Hundbadare

Publicerat: 2009-01-18 / 23:02:30 | Kategori: Allmänt
Hej på er allihopa!
Veckan började med slask och inget roligt väder alls. Mina nybadade hundar, Nova och Gasto blev smutsiga på en gång. Tack och lov att jag klippte Gasto på söndagen, för då hade jag två hundar som inte blev så smutsiga.

Christoffer vaknade i torsdags med feber och jätteont i halsen. Så han har varit hemma och kurerat sig sedan dess, tyvärr så är han inte bra ännu. Inte så mycket feber, men halsont och hosta.

I torsdags badade jag Zita. Hon var lite tovig, mest under magen. Men det hade jag räknat med eftersom det var två veckor sedan sist. Jag tycker hon har fått tillbaka lite av sin gamla kvalitet på pälsen, så hon tovar sig inte lika lätt längre. Sämst är det under magen, där blir det som vadd. Nu hoppas jag att hon får lite längd på sin päls, för mängden päls räcker så det blir över. Ni har väl sett på första sidan på hemsidan hur mycket päls hon har fått. Ska ställa ut henne något i vår har jag nog tänkt.

I fredags badade jag Nova. Det var verkligen välbehövligt efter slasket i början av veckan + att hon löper. Men det gick väldigt fort och smidigt måste jag säga. Det var knappt en vecka sedan sist och helt klart är det att föredra att bada lite oftare för då slipper man tovorna. Sedan tyckte jag att hon hade fått lite minder päls. Men efter trimningen så tycker jag nog att hon har päls så det räcker för att ställa ut.

I lördags åkte jag och Ann till Yvonne. Yvonne skulle hjälpa mig att få ordning på Zita, hon såg verkligen ut som ett stort pälsmonster. Jag är så glad att hon vill hjälpa mig, för hon är så duktig. Jag försökte hänga med och titta när hon klippte, så nu ska jag testa på Isac och Gasto som står närmast i tiden att bli klippta. Dessutom så ska de ju inte ställas ut så då gör det inget ifall det blir fel.
Som när jag skulle effilera Isacs lugg, jag klippte och klippte men blev aldrig nöjd. Till slut fanns det bara en hårtest kvar, det såg så fånigt ut så jag klippte av den också. Hmm... det är inte tänkt att de ska se ut så. Tur jag inte skulle ställa ut honom.
Yvonne fixade till både Zita och Nova så nu ska jag försöka hålla efter själv, har ju fått en mall att klippa efter.
Vi hann även med att fika, prata och fotografera.
TACK YVONNE & ANN FÖR EN JÄTTETREVLIG LÖRDAG!!!!

TACK LOUISE SOM TOG HAND OM GASTO & ISAC I LÖRDAGS!!!

Idag har jag plockat bort det sista av julen och eftersom jag hade bokat tvättstugan så fick jag allt tvättat på en gång också.
Jag har utställningstränat Nova, hon står som en gud och springer som en värsta sprinter. Tror inte det ser så graciöst och snyggt ut. Men skam den som ger sig.
Zita är en primadonna som ömsom beter sig som en valp och springer omkring för att sedan glida fram på byn som värsta primadonnan. Hon vet hur snygg hon är! Hon är ju nybadad och nytrimmad, så nu är det bara utställningen som fattas.
Hon är också väldigt bekväm och morgontrött. Henne får man bogsera ut om man vill rasta tidigt. Väl ute så är hon pigg, men hon har ingen lust att lämna en varm och skön säng. Det ska vara för den analkande frukosten efteråt.

Nova har nu gått in i höglöpet, det märks på Isac. Han är lugn inom hus, de får vara i varsin ände av huset. Men ute är han alldeles till sig och glömmer nästan bort att göra ifrån sig.
Idag gick jag kalkbrottet med killarna för att de skulle bli trötta  och få annat att tänka på.
Det var fruset så de blev inte ett dugg smutsiga. Nu höll de sig oftast på stigen (de är inte som Nova) när de inte var och letade efter andras avföringar. Usch och tvi vad äckliga de är!
Gasto var nöjd efter promenaden men Isac kunde nog ha gått några varv till. För tillfället så har han så många hormoner i omlopp så han kan nog inte känna trötthet.

Ha´nu en riktig trevlig vecka!
Kram Petra & Buffligan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus