Händelserik helg...

Publicerat: 2014-04-07 / 20:54:44 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Den här helgen har varit händelserik.
Men jag börjar väl från början.....

På lördagen skulle Sorunda If ha fotbollens dag, Christoffers lag skulle spela en match och dessutom ta hand om cafeterian 1 timme.
Jag tog på mig att baka något till försäljningen. Så jag snodde ihop en snoddas på torsdag kvällen tillsammans med ett gäng bullar.
Men jag blev inte riktigt nöjd med kakan så på lördags morgonen så bakade jag en Jönssons mums också.

Så långt så gick allting enligt schemat. Jag gav Isac ett välbehövligt bad och under tiden skjutsade min man sonen till fotbollen eftersom de skulle träffas tidigare.
Vilket guldläge tänkte Zita, matte badade en hund och husse + lillhusse ute ur huset. Perfekt tillfälle att dammsuga huset efter något gott och BINGO!!!
I lillhusses rum på skrivbordet låg det hon letat efter, choklad. MUMS!! Det var bara att sträcka sig allt man kan och det är långt det när man är en hungrig amerikanare.
Sen kunde hon i lugn och ro öppna förpackningen, det fanns inga bitmärken på pappret ;) och vräka i sig all choklad.
Det hon inte räknat med var att hennes kropp ville inte ha lika mycket choklad som hennes nos.
När jag kom upp från källaren och hundbadet så fick jag se vad hon gjort, men jag hade ingen aning om hur mycket hon hade fått i sig.
(nästan 200 gr :( )
Följande timme så vålldricker hon och därefter kräks hon, fem gånger och varje gång så finns det choklad med tillsammans med vatten och slem. Veterinären vill att vi åker in och får henne att spy, för att se så hon tömmer magen helt på choklad. Sista gången hon spyr, då håller vi på att packa in övriga hundar i bilen osv... så är det endast lite choklad med och hon är mycket piggare efter det. Men vi beslutar ändå att åka upp mot Bagarmossen. Inte mitt favorit djursjukhus, men vad gör man en lördag?!
Hon älskar att åka bil och lägger sig ner och sover/tittar och verkar helt oberörd. Halvvägs in till stan så börjar hon flåsa, det visar sig att hon behöver kissa. När vi är ute så luktar hon omkring och viftar på svansen och verkar vara mer eller mindre som vanligt.
Vi beslutar oss för att fortsätta upp mot stan, men hinna tanka om hon inte blir sjukare. När vi tankar tar jag ut henne igen och då är hon precis som vanligt. 
Det som står på nätet att veterinärerna gör, är att de 'tömmer' magen och sen ger de hundarna 'aktivt kol' för att rensa tarmarna från chokladrester. Så vi åker till ett apotek och jag har tur, där finns kolet och det är receptfritt. Så Zita får kol som hon smaskar i sig med god aptit, tur man har hungriga hundar ha ha...
Eftersom hundmaten står hemma så får det bli McDonald's både för människor och hundar. Alla tyckte det var gott.
När hundarna rastats och tiden har gott och vi inte ser någon försämring på Zita utan snarare förbättring så beslutar vi för att åka hem igen. 
Hon drack mer än vanligt, annars såg man ingen skillnad på henne under kvällen. Läste att det tar 18 timmar för kroppen att bryta ner giftet. På söndagen så kom kolet ut, annars var hon precis som vanligt. Puh! faran var över och jag kunde äntligen andas ut.
Det var ju tur att det var ljus choklad och att den var smaksatt, för i och med det så var ju kakao halten inte lika stor.
Slutet gott allting gott! :) <3

Hur gick det då i fotbollen för sonen? Hans lag P97 spelade oavgjort.
Han spelade även i A-laget som spelade sin match efter och de vann med 7-0! :)

Igår köpte jag en ny cykel, en svart jättefin som ska användas flitigt hade jag tänkt.

Ha' det så bra allihopa!
Kram från Petra, Zita och resten av flocken <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus