Ja må dom leva......

Publicerat: 2009-04-19 / 23:00:12 | Kategori: Allmänt
Hurra hurra hurra hurraaaa........!!!!!!
Idag fyller småttingarna 2 år, Gasto, Nova, Nellie och Meija! Inte klokt vad tiden går fort. Tycker inte det är länge sedan jag låg i resesängen och höll koll på de små, mera än sov. Hm... det är nog en tid man helst glömmer, för i annat fall blir det inga flera valpkullar här hemma. Puh... det var en slitig tid.

Vad har hänt i övrigt. Tja, det har ju varit en fin helg med mycket sol.
Tyvärr så har det blåst ganska kallt och de har inte varit och sopat gatorna ännu. Så det har inte blivit någon cykling, nu börjar jag snart känna panik. Nova är expert på att passgå och Zita likaså, inte bra för deras hållning. Går gärna upp sig i bak. Så jag har skjutit fram premiären på oviss framtid = när de har kommit i form.

I lördags kände jag mig tvungen att kratta baksidan. Det har ju torkat upp och då är det ju dumt att inte hundarna kan få vara där och springa. Men det fanns massor av löv, bla. eklöv. Var det kommer ifrån är ett stort ? då vi bara har äppelträd på tomten och en hemska häck = hagtorn. Taggarna är gräsliga och jag är livrädd att hundarna ska få någon tagg i sig. Så det var fram med kratten och så plockade jag upp de gräsliga hagtornskvistarna. Tur det inte var så många.
Som jag sa så blåste det ganska mycket, så det såg nog ganska roligt ut när jag försökte kratta. Jag fyllde skottkärran och hälften blåste ut. Då kom jag på att en säck nog var bättre och det var det. När jag krattade blåste massor av löv ut utanför staketet, men det blir väl jag som får kratta det också så småningom.
Zita hann rulla sig i löven så hon hade löv i hela pälsen, jag höll mig för skratt eftersom hon var den som jag badade senast och som inte står på tur för ett nytt bad. Jag försökte få bort det mesta, för Nova var den som var mest akut att få i badet.
Badad blev hon och idag så var det hennes tur att ha pälsen full av löv som hon hittade i vägkanten och mossa som hon rev upp på tomten. Är det någon idé att göra dessa hundar fina?

Isac följe med lillhusse och mig på fotbollsmatch i Sorunda, hemma match.
När Christoffer pratade taktik och värmde upp så hade vi 1 timmen att fördriva. Vi passade på att gå elljusspåret, för första gången. Frågade efter vägen och ingen visste. Det enda jag fick veta var att det fanns en kortare och en längre. Väl vid spåret fanns det inte skyltar eller markeringar som visade vad som var vad.
Min tanke blev att kommunen var nog för snål för att sätta upp hur många lampor som helst, så det borde vara den kortare slingan. Sagt och gjort så började vi gå. När vi kommit en bit så delas slingan och det finns lampor åt två håll. Då klingar Louise ord i huvudet, "gå rakt fram", så då gör vi det. Men nu känns det som vi slingrar in oss i skogen och jag börjar känna oro att det kanske i alla fall är den långa rundan. Tänker snabbt i huv´et att  mer än 1 mil lampor lär de väl inte ha satt upp. Hm... det brukar ta drygt en timme att gå kalkis fram och tillbaka á ca 6 km. 1½ tim, då kanske jag hinner se andra halvlek i alla fall. Då svänger stigen och det känns som om vi är på väg tillbaka. Hux flux så är vi där stigen förut delade sig. Därav att det var lampor på två stigar, för sista biten är samma väg som där vi började. Vi har 20 min. tillgodo när vi kommer tillbaka till bilen. Puh! Vi hann!
Hur gick då matchen? Jo det blev VINST med 3-0. Bra start på St:Eriks Cupen, på fredag är det dags för nästa match. Men då ska vi åka till Tullinge. Då får nog hela gänget hänga med för att de ska få en ordentlig promenad på em.
För det är ju så att laget ska ju samlas 1 timme innan, har man då dessutom 1 timmes resväg. Ja då blir det snärjigt att hinna från jobbet och ut med hundarna.
Men det är bra socialträning att hänga med. Det händer ju inte allt för mycket i Stora Vika.


Isac bjuder upp Zita till lek. Nova kollar in (i hörnet) vad som händer.


Tjoho!! Jag hänger väl på och leker (Zita). Vi vill också va me! (Nova & Gasto)


Nova leker polis och tänker stoppa leken mellan Zita och Isac.
Gasto undrar vad som händer, går det att äta?


Alla i en stor hög! Matte får avbryta leken då Nova håller på att ställa till bråk.

Ha´en jättebra vecka!
Kram från Petra, Buffligan, Cindy & Cilla.

Kommentarer
Carina Östberg | 2009-04-21 / 20:46:25 |

Ohhh så härligt det ser ut med gröna gräsmattor,

blir så avundsjuk, men kanske vi också får det snart.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus