Ooootroligt!!...

Publicerat: 2009-09-20 / 22:24:05 | Kategori: Allmänt
Hej!
Jag sitter vid datorn och tänkte först att jag måste gå och lägga mig innan ögonen faller ihop. Men jag känner ändå att jag måste berätta om dagen i går som var så otroligt rolig.

Det hela började faktiskt i fredags. Efter att ha kännt mig hängig i flera dagar, så var jag tvungen att jobba över pga personalbrist, puh!
Jag behövde dessutom åka och handla innan jag kunde börja fixa med Nova. Då funderade jag fram och tillbaka på hur jag skulle göra. Men Nova är tack och lov lätt att bada och föna. Hon är klar på ca 2 tim.
Trots det kom jag inte i säng förän vid midnatt (självförvållat) och kl. 04.00 ringde väckarklockan. DÅ VAR JAG TRÖTT & SNUVIG.
Men jag masade mig upp, duschade, rastade hundarna och gav dom mat. Sedan sprang jag omkring som en skållad råtta för att få med mig allt som skulle med. Som tur är så har jag en lista där allt fanns med (trodde jag) och som jag stryker allt eftersom. 15 min efter planderad avresetid var vi då på väg.
De hundar som följde med var Nova, som skulle ställas ut och Zita, som följde med som sällskapsdam, senare på hotellet behövdes det, när vi skulle äta supé. För Nova tycker väldigt synd om sig själv och kan sätta igång att yla.
Efter ca.6 mil kom jag på vad som inte stod med på listan och som stod kvar på diskbänken, den nyinköpta vinflaskan som skulle vara ett lottpris. Grr... vad jag blev sur på mig själv.

Kl.08 anlände vi till Örebro. Vi började med att rasta hundarna och det var blött i gräsen så pälsarna blev dyngsurs, snyft.
Tack och lov hade Carola med sig sin handfön, tack för lånet.

När det var färdigt så blev det väntan, titta på hundar, mingel, äta m.m. Trevligt!!
Efter flera timmar så kändes det som om nu var det dags att börja fixa till Nova och ta ut henne så hon blev lite varm i kläderna.
Hon har en förmåga att få mittbena uppe på huvudet, effilering är inte min starka sida precis. Men med handledning av Yvonne så blev jag nöjd med resultatet.
Nova var ensam buff tik i öppenklassen. Vilket betydde att vi skulle in två gånger i ringen.
Den hund som vinner sin klass ska in och tävla mot alla andra som vunnit sin klass, i den färgen. Novas färg heter Buff, men på dessa utställningar så heter färgklassen Ascob och där ingår även de bruna hundarna.
Som sagt Nova hade ju ingen konkurens i sin klass, så vi var redan garanterad att få gå in en gång till. Det var jag nöjd med och mera räknade jag inte med att det skulle bli.
Jag fick dåligt samvete över att jag inte höll på och fixade med hennes päls, men jag orkade inte då jag hade huvudvärk. Utan jag tänkte att hon får ta henne som hon är. Jag menar en hund måste ju kunna gå och rasta sig. Men ack vad jag bedrog mig, det skulle bli så mycket mer.


Från vänster: Veterantiken Caci´s Coh-I-Nor at Figgis (Carmens helsyster)
Championtiken Buttonwood´s Royal Rotojet
Öppenklasstiken Charlita´s Nova
Unghundstiken Capri´s Salvia


Från vänster: Charlita´s Nova, Capri´s Salvia & sist
Juniortiken Chamris Fifth Avenue (Zitas barnbarn)

Det var en hård konkurens med fina klassvinnare och jag hade inga förhoppningar om att placera mig högt.
När vi sprang så kändes det riktigt bra och hon kändes jätteduktig. Däremot så tyckte hon det var halt och ville flytta bakbenen hela tiden.

Vi fick springa mycket och jag tyckte domaren gjorde bra som lät oss springa några få i taget så man inte sprang på varandra.



Efter flertalet varv och granskringar så räckte domaren fram handen till MIG, fattade INGENTING....


Sedan skulle jag fortsätta att tävla mot Novas pappa Sam, som hade vunnit bland hanarna.
Vi sprang och ställde upp osv. När vi sedan hade visat upp oss, SÅ RÄCKER HON SEGERROSETTEN TILL OSS!
NOVA & MIG!! Har fortfarande svårt att fatta vad som hänt.

Inför fotograferingen så hjälpte Karin mig med att kamma till henne. Själv hade jag inget sån´t med mig in i ringen. Jag menar, vi skulle ju bara springa några varv och visa upp oss. Mera som träning trodde jag när vi började vår bana inne i ringen. TACK KARIN FÖR HJÄLPEN!!


Pappa Sam & Carina till vänster, Nova & jag till höger.

Efter det här blev det en väntan igen, lååång...
Så började det närma sig final, men innan var vi med i Sam´s avelsgrupp, som vann. Grattis Carina Östman!!!
Kennelflickans pris som Karin Linde-Klerholm vann, grattis!!!

Så var det äntligen final, vi gjorde vårat bästa. Men våran orutin gjorde nog att vi var lite trötta efter en lång dag, så vi kanske inte presterade tillräckligt bra. Men då var det det bästa vi kunde. Än en gång så var det väldigt fina hundar som vi skulle tävla emot. Domaren hade inte helt lätt att avgöra vilken av oss som skulle vinna. Men slutligen så vann Charles Dickens New Born, en flerfärgad hane och blev BIS!! GRATTIS MARIE!!!
Vi tävlade igen bland färgvinnande tikar om vilken som skulle bli BIM-BIS och här var det Carolines fina tik Gorilla´z Angel Of Harlem som vann!! GRATTIS CAROLINE!!!

Efter utställningen var det en god middag och hotell som väntade.
TACK ALLA FÖR EN TREVLIG DAG OCH KVÄLL, DETTA KOMMER JAG ATT MINNAS SÅ LÄNGE JAG LEVER!!!

Godnatt!
Kram Petra, Nova & Buffligan.

Ps. Jag återkommer med flera kort inom de närmaste dagarna. Ds



Kommentarer
Anna & Kompis | 2009-09-21 / 10:13:50 | http://kompismedflock.blogg.se/

Grattis, grattis, grattis!!!! Jätteroligt! Nova ser jättefin ut på bilderna! Kompis ger er båda en 'high five'. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus