HUND 2013

Publicerat: 2013-12-25 / 19:44:48 | Kategori: Allmänt
Hej igen!
Här kommer en mer utförlig beskrivning om vad som hände på mässan :)
 
Som sagt, söndag 8 december skulle vi stå i montern för Amerikansk cockerspaniel. Det är ett väldigt hedersamt arbete och inte alla hundar som klarar av. Valet föll för Zita (veteran i sammanhanget) och Charlie (första gången).
Inför denna dag så åkte vi självklart i badet dagen innan, så vi skulle vara riktigt fluffiga och klappvänliga. Hmm... precis som vi inte skulle vara det ändå. Men matte var hård på den punkten så det var bara att gilla läget. Vi fick även hamna under trimsaxen. Så man kan säga att vi fick en hel spa dag :)
Zita - men matte, nu får du ge dig med all fotografering. JAG ORKAR INTE MER!
 
På söndag morgon var vi uppe i ottan, för matten hade bestämt sig för att titta på de långhåriga amerikanarna som sprang i utställningsringen. Vi hängde ju med förståss men låg då mestadels i buren och vilade upp oss till vårt uppdrag skulle börja. Det var ganska skönt för det var mycket folk som sprang förbi åt alla håll och kanter.
 
I ringen så var det spännande då det var en avgörande utställning om vem som skulle bli Årets utställningsamris på Acc's listan (som matte ansvarat för) Hunden som vann var Multi Ch multi vinnaren Caci's Count On Me, tätt följd av Multi Ch Rotojet's Ring Ring-Yes Hello. Som bästa tik blev det också en Caci's tik som jag inte kommer ihåg namnet på ;)
 
Vinnaren, Årets Utställningshund blev efter väldigt små marginaler, för tredje året i rad Multi Ch Rotojet's Ring Ring-Yes Hello med en superglad ägare/uppfödare: Karin Linde Klerholm & hennes man Erik. Grattis!!!
Det är ju Karin som hjälpt mig med Charlies trimning som gjorde honom till champion :)
 
Nu hade vi inte tid att stå kvar där vid ringen, nu var det dags för oss att göra vårt jobb. Vid montern träffade vi Daisy och Kompis som kom dit tillsammans med sin matte Anna & husse Magnus. De skulle också hjälpa till att göra reklam för rasen. På det sättet så hade vi ju representerat tre färgskalor av amrisen. Svart, buff och black/tan.
 
Zita - min matte & Daisys matte kom på att jag skulle vara tomte. Hmm... ser ju ut som jag har ryssmössa på mig ;)
 
 Zita - det där var en mycket bättre bild :) Folk stannade och pekade och tyckte jag var sååå söt, så jag stod ut en liten stund med luvan på mig. Sen blev det för varmt. Det räcker ju med pälsen jag har på mig.
 
 Så här fint var det sällan de satt ;) oftast for de runt på borden för att se till att alla som ville skulle få kela, klappa och en och annan puss delades även ut. Allt för att alla skulle bli nöjda och allt för att visa att amerikanarna minsann är bättre än engelsmännen som stod i montern bredvid.
Charlie - Det enda fuskiga var att de hade en skål med hundgodis stående precis vid vårt bord. Men våra mattar var snabba och satte en annan skål över, så det var omöjligt att provsmaka :(
 
 Hej! Det är jag som heter Daisy och är syrra till Charlie. Visst är jag söt?! Det var första gången för mig också, men det här var ju riktigt roligt :)
 
 Hej! Det är jag som är Charlie och om ni vill se hur en snygg amris ser ut så titta på mig. Även om ni vill veta hur vi är mentalt så är jag ett praktexemplar säger matte :)
 
 Mmmm.... lite mer åt höger tack :) 
 
Ni kanske undrar varför de är kopplade, det är för att de inte ska kunna ge sig iväg ut på mässan. Inte det bästa tänkbara scenariet då Zita är döv.
 
 Det kan ta på krafterna att bli kelad och klappad fast man inte tror det.
 
Daisy fick besök av dagispersonalen (där hon jobbar på dagarna) som tog detta fina foto!
 
Daisys "syster" Kompis var också med och visade hur en amris ska se ut.
Kompis - Blir det bra så här?
 
 Det fanns en bur i montern som man kunde vila upp sig i när det blev för mycket. Här är det Kompis som tar igen sig några minuter.
Zita fick ta igen sig där när mattarna var ute och shoppade, för hon busade så med hussen och lyssnade inte ;)
 
Här är bordsteamet samlade, från vänster: Daisy, Zita & Charlie.
 
C: -Vad shoppade matten då, jo en ny fäll som vi ska ha som matta i datarummet där alla kan ligga samtidigt, schampo (bläää), bajspåsar, hundkex (mums)
 
Vov & kram från Vika ligan & matte
 
 

Kommentarer
Anonym | 2013-12-25 / 20:59:17 | http://fyrfotingar.blogspot.com

Jag är övertygad om att ni gjorde värsta bästa jobbet alltså!
Ja, även om Kompis ser lite "sträng" ut :)
Bilden på Charlie med Zitas mage bakom bara tokälskar jag!
PUSS till er, hela gänget!

Svar: Tack Eva, vi gjorde vårt bästa.Kompis ser lite strängare ut än vad hon är. Men hon tyckte nog att alla människor skulle vara glada som fick förmånen att träffa henne. De övriga 'slogs' om uppmärksamheten från besökarna. Där var skillnaden :)
charlitas.blogg.se

Eva H | 2013-12-26 / 11:44:31 | http://fyrfotingar.blogspot.com

HA HA HA!
Ungefär så jag uppfattat Kompis ja...
"Ok kelar mer än gärna! Men vill ni mig något så får faktiskt NI komma HIT och inte inbilla er det ska bli tvärtom alltså!"
Gullegumman <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus