Slut på ledigheten...

Publicerat: 2009-01-06 / 19:49:25 | Kategori: Allmänt
Hejsan svejsan!
Så var det då slut på ledigheten. Mina hela 18 dagar har gått sååå fort, vet inte vad jag gjort. Antagligen vilat och tagit det lugnt. Himla skönt, får väl försöka att inte tänka på allt som man egentligen skulle ha hunnit. Kroppen behövde nog vila helt enkelt.
Det nya året har börjat med kyla, som jag tjatat om hela hösten/vintern. Så det har varit suveränt att promenera med hundarna. De kan plöja fram nästan var som helst, fattas bara lite snö som kan täcka över de gräsliga björkkvistarna som fastnar i Novas päls.
Nu hör det också till saken att Nova som helst ska springa en meter ovanför marken för att hålla pälsen i trim. Hon är helst i värsta snårskogen. Alla andra springer på vägen så fint, då är hon uppe i buschen och springer och kommer ut när hon knappt kan gå längre. Då ska matte försöka att lirka ut alla kvistar så smidigt som möjligt för att inte slita bort all päls. Inte det lättaste. Nej, Nova får mestadels rasa av sig på fotbollsplanen, borta från alla kvistar och buskar. Där springer hon omkring som en liten terrier. Svansen rakt upp som en antenn och är jättestöddig mot Isac när hon har bollen.

Nova har bollen och tänker inte släppa den till Isac, hon vaktar den som en hök.


Isac njuter av att vara först med bollen och att Nova jagar honom. Det ÄLSKAR HAN!


Gasto & Zita undrar vad det är som smäller så mycket. Det var några som hade börjat skjuta trots att klockan inte var mer än tidig fm. Tack och lov så är ingen av hundarna skottberörda.


Gasto fick också tag i bollen och då var han SÅ STOLT! Han tänkte inte lämna ifrån sig den i första taget då han äntligen fått tag i den, utan sprang stolt omkring tills Zita inte visade något intresse längre. Då tyckte Gasto bollen var tråkig.

Idag var min bror med familj här och hälsade på, jätteroligt. Eftersom de bor norr om stan så blir det inte att vi träffas så ofta. Jag blev mäkta förvånad när Nova springer och slänger sig i soffan bredvid brorsan som om det vore den självklaraste saken i världen. Jag blir inte klok på den hunden. Ska bli intressant att se hur hon är nästa gång vi får något manligt främmande. För i vanliga fall så har hon varit avvaktande och i vissa fall inte gått fram förrän det gått en lång stund och vederbörande inte visat något intresse för henne.

I morgon börjar allvaret igen, snyft. Skönt att det bara är tre arbetsdagar innan helgen. Har ju liksom blivit att man vänt på dygnet litegranna, så det är risk att man är trött i morgon bitti när man ska upp, puh!
Måste stopp Nova i badet i morgon, annars kommer hon att gro igen och nu har jag planerat att åka på en inoff. utställning i februari och en i mars. Får se ifall det dyker upp några flera i nya Hundsport.

Ha´det så bra!
Kram från Petra & Buffligan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus