Därför har jag inte hunnit skriva i dagboken.

Förra onsdagen ville inte Nova ha någon mat. Nähä tänkte jag, det är ju inte första gången, men inte så vanligt heller. Tänkte att hon kanske fått i sig något som gjort henne illa mående eller så. I övrigt var hon pigg och sprang omkring precis som vanligt.
Torsdagen gick och även nu ville hon inte ha någon mat. Nu började jag bli lite orolig eftersom hon var frisk i övrigt och visade inga symtom på magsjuka eller så. På kvällen kändes hon varm så jag tog tempen som visade på 39,5 grader.
Det blev en orolig natt för min del. Men hon sov så skönt och verkade helt oberörd. Min första tanke var livmodersinflammation. De enda sjukdomssymtom hon hade var ju ingen aptit och feber.
Hade hon inte varit kopplad så hade hon farit omkring som vanligt ute.
Ringde och rådfrågade veterinär hur jag skulle göra på fredag morgon. Då det inte fanns några tider beslutade jag mig för att avvakta till lunch och tempa henne igen för att se ifall febern gick upp eller ner.
Vid lunch var febern nere vid 39,2 och hon var pigg och alert. Hon ville inte ha sin egen mat, däremot gick det bra med fil, ost och skinka. På kvällen kändes hon varm igen och tempen visade på 39,9 grader och nu stod jag med ena benet på att åka in till Bagarmossen eller avvakta. Men eftersom hon fortfarande var oberörd av det hela så avvaktade jag. Hon låg i godan ro och sov i min säng hela natten. När vi vaknade kändes hon sval, men tempen visade i alla fall på 39,5.
Nu visade hon tecken på att få tillbaka aptiten och hon upp en portion hundmat. Det kändes bra.
Mitt på dagen (lördag) hade hon 38,4 i temp och sedan dess har hon varit feberfri och aptiten är som vanligt igen. Fast hon tycker nog att hon borde få lite annat gott också eftersom hon är sjuk och inte får vara med de andra.
Vi misstänker en släng av Kennelhosta, men hon har mest nyst. En gång lät det som om hon hostade till.
Idag har hon inte visat några tecken på att vara sjuk. Så nu kan jag börja räkna dagar. Minst en vecka symptomfri ska hon vara för att man ska vara säker. En del säger två veckor. Inkubationstiden för insjuknadet är 4-10 dagar så det har gått 7 dagar nu och jag har inte märkt något på de andra.
Kanske är det en förkylning hon har haft också. Det hon tycker är mest trist är nog att hon inte får rusa omkring som hon brukar utan måste koppelrastas.
Nu håller jag tummarna för att hon ska vara frisk och att de andra inte får något.

Så nu kanske ni förstår varför jag inte haft tid att skriva. Jag har mest hållt på att tempa och vara orolig.
Däremellan har jag badat och trimmat hundar. Zita. Hon blev fin men helt nöjd med trimningen blev jag inte. Hon har så mycket päls. Är inte van att klippa pälsade hundar, bara sådana som har speglar.
SNYFT! Nova har börjat på speglar. På låren har hon tunnat ur, det hänger eller rättare sagt, det står pälsstrån rakt ut där. Inte snyggt och omöjligt att få till. Hur jag än fönar och sprejar för att försöka få det att ligga snyggt. Jag ger snart upp och klipper bort det.
Sen har hon också fått speglar på frambenen. Vanligt bland bufftikar men jag har sluppit det med Nova tidigare. Men nu är det på gång. Jag som vill hinna ställa henne lite innan hon får allt för mycket speglar.
Hon ska ställas 13/6 på SKK i Avesta. Så då får ni hålla tummarna.
Då ska jag även titta på Meijas valpar, det ska bli så roligt!

Nej nu ska jag krypa till kojs. Nu när det inte är så sjukligt här hemma längre så kanske jag hinner skriva lite till och sätta in lite nytagna kort?!

Ha´det så bra så länge!
Kram från Petra & Buffligan.


Isac njuter på baksidan.

Zita vill inte vara ren, utan passar på att rulla sig när hon kommer ut efter badet.

Vad jobbigt att rulla och fara runt, när det finns en massa godsaker att tugga på. Jag har varit och tagit en rabarber från matte. Hon klagar på att de inte växer. Konstigt? Isac och jag som vattnar varje gång vi är ute....

Kommentarer
anette swords | 2009-05-21 / 22:21:40 | http://www.ladyamris,com

Skönt Nova mår bra igen! Vi har inte fått ngt här hemma ännu skönt det med valpar och allt. Håller hundarna så dom inte hälsar på andra voffar.



Ser skönt ut att rulla sig på gräsmattan sådär kanske man skulle försöka :).

Kram från valpgänget


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus