Nu är det klippt...

Publicerat: 2009-01-11 / 23:48:23 | Kategori: Allmänt
Hej på er i sena timmen!
Tänkte passa på att skriva några rader när jag ändå måste vänta på att håret ska torka lite.
Jag avskyr att gå och lägga mig med blött hår, så kudden blir alldeles våt. Nej, då får jag härda ut lite och vara uppe tills det är fuktigt i alla fall.
Tillbaka till rubriken. Idag klippte jag ner Gasto. Han har knappt ingen päls kvar. Vet inte om han tyckte det var skönt eller ej. Han har ju bara hunnit vara ute på en kortare promenad efter klippningen. I morgon ska jag trimma honom också, så kanske jag kan hinna med och ta något kort.
Efter badet blir han så seg och vill helst bara sova. Så att få honom att stå stilla och inte sjunka ner som en hösäck är bara det en bedrift. Sen ska jag försöka att få till det lite snyggt, inte det lättaste som ni säkert redan förstått. Men det blev kort i alla fall. Som husse påpekade, det växer ut.

I mitt huvud har jag planerat följande:
Nova ska ställas ut 2009 och om det går bra fortsätter jag 2010, tills hon ska ha valpar (om hon är frisk på ögon osv.), Zita blir veteran juli 2010 och fram tills dess så tänkte jag ställa henne lite sporadiskt för att motivera mig att sköta pälsen.
Gasto får gå nerklippt i år, för att börja spara ut pälsen igen 2010 och då är det förhoppningsvis färdig i utställningskick 2011. Då kommer de övriga hundarna att vara nerklippta, för jag orkar bara med Gasto när han har full päls. För den är som minst två amrisar.
Isac kommer att få fortsätta att vara nerklippt.

Det är vad jag tänker mig nu, när jag planerar långsiktigt, sen får man ta dagen som den kommer. Man vet aldrig vad som dyker upp och händer.

Nova började löpa idag. Än så länge bryr sig inte grabbarna om henne, luktar lite i baken bara. Men om några dagar får jag sära på dom för säkerhets skull, vill inte ställa till med inavel.

Nej nu ska jag krypa till kojs. Ha´en trevlig dag!

Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cindy & Cilla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus